FILM (Tävling LB:2)

Så sjukligt jäkla NÖJD!
 

Tävling!! :D

Har idag tävlat världens bästa B!! Och jag har haft en suverän inställning idag, samt fokus på rätt grejer. Vilket ledde till att vi skrapade ihop hela 61.67%!!! Helt galet. Jag brukar alltid komma sist, men jag blev 11a av 20 st ekipage. Så sjukt kul! Tänk vad lite fokus och koncentration kan göra?! Och lektionen för Gittan förra veckan gjorde ju verkligen sitt med ett nytt tänk i ridningen. Gosh vad bra det funkar!
 
Samma domare dömde oss senaste tävlingen oxå, där vi hamnade på 54%. Till dagens 61.67%.. Amazing :-)
 
Fina fina häst! Och vad grymma vi är!
 
 

Vila

Idag blir det vila för Bellabus. Hon har inte vilat en dag denna vecka så det får bli idag helt enkelt. Dock lite nojjig då hon gått 4 dgr i paddock/ridhus, och 2 ute. Men men, det sker inte varje vecka om man säger så. ;) Jag tror inte hon dör. Hon verkar väldigt nöjd faktiskt!
 
Har smörjt upp all utrustning och tagit hem o tvättat schabrak m.m inför imorgon. Har även packat hö i box, transport och även slängt ut i hagen åt henne då jag kört upp henne till stallet. Så där står hon nu. Tar in henne ikväll. :-) Bytt vatten överallt å en massa annat. Så nu är jag svettig som en gris. En dusch och lite mat väntar. Mums!
 
Måste bara ge Bellson en guldstjärna då hon de senaste lastningarna bara kliver på som ingenting!! Å idag så tog jag inte ens en "omväg" mot transporten, utan hon stod bredvid rampen när jag tog på skydden, o sen bara ledde jag på henne på rampen fast det blev snett. Men hon bara kliver på. Dutti dutti häst! :-)

Dressyr på finaste!

Red bort mot paddocken idag i värme och med en massa flugfän omkring oss. Väl framme så hann jag bara komma in så red jag därifrån, då det var så sjukt djupt underlag då det har regnat osv. Huvva. ;) Så jag red bort till ridhuset och red passet där. Påvägen dit stämde jag av henne och kollade hur hon tog "vänta-tänket" idag. Det hade satt sig! Hon är hemskt duktig på att suga åt sig av nya saker man lär in.
 
Hur som helst, fyfan vad fin hästen var idag! Jag dööör. Först så hade jag ställt in mig på att jag skulle ju iallafall försöka, men om de inte gick (att hitta ridningen som Gittan lärde mig) så skulle jag nöja mig med min "vanliga" ridning. Men vi hittade direkt tänket! Och fick bogar, bakdel, och allt på plats mkt fortare än sist. Och jag kände precis hur jag skulle arbeta med henne.
 
Hon är väldigt söt, för hon tycker det är otroligt jobbigt att behöva jobba igenom sin kropp på dehär sättet, så då börjar hon att maska sig. Så jag får se till att hon är aktiv och jobbar hela tiden via drivning. Är inte van att behöva påminna henne om att gå framåt (samtidigt som hon jobbar). Nä, men jävulskt fin häst alltså. Fick även till galoppen idag, och jag tror jag lyckades få henne att spåra riktigt bra de sista gångerna.
 
Det är så roligt för hon är lugn och harmonisk, och hon blir inte sur eller frustrerad alls som hon annars kan bli vid vissa tillfällen.

Fin häst! Detta kommer bli suuuper. :)

Morning :-)

Sitter här med en väldans massa blandade känslor i mig. Vet inte riktigt hur jag ska bete mig idag. :o Har drömt en massa, och bland annat inför söndagens tävling. Så jag vaknade upp typ rädd? Haha. Och så är jag stressad för att jag "bara" är ledig 3 dgr, o dom kommer gå fort. Och så är jag förväntansfull och nervös. Och äcklad, drömde helt sjukt äckliga lebb-drömmar. Nämner inga namn, haha. Nåja, de går säkert över strax. :-)
 
Har slängt in två maskiner nu och väntar på att få slänga in minst två till. Sedan bär det nog av till stallet för lite ridning, elr trimning på bruttisen. Ska rida dressyr o fortsätta med vänta-tänket, samt rida igenom programmet ett par ggr på stränga order från M. ;) Och hon har nog rätt, programmet måste sätta sig i ryggmärgen, och det är nog alltid bra att träna på det man ska prestera på tävling. Jag har inte ridit program hemma förut eftersom hon blivit så himla före mig, och vet hon när det är galopp ja då är hela programmet förstört då hon endast går och väntar på galoppskänkel = superspänd. I takt med utbildningen har hon dock lugnat ner sig så jag tror inte det är såna problem nu. :-)
 
Trevlig helg! :-)

Uteritt

Red en uteritt på Bellson nu ikväll, har precis landat i soffan. :-) Körde vidare på tänket jag fick lära mig på Gittans lektion. Hon måste helt enkelt börja lyssna, och börja vänta. Hon ångar ju på bäst tusan hon vill annars, och tar jag en förhållning går den inte igenom över huvudtaget utan antingen tappar hon bakdel eller så slår hon upp huvve och menar på att jag inte ska lägga mig i, hon har ju en sådan bra plan själv. ;)
 
Det känns ju som om jag får bli så hård med henne ibland, men samtidigt, hon är ju inte ett dugg avslappnad eller harmonisk när hon kör sitt race..? Och när hon väntar på mig och jag får igenom det jag vill, och kommer till drivning istället, så är hon ju bara så lugn och fin. Och har kommit till ro. Det är ju dit jag vill komma längre och längre stunder, även på uteritterna. Det är väl inte mkt begärt? Eller är det? På en het häst som Bellsan. Hm.... ;)

Skrittur

Tog en skrittur på Bellis efter jobbet idag. Hade tur för de har varit SPÖJÄVLAREGN hela dan, och när jag slutade sken till å med solen upp lite, och den blå himlen kom fram. ;)
 
Belli var redigt pigg idag och tog en riktig jävla powerwalk. :-P Spelade ingen roll var jag red så gick hon fort som en.... jag vet inte vad :-)

Shopping!

Shoppade lite med bästa Mallan igår, hittade en massa fynd på Hööks. De bästa av allt var nog att jag inte köpte en pryl till hästen, utan bara mig själv. :-D Dutti jag! Två pikétröjor, ridbyxor, steeds-skor och ett par ridstövlar. Dock INTE modellen på bilden för de är vintermodellen. Men nästan likadana fast sommar då :-) och så fanns de ingen bild på skorna och den andra pikétröjan. Den var iaf marinblå med långa ärmar.
 
