Hoppträning

Har precis landat i soffan och är hemkommen från stallet. Hopptränade förut, och de gick svinbra. Bellie var lugn, nästan slö? På ett sätt. Lite småsnubblig och ja.. nonchalant. Men när vi kommit igång och hoppat fram så tände hon till. Fortfarande lugn dock. Lite spänd och tittig. :-) Men efter några språng började hon hoppa avslappnat, och hon hoppade väldigt trevligt.
 
Vi började på en 3studs, och en sockerbitskombination med två galoppsprång emellan. Rullade på dom två övningarna som uppvärmning.
 
Sen körde vi en linje, 3studs och sen en 3kombination. Gick sviiinbra! Första ggn jag hoppat en riktig kombination, med högre hinder. 85cm låg mellanhindret och sista hindret på. Vi red på det 3-4ggr, och sista ggn vågade jag verkligen lita på henne och gud vad roligt det var då! Har varit livrädd för kombinationer, men de var ju riktigt kul. :-) Vi börjar få ett riktigt bra flyt nu jag och B.
 
Iallafall så var jag bombsäker på att hindrena låg på 80cm, men jag mätte på slutet och de låg på 85-90cm. Vilket betyder att jag blir mer och mer bekväm på den höjden!! :-) Så skönt.
 
När jag släppte ut henne i hagen igen hade resten av gänget kommit hem från betet, varav en helt ny häst kom. De gick bara bra! De är en häst som har lite problem med B, hon liksom går och småsurar emot henne och stör sig, trots att B inte gör nånting alls. Men de tar sig väl. ;)
 
 

Ponnyhoppning

 

Till salu

WINTEC 500 JUMP CAIR NEW
Wintec, hoppsadel i nytt förbättrat Equileather, djupt säte med square cantle bakvalv.
Tre gjordstroppar, tunnare sadelputor i det nya revolutionerande "Cair"
luftsadelsystemet som utesluter tryckpunkter och konstant anpassar sig efter
hästens rygg och rörelser.
Detta gör att hästen känner sig mer avslappnad och fri.
 
 17", utbytbar bomvidd. Jättebra skick, knappt använd. 4000:- inkl. frakt.
 
Kontakta mig för intresse samt bilder på sadeln (ska fixas). Josefine.freed@hotmail.com

Dagens uteritt

Blev en uteritt på finaste B idag. Hon var verkligen trevlig! Red en sväng vi inte ridit på hela sommaren, som inte blir av när vi står på betet. Men nu så. En av våra vanligaste svängar faktiskt. Red lite tempoväxlingar i trav först, sen kom vi upp i skogen på en slingrig stig, och då passade jag på att ställa igenom henne i båda sidor och försöka få till dendär böjningen och ha bogar och bakdel på plats. Få henne mellan hand och skänkel helt enkelt. De gick väldigt bra!! Hon känns mer och mer lösgjord. Hon hade riktigt trevlig takt och vilan på steget idag.
 
Längre upp i skogen på en stig tog vi galopp, och där galopperade vi 3 rundor i vänster och 3 i höger, fram och tbx. Hon var i en låg och avslappnad form. Superfin!! Och jag kände mig väldigt nöjd med min egen insats med sitsen, fötternas vinkel och avslappning i armar och ben. De tar sig. :-)
 
Travade på vägen hem och hon kändes trevlig. Låg på liiite mer, men ändå fin.
 
Precis så fin som jag trodde hon skulle bli i dressyrschabraket :-) Stort i strl då detta är 16"/ponny..

Dagen :-)

Idag har varit en riktigt härlig dag! Startade dagen runt 8, då jag klev upp och gjorde mig klar för att möta M och EM i hagen då vi skulle plocka ner sommarhagen. Skönt att få det gjort fort. Sen pysslade jag på i stallet lite, för att sedan fara hem och byta om och fara på en shoppingrunda på Equeen. De har ju svinbra priser just nu (för en gångs skull), så jag köpte en hel massa faktiskt!
 
Har länge velat ha ett Rider By Horse-schabrak, för att testa, och idag var tillfälle. Köpte två st, ett till hoppsadeln och ett till dressyrsadeln. Supersnygga!! Invigde dressyrschabraket idag, so far so good. Tänkte göra utvärdering efter några ridturer. Sen fick jag med mig en hink, lite hästsalva, och lite smått o gott. Hämtade även ut ett paket med ett schabrak jag köpt på Tradera.
 

Snyggt med mobilbilder.. ;) här är sakerna iaf.


Schabraket jag hämtade ut. :-)


Ena RBH-schabraket. Blir nog ett tävlingsschabrak! :-)

Detta tänkte jag spendera min kväll med... sjukt gott!
 
Fick även denna som jag skickade efter i början av veckan. Superfin!!

Äntligen fredag!

Fast jag har haft lite av fredag hela veckan tror jag, som jag ätit godis. ;) Men idag är de hur som helst godisdag, och helt okej att frossa i godis. Jag och E ska ev. på bio ikväll så jag ska in på hemmakväll då, om det inte blir nu på f.m istället då jag ska till Equeens o kika lite med Mallan. :-)
 
Igår flyttade vi hem hästarna från betet. Jag och Linnea skulle ha kvar våra två ett tag till, men EM fick ett infall igår och ville ha hem dom. ;) Så så fick de bli! Men de blev nog lika bra de för sen Fisen flyttade hem så har Bellie och Quantas sett döende ut. Gud så tråkigt dom haft de! Stått o hängt läpp hela dagarna.. Dom blev däremot superglada och pigga över att komma hem!
 
Nu ska jag byta om och fara mot staden. :-)
 
 

Inställt

Hoppträningen idag blev först flyttad till ikväll istället, men jag valde att hoppa över och hoppa på lördag istället då de två i min grupp skulle hoppa då. Och G tyckte de vore bra för Bellie oxå, att hoppträna lördag och tävla söndag. Jag tror själv det kan vara bra för oss. :-) Så idag fick hon faktiskt vila. Imorgon rider vi ut. :-)
 
Har shoppat en massa idag. Sååå kul! Har rustat upp mitt hem lite. Fick ett infall för 2 v sen, och nu fortsatte jag lite med det. Superkul. Och så handlade jag liniment till B, och lite kläder till mig. Inge ridsaker vad jag kan minnas. Jo stigbygelplattor då mina är fullkomligt slitna och trasiga.
 
Väntar även på ett täcke och ett schabrak till B som jag fyndat på beg.sidor. ;)

Nya dojjer

Imorse fick B nya dojjer. Fick fara till betet o hämta henne när jag slängt in två maskiner, då jag haft tvättid från 7-11, och hovis skulle komma 11. :-) Så ställde in henne i boxen så fick hon vänta där tills hovis kom. For upp när tvätten var klar, så nu har hon nya snygga fötter. :-D
 
Blir hoppträning senare idag! Nu blir det en liten tripp på hästbutiker och ev. en sväng på Birsta. :-)

Ark

Fotade lite på Ark förut ikväll. :-) Är så stolt över Linnea och Q som debuterade 80 cm idag!! :-) Och massa fina ekipage som gjorde finfina rundor!

