Uteritt

Idag blev det en dressyrig uteritt i det härliga vädret på Bellabus. Jättemysigt hade vi! Jag trodde att hela grusvägen skulle vara mjuk och upptinad, men så var inte fallet, så jag red mycket skritt med inslag av travjobb och galopp där det passade. Det vart ett lugnare pass men med krav.
 
Det blev väldigt blandat, men i början i skritten red jag tempoväxlinga (noga med att göra dom för sätet), och sedan fortsatte jag med detta i traven. Hon var jätteduktig! Hon får sådan fin trav när jag skrittjobbat henne, även ute. Det är kul att vi kan plocka fram den bäriga traven även utomhus ibland.

Sedan började jag rida sidvärts i skritten, och övergångar till trav och ner till skritt igen. Tog någon galopp oxå, vi körde höger idag och det blev nedsittning eftersom jag annars inte får henne på plats i högergaloppen. Det kändes helt okej! Jag får rida lite förvänd-tänk för att få ordning på bakdelen.
 
Trodde hon skulle vara omöjlig att jobba med på hemvägen, men det var hon inte. Visst var hon dö-taggad, men jag var lugn och konsekvent och krävde sidvärts i skritten i form av öppnor och slutor innan hon fick göra något annat i högre gångart. Travjobbade lite och jag är imponerad för hon hade inte dendär pinniga symaskinstraven utan hon kunde trava rätt trevligt även om det blev lite spänt.
 
Jag återupptog tempoväxlingarna på hemvägen, i trav, och jäklar vad hon svarade bra. Är riktigt imponerad över att hon klarade det på hemvägen då hon är så taggad. För hon svarade för sätet och jag behövde inte använda handen direkt. Jättekul!! :-)

Imorgon är det träning för oss. :-D

Vila

Idag jobbade jag 8-21 så Bellis passade på att vila då, vilket jag inte hade något emot för vi har världens pissväder. For dit en sväng på rasten och mockade osv, och kollade till henne i hagen. Skulle önskat att jag hann slänga på halsen på täcket men hon fick överleva utan helt enkelt.
 
Idag har jag fått besluta att ta livet av en liten kisse, vilket kändes ganska jobbigt fastän jag inte hade någon "relation"  till katten. Den bodde på mitt jobb, och har mått dåligt hela helgen. Så idag for jag in till vet. med henne så att hon fick åka till katthimlen. Känns så himla tråkigt! Hon var betydelsefull för många. Usch vad jag ogillar döden, men vem gör inte det liksom...
 
Min fina tjej <3
 

Uteritt

Idag har vi storm och snö/regn. Jag drog upp till Bella imorse, och vi tog en uteritt idag. Hade proppat öronen med bomull och så på med luvan. Alltid lika klockrent på henne! Glad att jag provade. ;-) Joggade fram och red övergångar skritt/trav, och sedan tempoväxlingar i traven. Gick väldigt bra. Krävde ingen form elr så, bara att hon skulle lyssna, vilket hon gjorde.
 
Sedan på hemvägen körde vi galopp, jag stod i lättsits och så red jag tempoväxlingar i galoppen. Gick asbra i vänstern! Hon var jättefin.
 
Sedan kom högern. Huvva. Katastrof! Haha. Jag kan inte rida den ute.. iaf inte i hoppsadeln. Men men, inget att grubbla över.. Hon var iaf jättespänd i högern, så fick vända och ta om den och då gick det bättre. Fjantmomman min...
 
Nu har vi riktigt ruggigt väder ute. Glad att jag red i förmiddags, och redan då var det som sagt ruggigt med storm och regn. Tack och lov så gick hon ut i sitt 100 grams med halsen efter ridturen. (Y)
 
 

Skrittur

Igår fick vi någon dm snö här, och idag var det plusgrader och sol... Jag hade tänkt ett joggingpass ute idag, men det gick verkligen inte. Tog en skrittur iaf, och började rida in i en skog... en bit in så började hon få någon stylta här och där, så jag hoppade av och tog en pinne och hackade ur dom, och tänkte att jag leder henne genom skogen helt enkelt. Fick hacka ur några styltor, men inte så farligt många ggr.. Men sen, när vi kom nerförs så märkte jag efter en stund att det var snorhal is under... både jag och B höll på att ramla flera ggr, trodde någon av oss skulle bryta nå ben. Var riktigt orolig där ett tag. Och Bella ville inte gå alls. Fick trycka in henne så långt åt sidan jag kunde, och ta ett litet steg i taget. Tillslut tog isgatan slut tack och lov...

Skulle då rida bort till grusvägen och köra lite jogg där, men väl framme så var det inte upptinat ens.. Var helt säker på att det skulle vara upptinat. Men men. Det fick alltså bli en skrittur idag. ;-) Imorgon får vi se.. Blir eventuellt ridhuset ifall det inte går att göra annat än skritta ute.
 
Bellan och hennes hagkompis Quantas glassar i vårvärmen

Dressyrlektion (FILM)

Idag blev det dressyrlektion igen, och med mig hade jag mamma som sällskap och kameraman! Idag har jag alltså lite film. :-)
 
Det gick svinbra idag. I början då jag red fram själv så kändes hon taggad och spänd, ville bara galoppera. Så efter några försök med vettig trav så la jag ner det och bad om galopp istället = nöjd häst.
 
När Gittan kom in började vi lite smått med framdelsvändningar, som tydligen satt ganska bra idag. Det kändes inte helt bra, men tydligen så var det så. Dock är hon ju lite ur form när hon gör dom, för hon blir ju lite stretig i skrittarbetet. Men det är väl ett bra steg på vägen om vi börjar utföra dom flesta ganska rätt. :-)

Sedan joggade vi igång, och då fick jag ligga på en stor volt, och tänka halvhalt under 5-6 m, och sedan rida på fram igen. Typ tempoväxlingar. Och det gick asbra! Jag guidades till att tillslut bara rida med rumpan. Att få henne till en tempominskning med bara sätet.. wow! Det händer grejer nu. Det börjar kännas riktigt bra. :-D

Sedan fick vi göra lite konstigt som jag inte fattar så mkt av, men som tydlien är bra för oss. Jag fattar när jag får det beskrivet, men jag lyckas inte utföra det. Detta är alltså bra när vi sedan ska rida förvänd bl.a. Men iaf så ska jag rida henne lite utåtställd, men INTE böjd, vilket jag tkr är skitsvårt bara det. Sen ska jag vända framdelen in för ytterskänkeln, och bakdelen sladdar då in, och då ska jag jobba ut den med innerskänkeln. Ja, det blir helt fel i min lilla hjärna. För antingen böjer jag henne elr så blir hon inåtställd tillslut. Ja iallafall så gav detta resultat i både den förvända galoppen, och i traven då jag har problem att rida henne på yttertygeln i höger varv, utan blir då fast i innertygeln. Men som sagt efter detta travjobb blev det bättre.
 