 

Dressyrlektion + film

Idag har jag äntligen ridit dressyrlektion. Har försökt få tid hos de två tränarna jag brukar rida för, men de har inte kunnat de dagar jag kunnat, så jag for över till Färsta och red för Gittan. Har blivit inspirerad efter att Mallan ridit för henne. :-)
Gick hur bra som helst! Det var precis dehär jag behövde. Vi tränade först en massa skrittjobb, och att få hästen att verkligen vänta. Fortsatt arbete i traven med att få henne att vänta. Samtidigt ska hon gå ställd, och ha bogar och bakdel på plats. Det är det jag känt att jag inte får.. de är nånting som vi måste lösa, men inte vetat hur eller vad. Känts som vi bara sladdat omkring på volter osv. Men nu så fick jag verkligen lära mig och hästen att kordinera kroppen och spåra. Riktigt härligt känsla! Nu vet jag ungefär vad jag ska sträva efter. Men det lär ju ta ett antal lektioner innan jag får till det själv skulle jag tro.
 
Jag är riktigt peppad att fortsätta rida för henne. Dock så går hon på semester 5 v strax, så de blir väl efter det. Men under tiden har jag ju ett "träningsläger" inbokat, och en träning för en månadstränare. Så de blir kanon. Bra att rida för många tränare så man kan plocka med sig guldkornen man får lära sig och som man tycker funkar bra.
 
Filmen blev mest från början, när vi fortf. väntade på att hon skulle vänta på mig. Det är ett steg på vägen för att få det bättre. När hon väntade och var med mig så började hon istället maska sig, och då var det dags att koppla på mer ben och rida framåt, och dååå blir hon jävligt fin i steg och allt. Tyvärr kom inte de med på film mer än 3 sekunder eller nåt, och de tog jag med i filmen. Galoppjobbet gick oxå bra, och samma arbete här med att hålla bogar och bakdel på plats.
 
Toppnöjd! Och tack till Mallan som filmade :-)
 

Film (Hoppning)

Film från kvällens hoppning ;)
 

Hoppning

Har haft en heldag med bästa M. Det är allt skönt att ha så fina vänner som hon. <3 Avslutade med ridning på kvällskvisten och var klar runt 23.30 tror jag. ;)
 
Hoppning stod på schemat. Det gick bra! Jag testade tipsen jag fått av Emelie, och de gjorde stor skillnad. Jätteskoj faktiskt! Fick ett stopp och höll på sjunka ner där, men vi sänkte och tog om de och sen rullade det på som vanligt igen. Nöjd :-)
 
Kommer film strax tror jag =)

Knepiga avtryck..

Nu har jag ju provat rida ännu en gång med en liten ihopvikt padd framtill vid koppjärnet på sadeln, för att få den smalare. Den lägger sig i mina ögon helt perfekt! Hade inte ens vågat tro på att de skulle kunna se så bra ut, för tidigare har den verkligen lättat från ryggen. Inte nu.

Bella jobbar på bra i den och jag har inte hittat några nackdelar ännu. Men, idag hade hon svettats ganska mkt, och mitt bekymmer är då att den lämnar två torra fläckar på vardera sida om ryggen. Suck. Vad beror detta på tro..? Måste googla lite. Men hur tusan kan det bli så när den ligger så bra för ögat? Den har inte blivit så tidigare, när jag rider utan padd fram, när den är för vid då vill säga. Knepigt!
 
Help me! :D

Uteritt

Red ut på Bellson ikväll. Hade fokus på tempoväxlingar. Hon var lite överallt och ingenstans idag, men jag gjorde ingen grej av det utan fortsatte rida. Red mkt galopp. :-) Efter mkt om och men börjar hon slappna av tack å lov, och jobbade på ganska trevligt! Nedsittningen gick jättebra idag, börjar hitta känslan bättre å bättre, och samtidigt lyssnar hon och tar halvhalter osv. utan att gå emot mig. :-)
 
Spånar vidare med mitt sadelbekymmer (som jag trodde jag hade en lösning på) i nästa inlägg...
 
 

:-)

Nyss hemkommen. Slutade för 1,5 timme sen, men blir så himla rastlös när de är såhär varmt å skönt, och ljust ute, så jag for till betet och borstade på Bellsan lite, sen for jag o hämtade vatten + smörjde en massa utrustning. Håller på o koka två bett just nu oxå. :-)
 
Tänkte jag ska testa det 3delade i dressyren oxå för att se om jag kan få igenom nånting bättre med det, än med det raka.
 
Är så ridsugen! Träna dressyr... ååh :) Är även sugen på att testa hoppa henne. Får bli till veckan!
 
Imorgon jobbar jag mitt sista pass innan jag blir ledig 2 dgr, ska bli skönt de! Avslutar helgen med ett långpass på 12 timmar. Blir fint de. Efter det rider jag och Bella ut på en tur om det inte typ är asdåligt väder vill säga! ;)

Vila

Jag var lur på om jag skulle rida Bells idag innan jobbet, börjar 14. Men jag sov till 10.30!!!! Helt jäkla sinnes. Om jag sover så länge, då behövs det verkligen. Kliver oftast upp 9. Förut var det inte ovanligt att jag klev upp 8. Men vet inte riktigt vad som hänt, jag är så trött på morgnarna nu. :o Jaja...
 
Bellis blev inte riden idag utan hon får helt enkelt vila. Första vilodan denna vecka oxå, jädrar vad jag legat i! Eller jag och jag, har visserligen fått henne riden två av dagarna. ;) Iaf, hennes muskler kan gott vila tills imornkväll då vi planerar en uteritt.
 
 

Sadeln..

Tror mig ha hittat en ganska bra lösning på sadelfronten oxå. Detta är en gammal bild nedan, men där syns min gelpadd jag haft för att motverka att schabraken glider. Idag tog jag bort den, oså lånade jag Mallans antiglidpadd som är superdupertunn, och så vek jag den till en 10cm bred "korv", som jag la längst fram vid koppjärnet på sadeln, och på så vis kom den upp en bit och låg (vad jag kunde se i skymningen) sjukt mkt bättre! I balans och den låg an väldigt bra.

Nästan så att jag kände skillnad när jag red i den oxå. Och den låg inte alls och klämde på nåt sätt utan det var väldigt "slappt" och skönt mot Bellan vid bossan. Så jag kommer nog att fixa en sånhär padd, och använd på dehär sättet tills jag funderat ut en permanent lösning. Lutar åt att stoppa i mer stoppning framtill när jag ska stoppa om den nu i sommar. :-)  Samt köpa en Tixerant-gjord.