 

Uteritt

Hade tänkt vila för B idag, men jag var så sugen och peppad att fortsätta med de saker G hjälpt mig med igår. Dvs mina fötters vinkel, mina händer/armar och att slappna av i benen.

Gick asbra, och polett efter polett trillade ner för mig. Jag får ständigt påminna mig, och jag får ju inte alltid till det såklart, men jag vet hur det ska kännas nu, och det är ju ett steg i rätt riktning. De kan bara bli bättre nu! Det jag är gladast över är att jag nu äntligen lärt mig att vara mjuk i mina armar och inte använda mig av stenhårda armar för att få igenom nåt. Gittan visade mig igår, och berättade hur jag skulle tänka. Och vips så rider jag numera med sluten hand (som bl.a My JÄMT tjatar om) och avslappnade armar.
 
Tänk att det krävs så lite för att en polett ska trillas ner, men de krävs "rätt" förklaring. Vilket är olika för alla. Men det räcker att någon förklarar eller säger på ett annat sätt så fattar man samma sak som en annan tjatat om hur länge som helst. De är skoj!! Ridning är kul. ;-)
 
Jag fick även till känslan med fossingarna, att benet ska ligga längs med hästen. Det som är svårast är att slappna av i benen och låta dom vara fria, sluta pressa ner hälen. Jag måste tänka häl upp.
 
Red sen in i paddocken och kände av henne och kände efter om vi kunde få till det vi jobbade på igår, och de gick helt ok! Höll på dö. Haha. Så jobbigt. Red igenom LB:3an oxå för att se om jag kan den. De gick helt ok! Måste traggla in det mer så att det sitter bättre.
 
Jaja, hur som helst, ett ganska OK pass med fokus på bitar vi måste bli bättre på tillsammans. Inget superflyt då givetvis. :-)

2 år sen

Det är två år sen ( i förrgår ) som jag flyttade B till ön och bytte stall. Början till nånting väldigt, väldigt bra! Och nu insåg jag att det för tusan är TVÅ år sen hon slet av muskelsenan oxå. Vad tiden går. Kanske dags att jag slutar noja mig för den nu? Visst den kommer ju aldrig återfå sin fulla styrka, men oddsen är små att hon ska slita upp den igen.
 
Hur som helst. Vi trivs sjukt bra! Så bra som det är nu har det dessutom aldrig varit. Och nu i sommar har vi fått ny sadelkammare, och en till box. Så vi har fått hur fint som helst verkligen. :-)
 
 
Hon fick börja tiden i stallet med 1,5 mån i sjukhage...

Dressyrträning

Idag har jag ridit för Gittan igen, hon som jag red för innan tävlingen den 25 juni. Den träningen som jag lärde mig massa nytt på och som bidrog att vi tog upp oss på godkänd % i dressyren.
 
Idag var ett riktigt fulpass. ;) Ett sånt pass där det mestadels inte ser bra ut, och man får kämpa arslet av sig, men man får ut så mycket av. Ett sånt pass när man höjer ribban till en nivå man inte är på, men för att komma dit måste man givetvis tänja på gränserna vilket gör att det inte flyter på särskilt bra.
 
Jag är inte missnöjd på nåt vis, mer än att jag är lite putt att jag blir så satans stenhård/stum i mina händer. Jag använder mig av styrka istället för att slappna av i armarna. Super, supersvårt. Men det är bara att jobba på!
 
Vi fokuserade på enkla saker, men så viktiga. Låg mest på en volt, och fokus var att få henne att spåra och böja sig på riktigt. Skitsvårt rent ut sagt. Men detta får både mig och B att lära oss att kordinera våra kroppar. Jag måste börja kräva mer, och lära mig rida henne mer mellan säte och ben, så att jag har henne för skänkeln. Vi fick gå in och jobba bakdelsvändningar idag, och de var lättare sagt än gjort. För dom skulle ju bli bra oxå! B tänker bakåt i dom, vilket gör att det är svårt att få flyt. Men de fick vi till så småningom, när jag slutade vara stenhård i handen och låsa fast henne. :-) Och så behöver jag komma ihåg att sitta mitt över hästen, på rätt sittben. Jag faller över på yttersidan när jag ska göra nåt med hennes innersida, när jag då behöver sitta kvar på hennes innersida. Åh, ja. Det finns mycket att jobba med! ;)

Nu ska jag även lära om mina fötters position. Jag sitter i en vinkel med knä, en med foten. Dom ska vara i samma vinkel. Jag sitter som om jag skulle vara inåttåad, vilket gör att jag inte kommer åt hästen med min skänkel. Vad mycket enklare de blev när skänkeln slöt om, och foten kom i samma vinkel som mitt knä. De blev "löst och ledigt" så att jag kunde inverka, och inte sitta fastlåst. Så det tror jag kommer göra en väldig skillnad om jag får ordning på. :-)
 
Sen fick jag rida nästan mot sluta, på volt, för att få alla kroppsdelarna hennes på plats. Vi fick överdriva rörelsen för att få igenom det vi ville. Efter det kunde jag med ganska lätta hjälper få henne mellan hand och skänkel med bra böjning på henne. Men satan vad jag fick rida idag, och B fick kämpa hon med. Jag måste bli mer konsekvent och noga. Jag ber om en hjälp men det är som om jag inte vågar ta i riktigt för att få igenom den. Jag är lite för snäll. För när jag väl tar i och säger till, då var det de enda som krävdes för att hon skulle förstå. Då går det enkelt nästa gång. Istället för o tjata och tjata och de händer ingenting.
 
Gosse, ridning är inte enkelt. Fast det är ganska "enkla" basic-grejer vi pysslar med. Jag är väldigt nöjd med min blandning av tränare just nu. 3 olika, med olika tänk. 2 i dressyren, med ganska lika tänk fast ändå helt annorlunda upplägg vilket är bra. Då gör vi en blandning oså får vi nåt superbra! ;) G tyckte iallafall att det hänt mycket, och att jag gör ett bra jobb. Fick cred för galoppen oxå. De är alltid skoj!
 
