Shopping

Idag har fröken B fått en kopia av täcket hon slaktade i vintras. Nämligen det lila Bucas-täcket. Hittade ett likadant på rean idag, så jag slog till. Dock är det 5cm större än det hon hade, men nå borde väl det funka tycker jag. Det är det absolut bästa täcket jag nånsin haft till henne. Ligger som en smäck, rör sig inte ur fläcken och ger typ INGE skav alls. I love it. Bellie oxå.

Sen köpte jag en lila ASFIN fleecetröja till mig, totally looooove it. Och även lite nödvändigheter till stallet följde med, dock var sadelhängarna slut så får återkomma till helgen.

Nu har JAG gjort lasagne som ska ut ur ugn om en kvart. Helt fantastiskt att jag lagat mat, åt HELA familjen. :-D OMG! (Ifall ni ville veta tänkte jag)


Detta är hennes förra i strl 135, köpte alltså ett 140cm nu. Borde funka!

Bellis just nu

Såhär ser Bellisen ut i hull/muskler just nu. Bra att ha sånahär bilder så man kan se senare liksom, för det lär väl vara nu snart som hon kommer börja tappa muskler.

Än så länge tycker jag hon är riktigt fin. Lilla prinsessan min.


Ridbilder Bamse

Här kommer massa bilder från idag.



Smakprov

Då bilderna tar extremt lång tid att få över av ngn anledning nu så ger jag ett litet smakprov så ni får ett hum om hur lilla Bamse ser ut. :-)


Caroline som fotat.

Ridning x2

Idag har jag ridit igen. På två fantastiska hästar! Jag är helt salig. :-D

Först ut var Bamse
, en liten c-ponny. Första ggn jag red honom, så jag kände lite på honom på lilla planen. Caroline följde med och fotade så det kommer bilder sedan. Jag vart redigt imponerad av honom, han var ju hur fin som helst! Alltså verkligen välutbildad kändes det som. Jag hade ingen aning om hur mycket han kunde osv, och han är nyinköpt utav dom som har honom nu. Han hade varit ridskoleponny förut tydligen.

Iallafall, skrittjobbade en stund, sedan tempoväxlingar i trav, och galoppfattningar från skritt. Avslutade med trav i lång och låg form, och vilken bjudning han fick. Han var helt sjukt kul att rida. :-) Lillfisen.

Sedan red jag Q, varmblodstravaren. Och jag är helt in love! Skrittjobbade honom i skogen och klättrade två vändor i klätterbacken, och han var verkligen helt fantastisk. Red honom i en lång och låg form och ja, jag svävade på moln. Allt jag har att säga. ;)

Är så himla tacksam för att dessa två fina familjer vill ha min hjälp, för det är så himla kul!

Ridit

Åh idag har jag ridit! :-D HAPPY GIRL!

Fick rida "nyhästen" redan idag, alltså han som jag ska börja rida 1 gång i veckan. Jag red och kände på honom på plan, medans ägarna tittade på. (Ne inte alls scenskräck, haha) Ne då. ;) Jag kände på honom i skritt ett bra tag och red halter, halvhalter, volter och serpentiner. Han svarade så himla bra efter ett tag, han svarade över förväntan på halvhalterna, och rätt vad det var så släppte han och gick lång och låg bitvis.

Verkligen en sjukt trevlig
häst helt i min smak. *Gilla* Han är givetvis travare och gud vilken tacksam häst att jobba med. Jag blev lite kär i honom måste jag säga!

Sedan fick jag lov att känna på en liten övergödd islandshäst. Världens sötaste lilla nallebjörn, yttepyttesmå öron och ja.. I just love him! Haha. Han var seg, och som sagt är han ganska tjock och ur kondis. Så han skrittade jag bara på lite och kände på, och jag tror han kan bli trevlig om han får bort tjockmagen och börjar få mer kondis. Söthästen!

På tisdag ska jag rida häst nr 1 igen, vi kan kalla honom Q. Och sedan ska jag rida en liten c-ponny och känna på honom. Han ska jag även träningstävla om en vecka för att han ska få känna på tävlingsplatsen.

Mitt liv leker! Underbara människor och hästar omkring mig. JUST LOVE IT :D

På jobbet

Sitter på jobbet. Varit här sen innan 7, då jag började. Slutar halv 5, alltså 3 timmar kvar. De kmr nog gå fort! :-) Kan säga att jag inte var alltför pepp på jobb när jag vaknade halv 6 imorse.. hehe. Och väl här på jobbet sov jag hela min lunch, UTAN att bli som en zombie efteråt. :-D Typ första ggn! Haha. Så nu är jag hyffsat utvilad.

Ska till stallet sedan, får se vilken tid. Hade velat kika när några skulle rida lektion, men jag vet inte om jag hinner. Hade vart kul att se iaf. :-)

Glömde skriva igår att sedan vi flyttade har Bellas ben läkt SJUKT BRA. Alltså med sjukt bra menar jag att jag såg resultat redan FÖRSTA timmarna. Dvs benet var inte alls svullet, och innan så var det jämntjockt så man såg omöjligt "skelettet" under. Men nu äre inte ens tjockare än de andra benet. HUR SKÖNT? Det är för att hon rör sig i sin lite större sjukhage nu. Och i och med det så börjar hennes reflex sakta men säkert fungera oxå, så igårkväll när jag kratsade ur hoven på skadade benet så höll hon det böjt hela tiden!!! WIHO. :-D 

Hade fått ganska många önskemål om att fota nya stallet, men tyvärr kommer jag inte göra det av säkerhetsskäl. :-/ Givetvis kmr ju bilder på Bellan i stallet, så ni kommer ändå få ett litet hum om hur det ser ut.


HAPPYFACE

Hihihih. Varit i stallet typ hela dagen, inrett en massa osv. nu när allt börjar komma på plats. Blir skitasnyggt!! Oså har vi gjort lite hagbyten osådär, så vi får se hur det fungerar. Bellan står just nu med en ny pojkvän, han håller henne sällskap heeeela tiden vid sin lilla minihage. Han är helt såld på henne. Den andra valacken som går med dom får absolut inte komma i närheten av den andres brud, dvs Bellie. Haha.

Alla ston verkar sjukt populära här, för ingen valack vill slita sig. Men iallafall så trivs som sagt Bellie hur bra som helst, hon har verkligen samma gamla Bellie-gnista i ögonen och hela uttrycket på henne säger att hon trivs. Jag är lycklig om hon är. Och jag trivs så SJUKT bra jag oxå, de är helt fantastiska människor där, varenda en!

