Uteritt

Idag blev det en uteritt och kolla läget med Bellabus. Det gick rätt bra idag. Hon hade trevligt gung i början i traven, då jag red övergångar. Hon låg på lite i handen, men så länge hon rör sig bra så får det vara så just nu. Sedan galopperade jag två längor på rakbanan i vardera galopp där hon bara fick rulla. Bortåt gick bra, men hemåt blir hon lite taggad och som en liten köttbulle.
 
Red sedan vidare bortåt, och red travjobb med lite övergångar och skänkelvikningar. Hon var rätt fin!
 
Sen skrittjobb i form av mellanskritt på kort tygel, och ökad skritt på längre tygel. Varierade mellan detta och det gick väldigt bra faktiskt. Sedan blev hon taggad igen så då började jag med sidvärts i skritt.
 
Sedan var planen att ta två sträckor till på rakbanan, men då var den full med travhästar så jag travade hemöver istället. Hon var väldigt taggad först, så fick rida med ett ganska stort stöd fram, och hålla henne lugn, och hon tog ut steget rätt bra. Sen la jag in lite sidvärts, och då började hon slappna av och kunde trava på friskt i en trevlig trav och trevlig takt. :-)
 
 

Hmm...

Red dressyr på Bellabus idag, och hade tänkt mig ett lättare joggingpass där jag bara får känna att hon slappnar av och är mjuk och loss.. Men det var hon inte. Hon var typ inge bättre än när jag red lektion senast. Hon har ingen framåtbjudning, hon går bara och lägger tungan över bettet, stretar, grejjar med munnen och har sig. Så höll hon på mycket förut.. Men det har varit lugnt ett bra tag.
 
Jag red mycket i skritt till en början med massa olika sidvärts, och var noga med att hon skulle ta skänkeln och skritta på framåt. Men när jag insåg att bjudningen inte blev  direkt bättre, så provade jag att trava ett tag. Men det blev inge bättre, så jag la in galopp och red trav- och galoppövergångar och tänkte bara på att start och stopp skulle funka. Lite renodla-hjälperna-tänk.
 
Det blev genast bättre. Hon fick lite mer bjudning. Sedan efter skrittpaus så jobbade jag i nedsittning och fortsatte med att jobba fram bjudning via övergångar. Det blev ju bättre, absolut.. Men hon känns liksom inte bra, som hon brukar. Det är som att hon sitter fast. Eller, egentligen, det hon har svårt för känns det som att det är lite värre än det brukar. Hon har så svårt att länga ut vänstersidan i höger varv.. Och idag hade hon svårt att runda sig i vänster varv.. Hm. Sedan tappar hon ju ett bakben ibland, och det i sig är inget nytt, för det har hon gjort i många år pga gamla skador. Men idag, och förra passet för Marita så har hon tappat det mycket mer än vanligt. Sen knäpper det i ena bakbenet oxå innan uppvärmning typ.. ?
 
Så jag blir lite nojig. Vissa saker liknar hur hon blev i juni förra året, när hon blev oridbar. Typ stel som en planka. Sen provade jag låta henne vila 1 v, utan resultat.. Och så gick hon lugnt i 1 vecka utan resultat. Så åkte då in till Per, och hittade egentligen inget nytt.. utan dendär gamla senskadan "bara". Så jag red på, utefter hennes förutsättningar, och hon snubbalde väldigt mycket bak under den perioden. Och värst blev det efter vila. Och både idag, och passet för Marita, så har hon vilat dagen innan... Samband? Hm... Vem vet.
 
Så märkligt. Men jag rider på och känner efter och ser vart det bär.

3 days

I fredags fick Bellabus en joggingtur ute på 1 timme, i skritt och trav. Hon var fortfarande brunstig och knäpp, så jag lät henne gå på sina villkor i stort sett. Jobbade med det som gick, lite halvhalter osv. Men hennes fokus var liksom någon helt annanstans. Men det går ju bra så länge jag är inställd på det. ;-) Så det får liksom gå, inget att göra en grej av.
 
I lördags så red vi ett pass ute + varvat med rakbanan, i alla gångarter. Här var hon rätt så fin, gick iallafall att kommunicera med. Så hon är nog påväg tillbaka känns det som, lilla B. :-)
 
Idag så har jag och Melina ridit till havet och jobbat lite i vattnet med Bellie och Rasmus. Båda var så himla lugna idag, vi var helt chockade.. Haha. Bellie brukar ju bli så himla taggad, främst av sällskapet, men även när vi rider på ängar/hav/strand. Men hon var väldigt lugn lillpuppan. :-)
 
Imorgon får hon en vilodag, med kanske en promenad elr så.