Nyduschad tjej :-) De tyckte hon var riktigt skönt! Första ggn hon nånsin njutit av en dusch... Det var varmvatten, så hon kanske är känslig för kallvatten :D
 

Jag har även ett problem gällande transport.... och de är att få ut henne! Haha. Hon vägrar ju numera gå ut när jag drar henne i svansen. Så jag måste liksom krypa fram o peta henne lite på bogen för att hon ska börja masa sig ut..... sötpuppa. Jaja, tur jag inte har problemet med att få henne att gå in längre. Hon går in från alla håll och kanter. :-D

Dressyr i skogen

Igår vilade B, då jag jobbade hela dagen. :-) Idag har vi dock varit ute på en morgontur i finvädret. Blev dressyr i skogen längs stigar, grusvägar och ängar. Supermysigt! Hon var fin lilla B, men lite ofokuserad så tydlig får man minsann vara för att hon ska veta vilka ramar hon ska gå inom. Annars går hon runt som ett fyllo ungefär, haha.
 
Red lite tempoväxlingar längs ängen och de gick riktigt bra. Sen blev det lite övergångar i skogen, samt lite nedsittning och formning i sidorna på böjda spår. På hemvägen red vi lite likadant, med endast nedsittning. Fin tjej! :-)
 
Avslutade med att fortsätta på den förvända galoppen, vilket gick hur bra som helst. :-D
 
For sen till stallet och smörjde upp sakerna då vi ska träna imorn, jag och Bells. Skoj!!
 

Bellson efter ridturen.. såhär stod hon och väntade.. o väntade.. o väntade. Haha. Hon hade liksom fått sin mat innan ridturen idag, så inte vet jag då om hon trodde hon skulle få ett extramål. ;) Gick in och tuttkliade henne som ersättning, vilket dög alldeles perfekt!


Dagens frukost/lunch, tillsammans med ett gäng räkningar. Så nu är de gjort!! :-D Hon är inte billig i drift dendär B! Ska ha och ha och ha grejjer... Åh, vilken fin fot jag har ser jag!

Visste du...

att Bellis varit stubbad?! ;) Supersöt! Stubbade henne varenda höst förr..

 

Nån i stockholm?

Ingen av mina läsare som bor i Sthlm (Danderyd) som kan tänka sig hjälpa mig med en grej???! :D Har hittat en pryl jag vill köpa, och säljaren vill ej skicka..... lämna din mailadress så berättar jag mer! ;)

Uteritt

Red ut på en härlig uteritt med fröken Bus tidigare idag, i finvädret. Red skritt- och travövergångar idag, och fokuserade på att ge eftergiften i rätt tid i avsaktningen då jag annars lätt blir kvar med handen. De gick bra! Sen körde vi lite tempoväxlingar och sidvärts vilket funkade helt ok. :-) 
 
Tränade sedan vidare på den förvända galoppen några vändor i varje galopp, och den klarade hon galant. Skötte sig kanonbra och var trevligast i galoppen idag, som många ggr. Hon var avslappnad och tillfreds! Fina lilla B.
 
När vi kom tillbaka hade min hjälmpåse ramlat ner på backen och blåste omkring lite, vilket tydligen var LIVSFARLIGT. Hahahhaa. Jag retades lite med henne men tillslut blev de vänner, hon och påsen. ;) 

Vila

Idag vilar fröken B då jag jobbar 7-21. Tänkte fara upp en sväng sen på min rast och ge henne lite mat och kärlek. ;)

Hoppträning

Red hopplektion med en väldigt pigg och taggad Bellabus idag. Vi var bara 3 st vilket var supersköönt! ;) Iallafall så gick de jättebra idag. I början var hon otroligt springig och lite okontaktbar, bara körde sitt race liksom. Men sätts hon i arbete och man rullar på så börjar hon slappna av. :-) Vi tränade på anridningar idag, långa anridningar. Först mot ett räcke i vänster varv, sen mot en oxer i höger varv. Hindrena idag låg på 90cm. Övningen gick jättebra och vi kom faktiskt jättebra på hindrena hela tiden. Jag har behövt/velat träna på anridningar och de verkar inte alls vara några problem.
 
Sedan skulle vi rida på en linje med fyra höga kryss med ett galoppsprång emellan, och när jag red an första ggn så var hon så jäkla spänd och tittig så hon skickade mig i backen med en tvärnit/kast på andra krysset, hahaha. Min hjärna går ju då in på ge-upp-mode, men jag kickade in lite jävlar anamma och vi tog oss över, och igen och igen och igen. Och vi gjorde det bra, och avslappnat. Så jag är superglad att jag inte bangade för att vi fick en motgång.
 
Sen tog vi dehär som en bana med de två hindrena vi tränat anridning emot. Gick skitbra! Fick verkligen känna på vikten av att komma in i rätt tempo på en övning för att avstånden ska stämma oxå. Vi skulle rida på 6 galoppsprång mellan två hinder, men vi kom på 7 vilket kändes lagomt. Sedan provade vi igen och då red vi på 6 men kom av väldigt stort på oxern. Sista ggn fick jag rida till en ännu större galopp in, och då kom vi sjukt bra på domdär 6 sprången mot oxern. :-)
 
Supernöjd!! :) Längtar till nästa lektion :D

Löpning

Har precis kommit ut ur duschen efter att ha stretchat och varit ute och sprungit. Första ggn på evigheter... fick en liten dipp efter min löparvecka, och sen dess har jag bara ätit, ätit och ätit. Smällt i mig helt enkelt. Och ikväll fick jag ett ryck och vart aspepp på situps. Så jag gjorde ca 120 st, och sen var jag liksom igång!
 
Fick världens sug att springa, och tänkte ta en kort sväng på ca 3km... men efter 1,5 km så kände jag att nä, jag fortsätter.. Så fortsatte hela rundan på 5-6km nånting. Och vilken jäkla spänst i steget! Haha. Hade en energi som aldrig förr, och jag sprang verkligen idag istället för att jogga. Hur jäkla skönt som helst. Benen bara sprang, o sprang. Och jag njöt för fulla muggar av månskenet och trädtopparna.. naturen. <3
 
Två älgar höll dock på skrämma slag på mig. Där kommer jag på skogsvägen som är svagt upplyst, mitt uppe i mitt egna lilla tänkande, när jag kollar åt sidan och där står två älgar ca 10m ifrån mig och glor. Hahaha. Hoppade nog till ganska snyggt!
 
Hur som helst, fyfan vad nöjd jag är nu. :-)
 
 Dehär brukar stämma ganska bra förutom att jag kände mig SJUKT laddad hela passet! Vilken energi :D

Vila

Idag vilar B. Efter två dagars dressyrpass så kan kropp och knopp gott få vila på henne. :-) Har varit dit och gett henne mat, pysslat och gjort övningarna på henne. Hon verkade så nöjd så. Imorgon är det hoppträning! De blir skoj. :-)
 
Nu har jag tagit fram kyckling, ska göra matlådor inför mina kommande 7-8 jobbdagar i sträck. Så behöver ladda upp med lite mat då jag inte kommer ha så mkt tid över för det. Ska även slänga ihop en kladdkaka tänkte jag, blir smarrigt de. ;)

Det vänder fort! ;)

Idag blev det lite impulsivt en dressyrlektion för My. Det var jättelängesen jag red för My, och jag känner att jag behöver en liten puff i baken nu igen.
 