Ska tbx sen lite senare och fixa insläpp. :-) Hihi.

Ska btw börja rida en häst i stallet där, nån gång i veckan. Ska bli superkul! Är så glad att dom frågade. :-)

Bilder


Flytten

Flytten för Bellie och Elisa gick mycket bra. Känns super dehär! Bellie trivs så himla bra. Det kändes jättebra i mammahjärtat. :-) Hon har mycket att titta på, saker som händer runt om henne, fler kompisar i hagen osv. Och Elisa är med Bellie med jämna mellanrum, huuuur goa som helst! Elisa går dit och myser en stund och sedan går hon iväg en sväng. Sedan släpptes två till hästar i samma hage och de funkar kanon. Elisa försöker försvara Bellie lite bara, haha. Men inget dramatiskt.

Ne, Bellan såg ut att trivas riktigt bra. Hon blev lite avis på de andra när de fick springa bara. Men denna hage är ngt större än den hon haft innan, så här kan hon liksom RÖRA sig. Så hon skrittade omkring i den en hel del, vilket jag bara tror är bra för blodcirkulationen. För innan var benet helt igentjockt, som det varit sen dagen efter skadan. Och nu var det mycket mycket finare. Så jag tror det är bra, tror blodet behöver pumpas runt för att förbättra läkningen.

Flytten

Flytten för Bellie och Elisa gick mycket bra. Känns super dehär! Bellie trivs så himla bra. Det kändes jättebra i mammahjärtat. :-) Hon har mycket att titta på, saker som händer runt om henne, fler kompisar i hagen osv. Och Elisa är med Bellie med jämna mellanrum, huuuur goa som helst! Elisa går dit och myser en stund och sedan går hon iväg en sväng. Sedan släpptes två till hästar i samma hage och de funkar kanon. Elisa försöker försvara Bellie lite bara, haha. Men inget dramatiskt.

Ne, Bellan såg ut att trivas riktigt bra. Hon blev lite avis på de andra när de fick springa bara. Men denna hage är ngt större än den hon haft innan, så här kan hon liksom RÖRA sig. Så hon skrittade omkring i den en hel del, vilket jag bara tror är bra för blodcirkulationen. För innan var benet helt igentjockt, som det varit sen dagen efter skadan. Och nu var det mycket mycket finare. Så jag tror det är bra, tror blodet behöver pumpas runt för att förbättra läkningen.

Breakfast

Har precis ätit frukost. GOTT! Haha. Om jag vaknar astrött en morgon och det känns motigt att kliva upp, så brukar jag tänka på FRUKOSTEN. Då blir jag aspigg och alldeles exter.. Jag älskar ju att äta. Så, I love it.

Nu så tänkte jag ta mig
en powerwalk ut till stallet och måla klart det sista inför hästarnas ankomst ikväll. Samt att jag måste fylla boxen med spån och grejer. KUL KUL KUL. Sen hade skåpen våra oxå kommit så ska ta mig en titt på dom, ååååh detta är så kul. :-D Få pyssla, inreda och grejja.

Hörs senare! Lär komma bilder från dagen sen.

Hoppträning

Varit och kikat på hoppträning nu ikväll. Så himla kul! Det såg väldigt bra ut tyckte jag, roliga övningar. :-D Har provat rida för denna tränare förr, och det har väl gått ok. Men jag tänkte att när jag och B är igång igen så ska jag testa igen, nu när B är mer välriden. Jag tror det kan bli bra! Jag får känna efter då. ;) Är ju några månader tills dess.

Imorgon flyttar Bellisbus iallafall. Ska bli mycket skönt!! Jag tycker dock synd om henne som mitt i vilan måste byta stall och hästkompisar OXÅ. Visserligen flyttar Elisa med, som hon känner. Men Bellan ska vara i en hage med 3 andra hästar senare i vilket fall, så de blir många nya intryck för en dam på vila. Hm.... Får hoppas hon chillar lite ändå. ;)

Idag äre dag 3 som hälsosam. Hihihi, går riktigt bra. Ibland får jag riktiga toffefee-cravings, och just då känns det som att jag VERKLIGEN lätt skulle kunna gå till ica och köpa mig en och vräka. Men ni vet, självdisciplin! ;) Sen försvinner det. Tog lite frukt och grädde förut, UTAN socker. Smakade inte sådär supergott utan socker, men de fick bort mitt sötsug iaf. Sen gick jag en riktig powerwalk på 30min till hoppträningen. SKÖNT SOM FAN VARE!

Såg ni förresten att jag lagt till islandsridning i föregående inlägg? Fick önskemål om det.

De olika grenarna

Fick ett önskemål om att göra ett inlägg om de olika grenarna, åsikter om dom samt om jag kan tänka mig att prova resp. gren. Så let's do it! ;) (Vet dock inte om de var några specifika grenar, det stod inte, så jag väljer väl fritt då)

DRESSYR

Dressyr är grunden till ALL ridning, jätteviktigt. Jag rider alltid dressyr. Och då menar jag att jag i princip alltid tränar min häst i en för henne ändamålsenlig form, och jag har oftast ett syfte med varje ridpass, oavsett om det är ute i skogen eller på banan. Rider för det mesta ute i skogen, men jag rider henne alltid i form och kräver att hon ska vara avslappnad, lyhörd och med på hjälperna.

Sen finns det ju de som totalt
missuppfattat grenen dressyr. Och då syftar jag på de som fokuserar på att om nacken är krökt så går hästen i form, till varje pris. Och för att få detta att ske använder man sig av diverse så kallade hjälpmedel för att man själv inte är kapabel att rida hästen korrekt. Då tror man att hästen går korrekt när man använder sig att detta hjälpmedel, och hävdar att hästen behöver hjälp med det, och att man måste "visa vägen". Man behöver inte ens använda sig av hjälpmedel för att ingå i kategorin att bara fokusera på var nacken är på hästen.