Dressyrlektion

Idag var det dags för dressyrlektion igen. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag ska inte rida lektion än på ett tag iallafall tills jag är mer stabil i mitt mående.
 
Bella var väldigt spänd och stretig idag, och munnig, vilket hon inte varit på länge. Jag kände mig bara irriterad och tvär... så den kombon var ju liksom sämsta möjliga. Men vi kämpade på och glimtade till där emellan, och hon blev väldigt fin i vissa övningar. Jag fick bra mkt bra  tips att jobba med. Men liksom, minsta lilla så föll allt i min värld.
 
Så jag tar ett chillpill och trimmar på egen hand ett tag, då jag och Bella kan gå in i våran bubbla och anpassa dagens humör helt efter varandra.
 
Melina har fotat <3
 
 

Gårdagen

Igår så red jag ut en sväng på Bellabus, och eftersom hon är lite speciell nu så fick hon bestämma rätt mycket. Jag hade väldigt låga krav. Hon fick trava på och sträcka på benen helt enkelt, så länge hon kändes hyffsat balanserad. Man får liksom kompromissa när stona har sina perioder liksom. ;-) Hade tänkt rida till stranden, men påväg ut till själva stranden var det sjukt djup lera, så vi vände.. Får vänta tills det torkat till lite.
 
Idag får vi se, blir ev. vila idag.

Gårdagen

Igår så stod uteritt på schemat. Hade en planerad runda, men när vi kom in i skogen så stod där en älg, och Bella blev alldeles till sig. Jag tänkte äh, vi går på våran väg i alla fall, men nä, då går älgen emot oss. Så jag vänder Bella fort som fan, och vad upprörd hon blev.. Sen var liksom ridturen körd.
 
Joggade uppför hela hartungvägen, hade dessutom hackamore (hon går så illa på det), och försökte att bara trava lugnt och att hon skulle ta halvhalter osv. Men det gick inte så bra.
 
Stannade sedan för lite galopp på en rundbana, och red galoppen i nedsittning och försökte få henne att jobba. Men nä, jag hade hela hästen i armarna.

Detta stryker vi ett streck över, sämsta passet på lääänge. Brunstig är hon också igen... och nu börjar hon få bitmärken i röven av sin nya kompis också, för att hon står och kåtar sig. Herregud. Vad har hänt med hennes hormoner såhär på äldre dagar?? La till munkpepparen så får vi hoppas det går över igen..

Update

Alltså ärligt talat minns jag inte alls vad jag och B gjorde i torsdags och fredags. :o Helt otroligt.. Senil man är. Jo nu!! Melina red för tusan i torsdags,  såg jag nu på hennes blogg. Haha. Jösses. En tur i skritt och trav. I fredags lär hon ha vilat skulle jag tro.
 
Men i lördags red vi en uteritt där vi red fram i skritt- och travjobb först ute, och sedan stannade till på rakbanan och galoppjobbade. Jag fick ha henne mycket på yttertygel och be henne hålla igång galoppen själv. Till en början bröt hon av hela tiden för jag erbjöd inte henne ett femte ben där fram, utan att hon fick bära sig själv och därmed hålla igång galoppen själv. Hon blev väldigt fin efter en stund. :-) Ett rätt bra pass.
 
Igår så fick hon vila. Idag blir det ev. en uteritt.

Gårdagen + idag

Igårkväll så tog jag och Bella en skrittur på 40 minuter, där vi red i lite backar och passade på att rygga lite uppförs, och göra halter nerförs. Hon skötte sig finfint!
 
Idag så for vi till klubben och trimmade lite dressyr själva. Det gick väldigt bra. :-) Hon är så fin tösen! Red först i skritt i lite tänk mot fram- och bakdelsvändningar. När det kändes bra travade jag igenom travprogrammen i LB:2 och LA:3. Hade henne väldigt mkt utåtställd idag, för hon var inte helt loss, men när jag rider henne utåtställd och vänder henne för ytter så kommer hon lös mkt bättre och hamnar på yttertygeln. Hade samma tänk som i galoppen, att jag håller henne på ytter och så får hon själv hålla igång gångarten, och då måste hon slappna av för att det inte ska bli avbrott eller taktfel.
 
