Effektiv dag!

Idag har jag varit effektiv! Varit i stallet i fyra timmar i förmiddags från halv elva till halv tre. Det bara blev så, men det var ju läge för det då det är oväder här. Snöstorm. ;-) Hade ju tänkt rida idag men jag la ner den tanken rätt fort, haha.

Började fixa åt B, mocka osv. Och då kände jag att det var läge att städa botten och under gummimattorna, samt fylla på pellets. Det tog sin lilla tid... Skotta bort, flytta mattan, skura under mattan, lägga ut spån så det suger upp, sopa ihop osv osv. Under tre mattor.

Sedan var jag igång! Fick ett rensningsryck och rensade min garderob totalt, och även loftet.  Sedan bar jag in mina 20 säckar pellets som kommit. Bar ut hö i hagen osv osv.

Så det var fyra timmar det. Lätt att fördriva tid i stallet. Mitt andra hem. ;-) Me love! Ett perfekt sätt att spendera ledig helg på.

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit och köpt ett reflextäcke begagnat, och svängde upp till B och lindade hennes bakben, som förövrigt sett riktigt bra ut idag!! Jippi. Senan börjar se normal ut till och med. :-D Jag har masserat som J sa, och lindat större delen av dygnet. Och nu när hon stått ute i flera timmar utan linda hade det inte blivit nå sämre. Jippi!
 
Dagens Bulla då jag var upp och lindade gammbena! ;)


Nystädat skåp. (Y)

Benet för några dagar sedan, svullet.


Benet idag, jippi! Börjar se normalt ut

Nya reflextäcket. Dendär halsringen som följer med blir PERFEKT till mina barbackaturer, wiho! En 50-lapp fick jag detta för, det kallar jag FYND!

:-)

Idag var Bellas massör till vårat stall i annat ärende, och hade då lovat att kika på Bellas ben en sväng. Jag har pratat med henne i helgen, och hon trodde det kunde vara att B fastnat på något vis med benet, elr liknande, för då kan dom tydligen få som lymfangit-liknande svullnad.
 
Den satt mitt i prick! Det första hon gjorde var att kolla om det var sådan svullnad, vilket jag själv inte tänkt på att göra då jag inte hittade något sår, men det var liksom ingen tvekan. Det blev stora gropar i svullnaden då hon tröck med fingret. Och det är ju typiskt när hästen fått lymfangit. Nu är kanske inte detta just lymfangit, men såhär kan dom tydligen bli. MEN, det vet vi ju såklart inte. Men hon palperade hela benet och alla senor/griffelben/gaffelband och ingen reaktion alls fick vi.
 
Så det bådar ju gott iallafall. Hon sa att om hon varit jag hade hon ridit. För Gunnar, veterinären kommer om någon vecka, och är svullnaden kvar då så tyckte hon att hon skulle kollas i vilket fall.
 
Så, jag funderar på att rida henne lite lätt med start i helgen. Och så följer jag planen helt enkelt. Gunnar kommer ju ändå snart och är hon då fortf. inte helt bra så kan han få kika så att allt är som det ska inne i benet. (Y)
 
Hon går lindad större delen av dygnet nu, oså promenad varje dag. Så blir det mkt bättre. Idag fick hon gå promenad 4 varv runt travbanan, ca 15-20 min. Hann inte mkt mer då jag jobbar 7-21...

SÄLJES


Dressyrdamasker storlek MEDIUM, fyra st. Mycket bra skick. 350:-


Tävlingskavaj strl 38, kanonskick. 500:- SÅLD

Dressyrschabrak strl Full. Kanonskick. 300:- SÅLD

Kavajen + schabraket säljes som tävlingskit för 700:- tillsammans. Eller separat enligt angivna priser.

Vila och promenader

Sedan i lördags har Bella vilat en dag, och gått promenader två dagar nu. Idag var vi ute 65 min. :-) I början var hon en spårhund, och sista biten så brann det visst under fötterna på fröken.
 
Men hur som helst, benet är inte bra ännu. Och jag blir mer och mer nojjig över att det ska vara en senskada elr dyligt. Men man målar ju såklart upp fan på väggen när det är något så ja. Man vet ju aldrig. Har varit i kontakt med våran veterinär idag igen och jag ska tydligen ha is i magen och endast gå promenader, och se vad som händer och sker. Det känns okej. Idag blev det stor skillnad från innan rörelse, och efter (våran promenad). Igår ganska mkt skillnad oxå.
 
Ja, tiden får utvisa helt enkelt. :-D

Dressyr

Imorse runt halv 9 red jag lite dressyr på Bella på planen. Jag hade avslappning i fokus, skritt främst. Att den skulle funka bra. Det gjorde den! Jag red först fram två varv på travbanan, och sedan skrittade jag på planen ett tag innan jag tog tyglarna. Då fick hon börja med det vanliga att ställa sig åt det håll jag ber om, och detta gick mycket snabbt idag. Bara jag tar tyglarna nu så är hon i eftergift efter en kort stund. I vänster varv var hon jättebra, jag la in halter och hon var jätteduktig där. Stannade för sätet direkt. Mycket bra. :-) I höger varv var hon lite motsträvigare så jag fick verkligen tänka på att rida in innerbak mot yttertygeln så att hon inte kan köra ut vänsterbogen. Det funkar väldigt bra att rida enligt det tänket.
 