Sen gillar jag inte alla "ridstilar" inom dressyr. Så många ryttare det finns, ungefär så många olika ridstilar finns det oxå. Jag är väldigt kräsen med vem jag tränar för, för jag vill att det verkligen ska kännas rätt. Och många ggr gör det inte det. Jag tycker inte om denhär ridningen som går ut på att rida med mycket hand (broms), och sedan banka på framåt. Alltså trycka ihop hästen. Sån ridning är väldigt trist att se, och jag tycker inte den är värd att ens kallas dressyr. Samma dethär med att rida dressyr på skarpt bett och sporrar. Det är inte dressyr för mig. Och observera att jag INTE menar dressyr på hög nivå, där man måste ha kandar och sporrar. Inte för att jag är för det heller, men det är en annan historia.

Jag tycker att dressyr ska gå ut
på att ge så fina hjälper som möjligt, man ska dansa fram med hästen och inte behöva skarpa bett eller sporrar för att få så kallat finlir. Hästen är så känslig så den känner ALLT, den behöver inte ett par sporrar i magen för att göra en hjälp lite mer osynligt.

Så slutsatsen är, jag ÄLSKAR dressyr som utförs på ett bra sätt.

HOPPNING
Hoppning är en superkul gren som jag gillar väldigt mycket! Jag tycker det ska utföras med måtta. Jag hoppar max 1 gång i veckan normalt, och är väldigt noga med variationen i övrigt. Alltså att rida varierat gällande både underlag och vilken träning man utsätter hästen för. Annars tror jag inte hästen kommer hålla särskilt länge för hoppningen. Sen beror det såklart på vilken nivå man rider.

Jag bara älskar att se ett samspelt ekipage komma in på banan, ryttaren rider mjukt och harmoniskt, mjuk hand och skänkel och allt bara flyter på. Oavsett om det är en häst lugn som en filbunke eller en mer svårriden. En hård och sågande hand är aldrig OK.

Även här finns det rötägg
. Det är INTE trevligt när ett ekipage kommer inridandes och har HELA hästen och ridningen i handen. Det är fruktansvärt att se hur man bokstavligt talat hänger i hästens mun och styr runt med hjälp av HÅRDA tygeltag hela banan. Fy gröne.

Så samma här, jag gillar hoppning när det utförs rätt.

WESTERN
Western har jag väl ingen särskild uppfattning om. Jag är inte alls insatt i det. Det verkar oxå vara en rätt trevlig och rolig gren om man utför det rätt. Men jag tror inte det skulle vara något för mig. Iofs jag har ju aldrig testat, men eftersom jag älskar dressyr och hoppning - varför ändra något som funkar?

DISTANS
Distans kan jag nog direkt säga att det inte är nånting för mig. Det känns verkligen tråkigt, haha. Är inte alls insatt i denna gren så kanske går jag miste om något. Men nja, känner mig inte ens liten sugen på att prova.

AKADEMISK RIDKONST
Denna gren tycker jag bara är konstig. Konstig konstig och konstig. Jag kan nog inte förklara varför heller, men av det jag råkat sett/hört/läst om det så tycker jag bara det verkar KONSTIGT. Och jobbigt. Nemen hua, tacka vet jag klassisk dressyr. :-)

Edit: lägger till islandsridning på önskemål

ISLANDSRIDNING

4-5 gångarter.. jobbigt! Haha. Föredrar 3 gångarter att hålla reda på. Ne, men jag vet inte. Har väl inte så stor uppfattning eller koll där heller. Är inte så insatt liksom. Men det verkar inte som en sport för mig, det vet jag iaf. ;) Gillar inte att stora, långa och tunga män sitter på c-ponnysar heller. Sen ser dom ut att springa med huvudet i vädret jämt, men kanske det som är meningen? Haha.

Var med och tävla...



http://oldhaunts.blogg.se/2011/july/tavling-vinn-personligt-armband.html

"Varför min häst är speciell"

Guns Ballerina är hennes namn, hon är fux m. bläs och är ett sto. Det måste väl säga det mesta, eller? Denna tjej gör verkligen skäl för det man väljer att kalla för fuxsto, för det är precis vad hon är. Hon gör ingenting gratis, men vinner du hennes hjärta och förtroende så går hon genom eld och vatten för dig.

Hon är en tjej med väldans mycket humör. Det mesta tycker hon ska ske på hennes villkor. Ber man om något som inte passar damen för tillfället så får man veta det också. Men känslan när vi blir ett, när hon och jag smälter ihop och kommer överrens, när allt bara flyter på som det ska, den känslan är oslagbar. Den känslan kan ingen annan häst i hela världen ge mig.

Bellie, som hon kallas, har lärt mig otroligt mycket på olika sätt. I ridningen har hon lärt mig allt jag kan, eller, vi har lärt oss tillsammans. Allt vi kan har vi fått lära oss tillsammans. Men hon har även lärt mig att bli en bättre människa. Bellie har lärt mig självkontroll. Hon har lärt mig att ha tålamod i mängder, hon har lärt mig att inse mina brister, hon har lärt mig att våga ta hjälp, och hon har lärt mig att jobba med mig själv. Hon har lärt mig att VÅGA.

Bellie är som min spegelbild. Jag tror det är därför som hon är så speciell för mig. I grund och botten är vi lika tjejiga båda två. Två starka viljor, två mycket bestämda tjejer, två som verkligen vill få sin vilja igenom, två som blir upprörd om det inte går som man tänkt sig. Två väldigt känsliga individer. Men det är även det som gör det så svårt ibland. Ibland vill vi helt olika saker, och jag är inte kapabel att lösa det. Vissa dagar/veckor/perioder funkar ingenting. Det går upp och ner som en berg-och-dalbana.

Men en sak har jag märkt. Ju mer tid vi spenderar tillsammans, ju mer lär vi känna varandra. Vi smälter ihop mer och mer. De dåliga dagarna, veckorna och perioderna blir allt färre och kortare. Vi blir mer och mer samspelta. Vi vågar mer och mer. Hon lär mig att våga mer. Hon ger mig självförtroende.


Hon är mitt ljus i mörkret. Min fina tjej.

MAT

Går ni på någon speciell mat-stil? Haha. Elr hur jag ska uttrycka det. Vissa undviker ju det ena elr det andra, t.ex alla onyttigheter som godis, bakelser, ja men allt sånt med asmkt socker i. Vissa undviker kolhydrater helt och kör på protein och fett.

Läser runt lite nu och eftersom jag håller på avvänja min kropp från socker så äre intressant att veta hur andra gör. Jag märker verkligen skillnad på min kropp, men än har jag inte blivit mkt piggare oså, men magen gör uppror just nu. HAHA. Så att något är på gång märker jag definitivt.