Sedan rullade vi igång i galopp, och samma där, utåt- vs inåtställning, check att hon tar halvhalter, tempoväxlingar osv. Hon var väldigt trevlig! Så himla fin tjej.
 
Efter skrittpaus så red vi igenom LA:3ans skänkelvikningar + volten, och låg och rullade så. Hon var trevlig! Red 3 ggr i vardera varv innan det kändes helt bra. Skänkelvikningarna flöt faktiskt på bättre än det brukar idag.
 
Sedan bestämde jag mig för att ta itu med akilleshälen igen, nämligen trav- och galoppövergångar. Men det gick så bra! Jag red runt fyrkantsspåret, tränade på att fatta galopp på rakt spår, gärna där den fattas i programridningen. Och galoppfattningarna är inte jättebra, men dom blev bättre ju fler jag gjorde. Vi behöver öva lite på det nu, för dom har blivit lite sämre då jag typ gör en grej av det, och då blir det fördröjning. Men jag var lugn och gjorde bara om ifall det blev fel. Men mycket trevlig galopp! Och avsaktningarna var helt okej. Fick lägga några volter för att lugna henne, men det gjorde jag genom utåtställning för då ramar jag in bogarna som far iväg annars. Så då kunde vi rätt snabbt fatta ny galopp.
 
Jag är himla nöjd med dagens pass. <3

Gårdagen

Igår fick sig Bella en uteritt på drygt en timme. Vi hittade en ny mysig skogsstig som innebar lite klättring för fröken. Det blev perfekt. Efter 25 minuters skritt så travade vi uppför hela hartungvägen med fokus på halvhalter. Det gick bra, hon kändes helt okej. Sista biten tog hon galopp pga ett missförstånd, men hon galopperade så fint så det fick liksom gå. ;-) Sen skrittade vi hemöver.
 
Idag får vi se vad vi hittar på..
 
 
 
 
 
 
 

Dressyr

Idag så blev det en lång dag i stallet, och vi har haft bra väder så det var supermysigt! :-) Fixade allt åt Bellabus, sedan kom Melina och Rasmus tillbaka från tävlingen, och då flirtade jag med henne och fick henne till att vara kamerakvinna när jag skulle rida. ;-) Sen hjälpte jag henne att mocka ur gamla hagen. Så tiden drog iväg. Sedan blev det stallet igen och jag  tog ut Bellabus för att få beta gräs i 20 minuter.
 
Ridpasset blev ett joggingpass då jag inte är på topp i mitt mående just nu. Hade egentligen en lektion inplanerad denna helg, men den fick jag avboka då jag måste stryka en massa i mitt schema om jag ska hamna i balans igen. Så ett mysigt joggingpass idag helt enkelt.
 
Började med att skritta fram ute i området, sedan lite skrittjobb i paddocken innan jag rätt snabbt började travjobba med övergångar. Hon kändes lyhörd och trevlig! Jag la in övergångar mellan trav och galopp, och det gjorde hon galant. Fy så härligt!! :-D Hon var riktigt trevlig.

Sedan bestämde jag mig för att prova lite mer övergångar mellan trav och galopp, där hon satt mer ihop. Så jag jobbade henne under nedsittning några minuter i varje varv, och hon var så duktig! Alltså... Det släpper hela  tiden för oss nu och går bättre och bättre. Älskade lilla ambitiösa röding. <3
 
 

Dressyr

Ikväll blev det ett dressyrpass för fröken Bus. Egentligen hade jag planerat att åka till färsta, men det blev så sent så jag kände att jag inte orkade.
 
Så det fick bli ett pass på plan bredvid stallet. :-) Jag tog fram 12 st bommar och la som ruter ess.
 
Började med att skritta fram ute i området, och sedan började jag skrittjobba i paddocken. Bella var spänd och stretig till en början. Jag red olika sidvärts för att få henne att lossa lite. När hon kändes okej gick vi över till trav, och jobbade med att hitta en jämn bjudning och sug fram till bettet. Hon kändes rätt fin! Jag kände idag tydligt hur jag behöver göra för att korrigera högerbogen i höger varv. På något sätt bara kände jag känslan att hon var sned, och liksom lyckades driva yttersidan och vända framdelen efter bakdelen. Vi tragglade på så ett tag. Så pass att hon idag blev lite grinig på mig. Men det gick snabbt över.
 
