Galen häst?

...Ja, minst sagt. Idag var hon INTE kul. Men bara att ta de med en nypa salt å skratta åt eländet. ;) Det var mörkt och blåste något, och B inledde hela ridturen med att flyga iväg för en traktor som kom emot oss, hon bokstavligt talat drog iväg med mig?! Gosse rå.
 
Sen fortsatte vi, och hon var ganska OK. Började jobba galoppfattningar, vilket kanske inte var bästa dagen att göra det på.. för hon kunde inte alls slappna av emellan, elr jo, nu överdrev jag. Men hon blev frustrerad och reste sig så fint 3-4 ggr, och seriöst, det var fint! Hahaha. Annars kastar hon sig upp och fram, men nu var de rena resningar med krökt nacke och saaakta uppåt gick de tills vi nådde hennes topp. Kunde faktiskt inte annat än skratta. Vi landade mjukt och fortsatte turen framåt och med en efterföljande fattning.
 
Hon var ju kanonfin i själva galoppen, så efterklok som man är så hade jag ju gjort bäst om jag hade jobbat tempoväxl. elr liknande som inte inkluderade så många fattningar.
 
Sen travjobbade jag henne lite, och hon var ju taggad osv men de gick ändå att få en rätt ok kontakt med henne, och hon kom till rätt trevligt jobb oxå.
 
Sen fick vi höra på ett SVINLÄSKIGT ljud ifrån skogen, det var något som ylade... En hund då lär de ju varit. Först ett skitläskigt yl, och efterföljande av ett "gnäll" ca 2 min senare...? Mitt ifrån mörka skogen. Mötte en kvinna som var ute med sin hund och hon reagerade likadant.. Mycket mysko.
 
Sen bröt helvetet lös, för då träffa vi på en travhäst, och då fanns de ingen gångart vid namn skritt längre.... På nåt sätt hamnade jag framför travhästen, och jag blev tvungen att fatta galopp på min dam, och fyfan vad stark hon blev.... Men hade jag skrittat kvar hade jag fått min livs åktur när travhästen hade satt av bredvid oss.. Suck. Så när jag saktade av var hon mer uppe i luften än på marken.. De va hopp och skutt och ja.. allt.
 
Tillslut skrittade mannen travhästen bakom oss istället, och började prata medans B galopperade och hoppade i sidled och betedde sig allmänt..... galet? Han sa iallafall "Haha ja, hon kan ju piaff iallafall"... Haha. Och att hon var jävligt energisk motför vad travarna brukade vara sa han. :-P Haha.
 
Jaja... Avslutade de hela med att skrittjobba henne i lite sidvärts så hon skulle tagga ner, och hon blev rätt lugn. :-)

<3


Bellisbus!

Igår efter att vi tränat klart så hade Bellis för sig en massa skoj under tiden Malin red lektion ;-)
 

... äta på trä med Tyra....spana lite tillsammans med Tyra


....klättra lite för o smaka på nytt trä


...ångra sig o kliva ner igen (nej min häst ser inte ut som en stoppad korv)


...smaka på tränaren i smyg (the innocent look)


...posa lite


.... smaka på hund


... smaka lite till på tränaren


... lukta på Tyra

... och slutligen en pose!

Klättring

Idag stod klättring på schemat. Red ut med Linnea och Malin. :-) Red först skritt- och travövergångar för att få med mig henne, och de gick hyffsat. Hon var lite tittig idag med allt droppande från alla träd och snö som rasade osv. Riktigt härligt ute idag! Iallafall så skrittade vi uppför en braaant backe så hästarna pustade på ganska bra där. Sedan red vi vidare till självaste galoppbacken, och nu har det ju kommit 1 dm snö oxå så det fick räcka med en vända.
 
Jag hade hela hästen i handen hela vägen upp, så det blir till att träna i den backen regelbundet nu igen. Det har ju legat på is sen i höstas, då snön kom. Men nu blir det mer styrketräning framöver :-) På hemvägen travjobbade jag henne i lite tempoväxlingar vilket gick väldigt bra! Lyckades få henne lång och låg även om fokus ibland försvann nån helt annanstans.
 
 

:-)

Har varit ute på äventyr hela förmiddagen jag, och nu slängt i mig lite käk. :-) Mallan hämtar mig om en kvart, då blire stallet och en uteritt står på schemat. Update later ;)
 
Ha en bra dag!! För de har jag :-D De är nåt fel på mig, jag har varit konstant glad i snart en vecka!! Helt sjukt. ;)

Malin och Fis

Finfina <3
 

BILDBOMB

Här kommer en massa massa fina bilder från dagens lektion :-) tycker de syns riktigt tydligt på dessa bilder att högergaloppen var av mycket bra kvalité idag! Hon bär sig på ett annat sätt än man kan ha sett tidigare. Här sitter hon faktiskt ihop :-)
 

Dagens


Dressyrlektion

Idag var det dags igen. Att träna för My. :-) Gick svinbra!! De är så himla kul att rida lektion, och särskilt när man hittat en tränare som passar helt perfekt. B var lite spänd idag, i början, men de löste sig tillslut.  Galoppen var AMAZING! Även högergaloppen gick att rida ordentligt i, och hon var bara sååå fin. I vänstern gick de ännu bättre, hon var så himla lösgjord och fin. :-) Sen fortsatte vi med förra lektionens skänkelvikningar, och de gick ganska bra. I traven blev de lite spänt osv. men hon är ju så himla ambitiös så det kan bli lite så vid nya moment, hon vet inte riktigt vad som komma skall.
 
Jättenöjd verkligen :-) Och efteråt så red Mallis en lektion oxå, och jag blir bara så stolt! De gick toppen för dom tycker jag. :-) Ska gå igenom dagens bilder på mig och Mallis med hästarna, ca 290 st närmare bestämt, så kommer det nog två bildbomber sen :-)

Produktutvärdering: Bucas Shamrock Power

Köpte för ett tag sedan ett nytt svettäcke till Bellis, och tänkte nu skriva en utvärdering om det.
 


Jag är toknöjd med detta täcke! Slänger alltid på det efter hoppträning då hon svettats mkt t.ex, och jag upplever att det är väldigt bra uppsugningsförmåga. Visst hon är inte snustorr på en kvart, men det kan man nog inte begära av något täcke när hela hästen är blöt i svett. Detta suger upp bra och fukten lägger sig på utsidan och håller hästen torr inuti.
 
Är nog gladast över valet att inte köpa ett fleecetäcke denna gång, utan hålla mig till sånthär material på utsidan. Hon rullar gång på gång med detta och de är bara att lätt borsta bort dammet som blir på det. Hur enkelt och smidigt som helst! Finns inge värre än spåniga fleecetäcken.
 
Detta går att köpa i princip vilken ridsportbutik som helst, bara till å googla så kommer de upp massa! :-)

Shopping

Idag var jag och Mallis som sagt ute på lite ridsportbutiker o kikade, men den enda som hade nåt o ha för tillfället var Hööks. :-) De hade dock inte fått in alla ridbyxor som fanns på hemsidan, som jag tänkt prova, så det blev bara ett par idag. Ska köpa ett par till på torsdag när de kommit in, ifall de sitter bra på mig. Annars får jag vänta lite längre tills nästa leverans kommer.
 
Blev ridbyxor, en softshelljacka, ridhandskar, en magic brush och ett paket beiga lindor. Är så glad att Hööks börjat ta in elastiska lindor i färger nu :-) Perfekt!

 

On repeat

 

Önskeinlägg

Kan inte du göra ett inlägg om hoppning där du skriver vad som är bra att tänka på, massor med tips och speciellt för oss som inte är så kunnig i hoppning men har intresset?