Det står även att sockerberoende är som heroin 2, men nja...? Jag har inte alls känt något speciellt sug, trots att jag verkligen malt i mig socker varje dag, hela tiden. Jag tror på att bara man äter rätt och håller sig mätt så blir man inte särskilt sugen. Asså, att det är socker i det mesta går väl inte att undvika. Men det är dehär med att vräka i mig choklad, smågodis, muffins och andra bakverk, dricka, kakor ja allt sånt, som jag vill komma ifrån.. äter vanligtvis massvis av sånt varje dag. Även donkenmat och pizza är något som jag köper OFTA. Men de äre oxå slut på nu.

Hihi intressant iallafall. Så, VAD ÄTER NI FOLKS? :D

<3









Mammas goding. Du är mitt ljus i mörkret!

Hihihi

Var hos Bellan förut. Hon mådde så bra så, hon var nog ännu mer lugn och tillfreds idag. Inte alls lika "ärsig" som föregående dagar. :-) Pysslade om na som vanligt och gav na medicinen, sen kliade jag henne massor på hennes favvoställen, dvs boobsen och magen! :-D Sen gick vi ut och betade lite innan jag ställde in henne i hagen igen. Hihihihihihi.

Fläskdoris

Snart kommer det inte vara för inte som jag blir kallad fläskdoris av mr. right. Nu när Bella ska stå så kommer inte jag få så mkt motion, och om ni visste hur mycket och hur dåligt jag åt skulle ni trilla av stolen. Hahaha. Så, om jag inte drar ner på antingen det jag äter, eller börjar motionera på egen hand så kommer jag med ALL SÄKERHET se ut som en fläskdoris oxå.

Not gonna happen!
Har lovat mig själv att ALDRIG gå över 60-strecket på vågen. Aldrig. Så nu börjar projekt hälsosammare, ska bli riktigt kul faktist! :D Haha, har ju påbörjat såna projekt förut. Men nu är jag verkligen motiverad, vill jag lova. Räcker med att B kommer rulla fram efter denna vila.

:-)

Kraftig rubrikbrist just nu. Haha.

Var ute hos fröken B nyss
. Hon verkar rätt ok. :-) Pysslade om henne, borstade och myste. Klippte manen lite oxå, den växer ju som ogräs just nu. Sen fick hon gå och beta lite gräs, de uppskattar hon verkligen.

Benet är väldigt svullet som vanligt
, och inge mer positiva framsteg från igår. Men det tar väl sin lilla tid I guess. Får väl se vad vet. säger om 3,5 vecka.

Spån

Idag har jag varit och köpt spån. I massor! :-D Hihi. Så nu har jag för ett bra tag framöver. Skönt att ha det gjort. Ska bara måla klart det sista på boxdörren sen kan jag börja fylla boxen oxå.

Sen for jag och E ut till Bellabus
. Det kändes lite bättre i mammahjärtat idag för hon såg inte alldeles förtvivlad ut idag även om hon inte alls gillar läget. Pysslade om henne ordentligt, gav henne mat och medicin och kliade henne massor och herregud vad hon njöt! Haha. Ekke filmade men lyckades radera filmen, som jag tänkt lägga upp här. Haha sötnöten min. Hon verkade något nöjdare när jag släppte ner henne i lillhagen sen, slängde in en massa gröngräs oxå så hon verkade rätt så nöjd. :-)

Just det, ett litet framsteg i skadan
visade sig idag. När jag skulle kratsa bakhoven så böjdes benet litegranna! :D Det har det inte gjort förut, det har bara varit spikrakt. Men nu böjdes det för 2 sek, för att sen falla tbx till raka läget igen. Men ändå ett framsteg.

Vill flytta henne NU!

Hage sprängd

Emma smsade just och berättade att  B sprängt sin lilla minihage. Så nu är den förstärkt med några stolpar till.. står hon inte kvar där då så måste hon stå inne på box tills vi flyttar.

Detta känns verkligen
inte kul med tanke på den spralliga häst hon är. Suck.. Känner mig så otillräcklig just nu för henne. Inget kan jag göra...

LESS

Åh jag blir så less av att läsa om folk som har skadade hästar men inte tar dom till veterinär. VISST, jag förstår att man ibland vill avvakta. Men när de till och med skrivs ut med ett så tydligt "budskap" om att något faktist ÄR fel på hästen, varför blundar man då för hästens signaler? Hästar pratar visst med oss! Det är vi som inte lyssnar.

Och varför fortsätter man rida
på det stackars djuret? Varför ska man testa om det är olika saker först?? In till veterinär och sen VET man. Åkte man i onödan, grattis! Du har en helt frisk häst (om det inte är ngt en ET/massör behöver titta på). Om det var något med hästen, GRATTIS! Du åkte in i tid och besparade din häst en del smärta och lidande.

Ska det vara så svårt att ge hästen den vård eller den undersökning som den behöver? Som den signalerar till oss att den behöver? Ja, tydligen. Hästar är så godtrogna och vill göra ALLT för oss så vi fortsätter rida på dom trots vad dom försöker säga.

Det är VÅRAT ansvar som människor att ta hästen till veterinär när den behöver det. OAVSETT omständigheter.

Snuttan min

Var ute hos snuttan min förut, lilla gotjejen. Hon stod ute i en liten sjukhage som snällaste Emma fixade igårkväll, så nu står hon ute i den på dagarna. Inte för att hon gillar det.. hon älskar ju att springa och busa runt på stor mark min lilla prinsessa. Tycker synd om henne därför. Men det blir nog bättre nu när fodret dragits ner rejält och ju fler dgr det går så vänjer hon nog sig.

Hon är alldeles ivrig och har
inte riktigt alla tassarna på jorden ännu. Haha. Tog in henne och gav henne medicin + mat, och tro på fan att hästen åt upp de! :-D Var riktigt orolig över att hon skulle dissa maten när hon kände medicin, men ooooj vad hon slukade maten fort. Blev betfor, morötter och ett par nävar grov bara. :-) Och de döljde nog smaken av meduuucinen bra. :-)

Eftersom det spöregnade
fick hon gå in, så nu står hon inne för kvällen sen kl 5 ungefär. Finns ingen anledning att hon ska stå ute i en liten fyrkant när det regnar, när hon inte kan gå nånstans eller göra något.

Film på skadan


Here we go!

För er som inte läst tidigare inlägg, hon har fått en avsliten muskel. En muskel som på det stället "nästan" övergår till att vara en sena, så.. muskelsena säger jag.