Därefter la jag in travjobb, hon var fin. På ena kortsidan gjorde jag en övergång till skritt, och på andra kortsidan en volt. På långsidorna försökte jag bara bibehålla en bra form även då hon rakriktas. Övergången var jättebra, hon kom in i en bra skritt ganska fort efter avsaktningen. Därifrån fick hon fatta trav. Hon blev fin i voltarbetet oxå.
 
Sedan la jag mig på en stor 8-volt över hela planen, där jag red galoppfattning med avsaktning till skritt på medellinjen. Här taggade hon till och blev lite svårare att kommunicera med. Men, jag ska inte vara för hård. Jämfört med förr så är detta JÄTTEBRA. Egentligen. Bara att nu har mina krav ökat då jag blivit bortskämd med att det bara går bättre och bättre. Själva avsaktingarna var inte så bra, men det var för att jag inte red ihop henne ordentligt och RED i övergången. Jag var lite slapp idag, även i traven. Men de två sista avsaktningarna från galopp till skritt blev ganska bra, för där red jag henne ordentligt. I själva skritten emellanåt blev hon som sagt taggad, spänd och därmed stretig. Fick vara övertydlig och gå tillbaka till Basic, att hon bara ska ställa sig inåt och gå längs spåret. Men det funkade rätt bra ändå, som sagt, men det kunde ta något varv ibland. Och ibland gick det ganska fort.
 
Travade sedan av henne, men hon var inte så rolig då. Hon var fortf. svår att nå efter galoppjobbet, så hon bara älgade på liksom. Red volter för att få loss henne och få henne kliva in med innerbak till yttertygeln istället för att försvara sig med att skjuta ut bogen, och då mot slutet blev det ganska okej. Och då avslutade vi.
 
Men detta var ett pass för hennes huvud. Inte på något sätt ansträngande för kroppen, inge styrketräning alls. Bara hjärngympa. Att vara lugn, avspänd och förstå att man kan skritta lungt, även efter trav/galopp. När jag än ber om skritt, ska det vara en bra skritt.
 
 Gällande benet var det ganska tjockt imorse, och inte så varmt som igår. Men det blev mycket bättre efter ridpasset. Så jag ska dit ikväll och linda henne så hon inte sväller under natten då hon är stilla.

Svullet ben och ändrade planer! ;-)

Imorse kopplade jag på transporten, körde fram, packade bilen, tog fram alla saker, och slutligen tog jag in hästen. Och då jag kom till bakbenen såg jag att det ena var bra svullet på insidan. Den övre delen av senan, där hon även var varm. Jag hittade inget sår, och då började mina varningsklockor ringa. Hon har ju fått en smäll. Och så ömmade hon när jag klämde där. Jag ringde direkt till PH vet, men ja.. haha. Jag insåg ju att ju mer frågor jag fick, när jag svarade på dom, att jag egentligen inte behöver oroa mig. Hon var helt ohalt, rörde sig helt obehindrat. Så de tyckte jag kunde skritta henne idag, och sen rida som vanligt om hon inte är sämre imorgon.
 
Skrittade henne för hand i en kvart först för att se förändringar, och det blev bättre. Värmen var nästan helt borta, och svullnaden lite bättre. Så jag beslöt mig för ett pass på banan med skrittjobb.
 
Bella var jättefin! Jag började med att rida runt fyrkanten och kräva att hon skulle ställa sig inåt/utåt när jag bad om det utan att streta. Hon blir ju bara bättre och bättre på den fronten. Jag la in lite halter, vilka hon gjorde ganska bra. Efter ett par varv så la jag in öppnor på långsidorna, och även där gick det väldigt bra. Hon kom tillrätta mycket snabbare än hon brukar. Bäst är hon i vänster varv. Jag la in någon volt vid behov på långsidan för att hitta rätt igen när hon gick ur formen elr konstrade lite.
 
Sedan gick jag in på bakdelsvändningar, och vid dethär laget var hon väldigt avspänd, lyhörd och helt eftergiven. Duktig liten tjej! Bakdelsvändningarna gick även dom bättre än de brukar. Jag håller ju fortf. på att lära mig att få det rätt, så det blir lite exprimenterande. Men det var några st som blev ganska bra tror jag. (Y)

Efter det så travade jag henne några varv i båda varven, och la in lite övergångar. Hon var jättefin även här, och svarade bra på både avsaktning och igångsättning. Och tack vare skrittarbetet  i början av passen som jag börjat med, så kan jag, efter trav/galopp, direkt gå in i skrittjobb där hon är trygg och vet vad jag är ute efter, ifall hon börjar stressa iväg i skritten. Hon var dock fin och inte speciellt ivrig i skritten idag. :-)
 
Imorgon blir det nog lite samma jobb. Ju fler sånahär skrittpass hon får, desto bättre. Det händer grejer från gång till gång. Det passade perfekt nu när hon är svullen i benet. (Y)

Gårdagen

Var så trött och hade sån huvudvärk igår och hade annat för mig så orkade inte blogga, så jag gör det en snabbis nu istället!
 