Galoppen då, ASFIN! Började i höger, och den var bra. Fick jobba lite samma som i början, lite tempoväxlingar/långa halvhalter, så hon fick samla sig lite, och sedan gå fram. Gick super. Sen fick vi gå över i förvänd, och där mina vänner, har jag fått in en ny känsla som ska ta oss till nästa nivå i den förvända. Hela tiden nu har jag gett henne en tydlig tydlig ram, det har varit fokus på att jag ska lära henne den förvända och då hjälpa henne väldigt mycket.
 
I nuläget så hämmar jag henne genom att rida så, för hon blir kort i stegen, jag håller för mycket ram, samt för mycket yttertygel. Nu gäller det att ge henne mer frihet, en mjukare och längre yttertygel så att hon får utrymma att vända runt med yttre benparet. Och hon ska inte förböjas i insidan längre. Och det fick vi smaka på idag! Det rörde sig mycket mer när jag fick till en mjukare och längre yttersida på henne. Samt att det kändes nästan som rättvänd galopp dom bitarna.

Sedan vänster då, samma jobb där. Hon var lite svårare, men det gick jättebra. Hon var så sjukt duktig!! Mamma fick inte vänstergaloppen på film, men högern finns iaf. :-)

Sedan travade vi av en mycket glad och nöjd tjej, elr två nöjda tjejer!! :-D

Det "konstiga" travarbetet samt hela höger galopp + förvänd:

Avtravning:
 

Uteritt + nytt täcke

Idag stod en kravlös uteritt på schemat. :-D Det behövdes! Började skritta kanske 15-20 min, sen joggade vi igång där underlaget tillät. Hon var pigg! Jag ställde mig i lättsits och hon fick trava på lite. Gjorde några avsaktningar och igångsättningar.
 
Sedan kom vi in till grusvägen där jag planerat galopp. Fyfasen vad härligt vi hade det!! Hon hade en fantastiskt rund och trevlig galopp med bra tryck, friskt tempo, samtidigt som jag stod i lättsits och bara rullade. Hon var mjuk och fin. Jag bara log!! Vilken sjuk känsla av.... lycka och frihet som jag kände då. :-) Helt underbart! 

Det fick bli en hel del övergångar då underlaget emellanåt var stenhårt, där det varit skugga och lite kallare. Men vi rullade på bra där emellan. Hon tog rätt galopp varenda gång oxå, och till och med högergaloppen var fin! Avsaktningarna var ju dock under all kritik men resten var kanon. ;-)
 
Hennes nya täcke kom idag oxå, äntligen. Ett regntäcke och så beställde jag en hals till, från Hansbo. Jag köpte det på ridersport.se. :-)
 
 

Dressyrlektion

I förmiddags blev det en spontan dressyrlektion för Gittan igen. Jag tänkte ändå åka in till ridhuset och kände mig lite omotiverad så jag körde en lektion helt enkelt. :-)

Jag red fram i skritt, öppnor, skänkelvikningar och någon sluta. Gick helt ok. Joggade sedan en pigg och jäkligt laddad tjej. Hon bara sprang. Så jag kände att nä, vi galopperar. Orkar inte med någon surpuppa, för det var hon oxå.

Hon var explosiv i galoppen, och här hade G hunnit komma in. Hon tyckte det såg jättebra ut i galoppen, och ja.. det var nog så att vi idag hade ett helt annat utgångsläge än vi brukar. Men samtidigt blev jag lite irriterad för hon var liksom superkänslig, bytte galopp när jag råkade göra något, osv. Men G sa bara att hon SKA ju vara så. Det är jag som måste bli lite känsligare och finare i min hjälpgivning nu när hon börjar bli så mellan hjälperna.

Jag fortsatte galoppjobba henne och la till förvänd galopp. Jag förböjer henne lite där, böjer henne för mkt i halsen. Så jag måste tänka mer ställning.

Dagens arbete fick bli travjobb på stor volt, där jag skulle rida henne utåtställd, och helt mellan hjälperna. Vända framdelen och driva in innerbak. Jösses vad jag fick rida.. Jag fick rida varje steg. Jag blev lat emellan åt så jag fick verkligen peppa mig själv att nu jäklar tar du i och RIDER. Och vad bra det gick då jag fokuserade, och bara red. Magen fick jobba ordentligt. I detta jobb fick vi minska och förstora volten, vilket gick super. Hon blev riktigt fin och ridbar. :-D

Jag börjar verkligen komma på hur jag ska rida henne när hon blir springig nu, och när hon är sådär sjukt taggad som hon var idag. Det blir så lätt att man stoppar upp energin genom att fippla med händerna. Bromsa och grejja. Men nu så börjar jag som sagt komma på hur jag ska göra för att få henne till arbete, och det är ju då att verkligen rida alla delar på plats. För när hon springer så spårar hon ju inte, och hon tar inte i med bakdelen så som man önskar. Så när jag rider in alla delar så blir hon superfin. Och att jag vågar lätta i handen och rida med magen, så sköter liksom hon resten.

Ja, jag känner att vi är på G nu helt enkelt. :-) Bella fick skrittas av direkt efter travjobbet då vi ska träna på fredag oxå och vill inte köra slut på stackarn. ;-)

 
 

Vila

I helgen blir det helvila för Bellson då jag jobbar 12- timmars och hinner inte med mer än att mocka osv. :-) Två dagars vila ibland är inte fel hur som helst. ;-)
 
Nu är vi anmälda till vår första tävling också, och jag är faktiskt taggad! Har varit lite slö på den fronten haha. Men nu känner jag att jag är laddad. :-D
 
Älskade puppan!!

Dressyrlektion

Imorse var det dags för dressyrlektion igen. Jag red fram själv först, ett bra tag i skritt. Skrittade igenom LA:3ans första travdel, sedan började jag med öppnor och slutor på långsidor och kortsidor. Hon var rätt fin faktiskt, trampade på bra med innerbak när jag bad om det. I skolorna var hon lite stretig som vanligt men det går allt lättare att lossa henne iallafall.