Bellabus

Dagsfärska bilder på fröken Bella. :-)


Framme på kliniken.

Håller btw på att ladda upp en film på hur benet ser ut när jag tar upp det.

Boxskylt

Bellas boxskylt jag beställde förra veckan kom idag. FYFAN VAD JAG ÄR NÖJD! Den är ju totalt älskvärd. :-D


I LOVE IT!

Good news

Hihi. Var ju som sagt in på kliniken idag, och lastningen gick helt ok. Jag var ju lite nervös så tog kanske 2-3 min istället för max 1 min. Hehe. Men in kom hon! Fick vänta typ över 1 timme då vi först var tidig, sen blev det lite försenat med dom innan oss. Men när vi väl kom in så tog själva besöket 2 min haha.. Hon tog bara upp Bellas ben en gång sen var diagnosen ställd. Hon sa att har man en gång sett dedär så vet man vad som är felet. Det "roliga" var att detta är väldigt ovanligt, men det skulle in en ponny på återbesök på måndag som fått precis samma diagnos som Bellan fick. Två st på en månad liksom.. :p

Det är en muskelsena
som slitits av på framsidan av benet, som framsidan på vårat lår ungefär. Vanligtvis så när man tar upp en hästs bakben så böjs både kotled och knäled samtidigt, som en reflex. På Bellan gör det inte det tack vare denhär avslitna muskeln (senan), utan bara kotleden böjs.

Så vila 1 månad sedan återbesök. Box eller minihage. Så efter den månaden får vi se om jag kunde börja skritta lite på henne, och/eller om hon ska vila 1 ev. 2 månader till efter.

Så det känns väldigt bra. Hade en bra magkänsla hela tiden men jag vågade inte riktigt leva ut den då det hade kunnat varit betydligt värre.


Bad news

Kommer med mycket dåliga nyheter ang. Bellabus. Hade inte tänkt skriva ut det än, och det känns fortf. inte helt 100 att skriva ut det. Men jag gör det ändå.. vet inte vrf.

Men tidigt imorgon står Bellan på transporten påväg till klinik eftersom hon imorse på något sätt skadat bakbenet eller något sammanhängande bakbenet iallafall. Benet beter sig som att det är stelopererat. Hon går helt rakt med benet, och ska man kratsa hoven och tar upp benet normalt så blir benet spikrakt bakåt. Hon böjer alltså inte knäet. Däremot får jag böja och bända hur mycket jag vill, och även trycka och klämma HÅRT utan att hon rör en fena. Hon är väldigt tydlig med att tala om ifall man gör illa henne, så som det verkar så har hon inte ont av det.

När man håller på med benet
och sedan släpper det så dras det tillbaka automatiskt till dedär konstiga raka läget. Så.. jag vet inte alls. Har ringt och rådfrågat två vet. och Bellas ET och massör, och jag har fått otroligt blandade bud. Såklart man inte kan säga vad det är över tele, men det kan vara alltifrån muskelskada/sträckning till artros och lös benbit pga yttre våld.

Så morgondagen får tala
. Förhoppningvis hinner jag uppdatera en sväng innan jag ska iväg på e.m igen.

Sätta igång efter vila?

Hur gör ni när hästen vilat? En frisk och skadefri häst. Beroende på hur länge såklart. Men säg 3 veckor, som B vilat. Hur skulle ni lägga upp igångsättningen då? Haha det känns som jag aldrig gjort det tidigare men hon har ju vilat 1-2 ggr per år, men varje gång glömmer jag bort hur jag brukar göra.

Jag är ju supernojig.
Man brukar ju säga att så länge hästen vilat, så länge ska det ta att sätta igång den. Så det är väl ungefär det jag kommer rikta in mig på. :-) Men svårt ändå!

Fler bilder

Tog lite fler bilder på sadeln idag. Hihi ska bli så himla kul att testa den! :-) Men det blir om 2 veckor de, eftersom hon vilar. Om den passar blire till att köpa nytt dressyrträns, då mitt är så himla rödbrunt. Denna sadel har inget rött i sig. ;) Hihi.




Dock följde det bara med ett svart järn, och jag har bara svart och grönt kvar från min hoppsadel. Vitt sitter i. Så måste lämna in ett av järnen till en sadelmakare så jag får det breddat, funderar på att lämna in två st och få båda breddade till motsvarande vitt och rött järn. Är det någon som behöver svart eller grönt järn så hör av er!

Klippning

När klipper ni era hästar under vinterhalvåret? Hur många ggr, och exakt när?

Jag behöver lite råd
om hur jag ska göra. Förra året följde jag ju råden om att klippa i oktober nån gång, och absolut inte senare än januari.

Så jag klippte i oktober, och i december/början på januari tror jag om jag minns rätt. Men B hade jätteful päls på de klippta området lääänge, en bra bit in på våren nästan försommaren hade hon strån av vinterpäls längs mankammen...

Så vad kan jag ändra på för att hon ska sätta fin sommarpäls snabbare? Vill inte ha vinterpäls in på sommaren. :o


Min nya sadel har kommit!

Hihi. Min nya sadel skickades i fredags och kom redan idag, hemleverans. Alltid trevligt. :-) Hihi. Det är en Isabell Werth 16.5". Nyskick :-D Haha hur underbart liksom? Så det är väl bara för mig att hålla tummar och tår att den ska gillas av fröken B oxå. Och att den är så skön som jag minns den..

Jaja, det får så lov att gå
för jag har ingen back up denna gång. Haha..



Dock är det ngn ful extragjord av ngt slag fastsytt på den, haha. Ska definitivt klippas av!

HOPPSADEL TILL SALU!

Lägger in denna annons åt en vän.

T6 Showjumper 17". Hoppsadel med utbytbar bom och fishinlägg. Xvid just nu och vid medföljer. Mycket fint skick! En trevlig sadel med stora stöd för benen både fram och bak, flyttbara (kardborre). Stigläder medföljer.



Vid intresse kontakta: [email protected] eller skriv på hennes blogg HÄR.

Melvin <3

2 år sedan Melvin försvann nu. Älskade vän!


Melvin är den svarta av dom. Han tog alltid hand om Musse. Som sin bebis.. Ända sen Musse kom till oss så har Melvin alltid velat ta hand om honom. Musse var en liten bebis då och han tyckte Melvin var superläskig, har aldrig någonsin hört en katt skrika så förskräckligt som Musse gjorde första dagarna bara han fick se Melvin. Hahaha. Sen blev dom bästa vänner som ni ser på bilderna.

