Veterinär

Har preciiis pratat med vet. för jag har hakat upp mig rejält på att hon tar något kortare steg höger bak och att det inte känns men syns när jag rider. Men veterinären (som vi haft under hela skadeperioden) sa att jag skulle fortsätta rida på, och rida normalt i 5-6 veckor innan jag började "oroa" mig. Sen så sa hon att ibland får dom ärrvävnad som "stramar" (men inte gör ont), och som gör att dom får ett lite kortare steg. Hon trodde dock inte alls det skulle påverka henne, för jag blev då orolig för avlastningsskador (ledinflammationer) men det trodde hon inte vi skulle ha några bekymmer med. Så nu kommer jag att lita på det, och är hon inte något bättre efter 5-6 veckor så tar vi en liten titt hos vet. så får hon bedöma IRL.

Jag vet ju själv att strukturen är annorlunda på det skadade benet. Det är liksom "knöligt", och det har det varit under hela läkningsperioden. Men det var allra knöligast i början innan det var läkt, nu är det kanske ett par små knölar. Och i jämförelse så är det andra benet alltså helt slätt. Så det kan ju vara det som påverkar steget helt enkelt.

Jag känner ju själv att hon
är finare än någonsin och hon är inte en häst som går omkring med smärtor utan att visa det direkt. Dock så är hon ju en dam med ett jäkla humör så jag får hålla extra koll så att det verkligen är "samma gamla Bellie"-symtom hon visar och inte "jag har ont"-symtom. Men jag tycker inte det för som sagt överlag är hon finare än någonsin, och jag känner ingenting från ryggen som jag vanligtvis gör ang. hältor/rörelsestörningar. Förhoppningsvis är det bara en styrkefråga, och om inte annat så är det ett ärr hon kommer att få ha men förhoppningsvis inte störas utav.

Kommentarer
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Det som vet sa var det som jag försökte säga i Pm.et =) Fast jag tror vet beskrev det bra mycket bättre haha..=D

mvh/Q

2011-11-21 @ 16:22:45
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Camilla- Två tävlingar i bloggen

Skönt att det inte var någon fara. Stramande ärrvävnad är det som gör att Tanten har sin rörelsedefekt. Syns mindre och mindre ju mer igång hon är och ju starkare hon blir i kroppen men när hon stått länge eller är kall synd det mer.

2011-11-22 @ 10:53:40
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0