 

Dressyrpass

Gick av mitt arbetspass strax innan 20, efter att ha jobbat sen 7 imorse. Sen kl 21 agerade jag chaffuör till min E och hans vänner, och hujeda mig.. Haha. Säger bara det jag. ;) Kl 22 for jag till Bellan, och vi tog oss ett dressyrpass i paddocken ikväll. Gick asbra! Jag var ganska trött så jag såg suddigt till en början, men taggade till och började fokusera istället.
 
Gick toppen idag. Vilken trav hon bjöd på redan från början! Jobbar mkt med att hon ska vila på steget nu, så jag har ridit i lite undertempo för att överdriva lite. Får till å med driva på henne ibland för hon blir som en harv där i sandunderlaget annars. Red en massa galopparbete oxå, i form av volt och snett igenom i mellangalopp (som i LB:2an), vilket gick ganska bra. Volter är vad vi verkligen behöver jobba på, att få henne att spåra. Måste ta hjälp av en tränare så att jag får in känslan och lär mig vad det är som felar.
 
Red sedan övergångar på en stor 8volt över paddocken, från skritt/galopp. Med ytterligare krav än tidigare. Jag krävde mer exakta avbrott från galopp till skritt, och inga travsteg däremellan. Gick bra bitvis, massa beröm och inte göra nån stor grej av det när de inte blir som tänkt. Hon blir väldigt taggad mellan fattningarna men jag rider på i skritt och försöker gunga med i sätet och rida på FRAMÅT även fast jag helst av allt vill bromsa. Men hon kommer ju loss när jag fortsätter rida på framåt och med mjuk hand.
 
Avslutade med tempoväxlingar istället för avsaktningar på samma 8volt, fyfan vad fin hon var. Svarade himla bra för sätet. Jag pressar henne lite in i ett undertempo även i galoppen, för att överdriva lite. Hon faller isär ibland och saktar av, men i de stora hela sköter hon sig mycket bra. Och detta utan att bli det minsta upprörd! Förstå. Förr gick det inte att rida sådär sakta för då började hon direkt tänka bakåt och surade ihop. Inte nu. :-)
 
Och jag fortsätter fokusera på att inte knipa med knäna, inte nagga i innertygel och att rida på framåt och som jag planerat rida.
 
Mycket nöjd!
 
 

Better late than never

LB:2 matfors :-) Snygga vi är! och pollan har nog aldrig varit i bättre trim :D

 

Sadelutprovare på besök

Av en slump så fick jag chansen att ta hjälp av sadelutprovaren Karin Åberg idag, då Mallan hade ut henne. Jag bad henne bara kolla lite fort, det var alltså inget superseriöst besök utan jag hoppade in o slängde på Bellas sadel å ville ha ett utlåtande.
 
Hur som helst tror jag att jag kan släppa min noja nu, för nu har jag till o med fått sadeln godkänd av en sadelutprovare som jag hört mycket gott om. Hon tyckte inte bomformen var fel för Bellie, vilket varit min stora rädsla. Hon tyckte den var något för vid, och behöver komma upp lite. Vi provade lägga under en gelpadd som var tjockare fram för att se, och den blev helt i balans då. Vi pratade lite om att värma om sadeln, men det tyckte hon inte var nödvändigt då det var så pass lite. Men hon tyckte att jag på något sätt skulle padda upp den i fram. Iallafall så berättade jag att jag haft den i 2 år snart och att B går jättebra i den, vilket hon tyckte var nog för att jag skulle behålla den.
 
Fick även prova en Eric Le tixerant-gjord oxå, och red en kort sväng i alla gångarter. Mina nedrans schabrak glider ju som attan, och sadeln gled lite. Men inte lika mkt som den brukar tror jag, och gjorden låg kvar på plats. Skönt! Så jag tror jag kommer införskaffa en sådan så småningom. Ska bara klura ut vadför padd-aktigt jag ska ha framtill först, för att höja sadeln. Men jag e ändå lite lur på en omvärmning ändå.... Men tyckte hon det kändes onödigt så känns de kanske onödigt? Jag menar, hon hade kunnat tjäna 1500 spänn på mig där, men nä de tyckte hon inte var nödvändigt.
 
Iallafall, en klump har lättat från min mage! :-D Hallelulja!
 
 
 

Uteritt

Red ut Bellotrix förut idag, i gassande sol. Red en joggingtur längs stranden, med lite övergångar. Eller ganska mkt övergångar. Meeeen nu ska jag sluta vara en sån analyktiker (om de heter så), och bara säga att det gick SÅDÄR, och på slutet så gick de asbra. Då red jag tempoväxlingar, nedsittningen och hittade verkligen rätt ridning och så lyssnade hon jättebra på sätet. :-D Happyface!! End of story.
 
Hon hade plockat av sig täcket idag IGEN oxå. Jag som for dit i ilfart (ok jag överdrev) imorse innan jobbet och slängde på henne täcke då de ösregnat hela natten + att hon var kall och dyngsur, då de fortf. regnade då. Och de såg inte lovande ut på himlen. Men  när jag kommer efter jobbet är det strålande sol, och en naken polle! Haha. Hon hade dock förstört de på ett ställe, men i en söm så de blir lätt o laga. :-D

På jobbet

Idag börjar mitt sommarschema, sjukt skönt. Äntligen får jag vara på ett och samma ställe mer än ett ett par dagar, hehehe. Man hinner bara komma in i ett ställe så ska man vidare till nästa. Men nu är jag här hela sommarn och augusti ut! ;) Nice.
 
Vilka fina kommentarer ni gett på bild/film och i övrigt från igår. Sjukt kul och TUSEN TACK! Kan själv inte sluta kolla på filmerna.. Har fått bra tips av E som jag är peppad att jobba vidare med själv i hoppningen.
 
Slutar om ett par timmar, och då bär det av till Bellabus direkt för lite ridning. Det blir en joggingtur eller en skrittur. Lutar åt en joggingtur längs havet. Vi får se. :-)

FILM (90 och 1m)

90cm A+A:
 
1m debuten avd B:
 


Fantastiskt fina rundor och extremt bra gjort av Emelie!

Bilder från tävlingen

Fyfan vad vacker hon är min fina röding... <3
 
 
 

Tävling + debut!!

Idag har Emelie Löfström och Bellie tävlat sin första tävling, och det är andra ggn Emelie rider henne. Hon gör ett riktigt bra jobb, och de passar varandra himla bra!! Jag är så glad i mamma-hjärtat.
 
B såg fin ut hela framridningen osv, men på framhoppningen ganska spänd osv. Även inne på banan, men runt kom dom över alla hinder med ett litet pet i omhoppningen. Ja, Bella har ridits sin första omhoppning oxå!! :-D
 
Efter lite övervägande beslöt E sig för att efteranmäla till avd B i 1 m oxå, debuten nånsin för Bellis. Gick SÅ sjukt bra, med en avslappnad och trevlig runda gick dom runt felfritt! Jag höll på att avlida av nervositet, på riktigt... Men GUD vad glad jag blev! :')
 
 

Taggar

Sitter i soffan o taggar tills om nån timme då Bellson ska tävlas. Ska bli så sjukt kul!! :-) Båda kamerorna hänger givetvis med.
 