Sedan joggade jag igång henne, och då joggade jag travdelen på LA:3an igen. Det gick jättebra! Skänkelvikningarna flöt på oväntat fint. Det som tjorvar är raka spår för då blir hon lite ostadig och tar egna initiativ istället för att vänta på mig. I övrigt fin! Red denna del två gånger, sen kom Gittan och B fick skrittpaus.

G frågade om vi jobbat med slutor någonting, och då svarade jag att jag brukar skrittjobba slutor själv, samt trava ibland, men jag har aldrig ridit dom för någon så jag vet inte om jag är på rätt spår elr ej. Så jag fick börja jobba på långsidan, först öppna, sen en volt på mitten och sen fortsätta i sluta. Vi var på helt rätt spår! Roligt att få lite feedback från någon på marken oxå, så vi kan jobba vidare med dom.

Sedan fick vi göra samma sak i trav, och Bella var riktigt fin i dethär jobbet. Väldigt ambitiös. Bara jag slappnar av i armarna och rider helt med kroppen så blir det skitbra. :-) Får påminna mig själv då och då, för jag tenderar att bli kvar i hennes mun. Men överlag var det skitbra, hon var fin som sagt.

Sedan fick vi rida snett igenom i skänkelvikning ställd åt fel håll, och sedan fick vi tänka sluta på diagonalen. Det arbetet kändes riktigt bra!! Kändes som jag fick till ett väldigt bra flyt, motför vad vi är vana vid iallafall.

Skrittpaus innan vi galopperade lite. Hon gjorde två fina fattningar! Vanligtvis tänker hon bakåt i fattningen, men nu fick jag mer framåttänk i det hela. Stor skillnad. Vi galopperade på volt, och jag fick tänka långa språng, och så fick jag minska volten med ytterhjälperna för att få henne att bära mer, och sedan öka volten igen. Hon var fin! Fin övergång till trav oxå innan varvbytet.

Sedan avtravning lång och låg. Jag är jättenöjd med dagens pass. :-D


 

Uteritt galoppjobb

Red ut Bellabus idag, i skogen. En lite rejälare tur. Elr ja, en normal tur i alla gångarter egentligen. ;-) Började i skritten med lite sidvärts, ganska kravlöst. Joggade sedan igång och där var hon ganska fin. Jag hade raka bettet idag och fasen vad hon blev stum. Jag har upplevt det det senaste, att hon blivit stum på det.. Ska exprimentera lite. Är det så så plockar jag bort det ett tag isåfall.
 
Jobbade tempoväxlingar i traven, och hon gör ju gärna som hon vill när vi rider ut så då blir det protester då jag vill minska tempot. Men bitvis där så lyssnade hon svinbra, för sätet, precis som jag strävar efter. Sedan la jag in övergångar och dom var helt ok!
 
Sen kom vi upp till skogen och där fattade jag galopp så hon fick rulla på. Saktade av och bytte galopp 4-5 gånger innan vi kom upp till plana skogsvägen. Jag fick länga ut tygeln rejält och bli passiv efter avsaktningen, annars taggar hon till så jävulskt. Så jag ger henne nästan lång tygel, och då blir hon rätt chill, och ur det fattar jag galopp. Hon blir rätt fin då faktiskt!
 
Sedan efter skrittpaus så skrittjobbade vi lite öppnor/slutor, men det var visst väldigt jobbigt idag, iallafall när man behövde kliva in med höger bak. Suck. Men bitvis var hon fin, och då hon blev som finast så körde vi igång i trav igen.
 
Skrittpaus innan vi vände hemöver, och där hade jag planerat galopp eftersom hon blir så taggad. Lika bra att kompromissa. Vi körde galopp/skritt- övergångar, och hon lyssnade faktiskt jäkligt bra, MEN jag fick rida för allt jag var värd. Jag vägrade dra i henne, så jag tvingade mig själv att RIDA takten. Och hon blir som sagt taggad och på, så jag fick rida med röv, lår, mage, rygg... allt. Och hon svarade fint på det. Blev inge flipp eller nånting trots övergångarna. Hon fattade rätt galopp varenda gång oxå. Och på slutet så la jag ner henne och joggade av henne i galopp, jösses. Att hon klarade det?! Hon var jättefin. :-D

Sedan skrittpaus innan vi kom ner till vägen igen. Och jag kände att hon började ladda så vi körde lite galopp igen, först vänster. Fokus lång och låg, hon var fin. Sedan höger. Den var ju katastrofal, asså... bensprattel deluxe?! Jag "tvingade" henne att bära med höger bak och det blev byte till korsgalopp, trav ja allt vete gudarna för det var tydligen väldigt besvärligt. Men jag gjorde om och då blev det bättre. Sedan lät jag henne gå på lite mer på slutet, vi behöver MER galopp i högern. Hon blir så kort i takten. Annat är det i ridhuset, där börjar den bli riktigt bra.

Dock så kanske jag måste gå och justera mig oxå för jag börjar känna mig lite sned igen. Kan ju oxå påverka. ;-)
 
 

Täckesprovning

Bellas 100 grams täcke är alldeles för varmt att ha ute nu... Och jag har ju sålt regntäckena då dom inte satt bra. Idag har jag fått prova ett Hansbo som hon haft ute i hagen en stund. Faktiskt så sitter det riktigt bra. Klämmer varken över mankammen eller stramar i bogen.
 
Så jag for på jakt efter ett sådant utan resultat, men hittat ett från Kerbl som jag tyckte hade liknande passform. Provade på Bellsan och ja, dom satt precis likadant när jag kände vid bogen och mankammen. Hon fick trava en sväng i  täcket oxå och dom satt lika bra båda två.
 
Men, jag blir ändå lur om jag ska beställa ett Hansbo som hon ändå haft idag ute i hagen och jag sett att det passar. Eller om jag vågar chansa och använda detta från Kerbl? Det är stor prisskillnad oxå... Kerbl kostar hälften så mkt som Hansbos.
 
 

Gårdagen samt idag

Igår jobbade jag hela dagen så Bella fick vila ifrån ridning. Dock hann vi med en promenad på 25 minuter på rasten, så hon fick röra på sig lite iaf. Hon fick träna på att vänta, att gå i mitt tempo. Det var lite besvärligt tyckte hon men jag bara fortsatte vara konsekvent och tålmodig. ;-)  Jösses vilket tålamod jag fått av att äga denhär lilla rödpuppan.
 