Gick jättebra rakt igenom! B var väldigt avslappnad och med, och jag kände att hon var genomriden från igår, särskilt högersidan som jag nästan inte behövde traggla med nånting. Hur sjukt är inte det?! Härligt att jag kom åt någon punkt där igår iaf. ;)
 
Vi tränade på allt möjligt. Tempoväxlingar, övergångar, mellantrav, mellangalopp, snett igenom, volter, allt. :-) Sedan började vi med förvänd galopp idag, vilket vi är mer än redo för. De gick jättebra de oxå. :-)
 
Vi behövde detta, eller jag gjorde iallafall. Känns skönt!
 
Fick My att fota lite oxå, hehe. ;) Travbilderna är från avtravningen där vi strävade efter lång, låg och rund form.

Nattligt dressyrpass

Har precis kommit innanför dörren efter att ha ridit Bellabus. Vi tog oss ett pass i paddocken ikväll, red ut runt 22, och kom tillbaka runt 23.20 nångång. Det är typ en kvarts skrittväg till paddan.
 
Bellie skötte sig fint, men jag är så sjukt stressad inombords att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag är så ur fokus just nu att jag bara lallar runt med känslan att jag inte har någon aning om vad jag sysslar med över huvudtaget. Orsak? Många. Men den främsta är hopptävlingen jag anmälde mig till i förrgår. Den har konstant gnagt i mitt bakhuvud och det är de enda mitt fokus kretsar kring då. Därför avanmälde jag mig från den alldeles nyss, och avanmälde mig även från dressyrtävlingen i september då vi skulle debutera LB:3.
 
Jag känner sån enorm press och stress just nu. Min hjärna är ett enda virrvarr av massa olika.... nånting.
 
Därför, så är det inga mer tävlingar inplanerade, och inga fasta träningsdagar, ingen press att vi måste bli bra/bättre, ingen press att jag måste träna henne för att kunna tävla. Bara göra det jag känner för. Så tills jag känner ridsug igen, för de två senaste passen har jag tvingat mig upp i sadeln fast magkänslan sagt nej, och det blir helt enkelt inte bra då eftersom jag som sagt inte är mentalt närvarande, så kommer jag att bara mysa med Bells. Promenera, eller skritta barbacka som kan vara bland de bästa som finns.
 
Jag måste få slappna av, för just nu är jag verkligen på bristningsgränsen. Jag håller masken, jag håller mig lugn, jag håller mig pedagogisk för Bellas skull... När jag egentligen när som helst kan explodera. Är på en tunn linje till att bara brista ut i världens gråt för att få ut allt. Så jäkla mycket känslor inom mig just nu. Kaos.
 
Men, de kommer bli super när jag får bort pressen, för då försvinner även stressen. :-)
 
Hur som helst, åter till Bellisen. Vi började med att jogga fram bara, och hon var jättefin! La in lite galopp osv och de gick bra. Sen red jag lite skritt- och galoppövergångar, vilket gick helt ok. I högervarvet blir det trav innan avbrottet, men i vänstervarvet så går det att få direkt skritt. Jätteduktig tjej! Men det ska till att jag verkligen verkligen RIDER henne då. Jag får kämpa som en tok. Jag tappar lätt min ridning med rumpan/bäckenet, och blir stel/slutar rida. Tränade även mkt på att hon skulle spåra i skritten i högervarvet där hon annars skjuter in bogen och trycker emot och genar. Men när vi tagit igenom det ordentligt vart hon jättefin! Även i traven och galoppen. Då gick hon jättetrevligt formad och inte felställd som hon annars gör.
 
Travade av i lite volter osv. och hon gick att ställa åt båda hållen. Överilat tempo, oh ja, men så är det ibland. ;)

Vila

Det lutar åt vila idag oxå för B. Var dit förut idag och plockade en massa sten i hagen, samt tog in henne och pysslade och fodrade henne den dagliga dosen mat. ;) Har även lagt till soja nu. Blir nog bra!
 
Får se om jag rider ikväll efter jobbet, eller hur det blir. Nu ska jag vila en timme innan jag börjar! :-)

Mina sadlar

Det var en läsare som önskade ett inlägg om mina sadlar. :-) Så here we go!
 
Börjar med min älskade dressyrsadel, som jag rider i 90% av gångerna jag rider. Förutom när det ska hoppas, konditionstränas och klättras. Det är alltså en Prestige Lucky Dressage, som jag haft i 2 år. Det säger en hel del om vad jag tycker om den, då jag förr i världen jämt bytte sadel, och aldrig hade en sadel mer än 6-12 månader.
 
Jag fullkomligt älskar min dressyrsadel. Den är hur skön och trevlig som helst! Jag tycker om djupa sitsar och stora stöd för benen, vilket denna har. Det är även utbytbara knästöd på denna så gillar man mindre stöd är det bara att byta enkelt med kardborre. Bomvidden går att värma om hos auktoriserade sadelmakare/sadelutprovare.
 
Sadeln passar raka ryggar. Det är den enda sadel som legat stilla på B utan att glida för långt fram, och hon är riktigt nöjd i den.

Prismässigt ligger den på ca 13.000:- som ny. Begagnad ligger den på 8-10.000:-
 
Prestige Lucky Dressage

Hoppsadeln är en Bates Momentum
. Även denna fullkomligt älskar jag. :-) Den är hur skön som helst, den är som en soffa att sitta i och jag älskar mjuka sadlar. Både sits och stöd är supermjuka. Även här är stöden utbytbara, men jag har stora. Denna sadel passar (såklart) oxå raka ryggar. Bomvidden byter man enkelt själv med en skruvmejsel och koppjärn som man byter ut till önskad vidd.

Denna har jag haft i 3 år, och jag kommer nog aldrig göra mig av med denna. ;-)

Prismässigt ligger även denna på ca 12.000:- ny, men begagnad ligger den på 6-8000:-. Råkade se att denna sida har en drive på denna sadel i svart just nu, för ynka 8000:-. Passa på! ;)

Bates Momentum

Vila

Idag står vila på schemat för Bellabus. Jag har en riktig slödagskänsla idag.. de riktigt känns att det är söndag. Vad nu söndag innebär. Känns som en riktig filmdag idag. ;) Men, jag har varit ganska aktiv ändå. For och gav Bella hennes mat, myste, masserade, gjorde övningarna och borstade henne ren och fin den lilla lergrisen, och avslutade med lite tutt-klining vilket är favoriten. Sedan pytsade jag ut en massa massa hö till dom i hagen. När denna balen e slut så flyttar vi hem hästarna vilket jag hoppas ska gå fort! ;)
 
Sedan for jag vidare till stallet med en massa grejer jag haft i källarn, o tvättat upp och lagat. Så jag var i stallet några timmar och fixade iordning i garderober, på hyllor m.m och nu börjar allt verkligen bli snyggt och ta form! ;) Och vilken ordning jag har. Undra hur länge det håller i sig, hihi.
 