Nu är det nog dags att gå ut till bilen å fara upp å hämta transport, och så småningom häst! ;)
 
 
 

Fotat M och F

Mallan red lektion tidigare idag och jag var där och fångade ögonblicket! ;) Är riktigt nöjd med resultatet :)
 
 

:-)

Klockan är snart 1 och jag sover inte.. ganska galet! ;) Jag som bokat tvättid från 7 imorn. Dags o sova kanske. Men har inte varit någe trött då jag är uppe i varv, exhalterad och förväntansfull. Tävling för fröken Bus imorgon, och GUD vad skönt det är att slippa min jäkla ångest och extrema nervositet inför tävling. Nu ska jag bara stå och njuta och titta på min fina häst och det hon kan åstadkomma när hon rids rätt.
 
Har även bollat med bästa Q ang. sadeltankarna, och den hjälpen är alltid guld värd. Just nu är jag inne på att behålla min, men göra lite justeringar i stoppning osv. Hade ju vart gött om den funkade ett tag till. Jag menar, hon har inte klagat på nästan 2 år i denhär sadeln, och ET/massör hittar ingenting i muskulaturen heller som är dåligt. Men jaja, vi får se. Provrider elektran några ggr till och känner efter efter ev. tryck och sånt.
 
Nu ska jag knoppa, gonatt!
 
GAMMAL arkivbild
 

Uteritt + sadelprovning

Red ut Bellabus idag, på en liten tur med lite av varje. Uppförsbackar å nerförsbackar samt klättring i skrittbacken. :-) Sen red jag lite dressyr på en väg fram och tbx en gång, i alla gångarter. Hon var lite tittig idag, och jag liiite stressad osv. så jag hamnade lite i mitt gamla-ridning-tänk, men skärpte till mig och då gick de finfint.
 
Testade ny sadel idag, en som jag testat förut och lagt ut bilder på här på bloggen, men aldrig provred. Idag har jag provridit den, en Kentaur Elektra. Den verkar lovande. Jag har alltid ångest över min sadel. Jag älskar den, och hästen går bra i den, och hon musklar sig fint samt har inte ont. MEN, jag kan inte släppa att den är lite för svängd bak. Redan när man lagt på sadeln så lättar den liksom upp i luften en bit bak, och de kan helt enkelt inte vara skönt när jag sätter mig ner? Har ju tänkt byta sadel x antal ggr, men så har jag bollat med några kloka människor och det har slutat med att jag behållt den ändå. Har ju ändå haft den i 1,5 år och inga protester från fröken B, så den är ju inte katastrof liksom.
 
Idag när jag la på Elektran så bara la den sig på plats, och såg som gjuten ut. Inte en antydan att lätta bak, utan den följer ryggen hela vägen, och de kändes så mycket bättre. Trodde dock den skulle åka fram som attan när jag red, men de gjorde den inte. Inte mer än alla andra sadlar jag haft.
 
Bellie rörde sig fritt och ledigt, och jag kunde till o med rida i den! Haha. Kunde sitta ner i trav och galopp. Visst fick jag anstränga mig lite mer för att slappna av och sitta mitt i sadeln och inte skumpa bakåt, men det är för att i min nuvarande så sitter jag som i ett skruvstäd. Jag sitter där jag sitter med andra ord. Denhär Elektran tvingade mig till bättre ridning.
 
Men jag ska provrida den fler ggr. Med och utan gelpad. Och även ett helt dressyrpass för o se hur den beter sig, och hur hästen beter sig. Den hade iaf inte ruggat pälsen någe idag. :-) Och hästen är nöjd!
 
De sista bilderna är från efter ridturen.
 
Hur som helst, mina tankar kring sadeln är att den ligger bra. När jag sadlar så lägger den sig jättebra, men eftersom alla sadlar glider lite på min prinsessa så hamnar den ev. i liiite bakvikt. Så jag har funderingar om jag behöver en vidare, men då känns det som om den kanske blir för vid istället? På bilderna är gelpadden på, vilket får den att se ut som den sitter mycket "ovanpå" liksom. Ska prova mig fram lite.
 
Några åsikter? :-)
 

Film (Emelie och B)

Här kommer film från dagens träning för Emelie och Bellie. Gick som sagt jättebra!
 

Bilder

 

Hoppning för B

Idag var det lite hoppning för Bellson, med hennes nya hoppryttare Emelie Löfström. Gick verkligen jättebra! Det första E sa när hon börjat trava fram var, med ett brett smile, "Vad härligt hon känns! :D". Jättemjuk och fin var hon, då dressyrridandet denna vecka gjort susen.
 
Dom hittade varandra väldigt bra tycker jag! :-) Fotade lite när de red fram, och filmade några ggr när hon kände på några språng. Låter det tala för sig självt. :-) Känns hur som helst jättebra för alla parter. :D Var riktigt kul att få se B komma till sin rätt.
 
 

Smider planer

Sitter här som en nattuggla på jobbet och smider lite planer för mig och min häst. ;) Det är underligt hur pigg jag är bara för att jag är på jobbet? Hade jag varit hemma hade mina ögonlock hängt i backen nu... Men, man blir väl givetvis uppmärksam och alert på ett annat vis när man jobbar natt, med människor. Inte för att jag har några egentliga have to do förrän kl 5-6 imorn...

Hur som helst har jag avanmält mig från hopptävlingarna, och anmält mig till en dressyr istället, samt att några fler är på G. De är dock så långt fram att det känns lite väl att anmäla mig redan nu. Avvaktar lite. Mycket kan hända! ;) Måste dock säga att vad skönt det känns att "slippa" pressen på att hopptävla. Jag inser nu hur dåligt jag går och mår när jag ska träna, men särskilt tävla hoppning. Jag går ju runt med ständig ångest i magen och är RÄDD. Kul va? Nä inte särskilt. Undra varför jag ens hoppar? Fast det vet vi ju, jag tycker ju att det är kul när jag kan släppa rädslan. ;) Men, jag får ta det lite som det kommer, på lek, och ha kul, och så får vi väl se om tävlingskänslan för hoppning vill infinna sig.
 
Iallafall känns de som sagt enormt skönt att inte ha pressen på mig. Och ändå kommer B få komma ut. Det är ett träningspass och en tävling inplanerad för henne med annan ryttare. Premiärturen är imorgon och jag hoppas verkligen att de passar tillsammans. De vore liksom awesome.