Tipsa på hur man kan få en bra hopphäst/ponny, vad det viktigaste är att tänka på, små tips att göra under hoppning o.s.v

Aaah flummigt men du förstår nog, ett inlägg om hopp-tips helt enkelt.

Jag hoppar ju lite mer nu med min lilla och det är askul men jag är skit dålig haha. Hur funkar studs?
När är hästen redo för det? Hur långt avstånd bör man ha mellan varje hinder? Hur många hinder?Jag är ju själv ganska
så outbildad inom hoppning, men jag gör mitt bästa för att utvecklas hela tiden. Det allra bästa när man ska börja hoppa en häst som inte är riktigt rutinerad, särskilt om man själv inte är rutinerad inom hoppning, är att ha en bra tränare. Har man inte möjlighet till det får man göra det bästa av situationen.
 
Något man ALLTID ska sträva efter är att det ska vara roligt, och det ska vara enkelt. Då går det mesta bra. Börjar hästen tycka att det är svårt så blir det inte kul, och det blir en dålig erfarenhet av hoppning. Det bästa är att lägga det på en väldigt låg nivå, inte stressa fram utan ta det lungt och känna sig fram hur hästen hanterar situationerna. Alla hästar är ju väldigt olika. Vissa blir heta, vissa blir tittiga, fega, har inge självförtroende, vissa behöver väldigt mycket ridning, andra tar det med lätthet osv. En bra grej innan man börjar hoppa uppsuttet kan vara att löshoppa lite och se vad hästen tycker om det då. Själv har jag en häst som inte alls tycker om att löshoppa, över huvudtaget, men älskar det när man sitter på.
 
Prova dig fram! Sätt upp små enkelhinder först och rulla på. Sedan kan man lägga upp studs, och börja med typ max 3-4 st så att hästen får känna på övningen. Och man kan gärna ha galoppbommar som man sedan lägger upp till studs när man rullat på övningen ett par ggr och hästen tar det med ro. Man kan lägga upp en liten kombination, eller en linje med ett antal galoppsprång emellan. Läs på om avstånd och prova dig lite fram vad just din häst går bra på. Det finns massor av lathundar på nätet om man googlar.
 
Lek fram hoppningen :-) Ha kul. Lägg det på en LÅG nivå först bara och känn efter hur hästen är.
 

 

Svar på frågestunden

Frida: Vilket gymnasium gick du på? Varför? :)
 
Svar: Jag gick på Sundsvalls Praktiska Gymnasium. Därför att en av mina dåvarande bästa vänner skulle gå där, och så var det en väldigt liten skola (vi fick max vara 6 st i omvårdnadsprogrammet), och jag trivs inte på stora skolor.
 
Madelene: Vad gjorde att du valde att köpa en travare? :)
 
Svar: Pengarna. Jag var 16 år och hade ingen inkomst mer än studiebidraget och sommarjobbspengarna, så därför började jag leta/rida travare redan när jag började leta foderhäst osv. eftersom jag visste att en sådan skulle gå att köpa loss om jag ville det. Sen spelade inte rasen i sig roll.
 
Sofia Spelqvist: vad ser du fram emot detta år?
 
Svar: Antar att du menar hästrelaterat? Ännu mer utveckling med min häst! Träna vidare, bli ännu bättre. Ser fram emot att träna för att nå mina mål, och ser fram emot att uppnå dom. Menar du icke hästrelaterat så ser jag fram emot flytten, då jag kommer bo 1,5 km ifrån Bellis. Ser fram emot sommaren osv osv. :-)
 
Lisa: Hur hög är Bellie?
Hur är hon att rida?
Kan du inte visa lite utvecklingsbilder på henne?
 
Svar: Bellie är 152cm hög. Att rida tycker jag hon är svår. Det är inte bara att hoppa upp och rida, utan hon kräver så himla mycket. Hon är väldigt känslig och behöver att man "är med" hela tiden. Man kan inte bara hoppa upp och rida det man tänkt sig, utan det är så mycket mer. Där emellan, att lugna ner henne, kompromissa, hitta på lösningar för att hon ska slappna av och inte stressa upp sig, bli bakåttänkande, spänd, taggad osv. Det går framåt. Jag kan numera slänga upp mindre rutinerade ryttare och ändå så sköter hon sig, men det beror på hur man är som ryttare. Man kan inte bara komma och vara "barsk" och börja dominera för då blir hon inte glad.
 
Kika gärna i min kategori "Bellie förr", så finner du massvis av inlägg som handlar om hennes utveckling på ett eller annat sätt. :-)
 
Sarah: När du packar höpåsar, lägger du bara i höt/hösilaget eller puffar du upp det också? :)
 
Svar: Jag slänger bara i höet och pressar ner så allt ska få plats. :-)

Godmorgon :-)

Sitter och myser i sängen nu. Har legat och kikat på ponnyakuten precis.. de är lika spännande varje gång. :-D
 
Inatt har jag varit vaken till å från, pga hosta. Först testade jag med varmt, ÄCKLIGT vatten. Sen läste jag om huskurer och däribland stod varm mjölk med socker, och då slängde jag även i kakao så de blev oboy. Svingott! Oså tog jag en handduk i blöt och virade runt halsen. De funkade faktiskt svinbra, kunde somna om efter de.
 
Första dagen på min lediga vecka, så himla skönt! Ska bara mysa på, och inte ha nåra särskilda tider att passa. Idag ska jag och Mallis runt på lite hästsportbutiker o kika lite, jag skulle behöva ett par nya ridbrallor. Vi får se om jag hittar några sköna, är sjukt kräsen.
 
Bellotrix vilar troligtvis, men vi får se. De ska tydligen vara varmt ute idag? Så de hade varit rätt skönt med en ridtur mä. :-)
 

<3


Skrittur

Tog en skrittur barbacka idag på Bellisbus, i sällskap av bästa Mallis och Fis. :-) Jättemysigt hade vi!
 
Imorgon tror jag att det blir en vilodag, för jag har lite ärenden osv. att uträtta. Men nu är jag ledig EN HEL VECKA!!! från och med imorgon. Ska bli så otroligt skönt! Har visserligen flyttstädning, packning etc. att ordna med, men de går nog fort. ;-)

Shopping

Kände att det var dags att unna mig ett till dressyrschabrak. Jag har letat detta i evigheternas evighet, och äntligen hittat det i rätt färg och strl, på en butik ganska så nära mig. Underbara M for och hämtade det åt mig då hon skulle åt det hållet igår, så nu äre MITT! :-D

Schockemöhles vårkollektion 2012 :-) Dynamic Style
 
 

Gårdagen

Skrev ju om att Malin red Bellis igår, och nu såg jag att hon skrivit om det själv på sin blogg. Jag citerar:
 
"Sedan var det B's  tur och hon var väldigt...explosiv ;) Gick lungt i skritt, for rakt upp när det gavs travskänkel och smygökade hela tiden. Fokusen låg på att få henne att jobba lång och låg utan att hon skulle öka takten och stundvis gick det in i hennes huvud vad det var jag var ute efter. Tog lite galopp som gick alldeles utmärkt..vid avsaktningarna så galoppperade hon på stället in i det sista innan hon accepterade att vi skulle skritta och då var det inga problem att få henne sansad. 

