SÅLDA

AMIGO Hero 50g. Lila. Nästan nytt! Använt 3 ggr sedan det köptes in i höstas.
AMIGO Hero 0g. Mullvadsfärgat med avtagbar hals.
 
145 cm på båda. 500:- st.
 
 
 

Dressyr i ridhuset

Imorse for jag och Bella in till klubben för lite dressyr.  Började med en massa skrittjobb även idag, säkert 15-20 min. Hon var okej. Svarade bra på halter. Provade även lite slutor, gick ganska bra. Fick hjälp utav en volt innan.
 
Joggade fram i en KANONTRAV! Fan vad fin hon var. Hon låg inte på någonting i handen, utan reds med ben och säte, och hon svarade liksom så himla bra. :-D Vi rullade på ganska länge här, för jag insåg att vi behövde träna raka linjer. Så jag red runt i ridhuset och bytte varv ganska ofta, och från en bokstav spikrakt till en annan. Hon blir vinglig här för hon stödjer sig gärna av väggen, och den hederliga snett igenom-linjen. Men raka linjer som bara kommer tycker hon blir lite besvärliga. Så det tränade vi mycket på. På slutet gick det skitbra, då var hon verkligen med mig. Så där avslutade vi det jobbet.

Fortsatte med travjobb sedan, och provade lite skänkelvikningar. Men asså, jag känner sån frustration för att det inte GÅR! Jag blir galen. Så fort jag börjar flytta henne så går hon och stretar, tappar dendär förbaskat fina takten. Och sedan går hon med huvudet totalt på sned i skänkelvikningen. Suck. Jaja, blicka framåt. Det kommer väl en dag då poletten trillar ner för oss oxå. ;-) Traven i övrigt i dethär jobbet (på volter och raka spår emellan skänkelvikningarn) var TO DIE FOR. Så jäkla bärig och fin.

Sedan var det dags för lite galopp. Höger galopp. Red innanför spåret, som jag oftast gör, och jävlar vad hon vinglar på.. Hon tkr det är så skönt att gå längs väggen på spåret. Men vi kämpade på, la in någon volt här och där. Red lite förvänd, den var OK. Red tillbaka till rättvänd, kom och red förbi ett hörn, och DÄR kom jag på vad vi skulle jobba med i galoppen. Hon tippar ju alltid då vi rider i ett hörn, eller om vi ska rida halvt igenom och komma in i förvänd galopp t.ex. Då tippar hela hästen åt höger, för hon inte tar i med innerbak och formar sig.

Så det fick bli dagens galoppjobb. Och det gick faktiskt asbra! Hon tyckte det var jobbigt för svettig blev hon, men hon kämpade och tog i och rundade sig riktigt fint där bitvis. Så det ska vi jobba vidare på, för det har varit alldeles för mycket slarv med dom bitarna. ;-)

Jag sket sedan i vänstergaloppen då hon jobbat på så bra hela passet, och traven var en jäkla DRÖM!! Skritten var katastrofal, öppen i formen och ja... allmänt hemsk. HUA!!! Men den där fantastiska traven där vi hade en perfekt kontakt med hand/mun, utan att hon drog eller något, den kompenserar upp allt det dåliga. :-D

Jag hade en plan om att rida igenom LB:2an på slutet, men hon var så jäkla laddad när jag tog tyglarna igen... Så jag sket i det och la ner henne i formen istället och travade av. Det hade bara förstört om jag börjat med programridning på en sådan spänd liten fiolsträng. När jag fattade trav blev det galopp osv. Så på den nivån var det. ;-)

Imorgon blir det uteritt. <3

Dressyr på travbanan

Idag då jag skulle rida så snöade det blötsnö, och blåste lite smått. Så jag tog ett pass på travbanan idag, och jag slängde även på na bomull + luva. Funkade asbra idag igen!

Bella var riktigt fin idag. :-D Jag hade tänkt ett litet "slöpass" då hon inte brukar vara så samarbetsvillig i dels vädret, dels på travbanan. Men idag var hon kanon från start. Började med massa skrittjobb, och hon var så lugn och fin. Ibland blev hon lite motsträvig men det jobbades snabbt bort. Red halter först, sedan la jag in skänkelvikningar och så småningom slutor. I början blir slutorna lite kackiga, för dels så kanske inte jag gör helt rätt (?), dels så förstår hon inte riktigt. Men ju fler vi gjorde desto bättre blev det, och jag tyckte hon klev på avspänt och med en ok takt tillslut. :-)

Sedan joggade vi igång med lite övergångar, här lyssnade hon bra i början. På kortsidorna red jag bakdelen innanför, och det gick super. Ibland blev hon lite motsträvig i övergångarna, men även det var ganska snabbt åtgärdat.

Sedan tog vi lite galopp, idag blev det förvänd. Hon var asfin!! Jag började med alla nya övningar i höger varv, vårat svåra, men det gick svinbra hela tiden. Galoppen var toppen. På kortsidorna som är som en böj, fick hon gå förvänd. Och på långsidorna så saktade jag av och fattade rättvänd. Så hon fick variera. Hon fick en flipp där en gång, där hon tyckte det blev lite svårt. Elr hon trodde det var svårt. Haha. Men jag lugnade henne och sedan fortsatte vi.

