Dagarna tre

Torsdags: Idag så red Elin. Jag följde med på turen till fots, och guidade Elin längs vägen. Hon red tempoväxlingar, mycket i skritt, och lite sidvärts. Och sedan övade hon på att få in samma tänk i traven, med att hitta skillnaderna vid minskning/ökning, och att B ska vänta innan hon får ny signal så att hon inte smygökar på egen hand som hon gärna gör. ;-) Tyckte att det såg ut att ha gått framåt för dessa två. Det var kul! Men Elin säger ju det, Bella är ingen lätt häst. Hon är svår. Man måste liksom göra alla rätt som ryttare på henne.
 

 
Fredags: Vila
 
 


Idag: Idag så for jag och Bella iväg till Ark för att trimma lite dressyr. Jag blir liksom galen på paddockarna hemma för dom duger helt enkelt inte för att trimma ordentligt på. Man får liksom anpassa sig hela tiden. I ena så funkar inte ens långsidan då den är helt galet djup, och även hörnen är det. Plus att den är så liten, och antingen blir det nerför eller uppför. Och den andra klarar inte av regn öht, då blir hela banan tung och jävlig. Så himla irriterande. Men bara jag får tillbaka mitt släp snart igen så tänker jag åka iväg oftare.
 
Iallafall, jag var rätt stressig inombords idag och även nervös (??) inför passet. Haha asså ibland blir jag så.. Lite när jag är i ingemansland och inte vet varken in eller ut, hur man ska rida och hur jag ska lösa en del grejer.. Men jag intalade mig själv att chilla och ta det som det kommer, så får vi se helt enkelt.
 
 Och på detta en mkt höstpigg tjej som visar ögonvitorna varje dag nu för hon är lite spänd och på alerten vad gäller ljud och rörelse, lite tossig helt enkelt! Lägg då till att paddocken på Ark kan vara väldigt läskig runtomkring, speciellt dessa tider höst/vår. Så jag hade liksom inga direkta förväntningar..
 
Men, hon var KALASFIN! Alltså åh. Jag satte fokuset idag på två saker: Min sits, och halvhalter. Jädrar i min lilla låda vad min sits gör enorm skillnad i hur Bella går. Jag har ju så himla lätt för att falla fram, och det vet ju B.. Hon åmar och håller på och skjuter ut bogen hit och rumpan dit, och jag faller fram och hon får mig precis där hon vill. Men under hela detta pass tänkte jag typ varannat steg "SITT KVAR", och jag satt kvar. Och VILKEN trevlig häst!! Hon blev genast stadig och bar sig supertrevligt. För jag blev ju såklart tydlig i min sits, och då rättar hon sig därefter.
 
Jag skrittjobbade först med fyra serpentinbågar, där jag varannan båge red långsam skritt, och varannan så fick hon kliva på framåt. Det tog ca 3-4 vändor innan jag var nöjd med resultatet. Då började jag trava fram, fortfarande i serpentinbågarna, med en skrittövergång på medellinjen. Jösses vad hon var trevlig i detta travjobb! Sviktade i steget, mjuk som smör i munnen och bara så trevlig.
 
Efter en skrittpaus galopperade vi fram, och då fick hon göra det på slaka tyglar. Så småningom hade vi nosen i backen vilket var mitt mål. Att hon inte ska ha något stöd av mig, hon ska bära sig själv, i samma tempo hela tiden. Annars smygökar hon ju gärna, och så tar jag i tyglarna och så lägger hon sig i dom. Men nu fick hon inte den hjälpen. Hon blev iaf superfin!! Det gäller att jag kommer ihåg att hjälpa henne lite med mina ben bara, så hittar hon balansen fint.
 
Efter ytterligare en skrittpaus så tog vi tag i dagens arbete. Det bestod delvis av galopprogrammet i LB:3, och så la jag inte lite förvänd galopp för att ha en bra övning att ligga och rulla på. Detta gick oxå superbra! Ngt undertempo, men fokus var halvhalter och min sits. Hon var vansinnigt fin! I travövergångarna gick det superbra, hon var verkligen trevlig här, hittade svikten på en gång och sprang iiiingenting. Tänk om vi kan få till detta oftare! ;-) Och på tävling...
 
Sedan travade vi av och hon var även här kanonfin, lång, låg och rund. Sviktande i steget. :-) Lovely girl!
 
