Vild tjej

Var ute och red Bellan för en stund sedan. Hade planerat galoppklättring i en backe som ligger uppe i skogen. Påväg dit hade dom ställt kossor i en hage vid vägen, 2 st. Och Bellan FRÖS FAST! :o Haha. Hon brukar inte ens göra det vid storhagen där det är en hel drös av kossor. Men två st, superfarliga. Haha har aldrig varit med om att hon frusit fast! :p

Jaja, hon var iaf trevlig i skritt och trav när jag joggade fram. Sedan kom det en perfekt vänsterkurva för att lägga en vänsterfattning. Men ICKE. Fy gröne vad stressad hon blev.. fick rida runt och få henne att slappna av innan jag kunde försöka igen. Men samma visa, HELT jäkla galen. Hon visste verkligen inte var hon skulle ta vägen stackarn. Hoppa nästan ner i dike, studsa, hoppa skitfort i sidled m.m. Så jag vände helt enkelt hem, jobbade med att hon skulle slappna av och bli lugn igen på hemvägen vilket gick helt ok. Sedan gick jag ner till paddocken och la några vänsterfattningar, för sådär ville jag inte avsluta. Först tog hon rätt bak, sen rätt fram, och sen rätt med både bak och fram. Efter det kunde jag fatta fina fattningar. Dom två sista använde jag inte ens pekpinnen, plus att hon var jättelugn och fin, ingen stress. Avslutade med en lika fin höger, utan stress. Efter det ledde jag av henne ute. :-)

Kommentarer
Postat av: Matilda

Ojoj, inte kul att hon blev så stressad!!

2011-04-23 @ 15:55:05
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Sandra

sv: håller med dig. Det är viktigt att dom får gå ute så mycket som möjligt. Hade jag fått bestämma hade dom varit ute mycket längre, men nu tycker inte alla som mig :)

2011-04-23 @ 16:10:32
URL: http://sandriey.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

SV: Ja hon är så annorlunda med novabett och micklemträns så det finns inte! Nu har jag inte ridit henne ordentligt på hur länge som helst och ändå är hon relativt avspänd :)

2011-04-23 @ 16:28:10
URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0