När jag precis bytt varv och skulle ta andra galoppvarvet så har vi precis fattat rättvänd galopp på en långsida, då hon ser en häst bredvid som ligger och rullar, och hela hästen ba spänner sig, det går fortare för varje galoppsteg, hon har tappat kontakten alldeles.. och ja, hon stack! Hahaha. Några 10 tals meter. Jösses. Sedan när jag fått koll på na igen så körde vi ett varv i den galoppen, förvänd. Gick  jättebra! Sen lite avtravning lång och låg. :-)

Fin tjej liksom! Imorgon är det ridhuset för oss som gäller, trooor jag iaf.

 

:-)

Det andra ifrån vänster kom med posten igår. GILLA! Bilden är Kyro Riding Gears. HÄR är hennes blogg. HÄR är hennes hemsida.
 
 

Jippi!!

 

Dressyr, fotografering

Idag fotade Melina mig och Bella när vi red ett pass på planen. Det var is med lite snö ovanpå, så det var rätt halt. Trodde det hade satt sig, men det hade det inte. Men vi körde på i den mån det gick. ;-)

Hon var OK i skritten. :-) Sen skulle jag börja jogga igång henne, men hon var skitsur och började fatta galopp istället. Taggad. Igen. Så jag saktade av till skritt, och sen fick hon galoppfattning vid tillfälle och så joggade vi igång i galopp istället = NÖJD HÄST! Hon frustade och grejjade, och var utomordentligt fin! :-D Jag jobbade med att försöka få arslet att stanna i sadeln, genom att ta i med magmusklerna. (Y)

Sedan höger galopp. Den var kackig idag. Hela högersidan som innersida var kackig idag. Jag ska nog gå till min sjukgymnast snart igen och fixa till min rygg, det kan vara den som är sned oxå. Fast jag inte känner av det just nu. Men jag ser på bilderna att vänsteraxeln är tillbakaskjuten, och högerhöften framskjuten. Så då är det inte konstigt om hon inte kan jobba ordentligt i höger varv. Men vi rullade på i galoppen, lite små tempoväxlingar på långsidorna, och volter på kortsidorna.

Sedan skrittpaus, och sen drog vi igång med lite övergångar i trav/galopp. Gick jättebra! Hon var lite frustrerad, troligtvis pga underlaget. Så hon tänkte lite bakåt osv. Men det gick bra iallafall, jag är nöjd. :-) Högergaloppen var lite bättre i detta jobbet än i framridningen. Sedan avtravning i lång och låg form. Fin tjej idag! :-)
 
 

Dressyrlektion

Idag var det dags för dressyrlektion igen. Värmde först i skritt ganska länge, provade på lite skänkelvikningar, red serpentiner, halter osv. för att checka av läget. Hon var okej. I skänkelvikningarna var hon ganska stretig, men bitvis ok.

Joggade sedan igång en tokladdad häst. Sedan lite galopp, och den var fin i båda varven, men laddad...

Fick jobba öppnor och skänkelvikningar idag igen eftersom hon behöver sättas i jobb när hon är såhär extremt ladddad. Det gick sådär. Det är så svårt när hon ligger på såhär och är så himla taggad... Man får liksom rida så bra man kan och så får det bli som det blir ungefär.

Galoppjobbet var bättre, men hon var stark bitvis. Började på en volt och fick öka/minska volten, det blev hon jättefin av då jag hittade yttersidan på ett väldigt bra sätt som hjälpte mig att få ner henne i tempo och takt. Sedan fick vi rida öppnor på långsidorna, det gick sådär. Bättre i vänsteröppna.

Sedan joggade vi av länge och väl, och så fick vi prova skänkelvikningar i den formen, och ja, det gick nog helt okej det med.

Vi har strålande väder idag, och jag hoppas på lika fint imorgon för då ska det fotas lite. :-D

 

Uteritt i snöstormen

Idag blev det en uteritt i storm. Det blåste ganska bra, och i regel rider ju inte jag ut då. Eftersom polle kan bli alldeles prillig och dansa runt mitt i vägen, köra ut röva och ja... en fara för oss båda helt enkelt. Men jag tänkte att vi skulle ut i skogen och hålla oss till skogsvägarna, så vi kunde rida ut ändå. Jag provade en ny sak idag. BOMULL. Med luva. Fasen vad bra det funkade!! Hon var lugn, jösses.

Idag var hon finare än många andra uteritter, och då var det som sagt storm idag. Det är helt otroligt. :-D  Jag skrittjobbade henne först och lekte lite med skänkelvikningar, och när hon lyssnade ok där så joggade vi igång lite. Hon var först som skjuten ur en kanon och bara sprang. Men började rida övergångar och då fick jag ordning på den lilla röda. ;-) Hon blev väldigt fin!