Hade haft Melvin i 4 år
när Musse kom, och 2 år senare försvann han. Så jag hade haft honom i 6 år när han försvann. Han var verkligen speciell, han var så klok. Aldrig stött på en klok katt. Men han förstod, han var "vuxen" i huvudet. 

Första tiden när Melvin
försvunnit vart Musse djupt deprimerad, jag skojar inte. Han blev helt avtrubbad, ville inte gosa, ville inte äta. Han bara gick omkring och såg "död" ut. Hela första månaderna.

Men nu är han min goa
lilla fis, han är supergo och ska alltid mysa. Han är full av liv igen.

Saknar dig finaste Melvin!

KÄLLA TACK?

Gud vad irriterad jag blir på alla som skriker runt att man inte ska köpa tretorn hit och dit för att man inte ska få tävla med dom år 2012. På grund av att dom ska ha för låg klack. Jag säger såhär, VISA MIG KÄLLAN PÅ DET?

Ett rykte sprids så fort.
Säger någon en sådan sak så tror hela världen det på 10 min. Så..? Visst kan det mycket väl vara så att dom kommer att bli förbjudna, MEN- då finns det källa på saken. Man kan inte gå runt och gapa om något utan att ha källa på det.

Har nu mailat kansliet
på svenska ridsportsförbundet så får jag se om det stämmer eller ej, samt var det finns utskrivet.

Någon som vet var källa finns får gärna länka, tack!

Edit: Ett annat rykte säger att det endast är den gamla modellen av Tretorn Advance som blir förbjuden. Den nya har alltså, enligt rykte, högre klack.

Många..

..verkar ha missat vrf jag ska flytta Bellie. Skrev det i ett inlägg här om dagen men jag kan ta upp det igen. Det är för avståndet är så långt, och jag har inget körkort. Så varje gång jag ska ut måste jag kolla först att bussen går, sedan att jag kan få hämtning sista biten som inte är möjlig att gå. Så ibland så kan jag inte ens ta mig ut över huvudtaget, och ibland om jag ska hem får jag vänta flera timmar för att jag inte har möjlighet att ta mig till bussen. Är beroende av andra hela tiden.

Så jag har beslutat att flytta
. Och det känns jättebra, för det är gamla stallet jag stod i innan jag flyttade till Emma.

Har alla möjliga träningsmöjligheter nu. Rundbana, paddock där det anordnas träningstävlingar hela sommaren, ridhus bredvid gården, kan rida till stranden där man får bada med hästar, fina ridvägar, långrundor, klätterbackar och små mysiga skogsvägar.

Plus att det är gångavstånd
för mig dit. Vilket är helt perfekt! Tänk så mycket extra tid jag kommer få över till annat nu, typ plugg? Haha. Ska nog börja sköta skolan nu. :-)

Så nu hoppas jag ni vet varför jag ska flytta. ;)

Hej. Ska vi följa varandra via bloglovin?

Börjar bli riktigt less på såna kommentarer nu. Varför då? Är min fråga. Varför ska jag följa någon vilt främmande människa via bloglovin?? Och vadå följa varandra? Om du/ni nu vill följa min blogg så gör det. Samma som att jag följer de bloggar jag är intresserad av att läsa. Bloglovin är till för att man ska kunna samla de bloggar man följer, för att slippa gå in på varje blogg hur många ggr som helst om dagen. Vad får jag ut av att läsa en blogg jag tkr är helt ointressant?

Någon som har ett vettigt svar på vrf man ska följa varandra via bloglovin? Eller fiskar ni bara antal stalkers ni får på bloglovin?

Bellie och Snazza

Hittade två otroligt fina bilder på Bellie och Snazza. Snazza var Emmas häst, som för ett år sedan hastigt gick bort av en propp i hjärnan. Finaste Snazza!


WOHO!

Jag slapp hänga mig. :-D

Jag har fått plats i mitt gamla stall
nu. Där jag stod innan jag flyttade till Emma. WOHO! Det var flertalet spekulanter så därför har jag sen i måndags väntat på besked. Har inte kunnat sova på nätterna ens. Så både jag och Othilia flyttar i slutet av denna månad. :D MIN LYCKA KAN INTE BESKRIVAS I ORD!

Sedan har jag beställt en ny sadel som jag spänt väntar på. OMG. Mitt liv LEKER! :-D

5 år och 9 månader


Världens finaste prins och jag har varit tillsammans i 5 år och 9 månader idag. <3



Är sjuk idag. Inte alls känt mig helt 100.. och jag känner att de börjar bli värre i näsa och svalg nu. De liksom svider.. och hade dunderhuvudvärk imorse. Men men, jag härdar ut! Tänkte lägga mig och vila och läsa en bok snart. :-)

Tänkte ju att...

.. jag skulle vara gullig och uppdatera om lilla B. Så ni inte tror hon gått och dött liksom.. Jag har ju inte skrivit nånting om henne. :-) Pga många olika skäl så vilar B just nu, hon har en liten välförtjänt sommarvila som passar in OTROLIGT lägligt.

Och jag är så glad för tillfället att jag spricker! Amagad. Så...... ja.. snälla gud förstör inte min lycka imorgon samma tid. :-) Då blir jag din vän förevigt!

Kommer mer tydligt inlägg imorgon samma tid. Kanske. Kanske gått och grävt ner mig då oxå, de vet man inte. Men ni märker.

Sålt sadeln

Haha vad roligt. Jag la ut Tekna på blocket imorse, typ 8 kom den ut? Och nu är den såld! Skicklig tjej. Visserligen fick tjejen pruta ner lite men det får man göra när det erbjuds sådär snabb affär som hon erbjöd. Så nu ska jag hämta hem sadeln så fort jag kan och skicka den till tjejen. Får inte glömma att skicka med garanti och sånt bara. :-)

Jag är och har alltid varit en riktig affärskvinna! Haha. Så nu kan jag köpa en ny, happy girl. Ska bli spännande!


Byebye Tekna, du har tjänat oss väl detta år. Är säker på att du kommer göra desamma hos din nya ägare! ;)

Vilken storlek?

Vilken storlek har ni läsare på sitsen på era sadlar? Hopp vs dressyr?