B är väldigt, väldigt, väldigt mycket häst att rida och trots att hon är lika hög som F så känns hon så enorm och hon har så stoooooora gångarter att jag mest flyger som en vante där i sadeln haha. Sedan kräver hon en helt annan typ av ridning också, något som jag och J ofta konstaterat när vi ridit varandras hästar. 
Jag var trött och mör i kroppen när jag kom hem och lyckades slagga en stund på soffan. Får se om jag lyckas sova inatt då. De senaste nätterna har inte bjudit på någon sömn öht."
Det är så skönt att man får "bekräftat" att hon inte är så särskilt enkel. Samma som när My, min dressyrtränare, satt upp för första ggn häromdagen. B såg ALLT annat än nöjd ut. Och My sa "Ja det är ju inte en häst man bara sitter upp och rider på eller". För ibland tvivlar jag på mig själv, även om det är påväg bort. Och just nu är jag ju väldigt positiv och jag vet att hon är svår och att jag KAN rida. :-) Men ändå skönt på nåt sätt att få de bekräftat..
 
Bilder från Malins blogg.. ;)
Storörat mitt! ;-)

FILM (hoppträning)

Slänger upp en film från hoppträningen då :-) Första övningen var svinbra som sagt. Sen hoppar vi serien 2 ggr utan tvekan. Resten lägger jag inte upp, utan raderar de, eftersom jag måste blicka framåt å tänka positivt. Ingen mening å ha med massa avramlingar då. Men det var bra att se, för nu fick jag se vad som egentligen hände. Nån gång ska jag lära mig att korrigera innan jag trillar av och innan vi får stopp eller börjar tveka. :-)
 

Hoppträning

Hade hoppträning med Bellis imorse, för G. :-) Vi började med en massa markarbete i trav och galopp över bommar. Tre bommar oså en volt i mitten, oså tre till bommar. Det var en riktigt bra övning för att jag skulle få ordning på mig och fröken Bus. Sen övergick det till att galoppera över de tre första bommarna, rida an mot ett hinder på en bryten linje och hoppa det. Och rulla på så som i en 8a. Gick toppen verkligen! Ännu en riktigt nyttig övning som gjorde att B måste stanna upp och vänta, och där jag fick träna på att rida lungt och vara lugn själv.
 
Sen vettni.. Skulle vi hoppa en serie på 12 hinder. Yey. Jag ramlar alltid av i serier. Serier och kombinationer är de två värsta sakerna i min värld.. Min lilla djävul på axeln kommer in då och tycker att nja.... vi ska nog inte hoppa hela vägen ändå. Och då blir min häst fundersam, tittig och drar på en jädra tvärnit. Så jag fick käka grus 2 ggr idag. Och när jag skulle rida an sen igen så styrde jag undan antingen från början eller typ 3 hinder in. Fast dom låg på typ 50cm. Men tillslut så tog G bort dom två sista hindren där jag trillat av, oså körde vi igen. Och då kom vi över serien tre ggr, och sen avslutade vi. :-)
 
Det är ju faktiskt så att jag har skitsvårt för serier när hindren blir lite höga. Jag ramlade av idag när hindren höjdes och de sista låg säkert på 1m. Men, de är bara o komma igen! Det är faktiskt inte svårare än att sänka hindren till den nivå som känns bra, och sen bara fortsätta nöta. De finns faktiskt inge mer o göra än de, så de e bara för mig o kämpa på. De blir ju bättre och bättre överlag, och bakslag kommer alltid att komma ibland.
 
Så på't igen ba!! Tänkte hoppa in i duschen nu ja och granska mina svullnader. Jag ömmar ganska jäkla rejält i ena skinkan och underarmen, hahaha. :-P Sen tänkte jag sätta mig ner o klippa ihop lite film :-)

Hej alla glada!

Sitter på bussen påväg hem nu, halvt blåslagen o med humöret på topp!! :-D Mer om de när jag kommer hem ;-)

GLÖM EJ :-)


Mallis

Idag så red Malin min lilla röda fröken. Det hade gått bra, men tydligen hade hon varit lite explosiv. ;-) De hade ridit i alla gångarter och hon hade inte flippat efter galoppen, skönt. Hon hade legat på i traven och smygökat.
 
Jätteskönt att få henne riden idag då jag har hoppträning imorn. Yes you heard me, jag är superduktig, haha. Får se hur länge detta håller i sig. ;) Tänkte försöka träna minst 2 ggr i månaden iaf. Men ofta är jag en liten periodare, då jag rider massa lektioner. Som nu, 3 lektioner inom loppet av 8 dagar... Och sen rätt vad de är står de still i flera månader. Men som sagt, vi får se. :-)

Gårdagen

Red ut en sväng på Bellis igår. Hade tänkt en rätt kravlös ridtur med lite travarbete först, och lite busgalopp sedan. Var väldigt stressad och på rätt dåligt humör igår så det resulterade i att jag ställde för höga krav på fröken så det blev liksom mest pannkaka. Men hon får inga utbrott nu iaf vilket är skönt! Hon rycker mest tyglarna ur handen på mig som protest. Men när jag efter halva ridturen kom till insikt att SLÄPP KRAVEN så fick vi till ett betydligt bättre samarbete där vi kompromissade båda två.
 
På uteritterna får jag helt enkelt sänka kraven motför vad jag har för krav på banan, och bara känna av situation efter situation så att hon inte blir bakåttänkande eller alldeles på tok för frustrerad, för då tycker hon ju inte att det är nå skoj heller. Vill behålla den positiva andan i min lilla häst, utan att hon "tar över" för mkt. Hon var ju trevlig överlag och hon försöker ju lyssna fastän hon har svårt att hålla fokus hela tiden.
 
Vi tog iaf två busgalopper och de var minsann skoj :-) Sen körde vi travarbete påvägen hem, och hon var så taggad. Men efter ett tag så fick jag henne till avslappning och då gav jag mig. Men hon blir så frustrerad när hon inte får ta bettet och springa iväg, så då drar hon tyglarna ur handen på mig. Nu så kan jag dock sitta kvar i sadeln som sagt och inte låta henne dra med mig ner, utan jag är fast i mitt läge och sitter där jag sitter och gör mitt bästa för att hon ska haka på.
 
Vi får kämpa vidare :-)

Att trampa på samma ställe

Jag läser lite då och då om de (med travare) som skriver att de kommit till en punkt där de inte kommer längre. Men jag blir lite fundersam då, för varken häst eller ryttare blir ju aldrig riktigt fullärd. Jag köper inte riktigt detdär om att det är stopp, slut, de går inte att utvecklas mer. Det går ALLTID att utveckla något. Jag kommer aldrig blir "färdig" med Bellie. Det kommer alltid finnas saker att finlira på. Jag har mycket svårt att tro att alla dessa ekipage har nått toppen av sin utveckling och att det är stopp där.
 
Det känns mer som att det har med tappat intresse att göra, att man tröttnat. Kanske på hästar/ridning överlag eller kanske på hästen, en travare. Och då är det ju helt rätt att sälja/byta häst givetvs. :-) Men jag tror man ska gå tillbaka till sig själv och fundera på om man verkligen är ärlig mot sig själv, och hästen, när man säger att det inte finns något mer att utveckla. Sedan tror jag att rätt tränare är extremt viktigt, för det kan jag säga själv, att hade jag inte tränat för någon över huvudtaget hade jag aldrig fått mina aha-upplevelser och små tips/råd som gör att jag kan utveckla oss vidare på egen hand. Då kanske vi oxå stått och trampat på samma ställe, vi kanske hade fortsatt kämpat med dedär vänsterfattningarna som var obefintliga, och dedär tempramentet jag och B har haft och vi hade kanske fortsatt tvärnita på 40cm oxrar med gråten i halsen och inte fattat varför tusan vi inte kommer vidare.
 