Fortsatte leka med slutor och skänkelvikningar i skritt, och i traven så fick hon mest variera mellan rakriktning och ställd åt olika håll. La inte lite skänkelvikning på rakt spår där, men vi tog det mest chill i traven. ;-)

Sen fick hon ta en galopp på hemvägen, ganska fritt tempo. Sen på hemvägen skrittade hon hyffsat lungt och på lång tygel. Ja, ni hör ju?! Bomull gör susen med andra ord. :-D

 

Fantastisk skrittur!

Idag på min rast tog mig jag och Bella en fantastiskt härlig skrittur i det underbara vädret. Jag hade mockat och fixat rubbet på morgonen vid utsläppet, så endast en skrittur återstod. Bella var underbar!! Vanligtvis är hon lugn först, sen tar det inte lång tid innan hon blir astaggad och pinnar på så man får skavsår i stjärten. Men inte idag. Idag var det så jäkla härligt! Vi bara myste. Det var under ca 5-10 min som hon var dryg, där jag fick ha korta korta tyglar och parera varje steg för hon skulle rusa som en dåre, precis där det var sämst underlag. Men det var som sagt en kort bit, sen blev hon normal igen. Så långa tyglar hade hon 90% av ridturen, vilket INTE är vanligt. Jag njöt!

Imorgon vankas vila.

 
 

Torsdag och fredag

Ja herreminje här är man inte aktiv inte! Livet som popstjärna är otroligt jäktigt..

Igår följde E med ut på tur igen (har nog inte ens skrivit om första ggn? hehe), så Bella gick hyffsat lungt. Men vi red lite fram och tillbaka, medans E promenerade. Tog lite trav, lite galopp osv. Elr ganska mycket ändå, trav alltså. Ett normalt pass typ, lite kravlöst eftersom hon gick dressyr dagen innan och skulle gå dressyr idag.

Idag blev det alltså äntligen lektion för G! Men jag har värsta PMS-dagen så jag kunde absolut inte vara glad efter passet. Det gick egentligen väldigt bra, började med att värma själv och Bella var fin. Hon var fin i skritten först men sen började hon konstra, men efter jag fått bukt på na så körde vi igång i trav och galopp och det gick som sagt väldigt bra.
 
Sen kom G och jag bad om att få fila på skänkelvikningar för att jag ska hitta känslan. Vi red skänkelvikningar på diagonalen, och öppnor/skänkelvikningar på långsidorna ner. Så det blev MYCKET sidvärts. Bella tog i riktigt bra och sviktade fint på långsidorna. Diagonalerna har jag svårare för då jag GÖR för mycket. Och så kramphåller jag med överarmarna, herregud. Slappna av i gäddhänget och krama med FINGRARNA. Hur svårt ska det vara?! Blir galen. Men iaf, vi jobbade med att jag skulle sluta göra så mycket. Och visst, det blev ett bättre flyt, och G sa till och med att vi gjorde några riktigt bra skänkelvikningar. Men jag som är van att göra alldeles för mycket tycker ju då att det inte känns som att vi flyttar ens? Elr det känns som att hennes röv är långt efter. Men det är den inte. Det var tydligen riktigt bra. Ja, det är väl bara att träna på antar jag, för att få in känslan. ;-) Och träna på att slappna av i armarna och bara krama med fingrarna så att jag inte blir stum.

Hon fick skrittpaus, och sedan återupptog vi detta arbete för att hitta rätt igen. Och denna gång var B väldigt springig, förmodligen pga trötthet. Sen förväntar hon sig ofta galopp efter travjobb... Så det var nog en kombo. Så jag blev ganska irriterad här men vi jobbade på..
 
Jag fick mig några aha-upplevelser och bra tips och råd. Så det ska jag allt jobba på. Men bara för att jag har en shitty PMS-dag så känner jag ingenting positivt alls. Jösses. Hoppas på en bättre dag imorgon!

Iallafall. Sedan undrade G om vi skulle galoppera, och jag svarade Ja.... Men det skulle jag inte ha gjort. För eftersom hon var springig redan i traven och vi visste att hon var trött, och jag visste att hon tagit i ordentligt med bakbenen, så borde jag ha lagt ner. Lätt att vara efterklok. Visst var galoppen ingen katastrof så, men det var verkligen inget att skylta med. Haha. G tyckte dock det var bra i vänster galopp. Vi galopperade inte mycket, men litegrann i båda varven samt lite förvänd. Hon var väldigt .... överallt. Hon orkade inte hålla ihop helt enkelt, och inte jag heller kanske. Och irriterad var jag.

Sedan travade vi av friskt och låååång och låg.

Ja, jag har alltså lärt mig både ett och annat idag. Om polle fått tagit i ordentligt sådär och visar att hon är trött, VAR NÖJD! Vilket jag brukar. Jämt. Men inte idag. Men nu vet jag det tills nästa gång jag får för mig något sådant. ;-)

Dressyr

For till ridhuset imorse för lite dressyr igen. Har försökt få ihop en träning med G hur länge som helst, men våra scheman går inte ihop just nu. Ska se om det blir någon träning ev. på fredag. Jag håller på att bli galen, vill träna.
 