Idag så blev det en skrittur på 1 timme och 15 minuter, i skog och mark. Jag har jätteont i magen och känner mig halvkass så det passade väldigt bra. Bella skötte sig väldigt bra idag, med repgrimman på. Hon blev inte alls sådär superjobbig, även om hon blev pigg såklart, men hon lyssnade väldigt bra på säteshjälperna idag och jag behövde knappt ta i henne. Det var några ggr på hemvägen jag fick rygga henne för att få henne uppmärksam igen, men annars hade hon rätt lång tygel större delen av ridturen. :-)
 
<3

Min transport

Jag fick ett önskemål om att skriva lite om min transport, så jag tänkte göra det nu. :-) Jag köpte den för 1 år sedan, så det kan ju passa bra med en utvärdering nu.

Jag har en Henra Amazone 1, 5 hästars, -06a. Både jag och hästen älskar den! Den ligger slickat bakom min bil, och är inte bredare än bilen vilket betyder att jag inte behöver oroa mig över att den ska ligga för nära diket osv. Där jag har min bil, där har jag transporten. Superskönt.
 
Den är ljus, hög, luftig. Första ggn Bella skulle in så märktes det att hon tyckte den var tusen gånger så inbjudande än hennes gamla, mörka transport med lågt i tak. I Henran är det gott om ventilation oxå, två sidofönster och ett takfönster som går att öppna från olika håll.
 
Jag har fått lämna in den två gånger för att fixa el och påskjutsbroms. Det har nog ingenting med själva märket att göra, utan det hade sina orsaker. Nu funkar den iaf felfritt och jag är supernöjd. :-)

 

9 månader - skillnad

Det har hänt en del sedan jag började rida för Gittan på "heltid". Min ridning har det hänt helt enorma grejer med, jag har verkligen lärt mig så sjukt mycket. Det känns som att jag verkligen RIDER nu. Och i och med det har ju hela hästen byggt om sig muskelmässigt, och utbildningsmässigt kan hon så mycket mer nu.

Att välja rätt tränare är så viktigt. Men det kan ju vara väldigt svårt oxå, för hur vet man vad som är rätt? Jag har ridit för många som gett mig mycket, men där har jag bara blivit instruerad "ytligt". G hon är så galet noggrann med grunderna, och det är därför jag lärt mig så mycket. För vi backade bakåt flera steg, och tog det från början. Jag fick sitta och skritta på en volt, i myrtakt, med hästens huvud uppe i det blå, och känna mig helt värdelös. Men jag visste ju att det hade en tanke, allt som vi fick göra, och det jobbet gav bara mer och mer resultat. Jag har känt mig som en nybörjare många gånger då jag ridit för G. Men det är bra. För klarar man inte av de enklaste sakerna (som kanske egentligen är dom svåraste), så blir inget annat bra i längden heller.

Är så galet tacksam över att jag har G, som har hjälpt oss att utvecklas så otroligt mycket. Jag minns då jag red för henne ett pass, och helgen där på skulle jag tävla, och helt plötsligt börjar vi rida på godkänd procent. Från att ha ridit på 54-57%, börjar vi ligga över 60%. På en lektion.

Det är 9 månader mellan bilderna. De övre bilderna är ifrån juni-2014. De nedre är ifrån mars 2015.

 

Dressyrlektion

Imorse blev det en dressyrlektion för bästa G igen. :-) Bella var mycket fin idag! Jag började själv att skrittjobba henne en kvart innan G kom in. Öppnor på långsidorna och slutor på kortsidorna, gick bra i höger varv, lite värre i vänster. Brukar vara tvärtom. Ett gott tecken tkr jag på att högersidan börjar komma ikapp. ;-)

Började jogga igång lagom till att G kom in, och Bella hade en jäkligt fin och trevlig takt. Jag tänkte lite vändande i hörnen. Fick hjälp och guidning av G som fick mig att rida Bellan i en mycket bättre balans, och att inte slarva vid varvbyten osv. När jag hittade rätt på ytterskänkeln i högervarvet blev det en helt enorm skillnad. Då fick hon ta i lilla puppan, så hon saktade till och med ner tempot.

Sedan pausade vi efter en stunds jobb med balansen och att hon ska bära sig hela tiden.

Sedan började vi med travjobb. Jag fick använda hela långsidan, först lägga en volt i hörnet, fortsätta i öppna, och sedan lägga två volter längs långsidan, och emellan volterna fortsätta i öppna. Så fick jag rida 2-3 långsidor ner, och sedan rida snett igenom skänkelvikning och byta varv. Detta jobbade vi med ett bra tag, och det blev en jättestor skillnad ju längre vi jobbade. Jag kände att jag fick henne mellan hjälperna på ett sätt jag inte känt tidigare. Hon var väldigt samarbetsvillig i dethär arbetet. Och jag fokuserade stenhårt på blicken, vikten och ja.. min inverkan helt enkelt.

Sedan fick vi pusta innan vi tog galopp. Galoppen fick bli på volt, en stor volt, där vi fick rida mindre volter och ha koll på yttersidan. Mycket bra styrketräning som Bella utförde galant! Jag fick hjälpa henne ordentligt med takten då vi red på stora volten för hon var nog lite trött i röva och började falla isär lite. Så jag fick stötta upp med ben och säte så att hon höll ihop hela vägen.

Samma arbete i höger varv, höger galopp, och den var finare än den brukar. Det tar sig. :-D Den kändes riktigt bra. G var oxå jättenöjd med hela passet så vi fick avsluta här då vi jobbat så bra. Travade av lång och låg, på en  rätt så taggad brud ändå... Tog ett tag att få henne att varva ner och börja spåra igen.

 

Dressyr (BILDBOMB)

Idag blev det lite dressyr på planen i stallet. Bella var ASLUGN i skritten i början, verkligen sjukt lugn. Sedan joggade jag igång en surpuppa! Jag trodde ju att det var pga underlaget sist som hon var sur på plan, men nu slog det mig att hon nog tycker det är för trångt helt enkelt. Hon var sådär förut, tänkte bakåt jämt, men främst på ställen som var mindre än vanligt. Så hon känner nog att det är för litet där. Men, hon får nog allt vänja sig vid det den lilla fröken. ;-)
 
Jag red övergångar i början, och hon var jättefin. Lyssnade kanonbra. Sedan la jag in galopp oxå, och hon kändes rätt fin. Men jösses så sur hon ser ut på bilderna, har typ raderat alla. Jag kan inte se på bilderna när hon ser ut sådär.
 