Joggade igång i galopp, där hon var superfin i båda varven. Ställde utåt vs inåt, och la även in övergångar till trav vilket gick SUPERBRA! Ingen stress-trav, utan rätt lugn och trevlig.
 
Efter skrittpaus började vi först med att rida över alla fyra bom-stationer som dom var, så att hon fick se dom. Sedan började jag övningen, vilken är så att man rider in vid A, upp på medellinjen och över 3 st bommar. Sedan skänkelvikning till exempelvis E eller B, och sedan skänkelvikning tillbaka till medellinjen till 3 st bommar innan man kommer till C och byter varv. Så låg jag och rullade ett bra tag. Och det tog nog på, det är ju ganska mkt uppförs i denna paddock, så det blir jobbigare än normalt bara det. Och så bommar så att fröken får lyfta på benen, och så skänkelvikning.
 
Det kändes sisådär från början, och jag fick jobba med att få min egen kropp på plats så att jag kunde ge Bella korrekt hjälper. Sedan kände jag att hon ej tog skänkeln i sidvärts så då fick jag ta igenom det en gång i skritt, och sen satt det. Så då avslutade vi efter ett par varv i båda varven. Det kändes toppenbra på slutet! :-)
 
Bestämde mig för att jogga av henne i galopp, och lägga in övergångar till trav. Och det gick så vansinnigt bra!! Riktigt trevligt trav i övergångarna och hon hade verkligen ryggen med sig och jobbade genom hela kroppen. Inget trippigt alls! Wiho. :-)
 
Så fin tjej. <3

Mån + tis

I måndags fick Bella gå en uteritt med fokus på skritt och trav, jogging. Vi red övergångar med fokus på att hon skulle göra dom korrekt istället för NU. Så det fick alltså ta lite tid, för att hon inte ska bli tvär och falla fram på bogarna i avsaktningen som hon annars gärna gör. Det gick helt okej en stund, men det var en hel del tragglande för att få till det. Mot slutet blev hon faktiskt väldigt fin, då jag la in mellantrav i arbetet.
 

 
Igår så red vi ut i alla gångarter. Först skritt och travjobb som en uteritt, och jag kände direkt att hon var rätt tung fram och hängde i bettet. Så det var tragglande idag med. Red massor med skänkelvikningar både från sida till sida, och längs med vägen. Bitvis gick det bra. Traven rätt okej bitvis, med fokus på lydighet.

Stannade vid rakbanan och galoppjobbade henne lite, och själva galoppen var rätt okej från början. Sedan blev hon väldigt taggad och frustrerad, men ändå på ett kontrollerbart sätt. Svårt o förklara. Hon stegrade/hoppade fram typ 3 ggr i frustration, haha sötisen..  Men överlag var hon så stark och liksom.. Jag fick inte riktigt loss henne.
 
Så jag valde att gå till rundbanan och göra ett sista försök med att få henne lite loss. Och DÄR släppte det äntligen! Jag ställde henne utåt, och lättade i innertygeln, vilket betyder att hon måste slappna av och galoppera avspänt för att ens kunna hålla galoppen. Så saktade hon av så fattade jag bara ny, och efter en liten stund var hon superfin! Bärig och trevlig i en rund galopp och en rund trevlig form där jag kunde skifta ställningen enkelt. Körde tre varv på detta sätt med många fattningar. Superfin!
 
Så det var verkligen kul att kunna vända ett ganska så kackigt pass till något som var väldigt bra.

Tävling!

Idag är jag SÅ stolt över mig och Bella! Det har gått så himla bra idag, och det funkade utmärkt att ta med nya ridsättet till tävlingen. Visste ju inte alls om det skulle funka eller om vi skulle hamna i gamla spår och bli sådär spända och tappa kommunikation. Men det gick alltså så himla bra. :-D
 
Jag red fram inne i ridhuset, och skrittjobbade lite först. Bella var väldigt stretig och försökte pinna iväg i sin spända skritt. Men jag hade is i magen och red som vanligt och väntade ut henne. När hon kändes ok började jag jogga igång henne, och hon kändes rätt fin! Men bitvis blev hon stretig och spänd. Så det tog en stund innan hon kom loss. Sedan fick hon galoppera loss sig medans jag stod i lättsits, och varierade ställning på henne.
 