Nu har jag en liten paus i mitt städande här hemma. Ser förjävligt ut på golven, och toan ska vi inte tala om. I övrigt ser de helt ok ut! ;) Sen blire gomiddag. Tänkte överraska min karl med fläskfilé och nystädat. De gillar han! Finns nästan inget mer han gillar bättre än ett städat hem. Och jag är oftast raka motsatsen till välstädad, bra kombination där. :-) .... som med allt annat gällande oss. Vi är verkligen varandras raka motsatser, men de kanske är de som är hemligheten. ;)

Kondition

Idag gick Bella ett konditionspass till rakbanan igen, där vi körde mycket trav och galopp. Hon var fin men väldigt spänd på vägen dit, jag vet inte varför hon är så, där. Väl på rakbanan (de finns en rund oxå där) så red vi runt lite i alla gångarter och syftet var att bara få henne lugn. Gick inte. Helt sjukt stressad häst idag.. ögonvitorna syntes, svetten lacka, hon stegra, slängde sig, trippa, helt sjukt spänd helt enkelt. Så jag gav henne långa tyglar, och så tog vi en paus och ändrade mönster.
 
Tog helt enkelt bort traven idag, så som jag fått göra mkt förut när hon blir stressad när man blandar trav och galopp. Så hon fick skritta sig lugn innan hon fick en galoppfattning och där var hon så nöjd och fin så!  Lite uppåt i rörelsen men de fick vi bort och hon jobbade på riktigt trevligt. Gjorde några såna övergångar mellan skritt och galopp och då försvann stressen. Lillgumman! Inte kul att se henne så stressad som hon kan bli. Men är man bara lugn och filurar ut en annan ridning så.. :-) Det löste sig ju fint idag.
 
På hemvägen travade jag av henne lång och låg, och hon arbetade på så fint och avslappnat! :-) Var ute 2 timmar.

Morning!

Klev upp för 45 min sen typ, och började slänga in två maskiner. :-) Har tvättid tills kl 14 idag så då passar jag på att tvätta upp ALLT! Sååå skönt. :-) Jag är på riktigt fixar-städar-humör nu, så jag tänkte ta tillfället i akt och laga Bellies vintertäcke som blev uppslitet baktill i vintras, så är det fit for fight när nu vintern behagar att komma. Jag har även rensat alla hästsaker ifrån källarn, och tänkt ta med det till stallet då jag nu har mer utrymme där.
 
Vi håller på o fixar i stallet nämligen, det byggs två boxar och en ny sadelkammare. UNDERBART! Det blir sjukt snyggt och trivsamt. Me like. :-D Och då är det alltid extra kul att vara där och pyssla och göra fint. Vill flytta hem B typ... nu!

Uteritt

Idag var det tänkt ett dressyrpass eller uteritt, men beslöt mig för det sistnämnda, och tur var väl det för dressyrsadeln fick åka tillbaka med sadelmakaren igen. När vi gick igenom den tillsammans var det en liten grej som hon missat, som hon skulle åtgärda innan jag får tillbaka den. I övrigt var den kanonfin! Lite synd att jag inte kunde ha den idag bara då jag velat testa min tixerant-gjord, men men. ;)
 
Red ut på en väldigt härlig uteritt på fröken B i hoppsadeln istället, och de gick super. Jag red längs en grusväg, först fram o tbx i travarbete med tempoväxlingar, sen fram och tbx i vardera galopp. Hon fick jobba i ett lungt tempo idag, och eftersom vägen svänger fick hon träna lite lagomt på förvänd galopp. Hon var väldigt lätt att få i arbete idag, då hon var avslappnad och inte sådär spänd och uppe bland stjärnorna mentalt. Men de kändes som jag hade fått babian-armar när vi var klar, för även om hon gick bra och var lugn, så var hon tung på nåt sätt. Hon tyckte ju det var dö-jobbigt så hon behövde visst lite extrastöd idag. ;-P
 
Imorgon lutar det åt konditionspass :-) Hade velat dressyra lite men tror inte sadeln blir klar tills dess. Men nu ska jag strax klä på mig och fara in till stan och köpa snarra på HEMMAKVÄLL!
 
Mumma!! ;) unnade mig en härlig glass efter stallet.. har blivit sjukt sugen på glass nu!

Skrittur

Jag och Bellabus tog oss en mysig skrittur i detta finfina väder. :-) Tog den vanliga skrittrundan vi har, med massor av olika terräng och backar. Så att hon får jobba lite ändå! ;) Hon skötte sig fint. Men jävlar, jag satt löst där några ggr.. Haha! Hon är så skvätten nu. Hoppar, flyger och far när nånting låter eller hon ser nåt scary. Sötpuppsen!
 
Min sadel är redan klar, så imorgon kommer hon ut igen med den och kollar så att den ligger som den ska på pollen. Då ska jag även testa min alldeles egna tixerant-gjord :-D Happyface..
 
Om ca en timme ska jag iväg på ett väldigt spännande möte, och jag är väldigt förväntansfull och peppad! Vi får se om känslan är lika bra efter. :-D Kan inte säga nåt mer än så innan det är klart, om det blir något.

 
 

FILM ( Hoppning )Första rundan ligger hindrena på 90, efter det 1m. :-) Lite rallystyle på slutet såg jag.. ;)

Hoppning

Idag har jag och Bellson hoppat! Jag, Lina och Linnea var vi. Gick skitbra för alla, som vanligt. :-) Vi la upp en långsida med en 3-studs, 4 galoppsprång till en oxer. Sen en långsida med en kombination med oxer ut, och ett vanligt enkelhinder på snett igenom.
 
Gick som sagt svinbra! Jag hoppade upp till 1m idag, utan att vara rädd. Sååå himla nöjd :-) Bella taggade till och började springa fort då, haha. Vi hade skoj! :)
 

Oxer 1m :-D

Sadel inlämnad

Imorse runt 10 kom sadelmakaren ut till mig och B. Jag valde att ha kvar henne på betet och försöka få till det bra iallafall, även om det varit optimalt att ha henne på stallgången. Hon kollade först på hästen, och sen sadeln. Den behöver bara stoppas om för att jämna ut de knölar jag känt, och för att fylla upp ena sidan (då jag sitter till vänster). Annars var den i superbra skick i stoppningen, så behövde bara en så kallad toppstoppning. Så nu är jag utan dressyrsadel nån vecka.
 