Just nu känns det ungefär som om jag kan slänga ut hoppsadeln på annons, SÅ bra trivs jag i dressyrsadeln nu. Men, suget lär ju infinna sig ganska snart efter att kraven släppts på.
 
Sedan har jag och S planerat in ett litet träningsläger i början av juli. DET ska bil jävligt kul! Vilken satsare jag är nu.. massvis av dressyrträningar ska här bli av. Och jag är nog bra rolig jag ibland, impulsiv om inte annat. Det kan svänga VÄLDANS fort här.. men det har ni nog känt av! ;) Har även bokat in träning för en månadstränare oxå i början av juli, de ska bli riktigt spännande, men lite nervis är jag visst... avslöjar mer ju mer vi närmar oss.
 
GUDARS vilken novell detta blev. Hoppas ni njöt! :D
 
 
 

Fina Bellson!

Sandra & RedHot Spee

Fick ett sug och fixade bilderna nu innan det är dags att fara till jobbet. Enjoy!
 
 

Uteritt

Red ut längs vattnet och ängarna idag med fröken Bus. Red först seriöst i skritt och trav, en massa övergångar med fokus på att hon skulle bära sig själv. Hon var väldigt lyhörd, men gick ju inte i nån vidare form då hon var väldigt tittig då det stormade ute.
 
När vi kom till ängarna fick hon galoppera två små busgalopper, men efter det var det ju typ kört.. hon blev astaggad, och hon vart så himla sur när jag inte erbjöd henne att hänga i min hand. Hon fick hela tiden lös tygel när hon kilade sig fast i handen, så hon kom liksom inte mkt längre än att försöka. ;) På hemvägen fortsatte jag med skritt- och travövergångarna, och la in lite sidvärts oxå som hon lyssnade direkt på. La in lite små tempoväxlingar oxå, men dom är så himla svåra då hon, när hon fått gå på framåt, är svår att få tillbaka då, och då lägger hon sig i handen. Men på slutet så gick dom jättebra, men det var när jag blev mer tydlig och lite sa till henne på skarpen för då höll hon bara på att fjolla omkring med huvve och slå mot handen när jag gjorde en förhållning osv. Och då skärpte hon till sig madame. :-)
 
Var å kikade på S och hennes fina Doris tidigare idag, de tävlade MSV:C. Hur fin som helst var dom! Fotade oxå, men hinner inte fixa bilderna idag då jag ska iväg och jobba mitt andra pass för dagen, vilket är en vaken natt. :)

Dressyrpass

Red mitt efterlängtade dressyrpass ikväll, som planerat, och de gick asbra igen! Min nya ridning funkar verkligen helt sjukt bra. Så lösgjord och fin som hon är på slutet av dehär ridpassen har hon nog tametusan aldrig varit annars. Och det hela går ut på 1. att aldrig erbjuda henne att hänga i min hand, och 2. att aldrig låsa hennes energi framåt genom bakåtsträvande eller dragande innertygel elr genom knipande knän.
 
Tänk vad så små grejer kan göra under! Började ridpasset med skritt- och travövergångar, för hon behövde kvickna till lite. Ja, mitt röda sto behövde kvickna till. Hon var alltså lite trög, haha. Händer inte alltför ofta mina vänner.
 
Övergick sen till galopparbete resten av ridpasset. Första delen bestod av galopp runt hela ridbanan, och på kortsidorna ställdes hon utåt, för att sedan vända in henne och rakrikta på långsidan och där göra lite tempoväxlingar. Jag rider galoppen i ett undertempo just nu, och de verkar faktiskt funka jättebra! De märks att hon tycker det är jättejobbigt att dels rida i ett rätt långsamt tempo, och sen göra tempoväxlingar osv. på det. Hon bröt av några ggr när det blev jobbigt. Mest jobbigt i vänster varv.
 
Efter en skrittpaus körde vi galopp i en stor 8-volt över hela ridplanen, med varannan volt höger galopp och varannan vänster. Men istället för att bara rulla på som vi gjort tidigare, så la jag in 3 övergångar till skritt. Fast fokuset låg på att hon skulle skritta, med slak tygel och utan att ge sig iväg i trav/galopp och även kunna ställa sig utan att fara iväg på egna ideér, så det blev mellan 1-3 övergångar beroende på hur hon skötte sig. Bäst gick vänster varv här. Men när vi tragglat på ett tag så gick det sååå bra! Hon saktar av  till skritt direkt, och det gick att skritta utan inslag av trav, samt att hon är så mjuk och lösgjord så de e inte sant. Dehär är början på nånting väldigt bra!
 
Fina fina B. Jag trivs väldigt bra i min dressyrsadel jag, tror jag bosätter mig i den ett tag. ;)
 
 

Gårdagen

Hade fullt upp igår, så blev inte ridning förrän på kväll runt 21. :-) Var hur som helst supermysigt, och bellis och jag tog ett dressyrpass ute i skogen. Fortsätter min ridning med det nya tänket, att inte bli bromsande. Det har verkligen slagit mig nu hur mycket jag suttit och plockat bort energin framåt egentligen. Ni borde verkligen läsa detta inlägget som Q skrev. Jag fick verkligen aha-upplevelse av det, och jag märker ju på min häst hur bra det fungerar. Hon blir ju gärna hård/stum i munnen för hon biter tag och kör sitt race, men gör jag som Q tipsar om så försvinner det, och energin framåt går inte förlorad över huvudtaget, så när hon väl söker sig ner och jobbar, vilar på steget osv så känns det så mycket mer ärligt än när jag blir hård och dragandes i handen.
 
Red en massa skritt- och travövergångar samt halter. Miljontals. ;)
 
Ikväll tror jag det blir ett dressyrpass på banan efter jag jobbat klart mitt 13-timmarspass :-)
 

Blev lite paff när jag hittade hästen naken igår trots att jag lagt på henne täcket innan jag for hem gången innan det....
Dock så var det HELT och fint, peppar peppar... ;) Med endast en uppknäppt maggjord har hon ålat sig ur täcket. Well done B! Skulle bara vilja se det med egna ögon oxå för det händer lite då och då dehär haha..
 

Tack mina fina läsare!

Har fått jättemånga bra svar på mitt inlägg igår, eller ja. Alla svar var bra. Tusen tack för att ni lägger ner tid och svarar. Det hjälper verkligen!
 
Jag kan avslöja så mycket som att sedan tävlingen i Jättendal, så kände jag bara att Näe.. vi skippar denna höjd nu och håller oss till lägre ett tag. Och hästen.. hästen behöver en självförtroendeboost. Så jag ordnade med en hjälpryttare som ska prova tävla henne några ggr. Det blev bestämt förra veckan. :-) Jag tänkte sköta lite träningstävlingar och små klasser som 80cm. Men som läget är nu så kommer jag inte ens göra det. Ev. kommer jag få leta någon fler som kan tävla henne då E inte har tid alla tävlingar jag velat ha henne tävlad.
 
