Svar på frågorna!

Här kommer svaren på frågorna. Det är alltid lika skoj att svara på era intressanta frågor. :-)

Emelie
: Jag har en fråga :) vill du i framtiden fortsätta köpa varmblod/travare för att rida till eller rida om för försäljning eller vill du bara rida för eget bruk? Ha en god jul!

Jag tror nog jag bara kommer att ha häst för eget bruk. Dels för att jag nog inte kommer ha varken tid eller råd för fler än en häst, och sedan är jag lite så att har jag väl köpt ett djur så kan jag inte sälja det. Är för hönsmammig för det. Hihi. Tack desamma, hoppas du hade en bra jul!

Jennifer
: Vad är dina mål med Bellie? :)

Mina mål med Bellie är att fortsätta utvecklas tillsammans, som ekipage. Kortsiktiga mål just nu är att hon ska bli mer lyhörd igen nu efter vilan, att vi ska kunna hoppa som vi kunnat tidigare. Att jag ska lära mig ta tillvara på denna bjudning som hon visar nu, och lära mig rida henne på rätt sätt.

Långsiktiga mål har vi inte så mycket av, men jag vill gärna få henne mer ridbar, så att jag kan rida ett godkänt dressyrprogram i lätt B t.ex. Så att hon inte stressar upp sig eller blir spänd, hon är ju otroligt känslig. Så mitt mål är väl egentligen att jag ska lära mig att rida henne på bästa sätt utifrån hur hon är.

Sofia
: Hur tränade/tränar du upp galoppen på Bellie?

Jag har inte gjort något speciellt för att träna upp just galoppen, utan jag ser till att stärka hästen i helhet och då främst bakdelen. Rider henne i form, klättrar, gymnastikhoppar m.m. Allt som stärker hästens bakdel egentligen, är bra för galoppen. :-) Men att rida mycket fattningar är bra, för det stärker, samt att det är fattningen som avgör kvalitén på galoppen.

Emma
: Vad äter Bellie för foder, hur ser hennes foderstat ut ?
Hur hög är Bellie ?
Sparar du ihop pengar för att köpa utrustning ( du har så bra utrustning som även kostar endel) Det gör inget om du inte vil svara då det kan vara personligt.

Hon har fri tillgång på analyserat hösilage, och till det så får hon fosfor och selen vilket var de två mineraler som fattades. Och för att hon ska få i sig dessa ger jag henne lite betfor och lusern.

Hon är 152cm hög.

Nej jag sparar inte, men jag jobbar varje månad och får in extra pengar. Större saker så som sadlar t.ex passar jag på att köpa på sommaren då jag haft möjlighet att jobba en massa.

Emma
: Vad tycker du om bettlöst?? Har du någon gång ridit med det,om du har det,vad red du med??
Har du ridit/provat det på bellie??
Ha en god jul:D

Jag tycker inget särskilt om bettlöst. Ang. hackamore så är det väl vad jag tycker om alla skarpa bett, att man hellre bör rida dressyr än betsla upp (eftersom hackamore är ett hävstångs"bett" med rätt långa skänklar").

Trivs hästen bra på bettlöst (typ sidepull) så är det ju inga fel alls att rida på det. Men gör man det av anledningen att hästen ska "slippa ha bett i sin känsliga mun" så tycker jag man kan tänka om, för nosryggen är minst lika känslig som munhålan.

Jag har provat hackamore på B i tidigare dagar, men det funkade inte alls. Hon blev helt nonchalant.

Desamma, hoppas du hade en bra jul!

susanna
: Tack för en underbar blogg! Förlåt om det blir för personligt, men du skrev för ett tag sedan att du var gravid, var det ett skämt eller hände det något? God Jul!

Kul att du gillar min blogg! Tack å bock. :-) Det var ett skämt isåfall. Hoppas du haft en bra jul!

Victoria
: Vad tycker du om rasen American bashkir curly? :)
Vad är dina mål med Bellie? :)

American curly... ja du jag har ingen särskild åsikt om en speciell ras sådär. Dock så faller inte krulliga hästar mig i smaken, hihi. Även om de finns släthåriga curlys..

Se svaret på andra frågan överst för att se mina mål med B. :-)

Anna
: Vad tycker du om ditt stall som du står i nu?
Har hört av kompisar att det är väldigt stökigt, krångliga personer osv. :)

Jag älskar det! Jag kunde absolut inte ha fått det bättre. Det stallet uppfyller alla mina krav på hur en häst ska ha det, och människorna är guld värda där. Stämningen är på topp. :-)

Madde
: Varför tog du bort svar på tal? Eller något liknade som du svarade på andras frågor?

Därför att jag tillslut slutade svara helt på anonyma kommentarer. Vill man ha ett svar på något får man faktist stå för vem man är, och jag måste ju ha möjlighet att svara på frågan någonstans. För det kommer inte att ske i min blogg. (Såvida det inte är frågestund)

Josefin
: Har du alltid haft lätt för att skriva och uttrycka dig eller är det nått du har tränat på? :)
Hade för övrigt varit intressant att se hur er träning är upplagd, vad gör ni en "normal" vecka?! Hopp, dressyr, vila, skogsturer? Hur mycket kostar det för dig att ha häst?

Jag har alltid haft lätt för det. Jag tycker om att skriva, det är bra sätt att få ut mina känslor.

En normal 10 dagars-period kan se ut såhär:

1 - Dressyr
2 - Joggingpass längs vägen
3 - Skritt 2 timmar
4 - Vila
5 - Hoppning
6 - Lätt ridning runt travbanan i alla gångarter
7 - Klättring
8 - Dressyr
9 - Jogging
10 - Skritt

Det är så himla olika. Men jag försöker få in dressyr, hoppning, intervaller, jogging, skritturer, vila, klättring, lättare uteritter m.m. Jag varierar väldigt mycket och tror på allsidig träning och varierat underlag. :-)

Det kostar mig i snitt 2500:- i månaden plus träningar och utrustning.

Kommentarer
Postat av: beatrice

Har en fråga angående sadlar, har funderat mycket på det du sa om våran dressyr sadeln till Zola att den kunde vara för lång för henne, vilket det ser ut som (dock ligger den inte bakom sista revbenet). Jag har då funderat på att eventuellt köpa en ny, och är inne på isabelle werth (wintec). Då de är sköna och att det verkar skonsamt för hästen med luftstoppat.



Då är frågan, tror du att en x-vid skulle passa Zola? (det är vid på bilden på min blogg)!



Och om jag nu ska sälja olympic, hur ska jag gå tillväga för att sälja den snabbast möjliga? Du verkar ju få din utrustning såld snabbt! ;)

2011-12-25 @ 20:15:40
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Tilda

Sv: Ja, som tur kom jag till insikt att det där var hon inte bästa ryttaren för K. :P Ibland fattar man inte hur man tänkte..



Men i alla fall, så tänkte jag skriva om de som ridit K och sådär. Är det lugn om jag tar med dig där, och lägger upp en bild på dig och K? :)

2011-12-25 @ 22:22:36
URL: http://goldenhorses.blogg.se/
Postat av: Melina

Haha, ja jag har ju lite problem med självkänsla och självförtroende.. ;)

2011-12-25 @ 22:41:33
URL: http://goldenhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0