Idag hade jag planerat lite programträning, men då det var många hästar i ridhuset fick jag lägga om planerna. Jag började med skritt, och jösses, hon var fin! Kom till ro nästan på endaste gång. Blev helpaff. Ibland chockar hon minsann! ;-) Red lite halter och det var bra. Joggade sedan igång, och då försökte hon springa ifrån mig först, så jag fick rida med massa ben och vändande tygeltag så att hon började sätta under sig mera. Gick fort över. :-)

Red lite ur travprogrammen på LB:2an iaf, i värmningen. Och det gick ju helt okej. Sedan joggade jag fram i galopp med inslag av volter likt LB:2an. Gick oxå bra. Hon var fin! Högern blir bättre och bättre. Och jag fokuserar grymt mkt på min vikt nu, att jag ska ha min vikt på rätt sittben så att det blir enklare för henne att förstå vad jag vill. Annars far jag lätt iväg på yttersidan, men jag kommer åt henne så grymt mkt bättre när jag sitter rätt. Såklart.
 
Sedan skrittpaus, och efter detta hade vi endast halva ridhuset.. Red volter i hörnen inför öppna på långsidan. Hon var lite stretig och sådär i vänster varv, lite svår att få lös. Sedan la jag in skänkelvikning så att vi kom ut i andra varvet och red höger öppna på långsidan, och så red jag så ett tag. Så det blev varannat varv. I högern börjar hon bli riktigt fin och orkar ta i i öppnan, men vänstern nja... Den blev dock bättre ju längre vi red. Sedan red jag mest skänkelvikningar, men dom är ju inte på topp. Men men, jag rider för att stretcha lite och gymnastisera. Hon blir ju mer loss så nånting rätt gör vi ju! ;-)

Sedan galoppjobb. Började i vänster, och jag kände att hon blev TUNG. Hon blev tung och springig.. orkade inte så mkt med andra ord. Jag red förvänd som en 8a, men bara tre gånger i varje varv, la in halt i mitten ibland. Det gick helt okej. Den förvända gick bättre än den rättvända, för det var då hon blev springig. Sen i högern så kände jag att hon kändes lite småtrött, så jag fick hjälpa henne mera. Men det gick bra och vi avslutade det arbetet i tid.

Men här kände jag mig inte färdig, så vi red lite trav- och galoppövergångar på 20m volt. VÅGAT! Såhär i slutet av ett bra pass när polle börjar bli lite trött. Med tanke på att jag har i huvudet att vi inte kan rida en övergång från galopp till trav, utan hjälp av tränare. Men tji fick jag! Det gick ASBRA! Ännu en gång imponerade hon. :-D Red några fattningar och avsaktningar i varje varv, och det var fasen inte svårt att få henne till arbete igen efter galoppen. Och alla fattningar tog hon klockrent. Skulle kanske önska liiiite mer framåttänk i själva fattningen, men det var bra!! Fasen vad skönt att veta att jag kan få henne till jobb efter galopp. Då kan vi verkligen börja fila mera på detta, för att ta oss till ännu en nivå. JIPPI! Hon var så duktig. :-)

Sedan travade vi av lång och låg och i friskt tempo. Det var skönt tyckte Bullan!! <3 Och just det, skritten idag var fan i mig fantastisk!! Nästan hela passet igenom. Hon rörde sig genom kroppen riktigt ordentligt, i form, och lyhörd för mig. Inge stret. Helt sjukt!? Hon var astrevlig. Jippi. Det finns där nånstans. ;-)

GAAAAH!

Tjenis penis!! Igår vilade Bullan. Idag ska hon gå en uteritt efter jag slutat jobba typ 16. Jag tog precis reda på hur lång tid det ska ta för min nya kavaj att komma. Blev jag glad?! NEJ! Blev galen. 2-3 månader. YEEEY. Tur jag beställde den hyffsat i tid iallafall då, för då kommer den iaf i MAJ när den riktiga tävlingssäsongen drar igång. Jaja, what to do liksom.
 
See you later alligator!
 
 

Dressyr

For in till klubben för lite dressyrarbete idag igen. :-) Började i skritt, och där var hon tjurig minsann.. känns som jag tappat detdär bra som jag hittade för att komma åt henne i skritten och få henne att vänta även där. Men, det kanske beror på att hon nu är oriden och lite extra taggad? Hoppas det.
 
Traven var fin då jag joggade igång. Vi hittar en väldigt trevlig travtakt nu, med svikt i steget. Men jag får vara tydlig med ramen, för annars hittar hon på massa annat skoj så som att kolla in andra ekipage el vad som händer i andra delen av ridhuset etc. Men nu hade vi ju inte några problem med det, bara att jag får ha en tydlig ram för henne. Jag red serpentinbågar, lite volter, övergångar etc. Försökte få henne bra i skritten i övergångarna, innan hon fick fatta ny trav. Gick ok.
 