Men jag vet inte, svårt för mig att sätta mig in i den situationen kanske. Jag är kanske lite udda. ;) Jag får höra lite då och då att jag har ett speciellt driv och målmedvetenhet i min ridning och utveckling, och det kanske inte alla har? Det vet inte jag. Jag kan bara gå tillbaka till mig själv. Jag kan komma på tusen grejer att utveckla både som ryttare och att utveckla min häst. Är det inte galoppfattningar så är det avsaktningar, gångarter, formen, lösgjordheten, avslappningen, min sits, mina skänklar, min inverkan, mina hjälper, mina tankebanor. Allt. Allt går att utveckla. Men man kanske måste ha ett visst driv?
 
Alla mina bilder och filmer är en stor del av utvecklingen oxå, för då får jag verkligen SE mina brister och då är det lättare att förändra något. Att kunna gå tillbaka och se hur det sett ut förut, jämfört med nu, får mig verkligen att förstå vad vi åstadkommit, vilket gör mig peppad att fortsätta i samma riktning.

Sen är ju jag en sån som inte kan sälja mina djur. Mina djur är mina familjemedlemmar och jag kan bara inte göra mig av med dom. Bellie är här för att stanna. Jag har fått höra några ggr att det var tur hon kom till mig, för annars hade det kunnat gått hur som helst. Hon är ju verkligen speciell den lilla röda damen, så jag är beredd att hålla med om den punkten. Vi har gått igenom otroligt mycket hon och jag, och känslan av små små framsteg som gör att jag, och ett djur på 500kg samarbetar bättre och bättre.. ja, det är nog den känslan som får driver mig.


Motivation?

Får många gånger frågan hur man håller motivationen uppe, särskilt denhär årstiden. Det är kallt, snöigt, isigt och mörkt.
 
Sanningen är, jag älskar vintern! Det går absolut bäst att rida på vintern enligt min mening. På vinterhalvåret tränar jag mycket kondition med hästarna, eftersom det finns mycket långa raksträckor med packad snö och/eller is. Jag passar på att hålla igång i trav och galopp i massor. Kylan ser jag inte som något hinder, det är bara att klä sig rätt. (Iofs är jag ganska dålig på det ibland då jag föredrar mina ridbyxor) Vid -20 kan jag lägga in en vilodag pga kylan dock, för min egen skull.
 
Men annars tycker jag att det är så himla roligt att rida min häst. Jag älskar att sitta upp på henne och veta att jag har värsta roliga utmaningen framför mig. Jag vet ju aldrig hur hon kommer vara, så utmaning blir det på ett eller annat sätt. Jag kan ha planerat för något, men helt få ändra planerna beroende på hur hon är i humöret för dagen.
 
Jag tycker det är enormt kul att utvecklas och varje dag är ju en ny möjlighet att göra något ännu bättre. Jag har alltid veckoschema som jag följer någorlunda, utan det hade de nog blivit lite omotiverat. Jag vill ha en varierad och allsidig träning i den mån det går. Ena dagen dressyr, andra hoppning.. en dag med galoppjobb ute på vägarna, en med lättare jogging i skritt och trav. En dag med en lång skrittur barbacka, en dag med annan form av galoppjobb på vägarna osv. Och så max två vilodagar.
 
Visst kan jag känna mig omotiverad när jag kommer ifrån jobbet 16.30 och ska ut i stallet i kylan, med buss, och 1,5 km gångväg. Men det är bara att traggla sig dit, och väl där och ombytt så är motivationen tillbaka. :-)
 
Bellson redo för en uteritt i mörkret

Galoppfattningar

Red ut en sväng på Bellsan idag. Gick svinbra! Jag hade med mig en del tips i bagaget från lektionen igår, My är verkligen suverän. Jag använde mig av dessa tips idag på uteritten oxå och de funkade svinbra. Vi är verkligen påväg att utvecklas ännu mer nu. Och det är helt sjukt vad snabbt B snappar upp saker. :-) Älskade häst.
 
Började med att skritta fram, och sen började jag direkt med att rida i undertempo tills hon gav efter och då gav jag eftergift och red på framåt, som vi jobbade igår. Och genast blev hon mer ridbar. Eftersom jag inte tillåter att hon tar med sig bettet och gör vad hon känner för. Så efter en stund började jag genast med galoppfattningar, och hon var kanonfin!! Kom snabbt ner i skritt efter att jag bett om att sakta av, och hon var relativt lugn, lätt att få sansad igen. Hon stressade upp sig litegrann såklart och taggade till, men de gick fort att få henne lugn som sagt. Körde två höger,  två vänster osv. Men när jag fattat vänstern två ggr så fortsätter hon att ta den, när jag ber hon om höger.. Sötstjärten. I två år fick jag inte ens ta vänstergaloppen på henne och nu väljer hon hellre den? Så nu är nästa steg att få henne att faktiskt lyssna på vilken galopp jag ber om, och inte bara att jag ber om galopp.
 
Sedan travjobbade jag henne med samma tänk som i skritten, att jobba i ett undertempo tills hon ger efter och därefter får hon eftergift och får gå framåt i ett normalt tempo. Funkade fint!
 
En annan sjukt nyttig grej My lärde mig igår var att hålla mina skänklar på plats. När B blir taggad och sliter tyglarna ur min hand så far mina skänklar bak och mitt överliv fram = hon har lyckats. Men nu när jag bara tänker på att skänklarna ska vara där dom är, så får inte B mig ur sadeln, utan jag blir helt stabil och sitter där jag sitter. Vilket betyder att hon blir mer tillfreds och "trygg" med situationen, istället för o flippa ur ännu mer. Tydlig måste man vara med Bells.

FRÅGESTUND!

Vi kör igång en frågestund igen, så svarar jag när tillräckligt med frågor kommit in eller i slutet av veckan. :-D

SHOOT!

 

Bildbomb


Dressyrlektion

Idag var det dags för en dressyrlektion för My igen. Tror senast var i höstas? Iallafall så gick de svinbra, som vanligt. Hon får mig alltid att lära mig massa nytt, och jag får alltid flera aha-upplevelser. Precis som det ska vara. Vi tränade först på att B skulle vänta på mig, alltså i ett väldigt "undertempo", för att sedan rida på framåt. Jag har slarvat en hel del med dedär, men det ger verkligen massor att kunna reglera henne i tempot utan att hon strävar emot mig. De blir en mjukare ridning och mer lösgjord häst.
 
Samtliga gångarter gick jättebra och ja.. de finns inte så mkt att säga mer än så, jag är SJUKT nöjd. :-) Vi behövde detta för att kunna finlira lite ytterligare. Jo just de, skänkelvikningar tränade vi på idag. Jag är inte haj på sånt och har inte tränat riktigt sånt innan, och inte för nån tränare, så de tog ett tag innan de släppte för oss idag. Nu vet jag hur jag ska göra och hur de ska kännas när de blir rätt, så nu ska jag jobba på detta stenhårt hemma. Har känts så meningslöst att jobba med sånt när jag ändå inte vet hur jag ska ge rätt hjälper och få med mig hela Bs kropp, men nu så! Ska här jobbas sidvärts :-)
 
Bilder kommer =)

Vila

Idag vilar fröken Bellotrix. Själv jobbar jag 12-21, och gudars vad dagen känns lång motför ett 7-16.30 pass trots att de sistnämnda passet är en halvtimme längre. Kanske för att man inte "hinner" uträtta något på morgonen innan jobbet börjar vid 12. Jaja. :-) Är rätt lungt här iaf. Har cykeln ikväll, elcykel. :-D Me löve.
 
Ja.. fruktansvärt innehållsrikt inlägg. :-D Enjoy!!

Uteritt

Tog en uteritt i förmiddags med Bells. Inge särskilt gjorde vi, utan rullade på i trav och galopp i typ valfritt tempo osv. Alltså en väldigt kravlös ritt bara för motionens skull :-) Megafint väder!

