Dag 1 - Presentera dig och din häst

Jag heter Josefine, född -91. Bor i Sundsvall med min familj och katten Musse. ;-) Har min underbara pojkvän Erik sedan 5år tillbaka oxå. Pluggar andra året till undersköterska nu, så har gått halvvägs. Min lediga tid går i princip bara åt till stallet, men jag jobbar även extra inom vården.

Jag började rida som 15åring, alltså för 4 år sedan. Började då min ridkarriär väldigt fritt, jag blev medryttare på ett antal basjkirhästar som vi i princip fick göra vad vi ville med. Sedan skaffade jag lite andra medryttarhästar, en travare, en shire m.m. Gick även 2 månader på ridskola, slutade dock då jag inte lärde mig något då lektionerna blev för korta (20-30min).  

Efter två år skaffade jag min första foderhäst, russet Nekter. Därefter travaren Macke som jag hade 1 månad, och sedan travaren Moongate som jag hade 8 månader. Slutligen var jag less på foderhästar och köpte mig därför en egen, Bellabus!



Hästen heter Guns Ballerina, född -00. Hon är en varmblodig travhäst som sedan två år är omskolad till ridhäst. Sen 2 års ålder har hon blivit travtränad, tills hon var 8 då jag köpte henne. Hon är en riktig fuxmärr med ett hejdundrande humör ibland. Hon är som rena berg-och-dalbanan, och man vet aldrig vad man har att vänta när man hoppar upp på henne. Ena sekunden är hon som en helt oriden travhäst som nyss kommit från banan, och andra sekunden är hon som finaste dressyrhästen.

Med henne rider jag dressyr och hoppning. Vi har främst satsat på dressyren för att bygga upp en bra grund redan från början, mycket viktigt anser jag. Det tar tid att bygga om muskler på en travhäst och den tiden måste man ge dom. Har haft underbara Emma med oss från dag 1, och hon har tränat oss i dressyr nu i två år. Vi har -även börjat hoppa en del nu senaste året, och vi har även börjat hoppa i grupp för en hopptränare, vilket går skitbra!

Jag köpte Bellie för att ha som en hobbyhäst. Jag hade/har inga speciella mål eller krav, inga långsiktiga. Vi kommer dit vi kommer, det är vårat motto. Just nu vill jag starta lokal LC dressyr och LD hopp, som närmsta mål 2011.


Kommentarer
Postat av: Elin

Jätte söt bild :)

2010-12-22 @ 13:21:26
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: warnmark -hästblogg -Avdentsutlottning!

Sv; Tacktack :)

2010-12-22 @ 19:44:17
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0