Lagomt till det hade tixerant-gjorden dykt upp i brevlådan idag. Men den får vackert ligga å vänta! ;)
 
 

:-)

Nu har jag äntligen fått tag på en sadelmakare här i Sundsvall som verkar bra. :-) Hon kommer ut redan imorgon, så de ska bli spännande. Sadeln behöver stoppas om eftersom den fått en knöl, av nån anledning. Och eftersom jag inte stoppat om den nånting under dessa 2 år är det på tiden nu.
 
Jaja, det återstår att se vad för typ av omstoppning som behövs. Förhoppningsvis och troligtvis bara en toppstoppning. Men hon verkar väldigt duktig för hon ville själv komma ut och kika på häst och sadel så att hon kan göra bästa möjliga resultat. De blir säkert bra!
 
 

"Vila"

Det var planerat en skrittur på fröken Bus idag, men hon hade visst helt andra planer, dvs jagis! Så vi hade jagis i 25 min innan hon beslöt sig för att ge upp och följa med mig. :-) Så trevlig tjej liksom! Hade en tid att passa så att rida var liksom inget alternativ då, men hon motionerade sig själv så bra med lite jogging idag så de gör ingenting. ;)

Dressyr på fin häst!

Jag och Bellan begav oss till paddocken idag för ett dressyrpass. Jag trodde att hon kanske skulle ha träningsvärk från igår, så vi skulle ta det lite lungt, med fokus på samma som sist, att hon skulle ha en trevlig takt och ett bra sug framåt men ändå lyssna på förhållningar. Lång, låg och rund form. Gick asbra! Och ingen träningsvärk här inte..
 
Dock så lär ju en annan ha det imorgon. Träningsvärk alltså. HerreGUD vad jobbigt det är att rida när hon är såhär fin. Det krävs sjukt mycket ridning! Bara av att hon är så trevlig i takt och tempo, rör sig riktigt härligt nu lilla fröken, och så tillfreds hon är. Mina ben var typ döda efter lite jogging under lättridning, men jag gav mig på nedsittning senare i passet och jädrar vad fin fröken är. Och jag får jobba häcken av mig för att orka rida ihop henne. Faller jag isär ja då faller hon isär givetvis, och då fastnar vi i varandras hand/mun.
 
Men överlag, svinfin häst och jag är nöjd med min egen insats även om jag måste upp med flåset och magmusklerna så jag orkar hålla ihop, som sagt.
 
Red igenom LB:3an oxå för första ggn, de gick bra. Men lite svårt eftersom banan inte är tillräckligt stor, så det blir lite fel med vägar och så. Men hon skötte sig finfint trots att det var avbrott till trav och även mellantrav efter/mellan galopperna.
 
Red sista ggn med tixerant-gjorden idag oxå, I LOVE IT. Ska verkligen göra en utvärdering om den sen när jag fått min.

Till salu

Lätt svängd dressyrgjord säljes, strl 75 cm. Från Hööks.
 
Mycket fint skick! Inge sliten eller nött. Bilder kan ordnas vid intresse. 200:-
 
 

Konditionspass

Idag red jag och Bellabus tsm med Mallan och Fis bort till Näset, där vi tränade lite på rakbanan. Blev massor av trav och galopp, på en till en början mycket spänd häst. Just nu är det väldigt spänt, vi bajsar massor och vi tittar på allt! ;) Enligt B. Men efter lite galoppjobb började hon koppla av, och därifrån började jag kräva att hon skulle jobba oxå och inte börja titta och fjanta sig. Gick helt ok! Och på slutet var hon väldigt fin. Tempoväxlingar övade vi mkt i galoppen, och hon var riktigt fin där, svarade sjukt bra på sätet. I högergaloppen jobbade jag med att försöka peta in dedär arslet som far ut då, av nån anledning. Gick helt ok. ;)
 
Hon har ju sina ideér fröken röd.. när hon såg/hörde Elisa t.ex så fick hon några frispel och blir en liten katapult när hon skjuter iväg och upp... i en slags stegring fast hoppandes framåt samtidigt. Och lite galopperande i sidled m.m. Men jag håller mig lugn och gör ingen grej av det, så det tar inte lång tid innan hon är back to work igen. ;)
 
Jag är nöjd!  Vi var ute tror jag över 2 timmar, så hon var plaskblöt när vi var klara därborta. Joggade lite lungt på hemvägen och då minsann var hon jättefin och avspänd, travade på en lång och låg form. Söta lilla häst med en miljon åsikter.

Morning :)

Har precis klivit upp. Har ingen frukoooost... är jättesugen på o fara o köpa jordgubbar. Men, jag vet inte om jag orkar. Jobbigt läge. ;) Mhm.. Ska försöka slita upp min karl å se om vi kan ta storhandlingen nu ;)
 
Igår beställde jag även en ny Tixerant-gjord. De fick bli så, enklaste sättet o få rätt färg o strl. Dessutom är kvitto alltid bra å ha! :-) Så på onsdag kommer den.
 
Blir en uteritt för Bellotrix idag, i nån form.. Eventuellt en längre. :-)

Vila

Idag vilar lilla B. Jag jobbar, slutar 21. Fy vilken dag säger jag bara.. på ett eller annat sätt. Var längesen jag mådde såhär kraftigt dåligt. Men nu känns de bättre.. bara 1,5 timme kvar så det ska jag nog överleva.
 
Imorgon ska jag lämna tbx tixerant-gjorden, och de skääär i hjärtat. Haha. Jag märker ju att B gillar den skarpt, och hon verkar heller inte sura när jag spänner den, redan efter första användningen när hon insett hur skön den är. Och den sitter så sjukt mkt bättre än tidigare gjordar. Jag hittar verkligen ingen i rätt storlek. Så det står mellan en något för kort, tills jag hittar en längre, eller att köpa en längre för härliga 1995 kr som de nu kostar.... Det känns som det blir den kortare om jag ska vara ärlig. Hon trivs ju betydligt bättre i den än andra gjordarna... Jag vill inte lämna tbx den. :o
 
 
 

FILM
Första delen av passet filmades :) Tusen tack till EM! ;)

Hoppträning

Idag skulle jag, Linnea och Louise hoppa en sväng i paddocken, men då det var kasst underlag red vi vidare till ridhuset. Men då våran medhjälpare inte kunde komma, så blev det träning för G istället. Sjukt välbehövligt och kul! Gick svinbra för alla 3.
 
Hoppade en 4-kombination med kryss, och sen en långsida med två-kombination av kryss och så fyra galoppsprång till ett räcke, som blev en oxer. Jag bad om att få testa höja lite, och jag hoppade 90 cm som vanligt igen. Gick svinbra!! Hade en kanonbra känsla hela tiden, och jag fick en liten aha-upplevelse.
 