Så jag ska försöka leka fram det roliga i hoppningen igen, för det är verkligen inte kul att gå och vara livrädd och ha ångest när man ska hoppträna eller tävla. Å andra sidan finns de som sagt ingen bättre känsla när jag motbevisar mig själv och lyckas. Men det får ta den tid det tar tills jag e trygg och säker igen. :-)
 
 

Tankar..

Jag är just nu jättesugen på att ge upp hoppningen. Jag kämpar och kämpar och är livrädd till och från, och har varit de i alla år som jag haft B. Jag blev rädd innan jag träffade henne kan jag tillägga.
 
Det känns som jag bara förstör för henne. Men samtidigt, ibland, och i perioder, går det ju skitbra verkligen. Vi får världens samarbete, flyt och flow i ridningen mot hinder osv. och vi kan hoppa upp emot 1m. Idag... idag kom vi inte ens över 70 cm. Anledning? Jag blir rädd och vågar inte hjälpa henne. Anledning? Jag är rädd att flyga av i en tvärnit.
 
Hon är så vansinnigt känslig. Åt båda hållen. Om det går åt skogen på nåra hinder så blir jag osäker, och hon blir avvaktande mot hindren och är inte så sugen på att hoppa igen när hon kommit konstigt på hindren innan. Då ballar jag ur, slutar rida och så stoppar vi.
 
Nästa gång så är hon helt plötsligt mer på och framåt, och mer modig, vilket gör att även jag vågar vara mer modig, och hjälpa henne. Jag kan rida på ett aktivt och bra tempo och smacka på om det behövs om hon blir lite frågande.
 
Nästa gång går nånting snett och sen äre kört igen. Jag vågar inte hjälpa henne för hon blir så otroooligt backande mot hindren.
 
Vad ska jag göra? Det känns som jag vill ge upp, men ändå inte. Jag vet ju att vi kan, nånstans. Men är less på denna förbannade rädsla, som faktiskt inte verkar kunna gå att jobba bort. Då hade den väl varit borta på 5 år? Eller? Jag kanske ska skita i hoppningen? Men det känns ju dumt, för hästen älskar det ju.. Och det gör jag med när det funkar. Det finns inget som gör mig så lycklig som när vi ridit en lyckad runda i hoppning..
 
Kanske är det bara så enkelt att detta är ett stort bakslag, som det var längesedan vi hade, och att jag helt enkelt behöver gå ner stora kliv på nivån i hoppning just nu. Leka runt, ha kul, och komma igen..
 
HJÄLP MIG! :)
 
 

Träningstävling

Idag var det tänkt att vi skulle iväg och hoppa 80 cm på lilla klubben vi har. Bellie var jättefin att rida fram, jag hade samma tänk som igår, och hon kändes mjuk och fin! I alla gångarter.
 
När jag skulle hoppa fram så kände jag att vi inte ens kunde komma rätt på lilla, på 20-30cm... och när det var dags för räcke tog det stopp, och stopp, och stopp. Sänkte till 70. Ändå stopp. Jag slutar rida helt. Vi är på en väldigt låg nivå just nu, så jag strök mig, och hoppades att Fia skulle hoppa henne istället. Det gjorde hon, TACK! Inte ett enda stopp på framhoppningen, och banan flöt på (med en ganska stressad B) och det blev endast ett stopp på sista hindret. Hon om över och med öronen spetsade och det var tanken. :-)
 
Dressyr vare ja.. ;)

Dressyr

Har idag ridit dressyr på världens finaste lilla häst! Jag var redigt peppad! :-D Igår satt jag ju som sagt och pratade massa tips å trix från S, och sedan googlade jag lite och hittade en massa smarta uttryck som jag bar med mig. Idag läste jag även ett helt sjukt bra och välbehövligt inlägg som bästa Q skrivit, om att sitta och nagga hästen i innertygeln. Sedan har jag haft i fokus något som M lärde mig på en av de första träningarna, nämligen att rida hästen utifrån och in.
 
Så jag har haft fyra personers kloka ord och råd i huvudet under hela ridpasset, och vilken dröm Bellie blev att rida, och vad bra jag red! Så himla roligt. Jag raddar upp lite av det jag tänkt på:
 
* Aldrig, under INGA omständigheter ta innertygeln bakåt eller bli hängandes i den
 
* Sitt alltid korrekt, särskilt när hästen gör "fel"
 
* Det finns inget som tar bort energin hos en häst mer än en dragande innertygel och knipande knän
 
* Mjuka och avslappnade händer/armar
 
* Gunga med och RID med sätet

Till ridpasset då
. Jag började i skritt, och red en massa halter, kände av henne i lite svängar osv. Hon var med på noterna redan från början, enkel att ställa och böja. Fortsatte sedan med skritt- och travövergångar vid ungefär varje bokstav, med fokus på mjuk hand och inte bromsa i igångsättningen. Var riktigt noga med att rida ut henne i hörnen oxå, och det gick riktigt bra. Hon ställde igenom fint, mkt bättre än vanligt.
 
Övergick till galopp efter ett tag, och red då inåt- och utåtställning. Jag har problem med att få med Bellas ytter bakben i höger varv, då hon blir väldigt rak och kantig i högergalopp på volt. Men idag sket jag i formen, annars sitter jag bara och drar i innertygeln, trycker med innerskänkel och korvar ihop hela mig i allt kämpande med att få ut henne. Men idag sket jag i allt sånt och bara red henne utifrån och in. Jag red henne utåtställd halva volten, och inåtställd andra halvan. Hon svarade, som vanligt, grymt bra på detta och jag behövde inte göra mycket för att hon skulle ställa sig inåt. Hon blev bara mjukare och mjukare.
 
Efter en skrittpaus så körde vi mer galopparbete, i form av övergångar. Red på en stor åtta över hela ridbanan, och började då i höger galopp, red halva 8an, saktade av till skritt och fattade direkt ny galopp (vänster då), och så höll vi på ett bra tag. Superfina fattningar för de mesta, och det var ett riktigt trevligt tempo och takt. Kom på mig själv med att berömma alldeles för lite, och så fort jag började berömma och gullegulla med rödingen så började hon ju slappna av i skritten efter galoppen t.o.m. Så efter att jag ridit några varv på det sättet så var hon så himla himla fin! Mjuk som smör nästan. Har aldrig lyckats rida sådär bra tror jag. :-)
 
Sen skrittade vi hemåt, och skippade travarbetet som vi planerat. Det gick ju så himla bra, och vi hade nött på ett tag där när jag kände att det var läge att avsluta.

