Gårkvällens dressyrpass

Igårkväll så for jag och Melina (efter myyycket om och men kom vi iväg xD) till Alnö ridklubb och red en sväng. Jag red bara ca 40 min, men det dög gott och väl då Bella gjorde ett toppenjobb! Jag är så nöjd. Iförrgår kom jag ju på att jag skulle jobba med takten till typ 100%. Att vara supernoga med den. Så jag fortsatte det jobbet igår, och det gick så himla bra.
 
Började ju då i skritt såklart, och då bara tänker jag rakt fram, buren och ihop hand, dvs inge fippel eller ledande tygeltag osv utan mest bara i ett och samma läge. Sedan så ber jag henne gå lugnare, och då släpper hon vanligtvis bakdelen och tar istället kortare steg. Men nu kräver jag att hon ska kliva in med bakdelen och ta samma fina långa kliv som hon tar på lång tygel, fast på kort tygel. Jag känner då verkligen att hon sitter ihop. Sedan rider jag lite tempoväxlingar i detta jobb, där fokus som sagt är på att takten ska bibehållas även om tempot ändras.
 
Så när det kändes bra så la jag in travövergångar. Hon har alltid haft svårt att hitta en lugn skritt efter trav, i alla fall en taktmässig skritt i form. Men nu så är det kravet, att hon ska skritta med långa, fina kliv och ta halvhalterna innan hon får nästa travfattning. Det tog ett tag i början innan hon lugnade sig i skritten, men ju fler övergångar desto snabbare kom hon till jobb i skritten efter traven.
 
Sedan la jag in galopp, och jösses så fin hon var! Jag som alltid står i lättsits satt nu istället ner från början, och fortsatte tänka takt och halvhalter, och hon var så himla fin. Jag red tempoväxlingar i detta jobb och hon svarade kalasbra. Så bra jobb av rödingen. <3
 
 
 
 

Uteritt i regnet

Ikväll blev det en uteritt i regnet för mig och Bellabus. Idag valde jag att fokusera 100% på takten. Jag var supernoga med att om hon inte satt ihop och hade en bra takt i skritten så blev det inge trav heller. Men hon svarade mycket fint på detta jobb och var riktigt trevlig att rida! Tittig och spänd emellanåt, men trots detta kämpade hon på himla bra. <3
 
Vi var ute i 1 tim och en kvart ungefär. :-) Ett bra pass med övergångar och tempoväxlingar, men aldrig någon förändring förrän hon hade en bra takt. Funkade sjukt bra! Ett litet aha-upplevelse-pass.

Havet <3

 

Men jesus

6 dagar sedan jag uppdaterade.. Men det har sina förklaringar. Det händer massor i mitt liv just nu så jag försöker bara pussla ihop dagarna helt enkelt.
 
Onsdags: Jag och Melina red ut tillsammans. Mest skritt, men en del travjobb uppför hartungvägen. Bella var väldigt taggad och på, eftersom vi låg bakom. Men det är bra träning för henne. Hon får lära sig att vänta. ;-)
 
Torsdags: Vila
 
Fredags: Elin red en sväng på rundbanan i skritt och trav
 
Lördags: Vila
 
Söndags: Jag och Melina red till havet. Det är ju så vackert! Vi skrittade hela vägen dit, och jag passade på att skrittjobba Bella lite. Hon var trevlig! Sen skrittjobbade vi lite i vattnet innan vi tog tre korta travsträckor i vattnet. Sedan blev det skrittjobb i form av öppnor och slutor, vilket jag kände att jag inte jobbat med på hur länge som helst.. Har liksom tappat det?! Måste införa det igen. ;-) Lägger upp ett separat inlägg med lite bilder från havet.
 
Måndags: Elin red ut en sväng på rakbanan/rundbanan
 
Idag så är planen att antingen rida ut och galoppjobba på rakbanan, eller åka till Alnö ridklubb och dressyrjobba. Vi får se, det ska ju regna hela dagen så.. kanske blir vila.. Hehehehe.

Uppdatering

Dags att uppdatera lite igen kanske.. I söndags var ju tävling dag 2, men Bellabus var inte sig lik från dagen innan då hon var superfin. Det var liksom kaos i fuxhjärnan.. Hon var rätt okej på framridningen, men väl inne i ridhuset vart det katastrof på en gång. Jag kom inte ens ner till A och kunde vända upp normalt för hon blev livrädd för ngt på kortsidan där, så fick ta om och ta om, och tillslut fick jag svänga nån meter tidigare för det gick inte.. Så dåligt start. Sen var hon rädd för staket, väggar m.m.. Ja, spänd som en fiolsträng och inte ens lite med mig. Men så är livet med denna tjej! ;-)
 
Igår så red medryttaren (Elin) Bellabus. :-) En uteritt och lite på rundbanan i skritt och trav. Bella hade varit pigg!
 