Jag har för tillfället 17"
på båda mina. Men funderar på om jag inte ska välja en 16.5" när jag köper min nya dressyrsadel efter Tekna. Har ju haft en sån som jag ska köpa, fast i 17.5", och de blev nog ganska stort även om det kändes bra då.


Tekna 17", ser sadeln stor ut?


Isabell Werth 17.5", samma här.. ser den stor ut?

3 år sedan provridningen

Igår den 8 aug, var det 3 år sedan provridningen på Bellabus. Såhär såg det ut:



Jobb + stall

Idag blire jobb till 12, sen åker jag med hovis från stan ut till stallet. Blir perfekt de! Bellisen får nya dojer, hoppas bara inte hennes hov e sönder nu då. Om de går att rida så ska vi ut på en liten kravlös uteritt, ska bara känna på henne liksom och inte ha fokus på något spec. Höra efter med henne vad hon är sugen på liksom! ;)

Och jag kan avslöja att jag ska flytta Bellie. Det är min lilla plan. Jag känner att det börjar bli på tok för jobbigt för mig att ta mig ut dit. Eftersom det bara går bussar till en bro man ska över, och det är en bra bit till själva stallet, så måste jag alltid få hämtning från bron till stallet. Det går verkligen inte att gå sista biten, det är aslångt i gångväg. Så det blir jobbigt både för mig och de som 'måste' hämta mig. Och är inte dom hemma t.ex när jag ska hem, så får jag sitta där i flera timmar. Och ibland är jag klar en tid, men bussen går inte förrän om 2 timmar. Tänk om jag hade kunnat lägga denna tid på annat?

Så nu är jag på jakt efter stall närmre mig. Jag har ett perfekt på G, blev egentligen lovad det igår. Men tjejen hade råkat lova för mkt då hon hade sagt att andra skulle få komma, så nu ska dom först få komma. Sen så får jag besked på torsdag och då kommer mer info.

Ridbyxorna

Väldigt många har frågat om bättre bilder på mina nya ridbyxor och undrar vad det är för några. Det är ett par italienska ridbyxor från märket "Sarm Hippique". De finns att köpa på bl.a grand-prix.se, annars går det nog att googla sig fram till fler ställen. Kommer en produktutvärdering när jag använt dom ett tag.


BAJS

Planerna gick lite i kras ikväll. Så.. kommer inte säga nånting förrän jag vet hur det blir. Sorry! Det var bestämt men de blev inte som tänkt.

Bara så ni vet. :-)

Vila

Idag vilar Bellabus med tanke på hennes sko som sitter lite knasigt, och hoven ser ut att kunna trasa sönder på sidan där och det vill jag INTE. Så får hoppas på de bästa. Hovslagaren kommer imorgon redan. :-)

Ikväll kommer jag avslöja vad mina planer innebär! Hihi.


Planer!

Sitter på jobbet nu och smider planer. Haha. Gjort det sen imorse! Ska bli sjukt kul om detta går igenom. Skriver inget förrän jag vet hur allt blir. Hihihihihihihi.

Slutar 4 men vill hem NUUUUUUUUU så jag kan sätta slag i sak, elr vad man brukar säga! ;)

Till Salu


Tekna, 17" och 34 i bomvidd. Omvärmd från 33. 1 år gammal, mkt fint skick. Vid seriöst intresse kontakta mig så diskuterar vi pris, samt mer bilder/info kan fås.


Bates Cair hoppgjord. 120cm, använd 10min. För bred för min hästs dåliga sadelläge. Kontakta mig vid seriöst intresse. Gjorden går loss på strax under 3500:- ord. pris.

Bilder

Här kommer bilderna från passet, och ja.. ni ser ju själva vilken otroligt spänd och sur häst jag hade idag. Skyller på träningsvärk från intervallerna igår + underlaget som var väldigt slaskigt och blött då de regnat tidgare! ;)






Den mindre trevliga sidan av B för dagen! ;)







Dressyr

Körde nyss ett litet dressyrpass på lilla B, i hoppsadeln. Hon var väldigt spänd idag överlag, så jag är lite småless. Haha. Men det kan ju inte alltid gå bra, jag menar.. senaste passen nu har vi klivit framåt enormt, så jag får vara nöjd så. Idag fick vi inte alls till dendär fina traven, och ju mer spänd hon blev ju mer spänd blev jag. Men nånstans lyckades jag ändå tagga ner mig själv, och i mitten av passet började även B slappna av och runda sig i formen mkt bra. Så jag är ändå nöjd att vi fick till det stundtals iallafall.

Sen har vi gjort två galoppombyten idag, ena från höger till vänster och ena tvärtom. Provade ett antal ggr men hon bytte mest fram, men när jag väl fick till mina sitshjälper och min rumpa så följde ju även hennes rumpa med. Så ett byte i vardera varv, kul! Då vet jag att vi har ännu en sak vi kan jobba med. :-) Hihi.

Intervallträning

Idag körde jag och B intervaller på travbanan igen. Vi körde som sist 4 vändor i galopp, och idag gjorde vi framsteg. :-D Hon tog v.galopp utan att jag behövde lägga en volt, jag bara låg längs höger kant och svängde till vänster kant när jag gjorde en fattning och hon tog den. Det måste vara första ggn på typ 2 år? Askul!

Sen höll hon galoppera mkt bra idag, bättre än sist. Hon försökte inte springa ifrån arbetet som sist, utan hon orkade mer. Vilket var kul! Men hon var inte helt lika mjuk och fin som hon varit ett tag nu, men det behöver hon ju inte alltid vara.

Hon har en halvlös sko, elr den glappar typ 2mm för en söm har lossnat då en bit av hoven gjort det. Så jag får se om det blir lätt pass på banan imorgon, oså skritt på söndag. För hovis kmr på måndag så två dgr borde den väl sitta. Huvudsaken den inte blir väldigt lös så att tåkappan riskerar åka in i hoven.

Produktutvärdering: Norton benskydd


Norton senskydd med ludd

Köpte dessa för ett par veckor sedan, och invigde dem igår. Det är strl Ponny och dom satt super på B! Hon skulle ju inte lidit av större skydd på bredden, men eftersom skydden i M/L blir för höga så måste hon ha ponny/cob.

Passformen var kanonbra på dessa skydd, dom satt som en smäck. Det är även hårt och bra skal/skydd på dom, vilket är ett stort plus.

Kommer definitivt köpa mig fler Norton-skydd. Jag fyndade mina på tradera, helt nya, men de finns även på vissa få internetbutiker. Googlar man kommer det fram en del.