Sötbena..


... hoppas på att nån gång få lite bättre bukt på dessa framben, för hindrena känns så jäkla höga när hon behöver ta i sådär för att komma över.. Lillsnutta. ;-)

FILM (Hoppning)

Här kommer film från dagens hoppning som gick awesome :-D
 

Hugaliten!

Fotade kanske jordens sötaste ekipage idag :-) Kunde inte motstå!
 

Linnea och Q BILDBOMB :-)

Fotade Linnea och Q idag, och vet ni?! MIN KAMERA FUNGERAR SOM DEN SKA. :-D Ingen är lyckligare än mig nu! Fet-tack till alla som tipsat mig om olika lösningar osv!! Wonderful.
 

Hopplektion

Imorse red jag och Bellson lektion för G igen, första ggn sen i höstas nån gång.. Gick svinbra! Jag var nervös, men jag hade ändå bestämt mig för att göra de bästa av situationen och lita på B, samt bara rida som vanligt. Och de gick!! Nåra tabbar blev det såklart, som att jag slutade rida ibland när hindren höjdes, och det märktes så väl för G sa till mig på en gång då.. Och sen blev de awesome.
 
Framhoppningen bestod av att träna på att landa i rätt galopp, för det har vi lite trubbel med. En kommunikationsmiss som vi har fått hemläxa på. :-)
 
Sen fortsatte vi jobba på en linje med två kombinationer, varav det sista hindret var en oxer som höjdes. Och jag tvekade ingen gång!! Jag såg att den var hög, men jag red an som vanligt ändå. Tappade lite ridning mot den, men B löste de fint och jag förbättrade ridningen för var gång. Sen kom vi på en slags studs, i trav, så trav in, sen ett kryss, en galoppbom och slutligen ett hinder. Och jag är i vanliga fall livrädd för denhär typen av övning för jag är van att de blir tvärnit mitt i nånstans och jag flyger. Så i början så smackade jag, och liksom begav mig iväg så vi rusade igenom. Men med lite guidning så rätade jag på mig, var lugn och bara följde med. Och vi var grymma!! Hindret på slutet av denhär "studsen" var på 95cm.. Jag är så sjukt stolt! Och oxern i föregående övning låg på över 1m!! Hur lycklig som helst. Jag SKA nå mina mål detta år. SKA. :-)

Word Mallis!

Måste ba citera bästa Mallans kloka ord en kväll som denna. Detta borde alla ta sig en funderare över!
 
"Har suttit och läst runt på lite olika hästbloggar och hästforum ikväll och en sak som slår mig är hur otroligt bristande kunskap det finns bland häst/ponnyägare i detta land angående illasittande utrustning. Hur man kan lita blint på att en sadel passar för att den är "utprovad" eller för att den följde med köpet.
 
Jag har fått lära mig genom att studera, fråga, se och känna och kan mycket väl se om en sadel passar till min häst. Jag ser om den ligger i bak eller framvikt, om den är för rak eller för svängd, för vid eller smal, ojämn i stoppningen eller ba ligger opassande mot hästens rygg. Att ständigt LÄRA sig, att utveckla, fråga samt ifrågasätta är någoting som är mina ledord.
 
Tänk vad lurad man skulle bli om man alltid trodde på vad alla andra säger och förlita sig blint på det. Jag har sett många, många hästar/ponnyer med sadlar som legat krasst, men sadeln är ju utprovad enligt ägaren eller den följde med köpet så det är KLART DEN PASSAR. Eller?!"
 
Tog mig friheten att dela upp texten i 3 stycken, samt fetmarkera det viktigaste, hehehehe. :-)
 
Vart ba sugen å lägga upp en härlig dressyrbild! :-D

Skrittur

Efter senaste inlägget hade jag bestämt mig för att Bellson skulle få vila ändå... Klockan blev mkt osv. Men bästa Mallis följde med ut på en tur så då fick båda hästarna komma ut idag (jag hade Donna oxå) på en skrittur, blev ca 1 timme. :-) Skönt!

Dagen...:-)

Väntar på min älskade Moder, vi ska gå på Birsta tsm idag och mysa runt! :-) Tänkte även försöka rida idag, eftersom jag precis TVINGADE mig själv att boka en hopplektion i helgen.. Jag bara MÅSTE komma igång och träna lite för tränare nu så att jag får lite mer tips och råd att jobba utifrån. Jag är så taggad på att bli bättre, men tanken på lektion får mig illamående och skakande av nervositet, redan här när jag sitter i sängen.. Men, ska de bli nånting av så äre ju bara o plocka upp luren å ringa. :-) Så nu ska jag fokusera på positiva tankar och göra de bästa av situationen så får de bära eller brista.
 
Det är -22 här hos oss idag, så jag är inte sådär redigt pepp på ridning. Men på någe vis ska jag röra på henne idag iaf. Kanske bara i form av en skrittur (med 10 lager kläder)..

Vila

Idag vilar Bellson. Jobbar heldag idag igen, så var upp och mockade och fixade förut när jag tog ut rasten. :-)

Ett oplanerat ridpass

Eftersom jag jobbar 14timmars pass både idag och imorn så satte jag upp vila båda dagarna för Bellisbus. Men eftersom ingen kunde fixa åt henne idag så fixade jag det efter jobbet, nu ikväll. Kände mig dock jävligt ridsugen och stressade mig igenom mockning och allt fix och slängde på sadeln och ner på travbanan. Bells var sur i boxen och  tyckte inte jag var särskilt trevlig att umgås med mitt i all stress.
 
Men.... vi har nog ridit vårat livs ridpass ikväll. Vilken häst! Idag påminde hon mig om varför jag sliter mig i håret var och varannan dag och kämpar mig gul och blå för denna häst. Hon var så satans fin!!! Mitt mål med mig själv idag var att till varje pris vara mjuk i handen, och även om hon börjar tjaffsa ska jag inte bromsa utan fortsätta rida med sätet. Och jag vet inte om det var det, eller om det bara var Bellas humör, men hon var så nedrans fin och la sig inte i min hand en enda gång.
 
Hon var hur mjuk och fin som helst i munnen och hela kroppen när jag red, traven var amazing. Precis som jag vill ha den! Gjorde tempoväxlingar och lekte med ställningen. Gick sedan över till galopp, och jag DOG och kom till himlen!! Vi RED verkligen i en jättetrevlig arbetsgalopp, utan minsta tendens till att hon skulle dra iväg och köra sitt race. Hon var otroligt fin och lyhörd, bara jag fokuserade på att RIDA. Vilket jag gjorde. Gick som en dans.
 
Fina fina B.

Puppson

Vilken horribel bildkvalité......... Men detta är min söta lilla Bellson från idag :-) Enda bilden.


KATAFUCKINGSTROF!

Är så jävla upprörd nu så jag skulle kunna hänga mig. Köpte ny kamerajävel för nåra månader sen (beggad men i bra skick) och den har FAN aldrig tagit bra bilder. Och det är ingen dålig kamera. Nikon D3000........ Brusiga bilder så de bara sjunger om de. Blir så jävla uppgiven för jag har först lagt ut ett par tusen på den första kameran, och nu la jag ut 3000 spänn på kamera och objektiv för att det INTE skulle bli dåliga bilder längre, då min kamera hade gjort sitt. ÄNDÅ går det inte bra, och de är som sagt en bra kamera. Blir så jävla less. Kommer skicka den åt helvete och köpa en butiksny jävel så de blir rätt TREDJE GÅNGEN gilt. Helvete asså. Kanske inte detta jag vill lägga mina pengar på......... Man ska väl få hyggliga bilder med en jävla D3000 för i helvete. Äldre kameror ger fan bättre bilder.
 