Idag så har jag ridit ut en sväng på ca 1 timme i alla gångarter. Hon var supertrevlig typ hela framridningen i skritt och trav. Red övergångar, tempoväxlingar, halvhalter osv. :-) Hon blev mer spänd när vi red hemöver, men det är ju inget nytt liksom. Stannade till på rakbanan och jobbade henne i galopp där, det gick helt okej. När vi red åt hem-hållet blev hon som en liten studsande köttbulle, men utan att koka över. Rätt imponerande ändå! ;-)
 

 
 

Tävling

Imorse var det dags för tävling, och min start gick 08.24, så jag klev upp kl 05.00. Hua... Men det var det värt! ;-) Hallelulja, för Bella var samarbetsvillig idag. Lugn och ganska avspänd. Spänd bitvis, så inte klockren, men jag är sjukt nöjd.
 
Red fram ute i ca 30 min, det blev kortare än planerat, men det kanske inte behövs mer. Skrittade halter, halvhalter och tempoväxlingar med henne först. Sedan travade jag fram henne i serpentinbågar och hade fokus på att hon skulle bjuda framåt, och att jag skulle få med hennes yttersida. Det gick super! La in övergångar till skritt oxå, det gick bra.
 
Sedan galopperade jag fram henne i lättsits, och såg till att halvhalterna gick igenom, och red mkt tempoväxlingar. Hon var fin. :-)
 
Sedan var det då dags för våran tur. Och jag tkr Bellabus skötte sig från början till slut ja! Visst finns det massvis mer att önska, men det kommer. Hon var lugn och trevlig under ritten, och väldigt lydig. Ett missförstånd vid en galoppfattning som ej togs på första hjälpen, men annars var hon väldigt lydig. Övergångarna från mellangalopp till arbetsgalopp gick SUPER idag! Motför hur det brukar se ut. Och ena vänster galoppfattning var sååå fin! Ja överlag skötte hon sig mkt bra. Hon skyggade för en nybytt ridhusdörr som var alldeles ljus till skillnad från resten av läktarstaketet. Haha. Så där fick vi en 5a.. Men annars inga missar.
 
Imorgon laddar vi om för LA:3! :-) Förresten, vi fick 63,6% idag. Klassen är inte slut så jag vet inte på vilken plats vi hamnar.
 
 

Uteritt + rakbanan

Idag skulle det bli ett joggingpass i alla gångarter på kanske 45-60 min. Men det blev lite andra planer längs vägen. ;-) Red först ut och skrittade en längre runda, sen började jag skrittjobba henne med halter och tempoväxlingar. Det gick fint.
 
Sedan joggade jag igång en jädrans fin häst!! Jösses så trevlig hon var. Alltså MAGISK. Härlig svikt i steget och gung i hela kroppen, och så lyhörd och trevlig. Ja alltså jag önskar att hon alltid var sådär lovely. Hela travjobbet var så bra i stort sett. Red först tempoväxlingar där jag minskade från arbetstrav, sen red jag tempoväxlingar där jag red mellantrav/arbetstrav. Superfin!
 
Sedan stannade vi på rakbanan och jag tänkte liksom att jag skulle få ett par vändor i galopp sådär helt okomplicerat. Men här blev vi kvar ett tag och arbetade med galoppen. Hon var liksom lite för spänd för att jag skulle vilja avsluta tidigare. Jag stämde av så att halvhalterna satt osv. Hon var lite av och på, det var förmodligen jobbigt. Den sluttar ganska mkt rakbanan, så det blir ju jobbigt uppförs. Så hon fick kämpa på, hon blev till och med svettig! Det händer typ aldrig.
 