Film (hoppning)

Här kommer filmen! :-)


Bilder

Fyfan vad grymt snygga bilderna blev, älskar dom ggr tusen! :-D Otta som fotat. Måste även säga att B gick jättebra i denna sadel i "dressyrarbetet" innan vi började hoppa. Faktist så rör hon sig bättre och är mer positiv i denna sadel än våran dressyr. Så ja, sadelbyte blir det med all säkerhet.



No matter what I do, all I think about is you v

Hoppning

Idag har jag varit hos min älskade Bellie. Känns som jag varit där aslite.. vilket jag har. Men Emma har ju ridit och tagit hand om henne precis som jag skulle gjort! Hihi.

Hoppade idag, titthinder stod på menyn. Gick ASBRA! Helt sjukt. Över förväntningarna, långt. Med tanke på att sist jag hoppade muren i våran lilla padda så lärde jag tillslut B att stanna lungt framför den, för jag vågade inte. Så av typ 20 försök så hoppade vi den 2 ggr, självklart trodde jag det skulle sitta i till idag. Men vi fick inte ett enda stopp idag. SÅ KUL!

Vi kan alltså hoppa mur
utan problem. Haha. Nu är den spärren förhoppningsvis släppt på lite för min del! ;) Vet ni vad vi mer gjorde? Jag blev medveten om min kropp under en sväng från ett hinder, så jag lägger halvt omedvetet till en vänstergaloppskänkel fast vi landat i höger, och vips kom ett rent galoppombyte!! Wiho. Annars byter hon ju bara fram, självmant, brukar inte försöka. Men nu när jag verkligen svängde om till vänster med min kropp och sits så blev det helt rent. Detta la jag inte märke till förrän när jag såg filmen på det. ;) Duttiga vi!

Har en fråga till er, gillar ni bäst bilder eller film på mig och B?

WOHO!

Nu har äntligen Ottan skaffat blogg. Besök henne! :D:D


Ny vinnare är dragen!

Eftersom vinnare av Shockemhöhle-schabrak-tävlingen nr 1 inte svarat på mail så har jag nu dragit en ny vinnare. Stort Grattis!

2008-2009

Såhär såg det ut för mig och B första tiden, dvs från augusti 2008 till 2009 ut. Detta var verkligen våra svåraste år. B hade ju inte varit ridhäst innan, och jag hade ridit i ynka 2 år. Självklart hade vi bra ridpass oxå, men det har verkligen varit kämpigt!




Vill med denna film säga att, SLUTA ALDRIG KÄMPA! :)

Transport + jobb

Igårkväll skrittades B av Emma, och idag vilar hon.

Jag och E har grejat med transporten hela dagen och nu äntligen kan jag fan säga att vi börjar komma rätt långt ändå. Det känns som att det börjar likna något nu, ÄNTLIGEN. Är mest grejerna runtom nu, småfix. Vi har fixat klart alla väggars passform + dörr, och lite småfix där. Så nu ska dom impregneras och målas så smäller vi upp dom. Taket är skrubbat. Ska tvätta mattorna med högtryckstvätten oxå för mattorna köper jag inga nya av då jag tkr dom gamla fungerar alldeles utmärkt, så skönt!

Nu sitter jag på jobbet och ska jobba mitt kvällspass, sen tänkte jag fortsätta med golv-mattorna när jag kmr hem. Så jag får klar dom iaf, kan hända att jag målar på lite till på stänkskydden oxå som ska ha ett lager till på sig.

Sadelfunderingar

Har starka funderingar på att ge mig ut i sadeldjungeln igen, till och från. Tekna går hon ju som sagt kalas i, och denna sadel var verkligen en wow-upplevelse utöver det vanliga. Men jag kan inte släppa att hon blir så pass rak i ryggen när hon arbetar att bakvalvet glappar. Hade önskat att den varit något mer rak.. Men samtidigt musklar hon sig som hon ska och har inga spänningar? Vi går framåt med stormsteg.

Jag blir sugen på att köpa hem en Wintec Isabell Werth. En sådan har vi haft förut, och den ligger i klass med min hoppsadel av bekvämlighet. Dvs den är helt gudomligt skön. Nu var det ju två år sedan och mycket förändras ju, så som jag minns den kanske den inte alls är. Men då var den iaf soffmjuk, och hade sjukt bra stöd. Skönaste jag suttit i då. Men den var yttepytte för svängd, verkligen lite. Samtidigt hade jag en stor sadel, den var 17.5" vilket är för stort för mig. Sånt kan oxå påverka passformen på hästen, så jag funderar på att köpa mig en 16.5-17" istället. Tittar jag på bilder/filmer så placeras jag rätt, och läser jag om hur jag skrev att Bellie gick i den så gick hon jäkligt bra i den och rörde sig helt fritt. Hon gjorde även framsteg i våra problem med vänsterfattningarna då.

Så.. frågan är ju.
Är som sagt otroligt sugen på att köpa hem en och provrida ordentligt, nu när jag har lite mer kött på benen. Var ju trots allt 2 år sedan jag bedömde hur IW låg. JAG ÄR SUGEN! OCH PEPPAD! :-D

Dessutom så tyckte de som jobbar som ÅF för Wintec/Bates, att det var just Isabellen jag skulle testa utifrån att min häst hade mkt rak rygg och att jag hade en Momentum som passade. Det gjorde inte saken värre precis!


Såhär satt jag i Isabell Werth

HAHAHA

Har ju postat denna förr, men en läsare påminde mig just och jag bara måste visa.. Såhär såg alltså vänstergaloppen (fattningarna) ut förr, när vi hade det som värst. Vilket var ett bra tag.


Transportfix

Igår reds Bellie av Emma igen. Klättring stod på schemat. :-) Det hade gått bra och Bellan hade varit en dröm som vanligt!

Här hemma fortsätter
vi med transportarbetet som gång på gång blir sabbat på ett eller annat sätt. Blir så less. Varenda grej som kan krångla har krånglat, ända sen vi började.. och så har det fortsatt. Har tappat hoppet många ggr, tur karln min inte gör det iaf! :p Så.. ja vi får väl se om vi är klar med denna innan jag blir gammal. Vill ha den NU! Blir inga träningar elr tävlingar nu om den inte blir klar snart.

Film, dressyr

Här kommer filmen från igår:


RSS 2.0