Så nu kör träningarna igång igen för min del skulle jag tro. :-)

Made my day!

"Jag blir så frustrerad när jag ser bilder på er, fast inget negativt, utan jag vill bara att ni (du) förstår hur otroligt fina ni är ihop, och hur vansinnigt snygg häst du har! Det är helt otroligt vad ni båda har förändrats och utvecklats genom åren, jösses, keep on going! Ni är verkligen som en glass på sommaren, som handen i handsken, som snön på vintern, ni är lite som varsitt körsbär på en kvist, ni är verkligen perfekta ihop! :) Kram på er och hoppas ni blir bäst i världen!"
 
Skrivet av Agnes. 
 
Blir så himla rörd ibland över hur fina ni är! Det uppskattas verkligen, för ibland kan jag behöva en liten boost elr kick i ändan för att se hur mycket positivt som skett och vilken utveckling vi gjort, bland alla tankar på vad jag kunnat göra bättre varenda ridtur och den lilla ångesten som gnager när jag inte lyckats. Så tusen tusen tack till er alla som peppar och stöttar oss! Särskilt ni trogna som alltid slänger en kommentar eller synpunkt då jag behöver hjälp, eller bara slänger in en peppande mening. Och tack till alla som klickar in sig på denna blogg när andan faller in.
 
 

Uteritt/kondition

Det blev en uteritt för B idag, var ute 1,5 timme så hon fick jobba på den lilla fröken. Travade överallt där underlaget tillät. Jag har haft noll krav senaste uteritterna senaste veckorna, så idag satte jag lilla fröken i arbete igen. Jag ville ha henne lång och låg med ett bra tramp framåt, och de gick bitvis bra. Hon är ju spänd och tittig så man får verkligen visa var ramarna går, då hamnar hon i en väldigt trevlig form och härliga kliv. Blev mest skritt och trav idag, men jag tog några galopper på hemvägen vilket uppskattades av damen! :-)
 
Red med tixerant-gjorden idag med, och jag är nöjd. Vill ha en sån, men är fortf. kluven över storleken.. Varken hon eller jag störs ju av att den är kort. Jag förstår faktiskt inte vad en för kort gjord kan göra heller. Vad det skulle hjälpa att tixerantgjorden gick 5-10 cm högre upp på henne. Nån som vet? För den är ju inge bredare på sidorna..
 
Denna känsla är inte alls så lätt att återfå på en uteritt. ;) Men de går....

Bildbomb

Här kommer bilder från dagens pass. SJUKT FINA! Mallan har verkligen lyckats :-) TACK!
 
 

Malin och Fis

Här kommer en sen liten bildbomb från tävlingen M och F var på. :-) Superfina ekipaget!
 
 

Fantastiskt dressyrpass!

Wiho! Jag och Bella red ett helt fantastiskt dressyrpass nyss. Jag kikade igenom lite gamla bilder från förr, och kom ihåg känslan i ett särskilt pass. Det första ridpasset efter skadan hennes för 2 år sen. Jag fick för mig att DEN känslan ska jag sträva efter idag. Inge kontrollfreak, inge myrsteg, utan DEN känslan. Och de gick så bra! Jag ville bara få det att funka, att hon skulle kliva på i ett trevligt tempo framåt utan att springa iväg, vara hyffsat ställbar i båda varven och vila fint på steget. De bara klickade idag. :-) Även i galoppen. Så himla fin häst! Och gudars vad jag fick jobba. Haha, blev sjukt trött!
 
Provade gjorden oxå, och i början blåser hon som vanligt upp sig, så då fick jag ha på dom två yttre hålen, och jag fick kämpa lite för att få i gjorden. Men sen hade jag på två hål på båda sidor, men hade lätt kunnat spänna mer (eller hur Mallan? ;)). När jag kom tillbaka provade jag släppa upp gjorden på ena sidan, o sen spänna den igen, och då helt plötsligt vare iiinge problem alls att få i den, trots att den var spänd två hål på andra sidan. Tjockhäst som spänner upp sig så fort sadeln åker fram.
 
Hur som helst, jag vet inte om det är gjorden eller om hon hade en bra dag idag. Men jävligt ridbar och fin var hon! Och nya schabraket låg ju som en smäck!! Vilken passform. Vet inte om det berodde på gjorden eller inte heller. :-)
 
Såhär bra ligger schabrak, sadel och gjord EFTER ridturen, då bilderna är fotade då. :-) Hur tycker NI den ser ut storleksmässigt, gjorden? Hade ni kunnat ha såhär? Tacksam för svar!

Shopping + testing

Har hämtat ut ett paket idag innehållande ett schabrak jag hittade i förrgår. :-D ASSNYGGT! Har letat ett sånt, fast gult. Men turkost har jag oxå velat ha i nån form, så detta blev perfekt.
 
Sen for jag till I och hämtade en tixerant-gjord som jag ska få testa, och om den passar så köper jag den. Wiho!
 
 

Uteritt/småskutt

Idag stod en uteritt i alla gångarter på schemat. B var riiiktigt spänd, haha. Hon var LIVRÄDD för min bil, påväg bort från betet. Fullkomligt livrädd. Den hade hon spanat in redan när jag gjorde iordning henne, för där stod hon med snygghalsen och småfrustade. Väl uppe på ryggen så höll hon på krypa ur skinnet förbi bilen. Tvingade henne att nosa på den och ja, haha.... vad ska man säga.
 
Hon skötte sig fint idag. Hon var väldigt spänd som sagt men väldigt lyhörd! Det var dock inte alls läge för galopp ute, så vi gick in i paddocken och tog ett par varv i galopp i vänster varv, och sen jobbade jag några fattningar i höger. Hon kör in rumpan som attan i högervarvet, så jag försökte fatta galoppen med rumpan på rätt plats. Gick bra!
 
Sen blev jag lite hoppsugen, så gick upp på framhoppningen och småskuttade lite. Gjorde halt innan och efter hindren för att få henne att chilla lite. Travhoppade endast. Sen höjde jag upp ena till 80cm, om det stämmer att högsta på sockerbiten är 70? Jaja, travhoppade dessa två och de gick suveränt de med. Sen red jag hemöver igen. :-)
 
Nöjd! Och lika livrädd var hon för min bil när vi kom tillbaka, hahaha. Hon höll verkligen på krypa ur skinnet..

Fina bilder!


Motionerad

Har precis ätit en svingod lunch bestående av min goda kycklingpaj med en fullkornsbotten och massa sallad. Har duschat och stretchat oxå efter en liten powerwalk/löpartur. Jag hade knappt någon ork idag, och känner mig hängig, så det blev kanske 60% powerwalk och 40% löpning. Känns skönt hur som helst, att jag tog mig för att dra iväg. :-)
 
Om ca en timme ska jag till jobbet, och sen ikväll blir det motionering av pollan. Jag har ju fått min motionering för dagen tack å lov. Att rida förbränner ju ingen några kalorier ;) om det inte är ett värsting träningspass givetvis.
 