Bella fick gå en uteritt. Planerat var en tur på kanske 30-40 min, där pulsning i djupsnö ingick. Men jag blev för krävande och dressyrig av mig, så jag kom på mig själv där mitt i travövergångarna att NÄ. Nu har jag tappat detdär om att vi ska ha KUL. Hon har varit dryg på uteritterna nu ett tag, jag får henne inte att koncentrera sig helt enkelt. Så jag tänkte om, och så lät jag henne TRAVA! Bäst hon ville. Så igår fick B göra något hon aldrig fått under min tid som ägare, nämligen göra det hon är skapt till. I tre kortare intervaller fick hon trava på i riktigt travartempo. Helt i balans såklart. Inge fläng. Men kul var det!! Det tyckte både Bella och jag. :-D

Sedan tog vi tre längre galopper där hon bara fick rulla. Det var oxå superkul! Härligt... Det märktes att det var bra för hennes huvud att få gå domhär trav- /och galoppsträckorna.
 
På hemvägen red vi på ängen där det var djupsnö, och halva biten skrittade vi, och resten blev galopp. Det tog nog rejält detdär på henne. Det var bara en kortare bit så det är nog lungt. Sedan travade vi lång och låg resten av vägen så hon fick slappna av lite och pusta.

Idag blir det en skrittur, och imorgon vila.
 
Pullan min <3

Bildbomb!

 

Dressyr/fotografering

Idag var det dags för lite fotografering igen för mig och Melina. Jag var först ut att rida. Gjorde Bella fin i gul outfit! :-D Hon passade bra i det. Red uppe på planen idag, som var helt okej. Lite halt under då snön inte riktigt fäst sig i isen, men helt okej så länge jag har henne i balans.
 
Hon var väldigt fin idag överlag! Började i skritten, och den var ju inte helt igenom, men helt okej. Jag nöjde mig. Och körde igång i traven där hon var väldigt fin. :-) Red lite inåt/utåtställning på kortsidorna, och så någon volt här och där. Sedan fattade jag galopp, och hon tog fina fattningar idag. Hon var lugn och trevlig i galoppen.
 
När jag galopperat i båda varven blev det skrittpaus, och sedan travjobb. I travjobbet var hon väldigt spänd.... hon var liksom taggad på mer galopp. Så jag red lite öppnor och skänkelvikningar, men jag fick inte igenom henne sådär superbra. Men ändå så jag nöjde mig. Det var ju inget stenseriöst pass, med tanke på underlaget oxå. Så jag nöjde mig. Hon kom  tillbaka litegranna och började svikta lite på steget iaf.

Sedan körde vi lite galoppjobb, och det fick bli förvänd galopp. Den var väldigt trevlig och välbalanserad. Hon bröt dock av ett par ggr i varje varv, men det berodde nog dels på underlaget, och att jag blir lite passiv ibland. Hon behöver lite mer hjälp. Jag måste bli bättre på att känna av när hon behöver det lilla extra stödet. Men hon börjar bli riktigt trevlig!

Inge flipp idag heller. Hon fattade ny förvänd utan problem. Hon saktade av, skrittade osv utan problem. Fina fattningar. Ja, det mesta var trevligt idag utom travjobbet för dagen där hon var så himla springig. Men blev som sagt lite bättre mot slutet där.
 
Avslutade allt med trav lång och låg, där hon var väldigt trevlig. Något överilat tempo som jag så småningom fick ner litegrann.

Nöjd är jag!! <3
 
Nu ska jag redigera lite bilder som kommer upp om en stund!

Joggingtur

Idag fick Bella sig en joggingtur längs vägarna. Få röra sig lite efter igår så hon inte stelnar till. Joggade först i trav, tempoväxlingar. Gick lite upp och ner, hon var inte alltför lyhörd om jag säger så. ;-) Men helt ok bitvis. Sedan på hemvägen fick hon galoppera, jättefina fattningar! :-D Och fin galopp, även högern.

 

Dressyrlektion

Idag red jag och Bella lektion för Gittan. Jag red först fram 20 min själv. Jag skrittade 15 min, och fortsatte traggla med att hon ska acceptera handen även i skritten. Hon var fin nästan från början! Hon lyssnade bra. Var inte riktigt på bakdelen men hon ställde sig i innersidan vilket var det simpla jag bad om. La in lite halter. Därefter öppnor längs långsidorna. Sedan fattade jag trav, och GUD vad hon var fin. Hon blir så himla fin av noggrannt skrittjobb och spec. sidvärts. Hon var kalas.
 
Sedan kom Gittan. Vi körde igång i skritt, blev bakdelsvändningar. Fick tokmycket beröm över mitt jobb med skritten, på bara två pass! För det var enorm skillnad. En hyffsat lugn fin häst i skritten, och vi kom bra nära BRA bakdelsvändningar. Gäller att jag får till det med vikten, att sitta på rätt sittben ordentligt. Och ha koll på bakdelen i vändningen utan att hon börjar flytta den.
 
