Medryttare?


Har ni medryttare på era hästar? Varför/varför inte? Skulle ni vilja?


Jag skulle inte tackat nej till hjälp 1-2 ggr i veckan, men samtidigt är jag så extremt kräsen att det typ finns 5 personer på sin höjd som kan sköta min häst. Jag är en riktig hönsmamma. Som sagt så hade det varit behövligt med medryttare egentligen, men det skulle nog vara omöjligt att hitta någon.. Diskuterade med M lite smått om detta och hon känner samma sak. ;) Fast alla är vi nog hönsmammor egentligen. För min del handlar det mer om att jag inte kan lita på folk, och B är så pass speciell så man måste verkligen ha fötterna på jorden för att rida henne.

Kommentarer
Postat av: Tova

Jag är en riktig hönsamma när det gäller Vera också..



Sv: Tack så mycket! :D Hon är väldigt lugn och fin att rida. Kändes vä'ldigt trevligt! (Trots att jag inte alls hängde med i första hoppet, men sen hängde jag med bättre. Hon hoppar ju så ordentligt och skjuter mig ur sadeln med ryggen, haha)

2012-02-18 @ 19:22:31
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Nej, hon är lite ung än ;) Jag hade också tyckt det vore skönt med ledigt en dag, men är likadan som dig där. Vet inte vem som skulle få rida regelbundet riktigt

2012-02-18 @ 19:35:35
URL: http://felfri.net
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Jag har beslutat att det helt enkelt inte är någon idé Dels för att jag har ganska höga krav.Och det är ridhjälp jag först och främst behöver men vill inte få arbetet jag lagt ner förstört av någon "förstå sig påare" vilket gör att det krävs goda referenser för att det öht ska vara möjligt att jag släpper iväg mina hästar till någon annan. De ryttare som ha de referenserna väljer ju av förklarliga skäl bättre hästar vilket jag har full förståelse för.Men för den sakens skull tänker jag inte sänka mina krav så då sköter jag hellre allt själv med hjälp av gubben så jag vet att det blir gjort som jag själv vill ha det.

mvh/Q

2012-02-18 @ 19:48:45
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Bonnie

Jag är väldigt kräsen av mig och väldigt hönsmammig med mina, Musse brukar dock mamma och syrran rida då och då så det avlastar ju lite. Eventuellt ska en tjej i stallet testa att ha honom ett par dar i veckan när hennes foderponny åker hem.

Royal däremot är under utbildning och väldigt känslig så honom rider jag själv, vill inte riskera att han tappar självförtroendet igen eller börjar med några ovanor.

2012-02-18 @ 19:57:48
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Jag skulle typ få ångestattacker om nån annan än min mamma red lelle, haha! Speciellt på uteritter då Lelle testar nya ryttare till max :P så ja, jag är också en riktig hönsmamma! ;)

2012-02-18 @ 20:13:37
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: Carolina - Beridare på stall Assla

sv: Pallade och hann inte göra ett nytt collage. Din bild syns ju knappt så sluta grina om det nu.

2012-02-18 @ 20:26:34
URL: http://asslatjejerna.se
Postat av: Julia Kling med ridtravaren I Hear Music

Sv: tack så jättemycket för tipsen, men kommer jag aldrig kunna galoppera i skogen då? :)

2012-02-18 @ 20:34:39
URL: http://oneofmusic.blogg.se/
Postat av: Julia Kling med ridtravaren I Hear Music

Jag skulle aldrig vilja ha ngn Medryttare på min tjej för att jag gillar inte när massa olika rider min häst! De är väl ok om jag är bortrest men annars är hon speciell att rida. T.ex så knycker hon i nacken väldigt lätt om hon jobbar fel! :)



2012-02-18 @ 20:36:39
URL: http://oneofmusic.blogg.se/
Postat av: Sofie

Jag har alltid varit mycket skeptisk till medryttare och har inte velat att någon annan utom min tränare skulle rida GM, särskilt när jag kämpat så mycket med att få honom mjuk i munnen och lösgjord. Men så skadade jag mig och så stod jag mellan att ställa av honom i två månader eller skaffa medryttare. Gav det sistnämnda ett försök och jag ångrar mig inte en sekund! Sen har jag nog haft vääldig tur också. Så himla skönt med avlastning och det är så mycket roligare att rida när jag inte gör det lika ofta! Kan rada upp hur mycket positivt som helst!