Uteritt (Fisen)

Red ut på lilla Fisen idag, med fortsatt fokus på galoppen. Första fattningarna sparkade hon bakut och höll på konstra, men sen blev hon fin! På hemvägen var hon absolut megafin, förutom att hon låg på och blev lite stark, men de gör inget. Jag red lite fattningar då, och varannan höger varannan vänster, och hon tog rätt alla gånger utan att tjura på nånting. Jättenöjd med henne! :-)

Dressyr (Bellis)

Jag och Carro hade gjort hästarna fina och redo för lite fotografering, och när vi kom till paddan och jag skulle börja fota så lägger kameran av. Kul. K.U.L. Jag hade inte laddat den så jag får skylla mig själv... Men ganska surt ändå. Hann fota 19 bilder typ. Har fått kameran omställd och rengjord plus att lite inställningar är ändrade osv till det bättre, men de såg väldigt blurrigt ut i kameran. Suck. Fotade dock på P, som jag fått tips om, och när jag skulle testa auto så dog den. Så får prova lite till när den e laddad. Annars åker den fanimej i soporna.
 
Till ridpasset då.. De känns som jag inte kan rida just nu, haha. Jag har ingen plan, jag rider alldeles för mycket med händerna (bromsar) och alldeles för lite med rumpan. Hästen blir tung och vi blir hängandes i varandra. Hon var väldigt ivrig idag och varje hjälp jag gjorde betydde galopp.... Så det var bara att rida på FRAMÅT, vilket blev i en jädra fart, med en massa halvhalter tills hon kom ner på jorden igen. Galoppjobbade sedan, och nosade på lite förvänd galopp. Första försöken så bröt hon av och tyckte att de kändes knepigt förmodligen. Men sen höll vi några varv i förvänd galopp, dock i övertempo. Men de e ju första ggn så jag kräver inte så mkt då. Sen gjorde jag en annan övning där vi red i rätt varv, och sen red jag in till medellinjen och sen tillbaka ut på spåret, och på kortsidorna red jag henne utåtställd. Gick ganska bra, men jag fick henne inte riktigt till de läge jag vill ha henne.
 
Målet är ju att hon alltid ska vara lika fin och bärig i galoppen som hon är i traven, men i galoppen så lägger hon sig gärna på i min hand och tycker att jag kan bära runt på henne när det blir jobbigt. Jaja, träna vidare. :-)

Dagens ridtur (Fisen)

Red på Malins fis idag. :-) Har henne idag och imorgon. Red henne nere på travbanan med fokus på att få igenom galoppen. Började med skritt och trav, ställde utåt/inåt och jobbade tempoväxlingar. Kanooonfin häst! Älskar att rida henne. Hon blev lite tung emellanåt men de gick till sig.
 
Sedan var det dags för galopp, och denna fröken har satt i system att när de är galoppfattning på G så börjar vi tänka bakåt och sparkar bakut så de står härliga till! Och det har blivit lite av en ond cirkel då M är skadad just nu i tummen, och inte kan rida henne ordentligt. Så jag tänkte att nu kör vi! Jag skulle ha fram henne till varje pris, och jag fick ju veta att jag levde om man säger så. Rediga jävla rodeosparkar känns de som, men jag satt faktiskt jävligt bra där i sadeln så de var bara för henne att hålla på tills hon tröttnade.
 
I vänstervarvet så gick de bra bitvis, då fick jag fram henne och hon kom till arbete (vilket jag inte fokuserade på ens), men rätt vad de var så fick hon fnatt och de gick saktare och saktare och så satte hon igång igen, men på't igen ba och fram skulle hon vare sig de var i galopp eller trav. Ny fattning när hon gick fram. Sådär höll vi på tills hon och jag var nöjd.
 
Över till högergaloppen som var något jobbigare, då vi fick tjaffsa ett bra tag innan jag fick bukt på den. Men när hon kom till arbete där så gick de såå bra! Visst, övertempo, men de är att hon ska gå fram som är de viktiga. Så hon får bort dedär hon satt i system.
 
Travade av lång och låg på nöjd häst och ryttare. :-)

Dagens ridtur (Bellson)

Ridit två små fröknar idag, börjar med Bellsons ridtur. :-) Vi red ut längs vägarna, igen, lite skritt och trav... övergångar, och hon var svinfin! Jättetrevligt att trava på henne när hon är sådär fin. :-) Sen tog vi galopp uppför en ganska lång backe, och jag beslöt mig för att hon själv fick bestämma tempo och allt. Så vi hade väldigt kul idag!! Gick undan, men kunde inte släppa på henne helt ifall det skulle släppa under dojjerna hennes, men bra fort gick de iallafall. Och spetsade öron framåt på fröken Bus!
 
Man behöver ha skoj emellanåt allt seriöst oxå. :-) På hemvägen blev hon ganska taggad, så där jobbade jag bara i trav och med fokus på att hon skulle fokusera framåt. Fick göra tusen halvhalter och tillslut började hon tagga ner.

Ponnyakuten

Ni missade väl inte ponnyakuten igår?! :-D De gjorde INTE JAG!! :D :D :D
 

Dagens ridpass

Red ut på en pigg och glad Bellisbus idag. :-) Hon var fin! Red lite skritt- och travövergångar först, i undertempo med syfte att få henne att vänta på mig. De gick bra. :-) Sen körde vi galopp med tempoväxlingar på hemvägen, och sen tillbaka, oså hem igen. Ända tills hon släppt i båda galopperna. Hon var riktigt fin!! Blir lite tung emellanåt, men som sagt när hon jobbade önskvärt i båda galopperna avslutade vi. :-)
 
Imorgon blire lite dressyr I think ;-) Kommer bilder, för ovanlighetens skull numera.

Gårdagen

Igår vilade Bellson då jag jobbade. Duktigt av mig att hålla igång na mån-fre, och så ska hon motioneras idag. :-) Superfint väder! Dock väldigt kallt, men de brukar inte vara något problem så länge vi håller igång - vilket vi planerar att göra. Blir nog en hel del galopp idag. Skoj! :-)
 
Hoppas på lika fint väder imorgon och på tisdag, för då får kameran följa med på äventyr. ;)

FILM (Hoppning)

Här kommer dagens hoppning på film :-) Är fortfarande SJUKT nöjd!!! Lite småsur över att den sista och klockrena rundan inte kom med, men dessa rundor är inte fy skam heller. ;)
 

Hoppning

Hoppade imorse, med hjälp av BÄSTA Malin. :-) Hon är så himla bra! Hon ser vad man behöver ändra på och göra om, och de känns alltid sån skillnad när man gör rätt.
 
Bellie var jättefin idag! Framridningen kändes lite halvkass för jag kände mig stressad, och så fick vi liksom ingen riktig connection jag och B. Men när vi började galoppera så släppte det och hon kändes kanontrevlig, och därför började även jag slappna av. Framhoppningen gick kanon!! Hon var riktigt trevlig på hinder idag, och jag slappnade av.
 
Men när det var dags att börja filma, och hoppa hela "banan" så spände jag till mig och blev nervös varpå jag inte red riktigt som innan. Men Mallan hjälpte oss att få till de, och tillslut släppte de. :-) TYVÄRR så dog kamerna på slutet när vi fick till dagens finaste runda! Den var klockren.. Men de verkar vara en regel dedär, att man aldrig får de bästa på film. Haha. Tror kameran strejkade pga kylan, för jag hade nya batterier med.. Menmen.
 