 
 

Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass för fröken bus. Dock så skulle ju jag ha ridit lektion idag, men jag har inte haft en bra dag och kände att det inte kommer bli bra att blanda in en tredje part. Jag behövde få vara själv idag med Bellabus, och ta det i min takt.
 
Började med att skritta ut henne, och sedan skrittjobbade jag henne en stund i paddocken. Att använda nya tänket funkade heller inte idag. Som vanligt det, när man kommer på ngt nytt som funkar awesome, så funkar det inte många ggr.. Men jag rider på som vanligt, men med mer fokus på att hon ska ta halvhalterna så att hon på så vis får sätta sig lite mer. Men iallafall, hon svarade rätt bra på tempoväxlingar, men värre var det med rakrikning och formning. Jag började iaf att jogga fram henne, och hon kändes rätt bra i början. Men sen tyckte jag det kändes lite kajk.. Så jag insåg att hon går ju inte fram. Hon går och korvar sig, gissar vart vi ska, surar, och allmänt känner sig instängd i denna paddock. Det vet jag ju att hon gör, hon har alltid varit såhär i lite mindre paddockar. Att hon blir som instängd, går ej fram och blir sur istället.
 
Så jag fattade galopp och rullade på rejält, och lät henne galoppera friskt framåt varvat med lugnare tempoväxlingar neråt. Hon blev faktiskt mkt mer positiv efter detta jobb! De sura minerna försvann, och bjudningen kom tillbaka.
 
Jag bestämde mig för att travjobbet skulle bestå av tempoväxlingar, där fokus ligger på att be henne ta i lite mer i den samlade traven för att stärka den. Jag tyckte hon var riktigt duktig lilla fröken. Det är ju ett meck att hålla reda på allt, det är ju inte bara hästen, det är ju min sits oxå. Jag MÅSTE bak med axlarna och sitta på rumpan, då blir det jättebra. Men jag faller lätt ur den sitsen, och då blir det lite pannkaka. Lite av och på. Men jag jobbar på! ;-) Det kändes helt okej som sagt.
 
Galoppjobbet fick bli som ett timglas, där jag red mellangalopp snett igenom, och sedan samlade upp henne och red förvänd galopp på ena kortsidan, rättvänd på ena kortsidan. När jag hittar mina ben för inramning blir hon jättefin! Men när jag tappar ben och sits så tappar hon oxå bakben. Men tkr vi gjorde ett väldigt bra jobb ändå. :-) Hade velat haft mer vilan på steget i förvända, men där är det till stor del min sits som behöver förbättras. För dom stegen jag sitter korrekt blir det sådan skillnad på hästen oxå.
 
Imorgon rider Elin en sväng.

Gårdagen + idag

Igår hade jag en fruktansvärd huvudvärk, så jag var inte ridsugen alls först.. Men sen kom ändå suget efter en härlig skrittur i skogen, och det blev det också! Vi var ute i 1 timme och skrittade på lång tygel, och jag blev så imponerad över Bellabus, för hon gick så lugnt och taktmässigt hela tiden.
 
Idag blev det en uteritt på 1,5 timme. Red först en längre skrittrunda innan jag tog tyglarna och började jogga igång i trav. Från början tänkte jag samma tänk som senaste ridpasset, snabba kvicka tygeltag osv, men det funkade inte så bra idag, så kom på mig själv med att jag behöver ju faktiskt inte tro att det ska ske över en natt liksom, en förändring. Så jag slutade med det och red på känslan istället, och kramade bara när det faktiskt behövdes, då hon hakade sig fast. Hon var faktiskt rätt fin!
 
Började med övergångar, och gick sen över till tempoväxlingar, och senare sidvärts. Sen samma väg tillbaka där jag då red tempoväxlingar och övergångar.
 