Sedan värmning i galopp. Rätt fin högergalopp! Rätt trevlig polla. Även vänstern. Den var ju gudomlig. :-)
 
Sedan kom en ponnygrupp in, och vi var tvungna att hålla oss på en liten plätt nere i ena delen av ridhuset. Så då fick jag göra så gott jag kunde. Red lite öppnor på "långsidorna", och skänkelvikningar från att ha vänt upp, och så ut till spåret. Och så rullade vi på så. Gick helt okej. Inga bra skänkelvikningar direkt då jag hade så lite utrymme, men som sagt helt ok.
 
Galoppjobb fick bli skritt- och galopp övergångar. Dom gick ganska bra. Fick till ett par riktigt fina avsaktningar! Även fattningarna var bra. Hon var inte omöjlig att få i lugn skritt heller, även om det tog ett par varv ibland.

Sedan kände jag på den förvända, och vi hade ju som sagt jäkligt tight utrymme, men hon fixade det galant!! Jäklar så fin hon var. Jag var ju tvungen att samla henne lite extra och rida väldigt noggrant när vi vände över  till förvänd, och när vi vände tillbaka. Hon var iaf jäkligt fin. :-D Stark hon börjar bli alltså!
 
Sedan jogging i friskt tempo och utsträckt överlinje. Finpolle!!
 
 

Uteritt

Red ut på en sjukt taggad häst idag! Hon var rätt lugn i början. Skrittade på lång tygel, och sen rätt så omgående efter att jag tagit tyglarna så fattade vi trav och körde igång med övergångar. Hon var fin! Sen la jag in galopp i dom övergångarna, och då blev fröken väldig på G.. jobbade så på både dit - och hemväg. På hemvägen blev hon ännu värre. Haha. Jag gjorde ingen grej av det idag, utan bara red. Hon var astung i handen då hon bara sprang bitvis, men jag gjorde så gott jag kunde med förhållning/eftergift.

Hon vart helt galet frustrerad där ett tag, efter en galopp då vi skulle trava, men nix B skulle galoppera. Så hon flög och flängde och hade sig, snortaggad... så rätt vad det är så laddar hon och kastar sig uppåt/framåt, landar, tar tag i bettet då jag är ur balans, sätter av i galopp. Då gör jag en förhållning, och då gör hon ett till kast framåt. Men då jäklar vände vi igen, och så fick jag ryta i åt henne ordentligt med rösten EN gång, och då skärpte hon till sig helt plötsligt.

Hon blev rätt okej på slutet, om än väldigt taggad. ;-) Men bitvis fin!

Dressyr i ridhuset

Idag blev det äntligen lite JOBB för mig och Bellson. Vi for över till klubben för lite trimning. Inte alltför hård ridning dock då hon inte jobbat ordentligt på 3 veckor. Lite lagom sådär. Började värma i alla gångarter, där hon var... lugn? Men liksom lite stretig. Hon var stel. Men jag red på, det kändes halvkasst. I värmnings-galoppen kändes hon bättre. Försökte tänka avslappning och länga/runda formen på henne. Gick rätt okej. Hon var medgörlig. :-)

Sedan började jag travjobba henne, och jag red öppnor på långsidorna, och volt innan varje öppna för att få böjningen med oss. I detta arbete var hon faktiskt riktigt fin! Hon var ju på, men bara jag kom ihåg att rida med mage, ben och säte så gick det skitbra. Då hittar vi ett trevligt arbete. Men så fort jag börjar bromsa med handen så hänger hon ju i den. Men som sagt, när jag hittade ridning, vilket jag gjorde nästan hela tiden i denhär övningen, så gick hon kanon. :-) Och såhär jämna har öppnorna nog aldrig varit. Det gick bra nästan från början till slut liksom. I båda varven. Hon var springigare i vänster varv, sen blev hon lugn i höger så där fick jag nästan driva på lite.
 
Direkt efter en öppna på långsidan så red jag in henne i galopp, galopperad ett varv på volten och gick sedan över till förvänd. Och jävlar vad fin den förvända galoppen var idag!! Jag trodde vi skulle ha tappat massor i det arbetet, men liksom förra vilan (2 veckor i .. nov?) så hade poletten trillat ner ytterligare. För nu var det finare än någonsin. Väldigt jämn, taktmässig.. Inte lika mycket sladdande med rumpan osv. Jättefin!! Och inget avbrott. Började i högern. Sedan var det dags för vänstern, den var oxå kanon. Fick hjälpa henne lite mer här dock, hon fick ett avbrott. Elr ett halvt byte gjorde hon, så fick sakta av och fatta förvänd och fortsätta med lite mer stöd.
 
Sedan travade vi av lång och låg. Är supernöjd!! :-)

JAH!

Idag blev det en uteritt på morgonen för Bellabus. Skittråkigt underlag, bara hård is överallt nu. Och inga ängar funkar heller för det är så dåligt underlag. Hittade en stig som var upptrampad som gick att gå på iaf. Sedan fick hon jogga lite längs vägarna, lite fritt idag. Högre tempo och mindre krav. Lite  chill bara. Det gick okej.