Efter detta gick vi ut till collectingring och där skrittjobbade jag lite mellanskritt på lång tygel vs kort tygel. Gick bra. Sedan jobbade jag henne i nedsittning och det kändes bra. In på banan och där blev hon åter spänd och stretig. Men jag fortsatte ha is i magen och be henne vänta, och samtidigt komma ihåg att rida på framåt, framåt, framåt. Och då trillade poletten ner. Hade ett trevligt sug bakifrån in i handen. :-)
 
Red programmet, LB:1, och det gick väldigt bra! Jag kände mig fokuserad, Bella var med mig. Inga missar. Så supernöjd med ritten. Den blev på 65,89% och jag blev 3dje placerad. Så kul!
 
Sedan hade jag ca 30 min till nästa klass, så jag hoppade av och gick med henne i 10 min innan jag satte upp igen. Och då skrittjobbade jag, och travjobbade lite skänkelvikningar. Hon kändes VÄLDIGT trevlig. Hon hade coolat ner rejält, och blivit mjukare.
 
Red programmet, LA:1, och det gick så himla bra. Hon var väldigt lugn som sagt, så det kändes lite segt ibland, så fick driva på henne här istället. Men himla trevlig tjej. :-) Det enda som jag känner blev "fel" är galoppfattningarna som inte blev så bra. Men hem å träna. Det är jag som spänner mig och gör en grej av dom. ;-) Men ingen panik liksom... Här fick vi 65,14% eller nåt.. Över 65% iaf. Minns inte exakt, haha. Men jag fick exakt lika mkt som den andra placerade, men hennes "allmäna intryck" var ngt bättre, så det blev hon som fick placeringen.
 
Så sjukt nöjd med dagen! <3
 

Dagens Bella

Idag red jag ut en sväng med Bellabus. Först jogging som framridning, med halvhalter, halter, rygga, sidvärts, och lite tempoväxlingar. Hon var inte alltför trevlig idag fröken. Hon var spänd och lite tittig och hamnade i framvikt lätt, hon la sig i min hand och tyckte jag skulle bära henne idag. Försökte rida lös det så gott jag kunde. Bitvis var hon fin, eller okej. Men mest inte, haha. ;-)
 
Gick ner till rakbanan och tänkte att jag låter henne komma loss i kroppen genom lite galopp istället, vilket funkade rätt bra. :-) Hon låg på där oxå, men jag tog igenom förhållningarna så tillslut var hon ridbar där oxå, och då avslutade vi. Jag tänker även väldigt mkt nu på att inte följa med i hennes stress-tåg.. utan stanna kvar i sadeln och sitta lugnt och stilla. Istället för att när hon stressar upp sig och snabbar på, så hakar jag på och ingenting blir bra. Idag tränade vi mycket på övergångar mellan skritt på lång tygel, och skritt på kort tygel. Upptagningen där är den vi behöver jobba med. Gick väldigt bra faktiskt.
 
Tävling imorgon, håll en tumme att vi kan slappna av och lyckas kommunicera någorlunda jag och B. ;-)

Dressyr

Idag for jag och Bella över till Färsta för lite dressyr. Hon var FANTASTISK! :-D Jag skrittade först fram ute på hårt underlag, och sedan gick jag upp till paddocken där jag började skrittjobba med att flytta henne för skänkeln, lite flytta bakdel, och lite flytta framdel. Efter en stund började jag jogga henne. Jag var noga med halvhalter, och la in volter, varvbyten, snett igenom, mellantrav, ja en massa skillnader. Vi låg och rullade på så ett tag, och sedan var det dags för galopp. Hon fick rulla på och jag stod i lättsits, och hon var så trevlig! Jag ställde åt båda hållen och checkade av så att hon var med. Hon var så avspänd och trevlig lilla fröken.
 
Efter en skrittpaus bestämde jag mig för att jobba med galoppen, och öva på mellangaloppen. Jag fick ännu en aha-upplevelse idag, och blir såhär... varför tränar jag inte på det som kommer i programmen? Ordentligt? Alltså, ja, jag rider mellangalopper osv ute, men jag måste ju träna på det så som det ligger i programmen. Med upptagning och allt så att man hinner med alla moment. Inte konstigt att det blir jobbigt på tävling när varken jag eller B har momenten riktigt i kroppen.
 