Sedan travarbete, öppnor på långsidorna och volt i hörnen inför öppnan. Detta gick bra! Sedan fick jag rida skänkelvikningar, in vid A/C och så ut till spåret. Vi fick traggla för att få en bra bjudning i skänkelvikningen och inte för mkt tvärning. Bella var JÄTTEFIN! Herregud så fint hon bar sig idag. Supermjuk i munnen och jag kunde rida med magen och rumpan, och benen. Asbra.
 
Sedan galopperade vi lite, på en stor volt, oså fick jag gå in och vända henne på en liten volt. Detta arbete var sjukt effektivt, hon orkade knappt, men vi fixade det galant iallafall. Jag vänder henne för ytterskänkeln, ska behålla samma lugna rytm, men hon får dock gå rakställd för att orka i den lilla vändande volten.
 
Sedan avtravning på mycket fin och lösgjord häst!! :-) <3 Mitt jobb med både skritten och öppnor/skänkelvikningarna har gjort massa gott. Gittan sa att hon aldrig sett såna skänkelvikningar och öppnor utförda av oss tidigare. Yeeey. :-D
 
 
 

Skrittur

Red ut på en tidig skrittur imorse på en pigg och glad tjej!  Förstår inte hur hon kan vara så sjukt pigg. Dock blev hon aldrig okontaktbar utan lyssnade på mitt säte iallafall. Även om det gick i racerfart. 😉
 
Imorgon blir det vila.  😃 

Konditionsrunda

Idag red jag och Bella ut på en konditionsrunda. Först fick hon jogga friskt på en snötäckt väg, fram och tillbaka. Sedan red vi mot den längre sträckan och där fattade jag galopp på engång, och så fick hon jobba tempoväxlingar. Vänster galopp först, och den körde vi ett bra tag. Hon var hyffsat fin faktiskt!! :-) Sedan höger galopp ungefär lika länge. Den är fan så mycket tråkigare att rida i.. Skulle vilja sitta och rida vänster galopp för alltid! Den är underbar, och jag får verkligen till allt i den galoppen. Men men, bara att kämpa med högern oxå. Den var absolut ingen katastrof, den var rätt bra. Eller, den blev iallafall det. Den blir bättre och bättre. Det handlar om rakriktningen. Hon kör in rumpan och spårar inte, och så hänger hon i högertygeln. Men nu får jag till det väldigt bra.
 
Sista biten på hemvägen tänkte jag hon skulle få galoppera lite fritt, i lättsits och friskare tempo utan särskilda krav. Men hon flippade ju redan vid fattningen då hon tog fel galopp. Försökte lösa det genom att vända henne, och sen vända henne igen när hon blivit lugn. Men nä, det funkade inte idag. Hon flippade. Så jag tog lite försiktig trav tills hon lyssnade ok, och så fick hon fatta galopp därifrån istället. Och så fick hon rulla på. Men hon blir stark! Mot slutet laddade hon som attan...
 
Sedan skritt resten av vägen hem. Hon hade mycket svårt att koppla av. Det skulle gå i räserfart. Men hon blir ju lite uppi varv när vi galopperat mycket såhär. :-) Inte så mkt att göra åt.
 
Imorgon blir det antingen vila eller skrittur. Jobbar kvällen, så får se om jag orkar gå upp tidigt och rida.
 

Provade nosplattan med fårskinn idag oxå. Hon passade faktiskt väldigt bra i det! Varken bättre elr sämre än utan. :-) Fint!

For även till Grafströms och köpte fårskinn till Micklem-tränset. Snyggt!! Och tryckutjämnande. :-D Det är ju väldigt smala remmar på det tränset så lite extra padding skadar inte ibland. :-D

Lösgörande dressyrpass

Idag har vi typ -20 ute. Min plan idag var att antingen rida ut och rida oss varma, hålla igång. Eller så skulle vi åka till ridhuset. Men påväg till stallet märkte jag hur halt det var fortf, så det blir inge åka av då. ;-) Jag kände ändå att hon behövde sig ett rejält pass, så jag tog och red i grannens ridhus istället.

SKRITT stod på schemat. Repetition sedan skrittjobbet vi jobbade med senast. Samma enkla basic övning från början. När jag tar tyglarna så ställer jag henne det första jag gör, håller mig längs fyrkanten och ber henne endast om ställning och eftergift i insidan. Det märktes att passet häromdagen gjort skillnad. Dock var hon lite stressig då det var hästar som travade/galopperade runtomkring oss. Men när hon blev för på, så la jag in små volter och red in innerbak tills hon lyssnade igen och då fick hon gå ut från volten igen.