Jag red lite sidvärts, lite minska volten/öka volten. Det funkar jättebra på henne då hon blir springig och spänd. Hon blev väldigt spänd efter galopp idag, och ja, jag får traggla på och försöka få henne att hitta takten igen. Hon blir ju jättehög i formen då och springer bara, knäpper av, slutar suga framåt. Så hon är jäkligt klurig min lilla häst..
 
Men det var ett helt ok pass! Hon var asfin då jag travade av. Då helt plötsligt försvann den sura minen och hon hade kanonfin takt. :-D Är fett impad över hur bra hon ser ut i högervarvet på bilderna. Jösses! Hon brukar se så tråkig ut i höger varv, men inte idag. Måste ha kommit åt henne ganska bra, detdär slöa höger bakbenet. :-D
 
Imorgon blir det lektion, wiho :D
 
 
 

Uteritt

Idag blev det en alldeles fantastisk uteritt i det ännu mer fantastiska vädret. Herregud vilken vecka vi haft!! :-) Jag och Bella passade på att ta en kravlös, skön tur i alla gångarter. Först skrittade vi bra länge, sen flyttade jag lite sidvärts lite slappt, men ändå för att stämma av. Gick bra! Sedan tog vi trav, och hon var fin. Jag lät henne trava på, jag stod i lättsits och bara följde med. Det var kul! Och Bella var nöjd. :-D
 
Sedan red vi in på en grusväg och där körde vi galopp. Fri galopp! Ibland blev det lite rally till och med. Men det var superhärligt!! Jag stod i lättsits och hon bara galopperade på, taktmässigt och balanserat. :-D En av galopperna stack hon faktiskt med mig en bit, jösses... Men då gjorde vi om och gjorde rätt innan vi var klara. ;-)
 
Var och hämtade ett fleecetäcke oxå som jag lagt undan tills idag, superfint!!
 
 

Barnridning ;)

Idag kom F och red för första gången på ett bra tag. Vi hade ju lite kontinuerlig ridning där ett tag där B accepterade läget mer och mer för varje gång. Idag var hon dock supersur! Jösses. Och hon hatar ju när jag/någon går bredvid när hon har ryttare på ryggen. Då bits hon och är riktig bitchig.

Själva ridningen gick bra. F fick prova att trava idag, så jag hade fäst en rem på sadeln för henne att hålla i. Det gick väldigt bra! Trodde hon skulle sitta löst, men icke. ;-) Bella har ingen lätt trav, så jag tkr hon gjorde det skitbra. Det tog mig två år innan jag kunde sitta ner i hennes trav.
 

Bellson ser inte alltför nöjd ut. Hon blir mycket gladare när ledaren försvinner. ;-)

Lastning/urlastning (FILM)

Tänkte visa hur Bellan lastas numera. Hon har ju tagit 1-2 timmar förr. Nu är det betydligt mera smidigt om jag säger så. :-D
 
 

Dressyr

Imorse for jag och Bellan in till klubben för lite trimning i ridhuset. :-) Hade inget speciellt på schemat, jag var rätt nervös faktiskt haha. Så jag tänkte att Bella får styra vad vi gör, beroende på hur hon är. Hon är så taggad nu och då får man räkna med att planera om både en och två gånger.
 
Började med massor av skritt. Började med lite reparera-tänk idag, och red henne i fyrkanter, där jag ställer henne innan hörnet, och sedan då vi kommer till hörnet leder jag och vänder henne. Hon blir väldigt lösgjord av dethär jobbet, och så även idag. Sedan gick vi över till öppnor, och det tycker hon är lite besvärligt som vanligt. Men jag hade mkt fokus på mig själv, att jag skulle ha blicken rätt, bröstet och huvudet. Och försöka rida med så mjuk hand som möjligt. Det gick rätt OK på slutet. :-) När det funkade i båda varven gick vi över till trav.
 
I travjobbet var hon rätt ostadig. Hon hade en bra takt, men hon var som sagt lite ostadig och tjaffsig i munnen. Jag bara red på, och tänkte även här reparera-tänk med fyrkanten där jag ställer, leder och vänder. Hon tyckte det var döjobbigt! Hon saktade av några ggr och tappade takten helt. Jösses! Haha. Hon börjar kanske bli trött av pälsfällandet? Äh jag vet inte, lite smålat var hon där minsann. Och lite frustrerad för hon försökte fatta galopp där ur travjobbet helt utan vidare.

Sedan gick vi över till galopp, gjorde fattningarna från skritt då hon var så laddad i trav. Idag fokuserade jag som sagt mycket på mig själv, så jag tänkte verkligen på att sitta på inner sittben, titta dit jag skulle, inte ner på henne. Och det blev en himla skillnad på högergaloppen! Vanligen så fastnar jag med blicken nere på B, fastnar då i innertygeln och får inte henne till spårning riktigt. Men idag när jag inte tittade på henne utan dit jag skulle, samt tänkte på min position i sadeln så föll delarna på plats väldigt mycket enklare! :-D Så jag jobbade runt fyrkanten och la in volter här och där. Jobbade ca 1-2 m innanför spåret.

Sedan vänster galopp, den var oxå rätt ok. Jag fick hjälpa henne en del med takten i galoppen idag. Jag var även väldigt noggrann idag, med allt. Att när jag saktar av och ska byta galopp, elr rider i trav, elr i skritt, så ska jag inte släppa allt, som jag tenderar att göra. Utan jag RED henne ordentligt genom hörnen osv. även i skritt. Så att hon fick lov att vänta hela tiden.
 
Sedan blev det skrittpaus. Och när jag sedan skulle ta upp arbetet så var jag lite osäker på vad jag skulle göra. Jag la mig på en volt, i skritt, och började öka/minska volten. När det fungerade i skritt så tog jag trav och gjorde samma sak där, och till slut galopp och gjorde samma sak där. Det gick jättebra! Det hjälper mig att hitta alla kroppsdelar på henne och få henne att spåra och bära sig bättre. Sedan bytte jag varv och gjorde samma där. Gick jättebra även det! Avslutande varvet var höger, och där jobbade jag lite extra i galoppen för att hon har jobbigare att sätta under höger bak i vändningar och mindre volter, så där fick hon ta i och jobba. Hon var jättefin. :-)

Travade sedan av lång och låg och i ett friskare tempo. Hon var väldigt nöjd!! Och jag med. :-D Det låter inte som något vidare krävande pass, men det var det. Just eftersom jag var så himla noggrann med allt, så fick hon ta i mycket mer än hon brukar behöva. Hon kunde inte komma undan lika mycket idag, utan hon fick ta i hela tiden i alla gångarter. Så hon kändes helt klart färdig för dagen efter voltarbetet. :-)

Lite senare idag ska hon få agera barnhäst oxå. Just nu står hon och myser i solen, naken. :-)
 
 
 

Halvfin brutta..