Jag är iaf nöjd med dagens tur. :-)

Imorgon är det tävling, så låt oss hoppas att jag inte red för hårt idag. ;-) Jag trooor det kan vara bra för henne att gå lite hårdare dagen innan, för att hon ska vara lite mer nerchillad.. Har dock inga förväntningar imorgon. Det ska bli kul! Men jag har inga förväntningar på B. Jag är helt beredd på om hon är spänd och odräglig.. ;-)
 
 
 
 

Dressyr

Det blev ett dressyrpass på 1 timme ungefär för Bella idag. Hon var riktigt laddad och pinnade på som en tok i skritten först. Sen började jag jobba tempoväxlingar i skritt på en 8 volt. Det tog ett tag innan det funkade som jag tänkt mig, en lugn och trevlig mun och en lydig häst. Stretmajan... Sedan joggade jag igång henne, och här var hon KANONFIN! Alltså sådär magiskt fin. Jag red serpentiner, volter, uppridning på medellinjen, mellantrav, skänkelvikning, ja allt blandade jag, och hon bara dansade fram lilla tösen.
 
La sedan in galopp-övergångar, och även här gjorde hon dessa med bravur!! Fina tjejen.
 
Efter skrittpausen jobbade jag lite med galopp, och 10m volt tillbaka och sen fortsätta i förvänd, men bara på långsidan, sen avbrott till trav och ny fattning i andra varvet. Vi fick till galoppen rätt så bra bitvis, elr ja, riktigt bra bitvis. Traven var klurigare att få lugn efter övergången... hon sprang gärna, och bogar och bakdel connectade inte alls. Fick klura lite, och insåg att jag måste rida yttersidan mer fram. Och liksom verkligen känna att hon går rakriktat. Där hade vi nyckeln! Så när jag red henne framåt med yttersidan så hamnade hon på plats igen och blev trevlig och vi kunde fatta ny galopp. :-)

Sedan red jag förlängd form i trav på båge, som det går i LA:3an, vilket gick kanon!

Sedan travade jag av henne med tänket yttersidan framåt och runda korrekta volter. Det gick superbra. :-)
 
Så till och från ett väldigt bra pass idag, och till och från - stretigt och springigt. Men jag vet att hon är såhär just nu, höstdampet. Så .. bara att gilla läget och försöka klura ut henne för dagen. ;-)

Dagens

Igår blev det vila i det fruktansvärda vädret. Men Bella stod nöjt och åt ute i hagen med halstäcket på, och ville inte ens komma in. ;-) Så det gick ingen nöd på henne..
 
Idag har jag ridit ut i 1h och 20 min. :-) Skrittade först fram, och sedan red jag lite tempoväxlingar i skritt. Jag insåg att jag behöver göra samma som jag gjort i traven nu, att i halvhalten får inte motorn dö, utan hon ska bibehålla kraften bakifrån. Så jag ska jobba vidare på det i skritten och hoppas vi kan hitta en bättre och mer påverkbar skritt via det sättet. Det gick iaf bra! Sedan joggade jag igång henne med övergångar, men hon kändes inte tip top idag inte. Ganska spänd och tittig liksom.
 
Gick sedan över till tempoväxlingar, men det gick oxå sisådär. Sedan vände vi och red samma väg tillbaka, och fortsatte jogga tempoväxlingar och övergångar, vilket bitvis kändes bra. Så bra det gick för dagen liksom. ;-) Det gör ingenting att hon inte bjuder på superpass hela tiden, jag har liksom accepterat att det är lite upp och ner just nu.
 
Stannade till på rakbanan och galoppjobbade med skritt/galopp. Jag red fattningar från skritt, och försökte gå ner till skritt igen efter några språng galopp. Detta gick förvånansvärt bra! Vi KAN ju. Det är ju bara den lilla detaljen att jag måste rida henne till det. Jag måste ha henne i en bra och bärig galopp innan vi kan sakta av till skritt, och för att komma dit måste jag ha henne rakriktad. Detta gick som sagt bättre än förväntan! :-) Och jag är imponerad över att hon var så cool i skallen ändå. Det var mörkt, hon var spänd, det var på rakbanan, men ändå var hon cool i skallen och inge damputbrott alls.
 
Så jag är nöjd ändå! :-) Imorgon blir det lite dressyrtrim med programdelar.

Uteritt

Idag blev det en uteritt på 1 tim och 20 min för Bellabus. Vi skrittade och travjoggade lite i skogarna och på grusvägar. Jag fortsatte att fokusera på min sits, att jag inte ska låta mig påverkas av Bellabus trix... ;-) Det gick bra! Hon var inte sådär supertrevlig idag, men så är det ibland. Hon var lite spänd och sådär, ville inte riktigt slappna av.
 
Imorgon tror jag det blir vila, för det ska väl tydligen hällregna här..
 
 
 
 

RSS 2.0