När vi skrittade hem och nästan var hemma börjar det slamra vid ställningsmontaget, och ja.. vad ska man säga? Hon kvastar upp svansen, lyfter fram, och sen bär det iväg jävlar anamma! Haha. Nä, nu tog jag i. Men hon frustade och dansade omkring mitt i vägen, som tur var kom inga bilar. När jag skulle försöka få rätt på na så börjar hon istället galoppera, så där står hon mitt i vägen och galopperar i sidled. Gosse.. Jag undrade om hon var på riktigt. ;-) Lillpuppan!
 
 

Imponerande!

Jisses, idag imponerade hon lilla rödbetan. Red ut nu ikväll kl 17 ungefär, och tog en uteritt längs vägarna på isen. Skritt och trav. Började med lite halter och slutor, och visst var hon lite stretig, det blir ju jobbigt, men jag sket i formen och hade bara fokus på att hon skulle göra rörelsen. För bara den i sig är ju lösgörande. Gick väldigt bra! När det var läge la jag in trav, och jisses!! Hon travade med väldigt trevlig takt och svikt i steget, så som hon gör på banan. Inte på uteritt. Men idag minsann. :-D Jag fick hjälpa henne väldigt mycket och vara tydlig med ramen, men hon svarade bra på det och även om jag fick hjälpa henne med stöd i tygeln så var hon riktigt trevlig. Och ju mer jag jobbade henne med lite ställning inåt/utåt samt rakriktning, så ju mer började hon att bära sig själv. Red övergångar oxå, och som mål att hon ska ta ut steget i skritt innan hon får börja trava igen, vilket oxå gick väldigt bra.

Sedan vände vi hemåt, och här blir hon alltid astaggad. Så  även idag. Men jag fortsatte i skritt, och hon trippade på och hade sig. Men jag envisades med skritt iallafall, och att hon skulle lugna steget och ta ut det mera. Och tillslut så slappnade hon av, och då direkt gav jag travfattning och hon svarade så bra!! Hon behöll denhär fina taktmässiga traven, på HEMVÄGEN!! på ett ställe hon alltid blir dö-taggad på och knappt kan trava normalt. Jag blev chockad! Haha. :-) Lillpuppan. Vad hon kan! Blev riktigt imponerad.

<3
 
Men charmig vinkel/ställning....

Veterinärbesök!

Ja, ikväll kom G ut igen. Veterinären. Han var ju ute i fredags för vaccination, och sedan kollade han på hennes ben lite, men vi kom fram till att om det blir sämre så hör jag av mig för utredning isåfall. Under helgen har hon blivit tok-varm i hela benet, och det har hållt i sig. Plus att hon blev lite mer svälld än hon varit senaste dagarna innan helgen. Så jag fick lite panik och ringde ut G och fick en tid idag då alltså.

Han ultraljudade och tog flera plåtar. Allt såg bra ut. Det är huden som svällt upp och har skapat en cirkulationsrubbning. Så det är inge fel på senor, gaffelband elr griffelben. Allt är top notch! Wiho! Han skrev dock ut antiinflammatoriskt åt henne som hon ska äta i fem dagar.Detta firade vi med en ridtur i mörkret, och lite blåst. På travbanan red vi, och hon var faktiskt rätt trevlig idag. Började i skritt, ganska långa tyglar men ändå kontakt. Red lite sidvärts, hon svarade fint. Gjorde någon bakdelsvändning, gick ok. Red lite slutor, dom gick bra. Tror jag. Haha. Jag är ju lite osäker på hur det ska vara exakt, men jag gör så gott jag kan och idag blev det bra.

Satte igång henne i trav då det kändes som läge för det, och hon var jättefin där faktiskt. Jäkligt trevlig takt och sviktade fint med domdär bakbena. Red tempoväxlingar och växlade mellan rakställd, inåt- och utåtställd. Hon var lite trög att få tillbaka i tempoväxlingarna, men inte omöjlig, och det kändes att hon kämpade! Och försökte.

Red ca 40-45 min. När jag skrittade av så kom fasonerna, haha. Hästarna i hagen började busa och Bella börjar trava, och sen galoppera. Helt utan lov! Vilken gosse.... Så efter det fick hon skritta på kort tygel och lyssna lite innan hon fick lång tygel igen. ;-) Fjollpuppa. <3
Travbanan i stormen....

Idag for jag iväg till stallet på min rast, och red en sväng. Red på travbanan eftersom det stormade och jag inte vill bege mig ut på vägarna då. Drog på henne luvan och sen bar det iväg. Mycket skritt, först tre varv på lång tygel och sedan körde vi igång med lite skrittjobb. Hon var helt ok här, lite stretig i höger (elr mkt), men sen släppte det. När det var läge körde vi igång i trav, och till en början var hon faktiskt rätt fin. Men ju mer vi travade desto hemskare blev hon. Herregud! Trodde jag skulle strypa henne. Fick andas och räkna till 10 några ggr där. Hon vägrade lyssna på halvhalter övht. Hon bara ångade på och ville jag sakta av så sket hon blanka f*n i. Hårt uttryckt. Men så var det. Är det ngt fel på na? Provade med allt möjligt. La henne i öppnor/skänkelvikningar och försökte rida övergångar i det, men ja, visst gjorde hon övergångarna, men inte blev hon nå alertare för det.  Red halter, ryggningar, igångsättningar osv. Men nix. Blev snarare värre och värre. Höll på få nå bryt. Pullan min....
 