Red ut en sväng idag, och hade planerat en lite längre sväng. Började i skritt med skänkelvikningar både sicksack på vägen samt rakt framåt. Det gick fint! Hon kändes avslappnad. Började jogga igång henne och hon var JÄTTEFIN! Hon hade dendär taktmässiga trevliga traven som vi jobbar med i ridhus. Ute brukar hon bli mer spänd och inte bära lika bra. Men idag så hade hon den trevliga traven som sagt. Övade lite tempoväxlingar och övergångar, och däremellan skrittjobb. Hon var fin! :-)

Tänkte därför att äh, då hon varit så fin så behöver vi inte traggla på nå mer, så vi vänder och kör lite galoppjogg i lättsits påvägen hem.
 
Då blev min fina häst som förbytt! Jäkla rödpuppa hon är. ;-) ... Hon blev tokspänd i galoppen, och då jag väl fattat galopp en gång så var det ju kört. Hon körde med sina jäkla stegringskast rakt upp/fram och levde rövare. Vände henne och körde galopp åt andra hållet och lite sidvärts, ja.. Hon blev lite lugnare men hon bröt av för det blev jobbigt. Fortsatte sedan påväg hemåt, och det gick bättre. Rullade på i lättsits. Galoppen var väldigt kackig... Skrittade sedan hemöver.
 
Imorgon blir det ridhus och JOBB för galna prinsessan. <3
 
 

Skrittur

Idag skrittade jag och Bella ut efter att hon vaccinerats. 1 timme och 20 min var vi ute, på en PW!  Hon är ju som ni nog inte missat pigg som tusan nu. ;-) Hon skötte sig rätt så bra lilla puppan.

Och en bra sak som jag läste idag var att vid vaccinering av botulism behövs inte vila, och dom får svettas. Det är vid influensavaccin man gör så. Så jag frågade vet. oxå och han sa samma. :-D Så wiho! Vi kan träna som vanligt. :-D

 

Uteritt på taggad häst

Red ut på Bellan idag efter jobbet. Tänkte hon skulle få svettas lite idag då hon ska vaccineras imorgon och får då inte svettas på en vecka.
 
Red ut i skogen, skrittade länge. Sen joggade vi igång i galopp direkt, vilket gick ganska bra faktiskt. Red lite tempoväxlingar. Provade lite skritt och trav efter galoppen, men herregud. Så sjukt taggad. Munnen gick på na ett. Och hon stressar på... Så, jag lät henne helt enkelt galoppjobba idag. Jag provade öppnor och slutor och hon gjorde allt! Alltså, det var väl inte klockrena öppnor och slutor, jag tror hon skulle behöva böjas i bålen lite mer, spec. i slutorna. Men asså, hon gjorde allt utan problem och galoppen var den enda gångart hon var nöjd i. Hon var jättefin i den! Varierade mellan rak, och så öppna/sluta. Hon var fin i båda galopperna.
 
Jag jobbade massor på min hand, att den ska vara stilla och att hon liksom ska rulla på under mig. Gick bra det å! :-)

Hoppas lillpullan lugnar ner sig snart.. hon är så sjukt full av energi att hon inte vet var hon ska ta vägen. Och ja, imorgon måste hon gå lungt en vecka framöver. Jösses.
 
Såhär svettig blir man då man är så taggad att man inte vet var man ska ta vägen :-) ...

Dressyrsadeln ;-)

I somras köpte jag ju mig en ny (beg) dressyrsadel, en Edinburgh. Då så hade jag ju lite funderingar kring de sadlarna då i princip ingen info går att få fram, samt att de inte finns i olika modeller utan den heter helt enkelt Edinburgh. Varför jag blev fundersam var för att min vän S har en likadan, en Edinburgh, fast hennes är många gånger svängdare i bommen än den jag har är.
 
Det är även många som frågat vadför sadel jag har till min hästs raka rygg, att den ser skön ut, m.m. Men jag har knappt velat svara eftersom om jag säger att jag har en Edinburgh till min hästs raka rygg så känns det missvisande med tanke på att alla andra sådana sadlar jag sett på annonser, hört folk använda osv, så är dom svängda i bommen.
 
Men, nu har jag hittat ett svar! Detta hittade jag:
 
"Windsor (+ Edinburgh och Wellington, samtliga deras modeller): svängd rygg men kan stoppas om helt så den passar rakare rygg (det kan inte göras med alla sadlar) Hyfsat korta i anläggningsytan. Små i sätet. Finns väldigt breda bomvidder. Passar hög manke. Kilbossor med ullstoppning eller flair. Pris mellan 12-45 000:- Windsor kan måttbeställas"
 
Den kan alltså stoppas om och bli helt annorlunda i formen, och därför passa en mer rak häst. Bossorna på min är ju verkligen fylliga och rejäla baktill. Så den är nog helt enkelt stoppad på det viset. Och visst kan man stoppa om de flesta sadlar så att de passar hästen till viss del, men att döma av texten ovan går denna att förändra mycket mer än andra sadlar, vilket också är ganska tydligt då dom flesta Edinburgh sadlar verkligen är SVÄNGDA.
Doris sadel (och hon har verkligen SVÄNGD rygg)


Bellas sadel. Ja ni ser ju skillnaden. Dock är ju min lite annorlunda i alla fall med buffelläder på kåpor och säte m.m.
Denna är den bästa sadel jag provat på B, som passat både mig och henne. I 6 år hade vi letat och letat, men ALLT gled fram eller glappade bak. Denna ligger på plats, och glappar inte bak. Samt att jag älskar den!

Dagens 👍

 
 
Skrittade ut på en sjukt pigg och taggad häst. Herregud alltså. Jaja jag ska inte klaga.😉 Hon var mysig i 15min iallafall. 😀
 

Dressyr

For till klubben imorse för lite dressyr på Bella, och passade på att känna av Sprenger-bettet lite mer oxå.

Började med en massa skrittjobb i form av öppnor och framdelsvändningar. Hon var stretig som vanligt i början, men ju mer vi jobbade desto bättre blev det och jag gick över till nästa övning. Framdelsövningarna är kluriga, men det är bara att träna på så får jag nog in rätt känsla snart.
 
Joggade igång på en fin häst. Men hon var pigg som satan.. Gud vad hon är taggad nu. Det gäller verkligen för mig att rida in henne i arbetet och inte börja bromsa. Jösses. Lättare sagt än gjort.
 