Men jaja, vi övade alltså på detta idag. Och då började jag i höger varv, och red snett igenom i en trevlig mellangalopp, och sedan noggranna halvhalter, och då behövde jag bara räta upp mig så fortsatte hon galoppera i en trevlig arbetsgalopp. Det är helt otroligt! Vanligtvis blir hon spänd och bryter av, men det är ju för att jag inte haft igenom dessa halvhalter som jag börjat med nu sen en tid tillbaka. Men ändå, så sjukt härlig känsla hon bjöd på. Iallafall, jag fortsatte sedan kortsidan i förvänd galopp, och så vände jag snett igenom igen, och så låg jag och rullade på så. Hon bröt av några ggr, så att jag fick rida om, och RIDA lite mer där hon fick det jobbigt. I den förvända bl.a. Men hon bär sig så fint. :-)
 
Sedan i vänster varv, och det gick minst lika bra. Alltså vilken fantastisk känsla att verkligen sitta på hästens bakdel, och bara behöva räta upp sig för att få den att samla sig lite, och hon bara fortsätter galoppera i det läget utan att jag behöver göra nånting just.. Hon bara bar sig och höll galoppen liksom. Vanligtvis måste jag stötta både här och där. Men nu när jag börjat be henne om halvhalterna har det gjort att hon måste bära sig själv.
 
Red inte alls länge, utan avslutade rätt tidigt när allt kändes bra. Hoppade av och skrittade av henne för hand. Tycker det är viktigt att avsluta i tid.
 
Hon är bra fantastisk. <3

Gårdagens uteritt

Igår red jag ut på Bellabus i 1 tim och 20 min. Hon brunstar så in i norden just nu, och är alldeles full i vårkänslor. Man ser liksom redan på gången att hon har vitögat framme och har span på allt som låter och syns.. Så jag tänkte ja, detta blir som det blir.. Men hon var fin! Väldigt fin bitvis. Löste det väldigt bra. Skrittade först ut upp i skogen en
sväng, och sedan tillbaka. Sedan joggade vi genom byn med fokus på att hon skulle ta förhållningarna, och hon svarade väldigt bra. La in några övergångar också. Sedan när hon kändes bra så la jag in mellantrav så att hon fick sträcka ut sig genom hela kroppen. Hon kändes väldigt trevlig i det arbetet.
 
Sen mina vänner, kom jag på den briljanta idén att träna på att ge lång tygel och länga skritten, och sedan upptagning därifrån till skritt på kort tygel. Det är ett problem vi alltid haft, att när man tar tygeln börjar hon att streta och ja.. kommer ur balans. Så varför tränar vi aldrig på det!? Jag fick liksom en aha-upplevelse av mig själv igår. Det gick ju superbra när vi tränade på detta, och det är klart det aldrig blir bättre om vi inte tränar även på såna saker.
 
Och sedan kom jag på att, när hon börjar streta så hamnar hon i min hand, och då börjar jag att jucka med sätet för att få henne att ta längre kliv genom kroppen, och så börjar hon trippa på, och skjuta ut en bog här och en rumpa där, och jag ger tusen olika hjälper.. och det blir kaos. Så jag kom på att det funkar om jag bara är enkel.. sitt rakt upp och ner och vänta på henne. Jag ska inte haka på hennes tåg och börja jucka mig fram, utan jag sitter kvar och väntar, och vips så var hon med mig. Snabbare och snabbare. Superbra jobb.
 
Sedan gick vi till rakbanan och galoppjobbade lite, att hon skulle ta halvhalterna, och vänta. Och det gick helt okej. Och emellanåt i skritten, så använde jag dehär tänket ovan att inte haka på hennes stress-tåg, utan bara vänta in henne. Och det gick så bra. :-) Visst tar det tid, hon blir ju laddad, men detta funkade riktigt bra.
 
 

Update

I helgen fick som sagt Bellie vila då hon dragit av sig en sko. Igår kom Glenn och slog på skon igen. Det har verkligen varit fullt upp i helgen.. Jag har nog mockat i 9 timmar, så det var nog lika bra att Bella inte gick att rida, för jag vet inte hur jag hade orkat. Igår var jag i stallet i 12 timmar, från 8 på morgonen till 20 på kvällen, med en halvtimmes lunch hemma. Och underbart väder! Så jag har ju haft det toppen.
 
På kvällen red jag och Melina ut tillsammans på en skritt- och travtur. Bella var rätt spänd, tittig och inte alls så lydig den lilla fröken. Men jobbade en del sidvärts med henne och bitvis var hon fin. Så man får väl vara nöjd. Det är som det är. ;-)

RSS 2.0