Därefter körde vi lite jogg, med samma tänk, inåtställning även på rakt spår. Det funkade fint! Efter lite jogg så gick jag ner i skritt igen och repeterade igen, ställning inåt, i skritt. Sedan la jag in öppnor på långsidorna, och då blev det ju himla besvärligt enligt B. Måsta jobba samtidigt som man går lungt i skritt?! ;-)

Det gick helt okej, avslutade när det kändes bra. La då in travjobb istället. Red först längs spåret, sen in vid C, och skänkelvikning ut till spåret, och så tillbaka och gjorde samma sak men flyttade för andra skänkeln osv. Hon sprang väldigt mycket här, på långsidorna påväg ner, så jag la in öppnor på långsidorna. Dom gick jättebra idag! Vi börjar verkligen få pejl på öppnorna i trav. I båda varven. :-) Skänkelvikningarna var väl sådär. Jag får inte riktigt till något bra flyt i dom. Men, det märks att hon blir lösgjord iallafall och att det händer positiva grejer med henne efter sånt arbete. Även om det inte utförs helt korrekt.

Sedan blev det galopp. Hade först planerat rida lite förvänd, och prova någon skrittövergång, men så blev det inte. B bjöd själv in till att rida öppnor i galopp, när jag helt enkelt skulle putta in hennes rumpa och göra henne rak i högervarvet, så börjar hon gå i öppna. Så jag tänkte, bra idé! :-D Så jag red öppnor i galopp på långsidorna. Hon var jätteduktig. :-D Mycket mer än jag trodde jag kunde begära! Gjorde samma sak i båda varven. Däremellan blir hon lite stressig, på och snabb i både skritten och traven. Men då tar jag in henne på liten volt och rider in innerbak så hon kommer tillbaka.

Ett bra pass som gav mycket! Hon frustade och hade sig. Och det som märktes ENORM skillnad på, var att varje gång hon fått skrittpaus och lång tygel (ganska många ggr), och jag skulle ta tygeln igen, så gick hon direkt i eftergift och lyssnade på mina tygeltag utan att ifrågasätta alls. :-D Snacka om att skrittarbetet i början gjorde sjukt mycket. Annars när jag tar tyglarna är det huvve rakt upp och fokus på allt annat än mig.

Sen blir hon ju stressig emellanåt, ganska så mycket. Hon blir taggad. Men jag bara red och red, red igenom stressande. Inte drog i henne, utan red volter, sidvärts, tog in henne i en öppna osv. Så hon fick börja jobba och på så vis sakta ner tempot. Dock var hon bitvis jäkligt tung idag, jag fick hjälpa henne ganska mkt.

Men som sagt, ett bra pass, och alla delar kan inte sitta direkt. Idag fick hon lov att få lite hjälp av mig med bärigheten, för vi hade fokus på andra saker t.ex. :-) Som gav jättemkt. Nästa gång kanske vi kan pussla ihop fler bitar. Tror det blir en lektion för G då. Ska försöka få in någon i veckan.

 

Uteritt

Red ut en snabbis på min rast idag, ca 30-40 min. Bella var HEMSK! Behöver inte säga mer. Det blåste när vi skulle ut, och typ regnade. Kul. Nä. B var iaf glad och pigg, och snorstark. Sådär stark som hon var i galoppen har hon aldrig varit tror jag.. Jisses! Hade hela hästen i handen. Vanligtvis när hon är pigg/taggad så brukar galoppen vara det som fungerar. Men nä, inte idag.
 
Nu imorn blir det vila, och sen ska hästen rastas ordentligt igen när hon får börja svettas efter vaccineringen. (Y)

Wiho!

Äntligen har pannbandet kommit. Får se om jag hinner testa det imorgon.  😀 Det är mycket glammigare irl !
 
 
 

Skrittjobb

Idag tog vi ett pass i paddocken våran. Första ggn jag rider där typ. :-D Jag hade skrittjobb i fokus. Beklagade mig nå jävulskt igår med S och fick bolla med henne en stund. Inför idag var jag lite nervös, och allt jag tänkt på var hur B ev. skulle bete sig, hur jag skulle korrigera, vad jag skulle testa osv osv. Samt att jag känner sån frustration över att skritten inte funkar.
 
MEN, bara därför så var hon väldigt medgörlig idag! Jisses. Började med att skritta runt travbanan två varv på lång tygel, och redan där började hon frusta och var riktigt avslappnad. Sedan gick jag upp till paddocken och började kräva lite. Elr kräva och kräva, jag började väldigt basic och red henne runt fyrkantspåret, med kravet att hon skulle ställa sig i innersidan. Det har inte ens funkat förut, för hon bara stretar och hittar på massa tok. Men idag gick det bra. Har fått lite tips av Gittan som hjälpte mig där. Att när hon börjar köra ut rumpan, så leder jag framdelen dit istället för att börja korrigera rumpan. Och det har funkat jättebra. Men iaf, idag var hon inte sådär. Så fort jag tog tyglarna så kände jag att hon började gå med eftergift och söka sig neråt.
 
Men, hon var såklart inte felfri. Första varvet var bra, men sen började hon bli lite taggad och undra varför tusan vi skulle hålla på med såntdär. Så då började jag lägga in små volter, och rida in inner bakben. Och när hon sedan började slappna av igen så gick vi ut på spåret igen.
 