Joggade lite galopp, och den var kanon! Och jag lyckades ha en väldigt stilla och fin hand, och hon bara jobbade på under mig. Det har satt sig i mig sedan Gittan förklarade det, att jag ska slappna av och hålla fram handen och bara vara, för att Bella ska  vara avspänd i sina rörelser. Nu var jag inte och fipplade och greja och det var stor skillnad. :-D Hon var jättefin! Högergaloppen var oxå rätt bra, men hon kör in röva lite och jag blir kvar i innertygel. Fast det jobbar jag med varje steg så det kommer väl det oxå. :-)
 
Sedan började vi jobba öppnor i trav, och herregud vad hon sprang asså. Innan jag fick henne till att spåra och arbeta.. Men när hon gjorde det var hon ju fin såklart. I vänsteröppnorna blir hon lite springig. Höger är mycket bättre. Sedan gick vi in på skänkelvikningar, och ja.. Dom är ju oxå sisådär. Dom blev bäst i slutet.
 
Gick sedan över till galopp, och jobbade lite förvänd på serpentinbågar. Gick jättebra men hon kändes trött så jag jobbade inge länge i båda varven.
 
Sedan gick vi tillbaka till framdelsvändningarna i skritt, och ja.. dom gick sådär. Inte så speciellt bra faktiskt. Men när det gick hyffsat så fattade jag trav och travade av henne.
 
Jag är alldeles för bitter nu så jag måste minsann börja plocka ut det bra varje pass nu:
 
* Jag lyckades ha en väldigt stilla och fin hand idag, vilket gav en trevligare ridkänsla
* Hennes galopp var väldigt bra idag
* Vi fick till några framdelsvändningar som var bra
* Hon gjorde öppnorna i trav bra, spec. i höger varv
* Jag lyckades sitta rätt upp och med "buret huvud" istället för att luta mig bakåt och ha gamnacke

Stark som en oxe ;-)

Idag red jag och Bullan ut en sväng. Jag hade tänkt en särskild runda med ev. lite klättring, men jag ångrade mig på vägen och red in på en annan väg. Och först är det skogsväg, men sedan blir det skog, upp och ner, svängar osv. så där joggade vi på ordentligt. Och när jag bett om trav och börjat rida lätt känner jag hur ont i ryggen jag har. Jag får så ibland om jag lyft tungt osv. (jag har någon sorts skada sen jag ramlade in i ett hinderstöd), men grejen är att jag inte lyft tungt idag. Så jag vet inte varför det var så.

Iallafall fick jag rida som en pungpåse, för varje gång jag satt ner gjorde det skitont. Så jag fick sitta framåtlutad. Och hon fick trava på i sett tempo, hetsmomman. Men ju mer vi joggade så ju mer kunde jag påverka, och ju mindre kände jag av ryggen. Fick flytta henne sidvärts och greja för att inte behöva dra i henne. Sedan då vi vände så joggade vi tillbaka oxå på skogsvägen, sedan hela grusvägen ner.
 
Vände sedan och tog en högergalopp hela vägen upp. Den var JÄTTEFIN! Jag var helt stilla och mjuk i handen och hon bara hade en asrund och fin galopp. Försökte jobba med att få bakdelen på plats så hon inte sladdar ut med den.
 
Joggade sedan rundan i skogen igen då vi kom upp dit, sedan tillbaka. Och då vi kom ner till grusvägen blev det vänster galopp hela vägen ner, den var sämre idag! än högern.... Tänka sig. ;-) Men det var okej.

Men hon var riktigt på och laddad idag lilla pullan. Så kan det vara. :-) Provade Sprenger-bettet idag igen, och ja, hon misstycker ju inte alls. Men jag tycker ju att det är en strl för långt. Men skulle jag ta ett mindre så skulle hon nog bli nypt. Hm...... svårt. Och skulle jag välja ett eggbett så finns det bara i en halv strl mindre, så gör det sån stor skillnad liksom? Och sen vet jag inte vad hon tkr om just det bettet. Så jag tänker och funderar om jag ska ta ett i denna storlek, med lösa ringar, och använda bettskivor? Och skulle jag vilja ha bettet på tävling så får det vara utan bettskivor just då (för det funkar ju). Eller så får hon ha annat bett på tävling? Ja ja, jag får klura på.
 

Innan ridturen höll vi på att flytta bingen dom har i hagen då den snuskat till sig REJÄLT i botten.. Fy fan vilken lukt vi fick stå och jobba i, haha. Huvva. Och Bellson, ja hon var nyfiken som vanligt!

 

Uteritt + nytt bett

Jag har fått låna ett Sprenger Dynamic bett av My, som jag varit sugen att testa ett tag. Detta är en strl för stort, men tänkte att det inte kan skada att prova iallfall. Nu tog ju vi en uteritt, och då har man ju inte bästa förutsättningar att testa bett, men vi har ju några pass på oss så varför inte liksom. :-)

Red ut längs grusvägarna och sen upp i skogen där vi körde galoppjobb häromdagen. Började med att skritta rätt länge, och när jag tog tyglarna vågade jag knappt ta i munnen haha. För bettet alltså. Tyckte det satt lite knepigt på gången, men tänkte, äh, jag måste prova. Iallafall, la in lite trav övergångar och det gick helt ok. Hon var ju taggad så ibland fick vi göra om och göra halt för att få igenom förhållningarna igen när hon blev lite för på.
 
Det blev bara skritt och trav idag. Elr förresten vi provade lite galopp men det var alldeles för spänt så det fick vara. Uppe i skogen där vi galoppjobbat tidigare blev hon supertaggad, men jag var bara lugn och konsekvent så det gick över så småningom. Red henne ganska mkt sidvärts idag, och det gjorde att hon själv behövde sakta ner tempot för att orka. Då saktade hon av istället. Men för att jag ska slippa dra i henne så går jag in i sidvärts helt enkelt. Bitvis var hon fin iallafall!
 
På hemvägen skrittade hon fort som vanligt, men med en ok takt och avspänd rygg.  Jag kunde ha lång tygel i princip hela vägen hem, och hon frustade och hade sig. Så himla skönt när det händer, att hon kan skritta utan hets på hemväg. Underbart!
 