Stannade sedan till på rundbanan och jobbade i galopp, och då jobbade jag med att halvhalterna för sätet ska gå igenom, och detta genom att hon får galoppera på långa tyglar. För att orka bära upp sig behöver hon sätta sig på röva och lyssna. I höger varv saktade hon av några ggr så jag fick fatta ny galopp om och om igen tills hon insåg att hon inte kommer få ett femte ben där framme, utan att hon får bära sig själv. Sen blev hon rätt fin. :-) I vänster varv höll hon igång hela varvet, men fick jobba med att lugna henne lite där. Men jag tror detta jobb är nödvändigt. Det känns så. Och det känns som det kommer komma sånahär pass nu framöver, där allt inte sitter, där allt inte känns tiptop. Det känns lite nytt, lite konstigt, ovant, inte alla delar på plats osv. T.ex blir hon lite fyrtaktig i detta jobb, men då huvudfokus är halvhalter för sätet så får hon hellre vara fyrtaktig och lyssna, och sedan kunna fokusera på tempot. Än att hon ska få gå på framåt och lägga sig på framdelen.
 
Men det känns ändå bra liksom. Imorgon är det träning för Gittan, det ska bli kul!

Dressyr med annat tänk

Jag har ju gått och försökt lösa dehär med att Bella blir så himla framtung, och det är hon ju till och från annars oxå.. Och speciellt de två senaste somrarna. Så mest har jag kopplat det till utevistelse dygnet runt, bete, lite sömn m.m. Det har liksom rett sig själv när hösten kommit. Men nu har det fortsatt. Och att jag haft bara raka bett nu några veckor gör ju sitt oxå, för ibland får jag lägga raka bett på hyllan då hon blir som en vägg i munnen med dom. Men nu så har jag tänkt efter, googlat lite, läst på hippson m.m och fått lite tips elr ja mer påminnelser, för det är sånt jag jobbat med förr oxå, och där hittade jag att jag skulle tänka kvicka, små tygeltag och aldrig låta henne hänga sig i handen på mig. Och att det är ryttaren som ska berätta vilken kontakt man vill ha med hästen.
 
Så idag så jobbade jag vidare med detta som jag jobbat med senaste veckan, men la in att jag inte ska låta henne hänga alls.
 
Först red vi bort till stora paddocken, men den var så himla tung nu igen. Suck! Så det var bara att vända och byta till lilla paddocken som bara är tung på en långsida som jag kan undvika.
 
Men från passets början till slut så gav jag henne ingen möjlighet att hänga i mig alls. Så fort hon la sig så fick fingrarna jobba med små kvicka rörelser tills hon slutade, och när hon slutade var min hand stilla. Hon svarade supersnabbt på detta arbete! Det stora fokuset idag blev ju just detta, en lätt och trevlig kontakt mellan hennes mun och min hand, och sedan får resten komma när vi får ihop alla pusselbitar. Jag kan liksom inte kräva att allt ska sitta när jag ändrar min ridning. Jag är supernöjd! Hon var trevlig i alla gångarter, och jag kunde rida som jag önskar, och på det sättet jag kommer till IBLAND under passens gång, men det är liksom inte ihållande och befäst, alltså att jag kan rida henne helt för sätet och hon tar varenda halvhalt. Så fin liten tös! Märkte ju som sagt att annat fallerade, så som rakriktning och formning. Men som sagt en sak i taget.
 
Jag tror säkert en polett trillat ner inför nästa pass. Det ska bli spännande att se hur jag lyckas utveckla detta. :-)
 
Sen velar jag om jag tkr hon ser ut att ha tappat eller inte..? När Jossan var ut förra tisdagen konstaterade vi båda att hon var riktigt fin i kroppen.. Såå... det bord liksom inte blivit så att hon tappat sen dess liksom. Ibland tkr jag hon ser maffig ut, och ibland som en tunnis. Men fläsk det har hon, det är musklerna jag tänker på. Hm.. Det tar ett tag innan jag kan skicka in höanalys oxå. Elr ja, kanske 1 vecka då jag inväntar en till bal innan jag skickar.
 
 

Helloooo

Dags att uppdatera läget igen. ;-)
 
Tisdags: Elin, medryttaren red. Jag var med och hade lite lektion typ halva tiden. Det blev mest skritt och lite trav, och fokus på att Elin ska hitta knapparna helt enkelt. Bella är lugn och avslappnad med henne och det är en bra början.
 
Bella fick även en ny kamrat idag, en riktigt stilig man!
 
 

 
Onsdags: En uteritt på en väldigt spänd Bellabus! Hade tänkt mig galoppjobb som i att bara ligga och rulla på, men det var bara att glömma. Hon var spänd och rädd för det mesta, men gjorde ändå ett bra jobb när vi red fram i travjobbet. Hon gick att kommunicera med. Jag fortsätter att arbeta med min sits och mina händer, att jag inte ska fastna i handbromsen, utan låta förhållningen gå från säte till Bellas rumpa. Det är ett himla jobb med det.. För hon lägger sig på fram för att slippa ta i med bak när hon blir spänd och tittig t.ex. Men det gick bra ändå.
 