Jobbar tills kl 20 typ ikväll, så får se om filmen kommer idag eller imorgon. Är iallafall RIKTIGT nöjd med passet! :-D Hon är så positiv min lilla snutta, och börjar bli riktigt ridbar. :-D

Powerwalk

Idag blev det skrittur barbacka med Malin och Fis. Bellie var så sjukt pigg! Hon fick skritta på långa tyglar, men de va liksom inte ens skritt... De va nån konstig mellangångart. :-P Skitstörigt, men jag orkade verkligen inte jobba nånting med henne idag. Utan hon fick pinna på där. Och farligt vare ute idag... ett riktigt äventyr. De va nå plastband som slog mot snön (de blåste idag) och dom var jättefarliga, så med bilkö åt båda hållen ställer hon sig mitt i vägen och dansar och far runt och jag är påväg av både en och två gånger där jag sitter med mina halaste ridbyxor i softshell..
 
Red vidare hemåt och då är hon fortsatt stissig och fjollig, så för säkerhets skull red vi in på en infart för att släppa förbi en lastbil (som hon annars traskar förbi som ingenting) och hon börjar fara omkring IGEN och jag är påväg att fara av..
 
Så de va en händelserik skrittur de! ;) haha.

Galoppfattningar/övergångar

Idag red jag och Bellson galoppfattningar och övergångar. Gick faktiskt jättebra! Lyckades rida trav/galopp/trav/galopp utan frispel. Hon börjar landa nu. Visst blir hon taggad och på, men inge frispel och inget extremt. Nu behöver vi fortsätta jobba med detta så att det inte blir värsta grejen med galopp, och så behöver vi fokusera på att det ska bli rätt galopp oxå. För nu när vänstern går så himla bra så har hon blivit lite "kaxig" och tar fel flera gånger när jag ber om höger. Haha. Ja, varför skaffa sig en enkel häst när man kan skaffa sig en Bellie.
 
Först av allt körde vi skritt- och travövergångar och hon var fantastiskt trevlig i steget. Sist av allt avslutade vi med samma lugna och taktmässiga trav, varvat med skrittövergångar. :-) Kul! Vi jobbade även vidare på ryggningarna, vilka hon gjorde nästan allihopa i bibehållen form!!! Galet bra. :-)
 

Joggingtur

Blev en joggingtur i skritt och trav i det mysiga vintervädret. :-) Skön tempratur och klart ute. Me like. Bells skötte sig väl. Red lite öppnor och skänkelvikningar, samt några övergångar. Hon var lugn idag, blev lite taggad på hemvägen men inte mer än att hon började fippla med bettet. Hon hängde sig inte och fick inte nå frispel av nå slag, peppar peppar. :-) Dutti tjej!
 
Imorgon blir det mer galoppjobb, i form av galoppfattningar. Tänkte även försöka jobba henne i trav emellanåt och försöka få henne lugn med att vi jobbar i alla 3 gångarter.

Gårdagen

Igårkväll stod galoppjobb på schemat, men eftersom det var världens dimma ute så höll jag mig kring travbanan våran istället. Kändes lite riskfyllt att ge sig ut i dimma längs vägarna och galopperna.

Blev endast skritt och galoppjobb idag. Gick mycket bra! Började med lite bakdelsvändningar i skritten, samt lite halter osv. I galoppen började jag med inåt- och utåtställning, och hon var ganska tung till en början. Oftast är hon tung första två galopperna, sen släpper det. Även denna gång. Sedan la jag in tydliga tempoväxlingar med fokus på mjuk hand och att verkligen reglera tempot så mycket som möjligt med sätet. Gick mycket bra! Första gången var hon tung, men andra gången så blev hon extremt fin!!! Hon fick en helt annan högergalopp andra gången. Och hon jobbade på i en väldigt rund och trevlig form och lyhörd var hon.
 
Vänstergaloppen är som vanligt ännu bättre! Fy satan vad fin och reglerbar hon var där, och vilken rund, trevlig form hon jobbade i. Riktigt kul!!
 
Idag blir det jogging i skritt och trav längs vägarna :-)

Försenad julklapp..

Bellsons julklapp blev lite sen. :-) Snacka om slow ifall man köper en pryl den 16 dec, men man får dom inte förrän 3 veckor senare.. Jaja, better late than never! :-D
 

:')

Kanske dom finaste bilderna jag någonsin kommer att äga på mig och denna fantastiska varelse..


VRÄKES BORT!

Pannband Swarowski 100:- Full
Benskydd 50-100:-/enskilda/set strl Ponny/Cob
Träns 70:-/st inkl. tyglar strl Cob/Full
Fleecetäcke 135cm 50:-
Schabrak 50-100:-/st
Klädesplagg (ej Kingsland) 20:-/st
Batesgjord 600:- (Sprillans ny. Ord. pris 3500)
Nya vinterstövlar strl 39 (som 37-38) 100:-

 
 
 

Ni är guld värda!

Vad otroligt fina kommentarer jag fått här på hoppfilmen, både här på bloggen och på fejjan. Helt ärligt så trodde jag att jag skulle få en hel del kritik för hur jag red. Men det var ju helt tvärtom! Från många människor som jag ser upp till. Så det kändes sjukt kul! Nu är jag ännu mer peppad att fortsätta träna och jobba med detta utifrån de läge vi är i nu. För de kan bara bli bättre :-)
 
TUSEN TACK!
 

Filmen (Pay and jump)

Här kommer film från dagen. :-) Personligen tycker jag att de ser rätt bra ut ändå, bra tempo och tryck osv. Får jag bara henne till att vänta lite mer på mig så tror jag vi kommer få ett mkt bättre flyt, och jag slipper dra tag i henne mellan hindren. Fina Bellson <3
 

Pay and jump

Idag har jag och fröken Bus varit iväg på Pay and Jump tillsammans med Linnea och Quantas. Bellie skötte sig bra vid lastning osv. och båda hästarna var väldigt okomplicerade att hantera idag. :-)
 
Jag hade dock världens starkaste häst idag. Fy gröne. Under hela framridningen, i alla gångarter, hade jag hela hästen i handen. Lär ju få rediga babianarmar om hon ska hålla på såhär i fortsättningen... Men de redde ut sig ändå och jag höll mig lugn och tog henne för vad hon var. De kändes trots allt bra. :-)
 
Hoppade fram, och hon var jättefin! Hon suger ju tag emot hindren nåt så enormt, så jag får ju "ta tag" i henne ibland och be henne lyssna.
 
Väl på banan så gick de bra! Vi båda hade en bra inställning (bellie kanske för bra inställning) och vi kom runt över alla hinder. Fick ett "stopp" på ett hinder som jag inte var beredd på så jag "hann" inte riktigt parera henne. Just då så gjorde jag halt och andades och beredde mig för att utgå, när jag ångrade mig och red vidare. Och därefter gick de toppen! Fas 2 blev helt felfri.
 
Men det är helt SJUKT vad hon laddar. Hon kan lugna sig i svängar osv. men så fort jag styr henne och visar vilket hinder så jävlar drar hon iväg och kör sitt egna rejs. Men... inställningen är ju guld värd, och hon får mig faktiskt att dras med i flowet och VÅGA. Hon är min pärla som lär mig så otroligt mycket.
 
Måste även berätta om en sjukt rolig tabbe jag gjorde på läktaren... Jag gick och satte mig för o kolla på resten av ekipagen, när jag ser en Iphone ligga på läktaren (trodde ägaren var i närheten elr typ bredvid). Så jag sätter mig en bit bort.. Efter ett tag så börjar jag "känna av" en telefon som ringer, så jag börjar kolla runt om mig och runt dom som sitter bredvid mig, och undrar om ingen tänker svara? De vibrerade ju i hela läktaren, och hela rumpan.... Detta upprepas två 2-3 ggr, och så säger jag till E-M och undrar om de inte ligger en telefon under byxorna (där jag sett den lega), men ne.