Imorgon är det vila. Sen kör vi mån/tis igen, hoppas på trevligare polle då. Skyller på stormen idag..
 
 

Min fina bulla!

Dessa fantastiska bilder (bortsett från kvalitén som dragits ner här) har bästa Emmy Eriksson fotat, www.emmyeriksson.com. Gå gärna in där för att se bättre kvalité på bilderna, samt övriga bilder Emmy fotat. Jag rekomenderar verkligen er att anlita henne för fotojobb för hon är grym!

Tänk att ha såna här fina bilder förevigade på sin älskling.. I LOVE!

 

Dressyr + vaccinering

Runt 10.30 begav vi oss ut Bella och jag, för lite dressyr på planen i det fantastiska vädret. Plusgrader, sol och fågelkvitter. Me like! Dock hade det ju räckt med 0an eller någon minusgrad, för snön får gääärna vara kvar.

Iaf, jag började med två skrittvarv runt banan på långa tyglar. Sen gick jag upp till paddan och började skrittjobba. Hon tyckte det var lite besvärligt, men skötte sig bra ändå. Hon är väl såklart lite oriden i kroppen nu. Jag började i skritt längs spåret, och att hon skulle ställa sig åt det håll jag bad om utan stret. Jag la in volter och halter. Gick fint! Visst jag får ju traggla lite, men överlag skötte hon sig fint och det blev bara bättre. Höger varv var jobbigare, men det gick det å.

Joggade sedan fram med lite volter och lite tempoväxlingar, hon var fin! Men lite jobbigt för henne i höger varv då som sagt.

Skrittpaus, och sedan tog vi upp lite travjobb. Jag red öppnor på långsidorna, svängde in vid A/C och red 2 halter på medellinjen med fokus på rakriktning, att hon inte skulle vingla osv. Det gick fint faktiskt. :-) Dom sista öppnorna i respektive varv var faktiskt som dom skulle, det kändes jättebra. Så där avslutade jag den övningen. Avsaktningarna var ingen höjdare, hon låg på i handen.. Men ändå helt ok. Hur mkt kan jag kräva nu i dagsläget liksom.

Sedan blev det galopp. Jag la en volt på varje kortsida, och så fick hon öka lite på långsidan. Här och där la jag in en övergång till skritt, vilket hon gjorde kanon två gånger. Fin avsaktning! Fattningarna var inte på topp dock. Men allt kan ju inte vara bra. ;-) Galoppen var fin, åtminstone vänstern. Högern oxå men hon körde in röva så jag fick verkligen jobba med att rida henne med innerskänkel mot yttertygel. På slutet blev det bra! Hade fokus på att hon skulle bli låg och rund i formen, vilket hon blev i båda varven. Efter varje övergång blir hon dessutom finare och finare i galoppen.

Sedan travade vi av något varv innan vi var klara.

Gunnar kom sedan och vaccinerade henne, andra sprutan mot botulism. Herregud vad duktig hon var idag! Hon gjorde inte en protest. Jag laddade upp med go-käk och godis, och Gunnar stod och fjäskade och masserade/klappade/smekte på hennes hals.. Och så timade vi in så att när han stack så erbjöd jag käk strax innan, perfekt blev det! ;-D

 

Inte som planerat...

Igår blev en lite udda dag, elr egentligen hela dygnet. Emmy kom vid halv 11 och fotade mig och Bellan, porträttbilder. Det var strålande sol, helt underbart väder, MEN med ett par otroligt ljuskänsliga ögon kände jag att min prestation inte var på topp framför kameran. Haha. Herregud alltså. Titta två sekunder, blunda, torka tårar, titta två sekunder igen osv. Sedan fick Emmy oss till lite "bus" ;-) .... Efter det gick det bättre med att slappna av i ögonen så jag tror att det blev bra bilder på slutet.

Därefter skulle vi åka hem till mig och byta om, fika osv. för att filma/fota ridbilder. Men, så blev inte fallet då jag blev tvungen att åka in på akuten med E. Där blev vi i 6 timmar och var alltså tillbaka hemma kl 18, då jag snabbt ringde Emmy för att åka in till Equeens nyöppning. Där blev det hästgodis och bettringar, en hel femtiolapp spenderade jag.

Sedan snabbt ut till Bellson och mocka osv.

Kl 2 inatt blev det akuten igen, där blev vi till 05.30 ungefär. Så jag trodde jag skulle vara en död säl idag, med tanke på att vet. skulle komma kl 12, och jag skulle rida INNAN. Sedan jobbar jag kvällen. Men, faktiskt så är jag rätt utvilad. Känns som det lika gärna hade kunnat vara en dröm inatt. Klev upp runt 9. Mer om dagens ridpass i nästa inlägg. (Y)

Elastiska tyglar, bra/dåligt?