Jag stannade på rakbanan och övade lite galoppfattningar, där galoppen fick bli i undertempo, där hon själv fick ansvara för att hålla igång. Och jag bara la ny fattning om hon bröt av. Tillslut blev hon väldigt lugn, avspänd och rund. Och då avslutade vi. :-)
 
 

 
Torsdags: Igår så red jag ut med Melina och hennes nya sjukt fina häst. Vi red först bort längs byvägen bort till rakbanan, men då den var så himla djup så vände vi och red till rundbanan istället. Där jobbade vi i trav och galopp. Bella låg på, men hon var finare än gårdagen. Hon var ändå resonerbar. Och jag fortsatte jobba med att inte ligga på i handen. Så det blev mycket förflyttning för hennes del, så att hon får pilla in bakbenen och vinkla om dom mer, då lättar hon även i munnen. Kom även på då att jag ridit på det raka bettet typ 1 vecka nu, och i perioder går hon ju inte att rida på raka bett för att hon lägger sig totalt i handen. Så det byttes illa kvickt när vi kom hem. ;-)
 
Men hon var som sagt helt okej, även fast hon var spänd och tittig kände jag ändå att hon bjöd och kunde rulla på i galopp t.ex. Sen la hon på en riktig tvärnit! Hahah den kom från ingenstans så Fernando for in i rumpan på na för en sekund. Jösses. Det var något himla läskigt där framme som hon såg. ;-)

Sen travade vi av och skrittade hemöver.
 
 

 
Idag: Idag så hade jag tänkt dressyr först, men då jag var helt slut efter jobbet idag i huvudet, så tänkte jag att hon skulle få vila. Men jag var så ridsugen när jag kom till stallet så vi tog ett joggingpass på byvägen. Jag fokuserade på mina händer, och det gick superbra idag. Hon svarade väldigt bra för sätet idag, och jag hade nästan ingenting i handen. Tog det tredelade sprenger-bettet. Nästan tvärtom-känsla idag, att hon släppte bettet ibland.. Hm.. Men det blev bättre efter en stunds ridning.
 
Imorgon tror jag det blir att trimma dressyr. :-)
 
 

Update nr 2

I torsdags när jag kom till Bellabus så såg jag väldigt snart att det inte var som det skulle. Jag var i hagen och skulle städa ur hennes höbinge, och jag såg att hon knappt kunde röra sig.. Hon gick så fruktansvärt stelt.
 
Jag har varit med om ungefär samma sak, två ggr förut med denna brud.. Och då har ingen vet. hittat något konstigt. Men när jag undersökte saken denna gång, så såg jag att hon vinglade, och gick typ som på en lina, varvat med att vilja gå som i en öppna. Så det kändes inte helt likt de tidigare gångerna..
 
Tog en promenad på ca 40 min och pratade med massören samtidigt. När jag kom in till stallet igen och undersökte saken närmare så hittade jag en svullnad, som en prinskorv, på insida lår, där hon reagerade när jag tog. Så där hade vi svaret, en sträckning insida lår v. bak.
 

 
I fredags så blev det promenad igen för fröken, och hon var himla stel även då.. Jag tog en promenad på ca 40 min, men hon blev inte så bra som jag hade önskat. Dock mkt bättre än gårdagen. Hon tog ut stegen idag, men det gick saaakta.
 

 
I lördags tog vi en promenad på ca 20 min, för hon gick nästintill helt normalt. Hallelulja!! Hon kändes inte alls nå konstig, utan såg rätt fräsch ut.
 

 
Igår, söndag, så började jag att massera rupturen på massörens inrådan. Sedan skrittade vi en längre sväng i skogen, på nästan 2 timmar. Hon var hur fräsch som helst. :-) Och duktig!
 


Idag så har jag joggat ut en sväng ca 1 timme. Jag jobbade med mycket skritt och trav, övergångar, tempoväxlingar, halvhalter, samling och mellantrav. Hon var riktigt trevlig tyckte jag, men hon kräver ju sitt arbete.. Det är inte bara att hoppa upp och njuta. Min lilla röding. <3

Oj...