Jättejättenöjd!! :)
 
 

Exhalterad

Jag är typ... as-exhalterad! Har hela dan gått och tänkt på denhär fina Doris som hon kallas, travaren jag skrev om imorse. Och pratat med ägaren, Sandra, hela dagen. Det känns typ, helt fantastiskt att nån VERKLIGEN förstår vad för typ av häst jag sitter på, för hon har en som är ruggigt lik. Alla svårigheter och "problem".. lika vassa i huvudet är dom. Eller var. 
 
Har fått massvis med tips och råd, och jag är bara sååå peppad på att träna nu! Har kollat upp lite månadstränare som jag ska prova rida för oxå, för jag har ju inte tränat dressyr på länge nu. Har blivit mest hoppning.. Men nu känner jag för att lägga ner mest på dressyren igen. Jag har ju mina perioder. Jag vill ju träna båda, men de känns som det blir så halvdant då. Fast iofs, lägger jag upp en vettig plan och följer den med träningar osv. bör de ju bli bra.
 
Hur som helst ska jag försöka få in en träning redan denna vecka för G, för gudars vad taggad jag är! Jag tror minsann det blir ett dressyrpass imorgon! ;)
 
 
 

<3

Tur jag har mina bästa!

 
 

Skrittur

Tog en riktig mystur med fröken Bus idag. Hoppade upp barbacka och slängde av mig skorna och sen bar det iväg :-) Vi skrittade i backar, över stockar och massa grejjer i skogarna så hon fick lyfta rejält på tassarna idag. Hon var väldigt lugn och mysig idag lilla stjärnan, inge hetsskritt. :-) De e skönt o kunna bara sitta och njuta på lång tygel emellan varven å. :-)
 
 

Inspiration

Fick nys om en till travare som var och tävlade i klassen över mig igår, och började genast snoka rätt på vad den hette osv. ;) Nu har jag och ägaren börjat prata massor, och hon är kanske hur trevlig som helst. Och vilken inspirationskälla! Vi har sååå mycket gemensamt med våra rödtottar.
 
Hon tävlar upp till MSV, och hon har INTE dåliga resultat. Är feeett impad! ;) Tävlingen jag skulle varit på när jag åkte och köpte bil istället kom hon 3a på, av 25 startande. Fatta. :D
 

FILM (Dressyrtävling)

Här kommer filmen då från dagens tävling :-)
 

Tävling

Idag var det tävling igen, dressyr denna gång. :-) Bellie var svinfin på framridningen rakt igenom, verkligen hur fin som helst i alla gångarter!
 
Väl inne på banan så händer nånting i mig då jag blir så nervös, så hästen tappar liksom hela motorn. Går typ i slowmotion känns det som och sen går det inte att få fram henne till handen. Galopprogrammet gick bäst idag med. :-) Iallafall så gjorde damen sina egna små konster, genom att fatta galopp lite här och var, trava där vi skulle skritta, backa där vi skulle göra halt etc. I början då hon fattade galopp på mellantraven tappade jag stigbygeln, fick stanna och sätta tbx den och sen var jag helt ur fokus. Superless, och ville avbryta. Stannade hos domaren och sa att jag inte kom ihåg programmet då jag fick blackout, men efter några andetag så tog jag nya tag och red vidare.
 
Som sagt, lite egna konster här och där men annars mycket lugnare än sist! Även efter galoppen.
 
Jag är nöjd med lilla Bellfisen, även om jag blir väldigt spänd och inte rider som jag ska, än, och hon är ganska olydig ibland. De är bara att träna vidare, de blir ju bara bättre!

Pictures

Lite bilder som Linnea fotade :-)
 

Dressyr

Red lite dressyr på ängen idag för att känna igenom B inför morgondagens tävling. Kan säga att hon var jävligt taggad kändes de som, men ändå lugn och ställbar. Dock så försökte hon luras lite för hon knäppte istället av och bara sprang.. Och gapade, de gjorde hon konstant. Hela tiden, förutom när hon fick galoppera, då var hon jättefin. Knepig häst dedära. ;) Och efter galoppen blev hon tokig när jag krävde ställning elr böjning, hon visste liksom inte var hon skulle göra av energin. Jaja... kommer nog aldrig bli klok på dendär rödtotten ibland. Men ängar är hon ju extra taggad på så det kan vara därför hon inte var lugn i munnen idag.
 
De ska bli skoj imorn iaf! :-D

Some more :)


Linnea och Q

Tog en liten fotoshoot idag med L och Q. Dom hade inte sitt bästa ridpass om man säger så, men nåra bilder blev de iaf! ;)
 

<3


WOW!

Har fått kanske hur fantastiska bilder som helst från när vi var på stranden häromdagen, och Emmy Eriksson kom och fotade. Besök hennes blogg för att se hennes underbara bilder på medarion.se.
 

Uteritt

Red ut på Bellson alldeles nyss. Red en liten skritt- och travtur längs vattnet idag, med en massa skrittjobb, förflyttningar, ställning/böjning, tempoväxl och övergångar. Gick jättebra! Hon är visserligen pigg, spänd och tittig, så någon vidare form kom inte förrän på slutet när hon börjat slappna av. Men alla hjälperna tog hon jättebra iallafall. :-)

Det åskade rejält två ggr oxå, men nån blixt lyckades vi inte se. Sedan sken solen upp igen och de blev fint! :-)

Tävling

Åter till Bellson då. :-) Hon var superfin att rida fram, men väldigt taggad. Red fram på vägarna runtomkring området där. Hon var jättetrevlig i galoppen verkligen, och nöjd. Så fort det blev skritt blev hon astaggad och började studsa och hoppa i sidled i galopp och hade sig, den sötpuppsen. Så jag hade inte alltför stora krav, och de funkade alldeles ypperligt. 
 
Väl inne på framhoppningen, ja..där gick det som det gick. De började alldeles skitbra, verkligen. Första 2-3 sprången jag tog på räcket kändes verkligen awesome. Fick en jättehärlig känsla där jag hade henne under mig och hon var riktigt rund och fin mot hindret. När vi sen skulle rida på oxern så börjar som sagt i tidigare inlägg, en människa att fippla med höjden på hindret varav  vi får dra åt sidan. Suck. Sedan var karusellen igång. Bellie hoppade av fasen en kilometer före avsprångspunkten 3 ggr på raken på oxern, och det var nog inte långt ifrån att krascha i den.
 
Vet inte varför hon begav sig sådär faktiskt, istället för o lägga in ett extra språng som hon utan problem hade fått plats med. Så detta gav mig en hemsk ridkänsla och jag vart återigen- rädd. Tog två språng till på räcket istället, och inget av dom blev bra, varav det sista språnget var när kärringjäveln ifrån tidigare inlägg började fippla med höjden där och missade mig totalt. 
 