Jag läste en artikel i tidningen ridsport, som handlade om elastiska tyglar.  Jag har ju letat efter elastiska tyglar till mitt dressyrträns, då jag har det på mitt rida-ut träns från PS of Sweden. Där är det ju elastik på både sidostycken och tyglar. Jag har tyckt det verkar snällast och mjukast på hästen. Men efter att ha läst denna artikel blir jag skeptisk. Visst är det för- och nackdelar med allt. Men fördröjda hjälper är ju det sista jag vill ha då jag kommunicerar med min häst, främst i dressyrarbetet. Det tar enligt denna forskning tre gånger så längre tid för hästen att få sin eftergift med elastisk tygel, motför vanlig. Så nix, för mig blir det inte till att köpa några ytterligare tyglar med elastik. Dom jag har får nog vara, för hon går ju inte direkt sämre med dom, men jag köper inte några fler. Fördelar är ju mjukheten, men å andra sidan, mjukheten ska ju finnas i avspända armar och handleder.
 

"Det låter logiskt att elastiska tyglar skulle ge en mjukare kontakt med hästens mun. Men när forskare tittat närmare på saken visar det sig att en sådan tygel kan motverka effektiv kommunikation med hästen."

De har alltså mätt tygelfunktionen hos 30 ekipage i skritt och halt, där dessa fick rida med både vanliga tyglar och elastiska tyglar.

"Mätningarna visar att tygelspänningen var lägre med de elastiska tyglarna än med de fasta vid normal kontakt, vilket är positivt. Men när ryttarna gjorde halt, försenades den förhållande signalen betydligt med elastiska tyglar."

"- Vad som var värre, var att det tog tre gånger längre tid innan hästen fick eftergift från förhållningen med de elastiska tyglarna än med de fasta, säger Hayley Randle."

"Tränare brukar påpeka att eftergiften helst ska komma snabbare än inom en sekund, för att få önskad effekt. Men det kunde inte uppnås med de elastiska tyglarna."

Värt att tänka på!

Uteritt

Idag red jag ut Bella på en ganska dressyrig uteritt. Hon var på rätt humör för det som tur var. :-) Efter att jag skrittat fram på långa tyglar så tog jag och red en del halter, med fokus att hon ska svara för sätet, och svara kvickt både framåt och vid halt. Gick helt okej. Gick sedan över till trav och red övergångar, där gjorde hon jättefina fattningar, men övergångarna var sega. Så hon fick rygga några ggr och sedan lyssnade hon mycket bättre på förhållande hjälper.
 
Därefter fick hon skritta på lång tygel tills vi vände, och då blev det galoppjobb. Hade tänkt tempoväxlingar, men blev sugen på övergångar. Trav och galopp- övergångar, som vi i princip aldrig tränar intensivt på för att hon blir så förbaskat stressad. Men idag gick det! Kan ni tänka er? Det kan inte jag! En uteritt, på hemväg, där hon blir toktaggad vanligtvis.. Men det gick! Ganska otroligt. Jag provade sätta henne i öppnor och skänkelvikningar då hon blev taggad i traven, för visst blev hon taggad minsann, stark som attan i munnen så mina armar höll på att gå av. Men iaf, jag red sidvärts för att få henne att börja bära istället för att springa, och det blev faktiskt ganska bra bitvis. Ett nytt verktyg jag kan ta till, jippi. :-)
 
Hon tog fina fattningar, men även avsaktningarna var riktigt fina!! Herregud. Jag borde vara superstolt?! *Slår mig själv i bakhuvudet*. Stora framsteg ju. :-D
 
Sedan jogging på hemvägen med fokus på ett hyffsat avslappnat steg, och inge symaskinstrav. Det gick faktiskt oxå ganska bra.

Imorgon blir det lite lösgörande på planen nu när hon fått röra på småbena lite.
 
arkivbild
 

Hehehehe

Idag kom denna fina tävlingstop.Äntligen en lite mer flashig än min vanliga i bomull utan knappar elr något. Nu fattas bara min nya kavaj....

 
 

Skritt

Idag har jag ridit! Bella och jag drog ut på en redig PW på en timme. Herregud vad dom där benen kan pinna på alltså... Men, jag ska inte klaga. Hon är ju pigg och glad! Jag tror aldrig hon kommer varva ner, haha. Denhär rundan borde ha tagit upp emot 1,5 timme... Men nä, inte när man har sådär bråttom. ;-)
 
Imorgon kör vi nog en joggingtur längs vägarna, eller lösgörande i paddocken. Frågan är vad som är smartast att göra först!? ;-) Beror nog på om det är hjärnan eller kroppen som ska få jobba...

Vila

Idag vilar Bellas igen. Hehe. Jag ballade ur ridningen idag igen. Det får allt sluta snöa först! Vilken tur jag har att hon ändå vilar av en anledning nu. Då får man lov att vara fjantig över väder och vind. 
 
Klippte manen o pysslade en del. Lindade om hennes ben osv. Ska bli spännande till veckan för då kommer vet ut. Så får vi se vad han säger. Det är fortfarande tjockt på insidan av benet högt. Hårt. Hm...
 
Provade nya täcket lite snabbt. Blir säkert bra!

RSS 2.0