Vad dåligt jag uppdaterat.. 
 
Söndag den 10/9 : Tävling, LB:2.  Total katastrof. Vill bara glömma denna.. Har inte ens fört över filmerna, funderar på att radera dom. Jösses alltså. Bella var lite spänd redan på framridningen som var i ridhus, men det är ingenting motför vad hon blev när vi kom ut på en vattenbelagd, plaskig och blöt collectingring. Sju resor värre. Tänkte om, och red henne framåt då jag kände att hon bromsade för mkt, samtidigt som hon trippade på som en symaskin. Det blev bättre tillfälligt. Sedan blev det typ bara kaos när vi börjat ritten. Hon var inte speciellt kommunicerbar helt enkelt pga spänning. Hade väntat mig max 55%, men vi fick 60,33%.
 

 
Måndags´11/9: Vila
 

 
Tisdag 12/9: Uteritt på schemat. Det blev ett härligt joggingpass på en häst med höstdamp! Höstdampet började för ca en vecka sen. Det innebär att hon blir väldigt pigg och sprallig, och om t.ex en häst travar förbi eller något så blir hon alldeles till sig och börjar trava på eget bevåg och har sig. Skulle lätt kunna kasta av mig ibland, haha. För hon blir så laddad att det känns som hon ska bocka av mig. Hon var iaf fin detta pass! <3
 
Just ja! Innan ridturen var massörJossan hos oss och kollade igenom B, som rörde sig bättre än hon gjort förut (med visst adrenalinpåslag). Jippi! Och det fanns inget stort att anmärka på, utan trots alla hennes gamla skador så var hon så fin hon kunde vara. Jossan jobbade lite med en inskränkthet som fanns i vänstersidan, och så jobbade vi med diafragman. Diafragman ska jag fortsätta jobba med för att få B att djupandas bättre. Och så ska jag jobba lite med att få henne sätta under sig mer från marken.
 

 
Onsdag 13/9: Dressyrlektion. Idag red vi lektion för bästa Gittan! Det gick superbra. Jag fick träna på att rida yttersidan framåt, och tänka på att ta innertygel mer utåt än bakåt. Det gav fint resultat och en mkt trevlig häst!
 
Vi jobbade en hel del på stor volt, samt 8 volter. Galoppen var fin i vänster varv, men värre i höger. Underlaget var lite stumt så förmodligen var det därför den var kantig.
 
Sedan jobbade vi med skänkelvikningar som jag ville visa upp och se vad Gittan tyckte om dagsläget. Dom hade som jag trodde blivit mycket bättre! Fick till en riktigt bra känsla. :-) Behöver få in mer tempo i dom, och det fick vi på slutet. Superfin tjej!
 
Mer update kommer.
 

Vilken stjärna!

Idag så hade jag planerat för ett dressyrpass. Jag har som sagt inte kunnat rida mycket denna vecka, bara ett pass och det var i torsdags. Och då vi ska tävla imorgon så vill jag ha lite bra känsla i kroppen innan.
 
Först tänkte jag rida på hemmaplan, men så började det regna, och då for jag istället och hämtade transporten och  bestämde mig för att rulla in till Färsta istället.
 
Vi började i skritt, såklart, och red skänkelvikningar snett igenom. Jag la även in halter och hade fokus på att jag inte ska bli kvar i handen, utan jag ska försöka så gott jag kan att göra halt med bara sätet. Hon var fin! Jag gillar verkligen att rida med speglar så man kan se hur det verkligen ser ut det man gör. Och hur man sitter osv.
 
Vi joggade igång i trav med lite serpentiner, med fokus på att hon skulle bjuda jämnt fram till handen, och att vi skulle hitta svikten i bakbenen. Det gick bara fint. La sedan in övergångar på medellinjen, där hon fick skritta några steg. Något vi behöver jobba med, och som vi jobbade med idag, är att när vi kommer ner i skritt från trav ex. så faller liksom allt. Jag behöver jobba med att få henne att gå kvar i skritten, så att bara för att man saktar av så betyder inte det att vi ska slappna av och tappa allt liksom.

Sedan fick hon galoppera igång med lite tempoväxlingar, och jag var även noga med att hon inte fick smygöka alls. Hon gör ju gärna det.. Men hon ska liksom ligga kvar tills jag säger något annat. Hon var fin iaf. Kändes inte helt lösgjord, men ändå helt okej.
 