Efter ett tag så läser Linnea på FB att någon undrar om nån sett en Iphone på läktaren.. Jag brister genast ut "JOOOO!!!" och säger något som antyder på att nån måste ha stulit den... Jag tittar mig om en sista gång och lyfter även på arslet, varpå mobilen ligger UNDER. Ja.... slutsats = Man har jävligt bra stötdämpning om man inte känner en fet Iphone som vibrerar under röva. :-) Jaja, telefonen kom till sin rätt och vibrationerna avtog. ;)

Gårdagen

Igår var jag och M på Birsta typ 6 timmar, och sen hade jag 3 hästar framför mig att rida. :-) Så runt halv 5 kom vi till stallet, och tidsoptimist som jag är ibland så tänkte jag hinna mocka och fixa, samt rida 3 hästar. Men snälla Mallis mockade o fixade allt sånt så jag kunde bara fokusera på ridningen.
 
Bellis var först ut, och vi hade ingen riktig plan, så de blev som det blev. Men de gick rätt bra, hon var lite överallt och ingenstans, lite tittig och ofokuserad. Men vi red på i alla gångarter och de gick som sagt bra. :-)
 
Sedan var det Fisens tur. Hon var jättefin! Lite seg och krävde mkt ben i början, men jag började direkt att skritta henne i ett övertempo och sen övergick de till tempoväxlingar och därav fick hon väldigt bra bjudning. Till å med så bra att bromsen inte funkade så bra i traven sen, haha. Övade tempoväxlingar även där, o de gick fint. Sedan blev det galoppfattningar, och hon var svinfin i galoppen. Riktigt trevlig. :-) Däremot springig som attan i traven, och hon riktigt låg på. De brukar jag inte uppleva att hon gör i traven, men bjudning fick vi till iallafall!
 
Avslutade med Quantas, och vi körde lösgörande i skritt och trav. Tempoväxlingar, övergångar och ställning åt båda sidor. De gav resultat mot slutet. :-) Han vill gärna såsa på i sitt egna lilla tempo i sin egna lilla värld, så det gäller att jobba han mycket framåt och ändå kräva arbete. Så fick använda myycket ben. Var helt slut efter domhär tre ridturerna, hahaha.
 
Men klar var jag vid 8, då jag tog in resten av hästarna för natten. :-)

Lägenhet uthyres!! (Första hand)

HÄR FINNS BILDER.
 
Våran lägenhet är uppsagd och vi ska flytta, så därför försöker jag få iväg våran så fort som möjligt då vi annars står med dubbla hyror. :-) Våran finns på Östermalm i stan. 2a på 64kvm och supersnygg och fräsch!

Joggingtur

Idag red jag och Bellisen ut och myste på en härlig joggingtur utan särskilda krav. Körde lite diskreta tempoväxlingar och hon lyssnade hur bra som helst. På hemvägen blev hon lite mer på, men vi löste det bra. :-) En mysig liten tur på 30 min bara för att hon skulle få röra på sig lite.
 
 

Film (Hoppning)

Sitt sitt sitt, är vad jag försöker intala mig själv numera. Går så mkt bättre då! :-)


Hoppning

Invigde de nya året med en hoppträning. :-) Stryker ett sträck över hela framridningen, för den finns det ingen mening att dra upp.
 
Malin hjälpte mig sen och hon fick Bellie och mig  gå så himla bra! Helt otroligt. Hon fick oss till riktigt bra samarbete. Sedan började jag hoppa, och jag hoppade bara en enkel övning en kortare stund pga omständigheterna tidigare. Jag avslutade när de kändes bra.
 
De kändes bra nästan från början oxå, för jag kom till ridning och satt ner och väntade på henne istället för att bege mig iväg innan. Jag kände att jag ville skynda mig och bege mig iväg, men jag gjorde inte det. Och vilken härlig känsla. :-)
 
Slänger upp en kort film sen :-)

2012 - ett kanonbra år!

Bellie och jag har verkligen gått från klarhet till klarhet hela detta året. Med väldigt få motgångar *peppar peppar*. Tänkte dela med mig av lite bilder och händelser från detta år. :-)
 
Januari:
Vi hade precis börjat komma igång på riktigt efter skadan -
 
 
 
Februari:
Hopptränade för Marianne Bäckström igen för första ggn på över 1 år
Vi var iväg på första Pay and Jumpen efter skadan (på ett halvår), 60cm
Exprimenterade lite med huvudlag och provade rida dressyr på repgrimmaMars:
Började rida regelbundna dressyrlektioner för G
Jag började våga mer i hoppningen

 
April:
Gav ett sista försök med löshoppning av Bells
Bellsan hade en liten "svacka" då hon bara gick att galoppsa på
Vi tog årets första "dopp"
Vi började hitta varandra mer och mer i dressyren
Maj:
Träningstävling 80cm
Fortsatt träning och utveckling i både hoppningen och dressyrenJuni:
Hästarna släpptes på bete
Fortsatt utveckling
StudentfotograferingJuli:
Njöt av sommarn med mysiga långritter
Började galoppklättra regelbundet

Ännu mer utveckling, främst i galoppen där vi började komma till mer bärighet och ridning
Bellson fick en medryttare
Augusti:
Började dressyrträna för My, varpå vi tog stora kliv framåt i utvecklingen
Köpte mitt första Micklem-träns vilket visade sig vara ett galet bra inköpSeptember:
Fortsatt mysiga uteritter
Hittade vägen in till Aldernäset igen
Började träna privatlektion för G, vilket ledde till en stor utveckling i hoppningen
Pay and jump 80 & 90cm och vår första riktiga omhoppning
Oktober:
Fortsatt utveckling, främst i galoppen, men även den mentala biten

November:
Inget särskilt har hänt, fortsatt träning :-) Dåligt med bilderDecember:
Supertrevlig tjej som bara blir finare och finare


Mål för 2013

Jag har en del mål, kortsiktiga mål, med Bellis och mig. Här tänkte jag dela med mig av dom och hur jag tänkte uppnå dom.
 
Mål i dressyren/allmänt:
* Fortsätta med galopparbetet så att hon blir mer och mer avslappnad och tillfreds
* Därmed kommer en rundare form i galoppen
* Fortsätta nöta på med övergångar (i galopp) så att hon tillslut tar det med ro varje gång
 
Med dessa 3 mål vill jag ut på ett par dressyrtävlingar med godkänt resultat. Hade vart skoj! Men absolut inget krav.
 
Hur jag tänkte uppnå detta:
* Genom att rida mycket galopp
* Rida oändligt med övergångar och tempoväxlingar
* Rida massvis med övergångar och fokusera på att hon ska vara avslappnad innan fattning ges

Mål med hoppningen:
* Fortsätta hoppträna och sätta igång att ta lektioner igen så småningom
* Få ett bättre självförtroende, våga tro på mig själv och min häst och VÅGA ta risker
* Rida felfria 90cm-klasser och eventuellt nosa på 1m någon gång under året
 
Med dessa tre mål drömmer jag om att kunna ta mig till tävling, känna att detta fixar vi, att rida en 90cm klass med bra självförtroende och samarbete.
 
Hur jag tänkte uppnå detta:
* Genom att återuppta lektionerna
* Genom att jobba ännu hårdare med mig själv och mina tankegångar samt min självbild
* Genom att fortsätta "tvinga" mig till saker jag är rädd för och fortsätta möta mina rädslor
* Genom att släppa kontrollbehovet och lita på min häst
 

RSS 2.0