Jobbade med detta i båda varven, och det gick väldigt bra. Efter det joggade jag litegrann, och traven var jättefin. Därefter skrittpaus.
 
Sedan tog vi upp arbetet igen och kollade av om ställning på rakt spår funkade. När det funkade så började jag rida öppna på långsidorna, och alltid då jag börjar med sidvärts i skritten så fallerar allt. Men idag gick det bättre. Visst började hon streta och tycka jag var en pain in the ass, men hon gav sig ganska fort. Och efter ett par långsidor så gick det helt okej faktiskt.

Bytte sedan varv, och i vänster gick det mkt enklare. Men hon stretade lite, men hon kom till ro fortare. Och det kändes faktiskt helt okej. :-D Jag är så stolt över att hon var så duktig idag! Det brukar vara riktig kärnfysik för henne att skritta, samtidigt vara lugn/avslappnad, och på det faktiskt GÖRA något arbete. Hon blev dock väldigt trött av dethär lilla arbetet. Typ i hjärnan antar jag. :-)

Sen fick hon jogga ett par varv innan vi var klar. :-) Detta pass var väldigt nyttigt. Tror det gjorde gott för dendär lilla hjärnan att inse att det inte behöver vara så svårt att skritta.
 
 Arkivbild

Uteritt

Red ut på pigg polle idag. Hon kunde inte direkt sköta sig om man säger så. Spänd och tittig som tusan. Red en sväng i alla gångarter. När vi vände hemåt hade hon damp. Så då bestämde jag att hon fick skritta hela vägen hem. Och hon kunde faktiskt SKRITTA. :-D Det är ett enormt framsteg att hon kan skritta med normala steg, och svingande rygg. Det gick lite fort, ja, men så länge hon kliver på och spänner av i ryggen är jag så nöjd! Jag krävde lite ställning, och så provade vi lite slutor. Ställning gick hon med på, men när det skulle hända grejer  ur detta så la hon ner, då passade det inte fröken. ;-) Vi tragglade på lite och ja, hon kom loss lite av jobbet iallafall.
 
Sedan kom jag återigen på mig själv med att bära henne. När hon blir pigg och vill springa, så fastnar jag i hennes mun. Släpper jag så springer hon. Det är inte så att jag sitter och drar i henne, men det är ändå att jag bär henne. Så jag fortsatte på gårdagens jobb med att hon SKA göra halt av mitt säte, och gör hon inte det får hon backa den sträcka det tog för henne att lyssna. Då kom protesterna givetvis, försökte resa sig osv. Men hon skärpte till sig fort och ryggade väldigt fint faktiskt! Så så höll vi på. Blandade skritt, trav, halt och ryggning. Gjorde sedan dendär övningen i trav, att hon SKA lyssna på sätet. Jag ska inte behöva dra i henne. Hon ska inte bita fast i bettet och köra sitt race. Blir galen på fuxen!
 
Hon bet mig idag oxå. Den lilla satungen. :-) Men man får väl skylla sig själv då man petar polle i munnen antar jag. Hon sög på mitt finger lite och rätt vad det var så bet hon till med framtänderna som att hon skulle provsmaka, haha. ONT gjorde det. Men hon var ju inte arg då det skedde så jag kunde inte bli arg direkt. :-P Hönan min.. Hon är som hon är! Imorgon funderar jag på ridhuset, men jag vet inte... Hon ska ju inte anstränga sig till svettning, så isf blir det bara lite jogg.. Men frågan är hur hon är, för som hon varit senaste ggna där så har hon bara varit stressig. Tåls att funderas på!
 
Shoppade lite på Hööks oxå. Var där kl 10.00, först i butiken och hade hela rean för mig själv i en kvart. Haha. :-D Jag hejdade mig dock och köpte "bara" tre grejer. Ett par svarta ridbyxor, en svart grimma och en marinblå fleece-väst. Jag e väldigt nöjd. :-) Sen kom mina gula lindor idag på posten, så nästa fotografering i dressyr blir i gul outfit. :-) Väntar även på ett pannband till dressyrtränset... Det borde ha kommit idag. Hoppas det kommer imorn!
 
 

Hehehehehe



HAHA. Slarvigt värre! Men, ännu en test. :-) Man måste ju grova till det lite för att se vad som händer! ;-)

Testing

Håller på och tänkte lära mig redigera i GIMP nu. Jag hade det en gång i tiden, satt 10 minuter och sedan gav jag upp. Haha. Har suttit med Picasa flera år.... Men känner att jag saknar finliret. Men känns liksom som jag lika gärna kan hålla på med picasa, för jag kan ju ingenting i GIMP liksom. Och då får jag bättre bilder med Picasa. Men jaja, inte ge upp. Jag får prova och grejja tills jag hittar det jag söker. ;-)

 

SÅLT

Amigo BRAVO Medium. Avtagbar hals säljes till. Storlek 145cm, och L på halsen. Nypris på täcket 1249:-, halsen 499:-. Säljes för 1100:- nu!