Bettet då.. Ja... nu har jag ju bara använt det ett pass som sagt, men jag TROR faktiskt att hon gillade det. Hon slog inte med skallen då jag tog tyglarna första ggn (som hon gör med sitt smalaste bett), så det är ju positivt. Ja, det var ju mycket positivt idag, men svårt att säga vad som var vad. Jag får helt enkelt prova lite till. Jag ska åka in till ridhuset någon dag, det ska bli spännande att se vad hon tycker om det då. :-)
 
 

Vila

Idag vilar min lilla Bulla då jag jobbar hela långa dagen. Hade utsläpp imorse så passade på att mocka och fixa klart allting då. :-)
 
Jag kämpar emot ett snabba-kolhydrats-begär nu som satt in.. Sedan i torsdags förra veckan har jag gått på avtändning av socker, (förutom fre/lör), och varje måltid har kolhydraterna dragits in kraftigt. Har ätit typ 1300-1500 kcal varje dag. Och IDAG kändes det! För satan vad hungrig jag varit idag. Fick lov att ta mig ett par rostmackor, och två digestive. Men det ska jag väl överleva. Det är ju inte godis. ;-) Kämpa kämpa... Snart fredag och ÄTARDAG. <3 
 
Arkivbild på finaste pullan <3

Dressyrlektion

Imorse var det dags för dressyrlektion igen. Skönt att vara igång igen! Dock känner jag ingen glädje... Ingenting är kul just nu. Det går bra att rida, men.. jag känner mig inte glad? Men men det går väl över får jag hoppas.
 
Jag började rida fram 30 min själv först, varav 20-25 var i skritt. Jag jobbade med halter, att hon skulle ställa sig åt det håll jag bad, att hon skulle följa med runt på volten och spåra, och så red vi slutor. Det var lite stretigt här och där, och när hon gjorde rörelsen OK var tempot åt skogen, och när jag börjar peta i tempot så försvinner allt annat. Men, på slutet gosse, då jäklar gick det bra! Då väntade hon, kanske för mkt, men hon väntade, och hon gick i en sluta som jag bad om. Så då fick hon jogga igång lite.

Red lite serpentiner, och så red jag raka linjer snett över ridbanan eftersom hon behöver träna på det väldigt mycket, då hon antingen börjar vingla eller ökar tempot. Hon ska ju vänta även fast det inte finns en vägg att balansera upp sig mot.
 
Sedan joggade jag igång i galopp i båda varven på en väldigt lugn och fin häst! Skrittjobbet gjorde sitt. Precis då kom Gittan, och det första hon sa var att hon såg mycket lugnare ut idag. :-)
 
Vi fick börja med framdelsvändningar, och i början blev jag lite frustrerad för jag fick inte till det. Men på slutet då fick vi pejl på det. Det är enklast i höger varv. Vänster fick vi kämpa med innan känslan infann sig. Men det gjorde den tillslut så jag ska jobba ännu mer med framdelsvändningar nu så de blir befäst.

Sedan fick vi jobba öppnor i trav, på långsidorna och på medellinjen. Faktiskt så var öppnorna rätt bra från början, för hon var så pass lösgjord efter förarbetet. Men på medellinjen blev det vingligt jäklar anamma. ;-) Så det tog några ggr innan jag hittade ridningen och innan hon hittade balansen utan väggen. Men min blick avgör ju väldigt mycket den med, och den är under ALL kritik just nu. Så när jag fick koll på vart jag skulle blev det såklart stor skillnad.

Sedan fick vi jobba lite allmänt på volt och försöka få henne att ta i lite mer med inner bak. Jag fick rida ordentligt idag, mina magmuskler fick kämpa röven av sig. ;-)

Sedan blev det galopp, men inte mycket eftersom vi var rätt nöjda. Hon var fin i galoppen! Jag fick jobba med att sluta pilla henne så mycket i munnen, sitta och tjuvbromsa sådär... När jag var helt avspänd i armar och händer så hade hon en så grymt fin och avspänd galopp. G säger att när jag håller på och tjuvbromsar och har mig så får hon ett spändare rörelsemönster, och det kände jag verkligen stor skillnad på, när jag som sagt började lita på henne att hon inte kommer springa iväg för att jag slappnar av i armar och händer. Hon blev ju jättefin! Så det ska jag träna massor på. Sluta tjuvbromsa jämt. Fick jobba samma sak i traven, i öppnorna. Och energin kommer ju fram igenom kroppen så mycket bättre då. :-)

Sedan avtravning lång och låg. Fin tjej idag!
 
 

Galoppjobb i skogen!

Ja som rubriken lyder, idag blev det galoppjobb i skogen. Äntligen. Det var hur längesen sist! Det har inte varit bra underlag nog, men nu går det att rida där, upp mot hovberget. Och det är en lång och härlig sträcka med blandat svagt uppför och nerför. Bra träning.

Jag började skrittjobba henne påvägen dit, halter och slutor. Gick sisådär. ;-) Sedan joggade vi igång lite, hon ville sprätta iväg, jag ville att hon skulle ta i lite. Så det gjorde hon då jag bad henne. Sen blev hon taggad och då tappar vi kommunikationen, så då fick hon skritta tills vi kom  till galoppbacken. Där ville hon verkligen bege sig iväg för allt hon var värd, men jag sa nej. ;-) Hon fick allt ta halvhalterna, och då får hon lov att galoppera på i ett friskt tempo. Efter en stund började vi jobba fattningar, och förvänd galopp. För det är väldigt slingrigt där så det passar perfekt. Hon var fin!
 
På hemvägen blev hon vråltaggad, hade planerat samma arbete där (efter att hon skrittat en lång stund i skogen). Hon visste inte var hon skulle göra av sin energi här, hon flippade nästan. Men jag löste det bra ändå och vi kom till arbete även på hemvägen. Jag fick rida för allt jag var värd för att hålla takten. Men hon var rätt fin!

Sedan joggade vi på grusvägen hemöver, och i början hade hon såndär trippig symaskinstrav, men det tog verkligen inte lång tid förrän jag fick henne att kliva på framåt och länga ut steget. Hon blev jättefin! Red lite skänkelvikningar från sida till sida av vägen, vilket gick helt ok. :-)

Imorgon är det träning! Hoppas hon inte blev alltför trött idag. ;-)
 
 

Skrittur

Idag blev det en skrittur barbacka efter jobbet. Det blåste storm så jag tog på henne bomull i öronen plus luvan på det. Funkade super! Hon var jättemysig första halvan, sen blir det som att trycka på en knapp för då vänder hon helt och blir okontaktbar och spänd... Bara pinnar på. Sen blir hon okej igen när vi gått den sträckan som stressar upp henne. 
 
Imorgon blir det en uteritt i alla gångarter. 😀👍

RSS 2.0