Dagens arbete fick bli skänkelvikningar snett igenom. Första biten rättställd, andra biten motställd. Hon tappar bjudning när man rider motställd, för det tkr hon är jobbigt. Så jag fick jobba med att ha en bra trav innan skänkelvikningen och sen bibehålla detta igenom den. Hon kämpade på bra, och det såg trevligt ut i spegeln. ;-) Det kändes även helt okej. Det behövs lite mer driv i traven i själva sidvärts, men det kommer.
 
Hon kändes till och från lite trött, så jag var i valet och kvalet om jag skulle nöja mig här och avsluta, för hon hade trots allt varit väldigt trevlig! Men jag valde att arbeta vidare, och då i galopp. Jag kan ju inte bara mesa på och tycka att hon ska få chilla när hon är trött, utan istället sätta mer sprätt på henne.
 
Hon var SVINFIN i galoppen. Hon kämpade på så grymt bra! Jag red först på en stor volt, och fokuserade på att hon skulle styras av bara sätet, och helt mjuk/slapp hand från min sida. När vi hittat ett bra läge så började jag rida lite minska/öka volten. Och så himla fin tjej. Hon satte sig på arslet rejält, och kämpade på så himla bra. Sedan red jag något varv runt fyrkanten, med fokus att hon skulle fortsätta bära sig helt själv, och ha dendär lugna takten. Kämpigt värre, men vi fixade det tillslut!
 
Gjorde sedan samma sak i andra varvet, och det gick lika galant, förutom att hon är något svagare där i höger varv. Men satan vad hon kämpar.. Älskade tösen! <3
 


 

Torsdag

Imorse så var jag till stallet och kollade när Rasmus åkte till sitt nya hem, så nu är Bellan änka.  Fina lilla Rasmus, sån go kille han är. :-) Det blir  tomt utan honom.
 
Var i valet och kvalet om jag skulle rida idag, för jag är fortf. dålig. Jag hade ingen som kunde rida henne idag, så jag provade på en uteritt idag. Det gick bra, Bella var riktigt fin faktiskt. Hon var lite tittig och rädd för en massa, men jag lyckades få hennes fokus trots allt.

Skrittade först genom skogen, och sen joggade vi uppför en bagge med lite tempoväxlingar och övergångar. Hon var som sagt trevlig.
 
Sedan skrittade vi hemöver, och sedan joggade vi bort till rakbanan där jag tänkt rulla i lite galopp, men hon var så tittig och spänd så det hade gått åt skogen om jag hade galopperat. Så jag skrittade åter hemöver, men stannade i paddocken och jobbade lite i galopp istället. Hon fick jobba på att galoppera på lång tygel, långsamt, utan mitt stöd i handen eller ett juckande säte. Jag bara satt typ, och red en lugn takt, och hon fick inte ändra på sig när det svängde eller hände något annat. Annars vill hon gärna öka t.ex när vi kommer till ett hörn, eller på en långsida t.ex. Men hon fick gå i samma takt tills jag bad om annat.
 
Hon blev riktigt fin i båda varven. <3
 
Sen skrittade jag av henne hemma i kvarteret. Jag är rätt trött och slut nu, man orkar ju typ ingenting när man är sjuk. Vi får se vad morgondagen bjuder på.. Och hur jag ska lägga upp hennes schema inför helgen, då det är tävling på söndag.

Dressyr med Melina

Idag så fick Bella gå ett dressyrpass med Melina, för jag är sjuk fortf. och orkar verkligen inte rida. Guld värt att ha vänner som ställer upp! <3
 
Det gick bara fint. Dom fick rida lite sidvärts och jobba med att hitta bakbenen, och få koll på högerbogen på fröken. Hon är inte allt för lätt denna tös.. Inte alls faktiskt. Men det såg trevligt ut!
 

Uteritt m. Elin

Idag fick Bella gå en uteritt med Elin. Jag följde med och promenerade i den mån jag orkade.. Medans Elin red och provade sig fram med Bella själv. Det blev mycket skritt, och lite travjobb. Några tips kom jag med som ledde till framgång. ;-) Så det tar sig!
 
Imorgon får vi se hur jag mår.. jag är så sjukt uttråkad när jag är sjuk. Jag vill ju göra massor..
 