Bella och jag på skritturen igår..

Skrittur

For upp till Bellis för en stund sen och skulle ge henne sin dagliga dos av mat, men när jag såg henne stå där i hagen blev jag såååå sugen på en barbackatur i finvädret. :-) Så så fick de bli! Har precis kommit hem. Var ute 45 min på vår vanliga skrittvända, och B skötte sig bara såå bra. Väldigt skvätten idag men lugn och lyhörd även på lång tygel. Fina tjejen :-D

JAG DÖÖÖÖÖÖÖR.

Filmen funkar inte. :( Tack å hej!

Bilder från tävlingen

 

Dressyrtävling

Idag har jag och Bellson, tsm med Mallan, varit till Hudik på tävling. Det blev LB:2an som vanligt. :-)
 
Bella är såå lättsam att ta med sig själv, å allting. Fina lilla hästen. Ridningen är dock en annan femma just nu, både bra och lite sämre. Hon är ganska munnig nu, och har varit ett tag, vilket såklart leder till en hård hand. Men efter massa övergångar blev det lite bättre. Det bästa är nog att strunta i det och bara rida på som vanligt, mjuk hand och mycket säte.
 
Jag är jättenöjd med själva ritten. Idag hade jag bestämt mig för att inte få klagomål på längningarna, haha. Jag tycker att jag länger och länger, men de tycker alltid jag ska satsa mer. Så idag satsade jag jävlar i min lilla låda! ;-) Bellson var fin på banan, men ngt spänd och taggad. Försökte fatta galopp i första travvolten t.ex, och det har aldrig hänt förut haha. Men vi återhämtade oss ganska bra, o sen flöt de på.
 
61,5% blev det idag. :-) Fick min första 7,5a, och fler 7or och 6,5or än vanligt. Ny domare oxå.
 
Bilder o film kommer!

Gårdagen

Bellis fick vila igår, för jag hade massor av annat skoj för mig. :-) Hade en riiiiktigt trevlig dag på stranden, och sen vidare till fam. B för grillat, och massa gott. For hem typ 1 på natten, då hade vi spelat massa roliga spel. Jag och Hanna ÄGDE! ;)
 
Idag är det tävling! Jag håller på att tvätta kavajen just nu.. ;)

TILL SALU

Ridstövlar från Hööks, använda 4 ggr. Superskick! Inga fel på dom alls. Strl 39. 650:-
Ridskor från Hööks, använda 1 gång. Absolut nyskick. Strl 39. 400:-


Bildbomb

 

Dressyr

For över med lilla donnan min till Färsta och dressyrade lite ikväll. Hade med mig Mallan och Fannie, med Mallan som fotograf. ;)
 
Det gick ganska bra idag. Fokuserade bara på att hon skulle vara lugn och ridbar i alla gångarter, och det gick väl helt OK. Efter några galopper blev hon spänd och taggad, och var ganska svår att få lugn igen. Så jag fick komma på med lite andra övningar och hitta sätt för att hon skulle koppla av, och bitvis gick det bra. Fick till en väldigt trevlig trav bitvis. :-)
 
Avslutade med lite travlängningar och galopparbete, där hon arbetade ganska bra. Vi kom inte riktigt igenom med högersidan idag, men så är det ibland. Jag är nöjd! Till veckan sätter vi igång och tränar igen troligtvis.
 
Hade mina nya skor + chaps idag, och jag kunde INTE rida. Fy gröne, satt och störde mig på dom. Fick inge fotstöd eller nåt, så fötterna dinglade omkring och jag stod på tå. Så dom skorna säljes.... Chapsen blir kvar.
 
Bilder kommer! ;)

Shopping

Har farit runt på lite hästbutiker idag som sagt, med bästa Mallan. :-) Sen blev det en liten sväng på birsta city oxå. Handlade mig ett nytt schabrak, på Hööks. :-D Det var längesen! Men det var ett riktigt fint, svart med creme. Gillade verkligen den kombinationen. Så det blir att inviga det idag på dressyrpasset, o förhoppningsvis blire bilder. :-) Fyndade ett par chaps oxå, i läder. Fanns ett par i strl S så dom knep jag! ;)
 
 

Feeling good...Tog mig ett löp-pass nu på morgonen efter senaste inlägget. Så nu är jag nysprungen, har stretchat, duschat och nu mår jag som aldrig förr. Finns fasen inge skönare än efter ett träningspass i nån form.. där man fått svettats.

Från förra fredagen tills idag har jag avverkat 6 pass. Från 3 promenadpauser till kortare och färre pauser, till dagens halva mil UTAN paus! Och ett högre grundtempo. Me like. :-) Gud så fort det går att komma upp i kondis och styrka. Nu är det inte längre fritt fall ner på toaletten.. ;)
 

NICE!

Jag har jobbat så otroligt mycket denna sommar, och för det mesta 12-14 timmars pass. Inte kul, med tanke på att de andra inte haft i närheten av så många såna pass. Denna vecka skulle jag ha 3 såna pass, varannan dag typ. Jag hinner med andra ord inte känna att jag är ledig innan jag ska upp 6 morgonen efter och jobba till sena kvällen. Hur som helst, jag är ledig idag, och igår försökte jag få byta bort mitt lördags-pass då jag är ledig sön-mån. Och nu fick jag beskedet att det gick!! :-D Så jag är typ ASGLAD som får vara ledig hela 4 dagar i rad. :') Efter denhär sommaren....
 
Hur som helst, har massvis med planer från dag 1 dvs idag. :-D Jag gillar ju inte att bara ligga och slappa på mina lediga dagar, utan jag vill ha många bollar i luften. :-)

Tänkte ta och göra mig iordning nu och fara på lite hästbutiker, se om jag hittar någe skoj. ;) Sen ska Bellson dressyras, och sedan har jag lite planer inför kvällen oxå. Niiiice!
 
Loooove my springskor :-) Dom var underbara!!
 

Uteritt

Fick ett sug idag efter jobbet och red ut på min lilla fux. Det började regna när jag kom fram, men avtog ganska fort och ridturen avslutades med mysig kvällssol. Red en tur i alla gångarter, ganska kravlöst mer än att hon skulle lyssna på övergångar och hålla ett lungt tempo samt vara lugn i huvudet. Gick jättebra! Red massor av övergångar i alla gångarter, och även från trav till galopp och tvärtom. Gick jättebra. Min lilla goding där! Men speciell är hon. Hon får ju sina små damputbrott ibland, men bara man e lugn så chillar hon ner sig. ;)
 
Imorgon blire dressyrpass på banan :-)
 
Bella efter ridturen :-)
 
 

RSS 2.0