2012-02-18 @ 21:01:53
URL: http://gardemarins.blogg.se/
Postat av: ninni

Är oxå en grym höns mamma. Har låtit någon rida henne som jag vet klara av henne men då har jag varit med i början. Men känner att skulle någon annan rida henne så blir hon oftast väldigt konstig mot mig sen om dom inte rider på samma sätt som mig. Sen att tänker jag alltid att tänk om de händer min ögonsten något så nää har aldrig tänkt på medryttare ;) ps underbar blogg;)

2012-02-18 @ 21:06:00
URL: http://dizzen.blogg.se/
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Sv: tack josse! :D

2012-02-18 @ 21:09:48
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: Marie

Tycker det här är ett jätteintressant ämne. jag klankar inte ner på någon, absolut inte på dig eller någon annan, MEN! Ingen av oss som läser din blogg (eller du, no offense) är några grand-prix ryttare och när du och så många andra (tänker på kommentarerna innan mig) säger att deras hästar är så speciella och att de inte vet om någon annan än de själv skulle klara av dem blir jag så jäkla provocerad ;) Det finns massor med duktigare ryttare i Sverige som skulle kunna klara av era hästar minst lika bra som ni gör!



Jag har precis skaffat en medryttare, en tjej som rider bättre än jag gör och det är så jäkla skönt. Hon och hästen passar väldigt bra ihop och jag ser det enbart som positivt!

2012-02-18 @ 21:38:25
Postat av: Carolina - Beridare på stall Assla

sv: Jag tog den från google, därav frågade jag inte då jag inte visste att det var din bild. Sedan frågade jag vilken bild som var din och klippte bort den så mycket det gick. Jag hann inte göra ett nytt collage därav försvann inte hela bilden men jag tänkte att det inte gjorde så mycket för stunden att en brun fläck samt gul kant från ett schabraket syndes.

Jag tycker också det är jobbigt att diskutera med människor som hela tiden ska klanka vidare. Om du nu uppfattar mig som "en unge med jävla attityd" så ber jag om ursäkt. Nu är bilden borta helt och hållet iallafall.

2012-02-18 @ 21:46:11
URL: http://asslatjejerna.se
Postat av: Carolina - Beridare på stall Assla

sv: Sant, men bilder man lägger ut hamnar ju överallt så det är inte alltid det är "rätt" adress där.



Jaja, nu är den borta iallafall. Ha en bra fortsatt lördag :)

2012-02-18 @ 21:52:05
URL: http://asslatjejerna.se
Postat av: Alexandra

2012-02-19 @ 00:13:31
Postat av: Alexandra

Ursäkta för den tomma! Trötta fingrar på telefon



Jag är själv medryttare och jag tar yttersta ansvar, som om hon vore min egen.

Men, det är en jävla skattjakt det där. Har hört riktiga skräckhistorier om folks medryttare.



Jag skulle aldrig skaffa medryttare på mim egen häst, för man kan helt enkelt inte lite på folk i den mån att det blir möjligt.

2012-02-19 @ 00:44:09
Postat av: Matilda

Jag skulle också behöva en.. Tiden räcker inte till.



SV: Lite trubbel mellan mina föräldrar och hon som stallar in. Dinni är skadad och då har hennes ägare varit larvig och mamma och pappa har inte mycket att säga men nu har det sagt i mot och flyttat i hopp mina hästar. Det är synd om dem..

2012-02-19 @ 01:09:53
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Pelin

Hej!



Nu har vi dagens failbild på vår blogg skicka gjärna in din failbild?:)



http://ponnyybrudarna.blogg.se/2012/february/nu-borjar-vi-med-dagens-failbild.html#comment

2012-02-19 @ 08:53:44
URL: http://ponnyybrudarna.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Jag har skrivit om till Queens på en gång men det verkar inte synas?



Japp rea på typ nästan allt

2012-02-19 @ 11:13:03
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Erika

Har inget behov av medryttare. :)

Annat kanske de blir till sommaren när jag står med två, ev tre om jag ska fortsätta rida min sköthäst hela sommaren oxå.



Men nu nej, inget behov.

Dessutom är min bara 4 år gammal.

Dessutom vill hon gärna bestämma och släpper man igenom hennes vilja så blir mitt jobb jag lägger ner förstört.



Så nae, medryttare vill jag inte ha. ;)

Och jag har hjälp i stallet om jag vill ha en ledig dag.

Då mockar o fixar en kompis, så fixar jag åt henne någon annan dag. :)

Super bra överenskommelse. :)

2012-02-19 @ 11:17:48
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Linda

Men Equeens mena jag haha

2012-02-19 @ 11:25:00
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Maja

Jag skulle skaffa mig medryttare till min häst om det handlade om att jag inte hade tiden och valet var att den bara fick stå istället för att ha chansen att bli ompysslad och ordentligt riden. Jag skulle dock vara väldigt noga med vem jag väljer och se till att vi arbetar åt samma håll. Jag är en person som gärna vill göra allt själv då jag vet att det blir ordentligt gjort, men jag skulle sätta mitt ''kontrollbehov'' åt sidan för min hästs välbefinnande. Jag själv är medryttare i dagsläget och har varit till många andra hästar de gånger jag inte haft egen och man gör ju alltid sitt yttersta och tar hand om den som man tar hand om sin egen.