 

:-)

Lördags: Det blev ett pass på kvällskvisten för Bellabus. Det fick bli skritt och trav, för hon var  väldigt spänd och tittig idag. Så någon galopp var liksom inte på tal. Vi red bort mot aldernäset, och hade tänkt galoppera där, men nä, vi vände om och skrittade hemöver. Sen travjobbade jag henne en bit. Tränade på detdär med att samla ihop henne lite och att hon ska bibehålla takten där. Annars lägger hon sig på framdelen och saktar av. Men nu driver jag in bakbenen så att hon får hålla igång. Det gick okej i början, sen fick jag kämpa lite för att hitta dit igen innan vi avslutade.
 

 
Söndags: Det blev ett kort joggingpass i paddocken idag. Jag provade grannens paddock, och den var faktiskt rätt okej i underlaget. Den är så stor och härlig! Bella var SUPERFIN! Alltså så himla fin. Började med skrittjobb, och sedan joggade jag igång med fokus att jag ska rida båda sidorna framåt så att hon driver jämnt. Och det hade verkligen trillat ner en polett för henne för hon var klockren! Så himla fin.
 
Sedan galopperade jag igång henne med lite tempoväxlingar och volter, och ställa inåt/utåt, hon var väldigt mjuk och fin.
 
Därefter skrittade vi av, och sen hem. Haha! Jag orkade inte rida nå mer, och hon hade varit så duktig.
 


 
Måndags: Vila. Passade bra eftersom jag är sjuk..
 
Idag så ska medryttare Elin rida, och jag är fortf. sjuk så det passar bra. Jag ska dit och visa lite saker osv. Och så får vi se om jag orkar promenera med..

Uppdatering

I onsdags så red jag lektion för bästa Gittan. Hon vet precis vad som behövs! Det är såå värt att rida lektion, det gör under. Jag hann skrittjobba lite själv först, och Bella kändes lite stretig.. Red skänkelvikning på rakt spår. Sedan red jag övergångar mellan skritt och trav, men nja, ingen höjdarkänsla...
 
Sen kom Gittan, och då körde vi igång direkt med lite jobb med uppridningar. Så jag red från A till C, och så ut i varannan gång höger varv, varannan gång vänster. Och så fick jag jobba med att göra korrekta halter vid X. Jag behöver få henne mer på bakdelen så att hon kan ta halten mer för sätet. Vi jobbade på med detta ett bra tag. På långsidorna ner så fick jag jobba med en buren hand och samla traven lite några steg, och sen fram igen. Och när jag samlar så måste jag lägga på mer ben, och överlag använda mer ben så att hon kommer igång med motorn där bak.
 
Jag fick hela tiden jobba med att hon skulle bjuda jämnt fram till handen. Jag kom på mig själv med att ha ridit typ höger sida för sig, och vänster för sig, en tid.. Nu skulle jag hitta det jämna drivet och tänka att jag verkligen måste få med mig yttersidorna i båda varven. Så det var en påminnelse jag verkligen behövde!
 
Efter skrittpaus red vi på volten där jag fick öva på övergångar mellan trav och galopp, och även att jobba igång bakdelen i galopp, och inte fastna i vänstertygeln. Bella var fin!! :-)  Hon kämpade på mycket bra.
 

 
I torsdags (igår) så red jag ut en sväng på 1 timme och 20 minuter. Först red vi genom skogen och Bella fick gå på lång tygel och se vart hon satte fötterna. Inga problem då hon är en expert på sådant! ;-)

Sedan joggade vi igång lite på grusvägen, och jag försökte hitta lite känslan från ridlektionen. Men då jag var stressad och trött, så kände jag att jag bara forcerade fram något.. Så jag fick tänka till, nollställa hjärnan och börja om igen. Och då blev hon superfin! Jag hittade det som jag och Gittan jobbade med, stundvis. Så vi är på helt rätt väg. :-) Blev en massa tempoväxlingar och övergångar, och lite samling där hon får kliva in lite mer med baken.
 
Ett bra pass! :-)
 


Idag har vi flyttat hem till stallet igen, och jag har hållit på och fixat i nästan 4 timmar. Ville få ordning på allt innan jag åkte hem.. Så nu är det fint igen! :-) Bella fick vila idag.
 
Imorgon blir det en uteritt.
 
 

RSS 2.0