 
 

Skrittur

Idag blev det en skrittur barbacka och bettlöst för lilla Bella. Tempade henne innan och hon hade ingen feber alls, och svullnaden är i princip helt borta. Hon var PIGG idag. :-) Från början var det skönt att bara sitta och chilla på lång tygel, men sen jäklar  tände hon igång och då var friden över. Haha. Tillslut fick jag nog av räser-skritten och så började jag med lite halter. Hon går emot hacket så jäkla illa, hon ba hänger sig, och lyssnar inte för fem öre. Så jag ändrade grepp med tygeln och red med två fingrar, och var så mjuk som en liten fågelunge var i min hand. Och vägrade erbjuda henne detdär stödet i mina armar. Och tog det 15 meter för henne att göra en halt, ja då banne mig fick hon backa 15 meter tillbaka oxå. Och så gick vi fram, och provade igen. Och då blev det bättre. Men så höll vi på varje gång hon svävade iväg och slutade lyssna.
 
Såhär höll jag på mycket förr om åren, men gav upp då det inte hjälpte för FEM ÖRE. Spelade ingen roll vad jag gjorde. Men nu, så sög hon åt sig direkt och lyssnade. Så det gick faktiskt väldigt fort så kunde jag göra halt på henne med bara röva! På hemvägen, trots att hon var så pigg. Så det är ju ett sjukt framsteg, det tror jag aldrig hänt förut. Haha. Men då vet jag att det går, ibland. Idag var en bra dag helt enkelt, där hon pallade med. :-)
 
Nosluddet till PS-tränset kom idag oxå. :-) Tror dock Bella kommer passa bäst utan ludd, men variation är väl aldrig fel. ;-)

Vila

Idag vilar lilla pullan. Hon fick ju vaccin igår, och en ny spruta motför vad hon fått tidigare. Mot botulism. Så hon har varit svullen kring området idag och är även öm. Det har dock blivit mycket bättre så det går åt rätt håll.
 
Vaccinerar ni mot botulism? Jag har aldrig gjort det, men alltid haft det gnagandes, att OM hon skulle få det, så skulle jag aldrig förlåta mig själv. För oftast dör dom ju om dom får det. Så nu har jag iaf gjort det jag kan.
 
Arkivbild på Bullan i sitt High jump.  Vi är såå nöjda med tränset! :-D

Dressyr

Idag for jag och Bella bort till klubben och trimmade lite. Hade noll förväntningar. Började lite lätt i skritten med lite vändningar, ledande tygeltag och eftergifter. Gick helt okej. Hon var inte lika spänd och stressig som hon varit senaste ggna där. Hon svingade iaf ryggen och gick med bra kliv, dock lite överilat. Men det gjorde ingenting i det läget.
 
Joggade sedan igång och hade samma tänk, hon var ganska ... okänslig. Hon känns oriden på nå vis, inte med på noterna riktigt. Men ju längre vi höll på med den övningen desto mer började hon sätta sig, och börja på att lyssna. Galopperade fram i båda varven och där var hon faktiskt fin! Jättefin i vänstern. Högern ganska fin, spårade fint, och jag kommer äntligen åt dendär sladdande rumpan. :-D Jippi! Men hon tycker det är jobbigt, det märks.
 
Gick sedan in på en övning och red skänkelvikningar varje snett igenom. Dom var inte fina. Asså, hon flyttar. Men jag var lite okoncentrerad och hon hade huvudet på sned HELA tiden. Och jag lyckades inte korrigera det. Men så är det ibland. Jag kände ändå att det gav något, för hon blev trött och lösgjord. Vilket gjorde att hon kunde skritta rätt bra och avslappnat.

Sedan började jag med galopp- och skrittövergångar. Låg på en 8volt och körde varannan vänster, varannan höger. Hon kom rätt fort till avslappning. Elr, hon gick lite överilat, det gjorde hon, men det fick vara okej idag. Hon svingade ryggen, sänkte hals och huvud och klev på bra, och ur det så fick hon ny fattning. Avsaktningarna var toppen! Och galopperna likaså, jättefin.
 
Travade sedan av i friskt tempo med längd överlinje. Hon var fin där oxå, men något springig. :-)
 
Nu ska hon snart få vaccineringen, och imorgon blir det vila då jag jobbar, vilket blir väldigt lägligt. :-)

Uteritt

Idag blev det ännu en uteritt för fröken Bella. Vi red bort mot klätterbacken, och skulle klättra i någon av backarna. Men nej, det var såndär hård is ute som knappt brodden fäster i, så jag gav mig inte ens på ett försök på backe nr 1. Sen påväg mot backe nr två var det asfalt, så jag vände och sket i klättringen idag. Vi red lite här och där. Joggade på ängar och istäckta vägar där brodden fick fäste. Hon fick skritta i lite snö osv. :-) Sen tog vi galopp på hemvägen, på ängen, och det gick helt ok. Förutom att hon blir så sjukt taggad innan. Haha. Man får vara jäkligt försiktig där med vad man gör med henne. Man får vara mjuk, tydlig och noggrann med att hon ska fortsätta framåt, i skritten elr traven, när hon vill galoppera. Annars laddar hon så sjukt mkt och börjar med sina kast.

