Gårdagen

Igår så blev det tömkörning som jag hade tänkt. :-) Det gick superbra! Det blev i paddocken, och då i skritt och trav. Galopp kommer jag inte lägga till förrän det är mer befäst i longeringen. Jag har ju som mål nu att hon ska ta båda galopperna på kommando från marken. Hon har ju väldigt besvärligt med det utan mig på ryggen, som ett stödhjul.. Nu måste hon hålla koll på sin egen kropp och balans. Och det är svårt. Men vi kämpar på.
 
Igår då så övade jag på att jobba henne på långsidorna, och jag behöver fortf. springa med i hennes takt, jag kan inte promenera efter, och så varierade jag varv osv. La jag henne på en 20m volt och fokuserade på att verkligen hålla den storleken på volt också, så att hon inte får gena. Utan fullt fokus från min sida, utan att tappa kontakten med henne. Det är superkul tkr jag! Hoppas denna pepp håller i sig. ;-) Hon såg riktigt fräsch ut idag dessutom. Annars är hon ju lite halvkackig i bakdelen. Det är sjukt intressant att se henne såhär mkt från marken, se att hon har olika dagar osv i hur hon rör sig osv.

Uppdatering

Oj var det över 2 veckor sedan senaste uppdateringen.. Eller ja, inte så konstigt kanske eftersom att hon vilar, halvt iaf. Har longerat och tömkört 4 pass. Eller longerat 3, och tömkört 1 pass. Gick verkligen över förväntan med tömkörningen, lätt bästa passet någonsin. Men så har jag ju inte övat just ngt heller.. Får mina ryck, och sedan håller det i två pass sen ger jag upp.
 
Men nu är jag verkligen motiverad att fortsätta med arbetet från marken, så får vi se hur länge det håller i sig. Men som sagt 2 veckor har vi kört nu, och tänker mig iaf 2 veckor till utan ridning. :-) Vanligtvis blir jag ridsugen efter 2-3 dagar, men nu har det gått över 2 v och jag är ännu inte ridsugen. :-o
 
Idag blir det ev. tömkörning, vi får se. :-)

Update

Ni ska få en update från mig nu. I fredags så red jag ett pass i ridhuset, och det gick verkligen åt skogen.. Hur jag än bar mig åt så gick det inte att kommunicera med hästen.. Hon är fortsatt spänd och tittig, och livrädd för ena delen av ridhuset. Hon kan bara inte fokusera just nu.. Vi hade två toppenpass förra veckan, men annars äre bara halvbra eller katastrof mest hela tiden nu. Så droppen rann över för mig, och nu blir det vila från ridning i ett försök att få oss mer samspelta igen. Kanske behöver hon det. Jag har ju haft henne i 10 år och vet att ibland behöver både hon och jag bara en paus.
 
Så jag har tänkt att under 2 v först och främst, bara arbeta henne från marken. Promenader, vila eller longering kommer att stå på agendan. Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag ska göra, om det blir en veterinärkoll eller om det bara sitter i skallen på henne. Går jag tillbaka och läser, eller ja bara tänker, så vet jag ju att dehär är hur det ser ut för B. Jag har varit in otaliga ggr på kliniken i onödan för att hon varit oridbar på ett elr annat vis (ej ngn hälta elr dyligt), men det har inte hittats något. Så då har jag fått backa bandet, ta det på hennes villkor, ha kul igen, och sedan trappa upp kraven. Tills det börjar gå nedåt igen.
 
Så jag tror ju inte att det är nånting. Jag väljer därför att börja i denna ände med vila/jobb från marken och en paus helt enkelt för båda. Så ser jag vilket håll det bär åt framöver. Funderar även på att ta ut Jossan för en koll. Vi får se.

RSS 2.0