Hoppning :-D

Idag har jag hoppat. Men inte på vilken häst som helst, utan på Ninas Qualina. Det är en unghäst som blir 6 år i år, och som är vad jag fattat det som, sent tagen. Nina erbjöd mig tidigare i veckan att testa hoppa henne för att få in rätt känsla, och att kunna fokusera på att bara "flyta med". :-)

Jag hoppade 1m idag!! :D På en häst jag aldrig ridit förr. På en unghäst. En unghäst som LÄR mig? Det var hur kul som helst. Jag är jättetacksam, för detta behövde jag. Jag har så mycket Bellie-hopp i min kropp, så det var flera ggr jag förväntade mig att det skulle bli helt galet för att vi kom in fel, för nära, för att jag blev efter osv. Men Q bara hoppade som ingenting, fast jag gjorde "fel". Så det var jätteskönt att känna att det bara var att flyta med, och att det inte är hela världen om jag gör fel. Att det går att hoppa ändå. Att man kan komma för nära hinder osv. Nina kom med skitbra tips så jag har lärt mig en del idag oxå, små saker som gör mycket.

Det roliga var att det kändes likadant att hoppa 50cm som att hoppa 100cm på denhär hästen. Jag SKA lära mig att rida likadant på Bellie oxå, det är ju mina hjärnspöken som hoppar in när det blir 70cm och uppåt, då rider jag som en korv istället. Men jag SKA fixa de. :-) Nu vet jag ju att jag kan ju hoppa 1m.. och jag VET ju att B oxå kan de. Så nu är det bara att slå samman våra kunskaper och bege oss uppåt på högre höjder, haha. ;)

Det var en supertrevlig liten
tjej dedär. Riktigt söt. :-) Stort tack till Nina!! :-D

Kommentarer
Postat av: Olivia

Sv: Okej! Jag kan helt förstå att du känner så. Jag har känt så jag med fram till en månad sedan. Det är inget fel med det, absolut inte. Jag vet att du är en gullig tjej och jag vet att du tar hand om din häst på det sett du känner är bäst för henne.



Det är bara det att det inte ska krävas utrustning för att tygla en häst. Vill en häst innerligt så ska man inte behöva metall i munnen för att den ska jobba i form tillexempel. Hästen kan gå korrekt utan alla dessa mänskliga företeelser. (nu drar jag det till det yttersta) Men en häst är en känslig varelse, kanske den varelsen som pratar med varandra på det mest känsliga vis. Det kan vi utnyttja, vi kan lära oss att samspela med hästar på även deras villkor och inte bara på våra egna. Men det är ju jäkligt svårt och jag kommer själv aldrig att nå dit. Men det känns spännande och taggande att iaf försöka hitta den vägen lite. Men det behöver inte vara rätt för andra och du ska göra vad du verkligen tror på och mår bra av!!

MVH

2012-03-11 @ 22:17:16
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Emeli

Men gud så härligt :D

Skulle behöva få hoppa en trygg häst jag med tror jag, hopprädd som jag är liksom.

2012-03-11 @ 22:29:23
URL: http://tillhast.wordpress.com
Postat av: Carolina

SV: förstår vad du menar när du säger att han ser sävlig ut:) ser ut som han rör sig i slow motion, han är oerhört storstegad :) i bjudningen kan han vara lite av och på (på filmerna lite av när han tänker bajsa) ;) just så som han är på filmerna är ganska önskvärt, när man rider ut är han åt andra hållet, stänger bara av och alla mina signaler betyder framåt...



Han är klart bättre i ridhus egentligen, han coolar ner hundra ggr mer:) och tack för de fina orden, din bellie är ju så snygg!:)

2012-03-12 @ 08:08:26
URL: http://lillalutte.blogg.se/
Postat av: Carro

sv; Tack :')

2012-03-12 @ 08:25:19
URL: http://silverbern.bloggplatsen.se
Postat av: Tilda

Sv: Hahah ja, jätte. Nej men klart att jag vet att dressyr är lösningen. Vi jobbar på med den så mycket vi kan. Men tills vi är där, skulle det vara skönt med ett lite skarpare, så jag slipper sitta och ta i henne hela tiden. :)

2012-03-12 @ 10:52:47
URL: http://goldenhorses.blogg.se/
Postat av: Lamia - Hästblogg

Har mailat dig! :)

2012-03-12 @ 15:21:59
URL: http://lamiamichelle.se
Postat av: Petra

2012-03-13 @ 12:52:08
URL: http://pejobe.blogg.se/
Postat av: Petra

Sv:

Ja det kan nog vara hon, hon har bott i Dalarna innan oss, hos två personer (ägare) innan oss :)

2012-03-13 @ 12:53:08
URL: http://pejobe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0