Så jag tycker inte det är något negativt med att ha medryttare utan snarare bra att man inser att man själv inte hinner med. Sen är det ju viktigt att man är noga vid valet av medryttare så att det blir bäst för hästen i slutändan.

2012-02-19 @ 11:29:39
URL: http://schouenke.blogg.se/
Postat av: Lina m. ridtravaren Siren

Jag skulle egentligen behöva ha medryttare för att hinna/orka med skolan ordentligt. Sedan vore det ju skönt att kunna träffa lite ickehäst-kompisar och hitta på saker på vardagarna, vilket inte går som det är nu eftersom att jag tillbringar HELA kvällarna i stallet. MEN jag tror som du att jag har för höga krav. Det skulle ju kommit en och provridit igår men hon ställde in för andra gången så jag tror att jag struntar i det. Dock om det skulle dyka upp någon som passar perfekt med Siren och är duktig, noggrann osv så skulle jag nog inte tacka nej!



sv: Ja verkligen, det är väldigt skönt :D

2012-02-19 @ 11:51:50
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag skulle aldrig någonsin ha medryttare på Rune, inte för att Rune är dum på något sätt men för att jag är på tok för petnoga med honom. Jag litar knappt på nån när det gäller att ta hand om/rida Rune.



Däremot hade jag medryttare på Chanel 1 gång i veckan, fast då red vi alltid tillsammans.

2012-02-19 @ 14:01:06
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Linda

Ne, just nu har vi ingen. Kommer heller inte ha någon framöver då vi ska försöka fokusera på utbildningen :)

2012-02-19 @ 15:43:52
Postat av: mikaela

jag har haft förut men ,känner att jag är för kräsen så nu har jag mina hästar själv:)

2012-02-19 @ 15:44:43
URL: http://ridtravarkillen.blogg.se/
Postat av: C

Jag har haft medryttare på min häst för att jag behövde någon dag i veckan till att lägga 100% fokus på migsjälv! Alltså skolan och träning m.m !

Men eftersom att min häst är lite.... galen?

speciell är nog ett finare ord, haha, så har båda ryttarna slutat efter cirka en månad :p

2012-02-19 @ 16:35:29
URL: http://ceb.blogg.se/
Postat av: Danielle

Egentligen skulle jag inte velat att något tog hand om Coby förutom jag.. Men eftersom jag går i nian och bor i stockholm så har jag inte tid med skolan, pendlandet OCH hästen. Så jag har därför medryttare 2dgr/veckan på vardagar så jag kan plugga. Men jag är väldigt noga med vem som får rida Coby!

2012-02-19 @ 18:10:21
URL: http://frysmarkt.blogg.se/
Postat av: Louise

Ush jag hade aldrig klarat av det, inte i nuläget iallafall. Inget illa ment mot någon, men jag är så himla rädd om hästen. Även när någon i stallet skrittat ut honom, som jag vet är jätte duktig, så är jag ändå hyper nervös, ushh. :)

2012-02-19 @ 20:02:22
URL: http://louiseoden.blogg.se/
Postat av: Anna

har varit medryttare själv och har haft medryttare,tycker bara det är positivt för hästens utbildning om någon mer rider,givetvis så måste dom ju vara duktiga!

2012-02-19 @ 20:34:29
URL: http://annashastliv.blogg.se/
Postat av: Michelle

Dom flesta är nog hönsmammor, jag lika så. :P På mina två små ponnysar har jag medryttare, men även där har det känts lite si och sådär.. nu har jag som tur är fått tag på 2 sjukt bra medryttare som har sina föräldrar med sig när de rider, dom är riktigt bra så det känns toppen. :)



Till mitt varmblod skulle jag aldrig skaffa en medryttare, hon är svår och jag vill inte heller att olika personer ska rida henne. :P

2012-02-19 @ 23:46:53
URL: http://mischi.blogg.se/
Postat av: Emeli

haha jag fungerar på samma sätt som dig ;) Finns typ tre pers som jag kan slänga upp på B utan att få dåligt samvete och då går jag runt och oroar mig hela dagen.

2012-02-20 @ 17:40:32
URL: http://tillhast.wordpress.com
Postat av: Sanna

Jag är ett kontrollfreak när det kommer till mina djur, det finns i princip en enda människa jag skulle låta rida och sköta Totte regelbundet och hon har fullt upp med sina egna hästar.



Själv är jag grymt tacksam över förtroendet som hästägare ger mig när de ber mig rida deras hästar. Men jag skulle inte klara av det, bara att ha pålle inackorderad och inte ha 100% koll på hur han sköts hela tiden är stundtals jobbigt.



Sen mår jag inte bra om jag inte får vara i stallet och pyssla varje dag, så vitsen med en medryttare skulle inte vara så stor...

2012-02-27 @ 21:31:44
URL: http://quickston.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0