Sadlar till shettisar

Tycker allt som oftast man ser shettisar och andra A-Bponnys som går med felanpassade sadlar. Utbudet är ju extremt dåligt med sadlar till så korta ryggar. Men varför? Är det mer okej att ha en dåligt anpassad sadel till en shettis, än till en storhäst? Det spelar väl ingen roll om ungen väger lite och ingenting, för både häst och unge blir det ju en svårighet att ha en sadel som inte passar. Personligen skulle jag vara minst lika noga med sadel till shettis som till min storhäst, och finns det ingen sadel som ligger optimalt så äre ingen sadel som ska ligga på ryggen heller.

Mer sadelvarianter åt shettisar tycker jag är på sin plats. :-) Men vad tycker ni? Ni som har shettisar med sadel, varför tycker ni det är ok att dom springer omkring med skitsadlar?

(Räcker med att googla shettis, så ser man att varenda unge som rider sitter i extrem bakvikt)

Kommentarer
Postat av: Hanna

"Ni som har shettisar med sadel, varför tycker ni det är ok att dom springer omkring med skitsadlar?"

Nu tycker jag att du drar alla över en kam, du kan ju inte förutsätta att precis alla shettisar har skitsadlar :)

Men jag håller med dig om att utbudet borde vara bättre, behöver ju inte vara lädersadlar så håller man nere priset och kan tillverka bra sadlar för en billig peng.

2011-03-16 @ 08:39:15
Postat av: Petra

alla sadlar jag har haft på min shettis har legat bra & haft vanlig sadel samt westersadel. nu har jag en bomlös sadel till honom eftesom han inte rids något i stortsätt.

men visst finns inte jätte mkt, men finns ju globus, m&n & dem sadlarna vad jag vet.

2011-03-16 @ 08:42:16
URL: http://petraasjoberg.blogg.se/
Postat av: Mickaela Jansson

Håller med dig faktiskt. Min syster har en liten shettis på 94 cm som nu fått en liten ryttare. Kompisen som har häst i vårat stall har hittat en ponnyputa från 1800 talet som är stoppad och uppbygd på råhudläder med ett järn i fram. Den kommer vi nu andvända på vår shettis som trots sin lilla storlek är väldigt vid i fram. Hon är inte tjock och grov av sig i kroppen men hon är vid över ryggen. Den sadel ligger super på henne. Men utbudet på sadlar till shettisar är verkligen superdåligt. Hade jag en egen shettis hade jag utan tvekan köpt en bomlös istället.

2011-03-16 @ 19:13:19
URL: http://stallortagarden.blogspot.se
Postat av: emilia

det beror på vem det är som rider.. är det en liten unge på 4 år så brukar inte sadeln passa. men shettisen jag red in förr när jag var typ 10-11 år , han hade vi en riktigt sadel till som var utprovad till han :) jag tycker man ska vara noga med sånt. :)<3

2011-03-17 @ 18:01:29
URL: http://eemiliaaramo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0