Så den känslan hade jag med mig in på banan. 
 
Vi vägrade ut oss på andra hindret, helt amazing. Första hindret ville hon inte hoppa, det ville hon verkligen inte. Hon drog åt sidan och jag försökte tappert rida. Men misslyckades. Andra ggn hoppade hon, och sen vägrade vi ut oss. Jag försökte andas och ta det lungt, men det är ju en stor spärr i mig när jag blir rädd, som gör att jag inte kan rida fullt ut. Hur som helst beslöt jag mig för att iallafall testa, och se vad som hände. Men jag kände ju hur hela motorn i både mig och B bara dog sista sprången innan hindret. Så vad kan jag begära liksom.
 
När hon hamnar i det läget att hon inte vill, som hon gör när vi kommer sådär otroligt fel på hinder som på framhoppningen, då måste jag ha vilja och mod nog för oss båda. Och det är där vårat problem är. Jag blir rädd och då vågar inte jag, och då blir det en ond cirkel. Skulle jag bara ge järnet så skulle hon lätt haka på. Men när hon fått i huvudet att vi ska stanna, och jag inte är kapabel att tala om hur det ska vara, så blir det såhär.
 
Well well. Jag kan välja att ge upp, vilket jag känner att jag vill just nu, eller ibland. När det går dåligt. Kanske för att jag tragglat så jädra länge och nån gång vill uppnå mitt mål. Men å andra sidan, varför ge upp när man ändå kämpat så länge? det är ju inte så att det inte givit nån form av resultat. Grejen är att får vi bakslag så kommer vi upp snabbare på fötterna nu, än förr, då jag faktiskt gav upp. 

Så jag väljer att fortsätta kämpa. Jag vet ju att allt detta sitter i mig, och det blir bättre. Sakta, men det blir bättre. Jag kommer rida de tävlingar jag är anmäld till helt enkelt, och lägga in några träningstävlingar där emellan. Så får det liksom gå som det vill. Ingenting är ju kört i vilket fall, för det är min inställning som behöver jobbas ännu mer med. Ibland går det ju som en dans. Varannan gång typ.
 

Uteritt

Red ut på bästa Bellsan idag, efter att hon stått i 2 dagar (och skrittats dagen innan det). Fy fasen vad hon var wild and crazy idag! Haha. Från början blev jag mest irriterad, för jag hade tänkt mig en skön ridtur med dressyrarbete. Men jag fick tänka om ganska snabbt för jag hade en ganska vild häst som sagt... det var hopp, kast, stegringar, galoppera i sidled, piaff... allt! Helt galen var hon, haha. Så jag började ganska snabbt förstå vilket humör på, och hon är ju ganska rolig när hon håller på så jag fick mig några goa skratt.
 
Ju mer jag red på och ignorerade hennes bus, desto bättre kom hon till ro och avslappning. Så i galoppen jobbade hon riktigt trevligt faktiskt, och tog rätt fattningar massa gånger! Sötpuppsen.
 
Nu ska jag fara och hämta henne från betet och stalla in henne, då vi ska på tävling imorgon. :)

Vila

Idag vilar B igen, hehe. Det kom världens ösregn nu mot kvällen när jag skulle rida, så jag avstod helt enkelt. Hon får gå ons-sön iallafall. Hon ska ju tävlas två av dagarna så jag underhåller med 3 uteritter emellanåt. Inför söndagens tänkte jag varav en uteritt med lite dressyr på lördagen oxå. Blir säkert kanon! :-)
 
Har gjort iordning Bellas box, köpt massa ny pellets och lagt in helt nytt och fräscht. Jättehärligt! Hihi. Hon ska sova inne dom dagar de är tävling dagen efter, för hon är så himla trött på betet. Hon bara står och hänger med läppen och ser ut som 7 svåra år. ;) Så... lite sova inne inför tävling blir nog jättebra. Har även köpt lucernpellets som hon ska få under sommarn.

Vila

Idag blev det vila för fröken Bus. Regn och storm idag, sen när de blev fint så byggde jag hade i 3 timmar tills jag slog av mig en bit hud med yx-jäveln... vart såååå irriterad så hela mitt humör sjönk fort som fan, haha. Så då gav jag upp och gjorde kväll. Får fixa resten imorn...
 
Så därför fick hon vila, plus att det var första natten på betet oxå och de såg svintrötta ut alla tre. Från och med nu kommer det bli lite varannan dags ridning, eller helt enkelt när jag känner för det. Lite slappare alltså. :-)

Bete

Såhär dramatiskt var det när B släpptes på bete igår :) 
 

Bellie och Quantas var linslusarna igår.. Fisen höll sig på avstånd så hon fastnade inte riktigt på bild idag :-P

Skrittur

Tog en skrittur barbacka med Matilda och Ninjo. :-) Supermysigt var det! Bellson skötte sig kanoners.
 
Sedan körde jag ner henne till betet, och lastade av lite saker samt fyllde massa vatten. Nu sitter jag i soffan och har maten på spisen, tänkte kila in i duschen strax och invänta E som varit i Sthlm och köpt bil. :-)
 
Bellson framme vid betet. :-) Första ggn jag for iväg själv med henne. Nemas prolemas!

Aldernäset

Vi var 4 st som planerade rida till Aldernäset i helgen, och bli fotade av duktiga E.E. Vi tänkte ta det idag, för att det skulle regna imorn, men då kunde inte Mallis vara med.. så vi red iväg 3 st. Vi skulle ta en genväg jag och M hittat, men tyvärr var det rena rama blåleran där så hästarna började sjunka, och Q blev kvar... Så när han väl kom upp så hade han trampat sönder båda ballarna fram. :-/ Så det var bara jag som fortsatte till Aldernäset..
 
Bellie skötte sig iaf kanonbra, vi travade och galopperade massor idag. :-) Får se när bilderna kommer. Blev tyvärr ingen sol, den kom preciiis när jag börjat rida ifrån stranden.. Haha. Så himla typiskt! Men de kanske blev bra ändå. ;)

Morning!

Idag har vi inte lika fint väder här, de skulle ev. bli regn. Men det hoppas vi inte på. Iofs är regn ganska mysigt i lagom mängd, men allra mysigaste är efter det har regnat. De gillar jag. ;)
 
Ska på Birsta med E idag, och ev. tvätta bilen. Vilket dock känns ganska onödigt om det ska bli skitväder.... Sen blir det att bygga sommarhage då de inte blev nåt igår för min del. Och pollan ska motioneras oxå. :)
 

Till veckan har vi dressyrtävling bl.a på schemat :D

RSS 2.0