Hon var jättefin i galoppen faktiskt, främst vänster. Jisses så fin. :-) Sedan joggade vi av på isvägen i lång och låg form, som funkade även idag! Imponerad.

Nämen, idag var hon mycket mer lugn i skallen. Så det finns alltså hopp! Imorgon ska jag in till ridhuset, men jag har INGA förväntningar. Sedan på kvällen ska hon vaccineras, fick svar nu från vet. JIPPI! Det är 18 dagar efter årsvaccinationen skulle gjorts, vilket är 3 dagar tills det går ut och ny grundvaccinering skulle måsta påbörjats. Så glad att vi fick en tid nu imorgon. :-)

 

Uteritt

Idag red jag ut på en väldigt pigg och spänd tjej i blåsten. Hon var verkligen odräglig 60% av ridturen. Seriöst. Jag höll på få nå bryt. Jag fick ha terapi med mig själv och tänka "lugn, var bara mjuk och låt henne hållas. Hon är såhär. Hon har en sån period nu. Det är bara att gilla läget. Låt henne vara. Det är ingen idé att bli irriterad" osv osv osv. Jag joggade på, struntade i hur hon betedde sig den räkan. Bara krävde att hon skulle hålla MITT tempo. Sen fick hon bli sur bäst hon ville.
 
Sen, på hemvägen, blev hon ÄNTLIGEN normal igen. Det gick att kommunicera med na. Så då travjobbade vi och hon var jättefin! Sedan stannade vi på lägdan och red galopp ett par ggr fram och tillbaka. När det var läge vill säga, hon var ju astaggad emellanåt. Hon fick även gå lite förvänd, och hon var fin. :-) I högern kom jag åt henne som fan, lyckades få dendär sladdande röva på plats, och hon tog i så mycket så mycket att hon nästan stod på stället där ett tag, haha. Men då visade jag henne att hon fortf. får gå i ett normalt tempo, annars blir det ju alldeles för jobbigt. ;-) Men hon var fin! Sedan joggade jag av henne och jisses amalia men hästen kunde länga ut överlinjen och sträcka ut ordentligt. I blåsten. I skymningen. Ja. Hon som tidigare varit helt crazy större delen av ridturen.
 
Hon är bra rolig min fröken. Jag vet ALDRIG vad jag har att vänta mig..
 
<3
 


Tar tillbaka att PS-tränset är litet i storlek! Ni måste prova helt enkelt. Varför jag upplevde det litet var för nedre remmens skull, som kändes väldigt kort. Men tränset i övrigt är ju väldigt ställbart, där skulle det kunna spännas ut måånga hål. Plus att efter ridturen när tränset formats efter B, så kunde det justeras ytterligare. Så, det är INTE litet i storlek. I take it back. ;-)

PS-träns!

Idag kom Bellas nya träns. Ett High Jump från Perfect sit of Sweden. Jättefint! Hade inte vågat hoppats på att det skulle passa, eftersom Jump Off tränset hon hade ett tag inte satt så bra som jag önskade. Men detta satt KANON. Det är ju verkligen anpassningsbart. Byglarna går att forma helt och hållet efter varje häst, så tack vare dom kunde jag forma det perfekt till Bella. Annars hamnar alltid nosremmen PÅ bettringarna på henne.
 
Tränset ser ljusare ut på bilderna än det upplevs IRL. :-)

 

Uteritt/Dressyr

Varannandagsbloggning... ;-) Funkar rätt bra de å!
 
Igår så skyndade jag mig ut med Bella en sväng på rasten. Vi tog en uteritt på 30 min, höll igång med trav och galopp. Lättare jogging bara. Det var superhärligt!! :-) Bella var sjukt pigg och taggad, så nå vidare jobb kom vi inte till, men vi hade mysigt iallafall. :-)

Idag for vi in till ridhuset och red lite dressyr. Orkar inte skriva i detalj, men fyFAN vad hemsk hon var i början. Elr halva ridpasset. Tänkte skrittjobba och ta igenom na, men hon är ju fasen i mig omöjlig att skrittjobba. Hon vägrar. Jäkla tjurskalle. Så fort jag fattade trav så bam..... travar hon så mjukt och fint i eftergift. Jisses. Dendära. Tragglade på... och efter halva passet gick det äntligen OKEJ.
 
Red öppnor på långsidorna och volt inför varje, dom var inte så bra som dom kan, men det var okej. Hon var okej.
 
Sedan red jag lite förvänd, och den var oxå okej. Kom på ett sätt hur jag ska få henne inramad i höger förvända där hon gärna kör i hela röva på böjt spår. Men nu styrde jag ut framdelen dit hon kör ut bakdelen, och på så vis blev hon rak tillslut. Så det var ju bra! Det gjorde henne lite trött inför vänstra förvända, där hon bröt av och hade sig.
 
Avslutade med fin och mjuk trav i serpentinbågar. Där kändes hon kanon. :-) Så vi avslutade passet positivt och bra.

RSS 2.0