Vila

Idag var det tänkt att B skulle gå en uteritt, men när jag väl kom till stallet stod hon längst ner och vaktade Q som låg och myste. Efter ett tag byttes Q ut mot Elisa, som Bellan fortsatte vakta. Efter en stund lade sig även Bellisbus ner, och jag har verkligen inte hjärta att rycka upp henne för ridning när hon väl ligger ner. Så det fick bli en vila helt enkelt.

När hon klivit upp och börjat
vakna till liv igen tog jag in henne och betade en stund medans jag borstade. Sedan bestämde jag mig för att klämma igenom henne ordentligt då jag varit nojig över ryggen hux flux. Hon blir lite irriterad vid manken, så som hon alltid kunnat vara, men efter lite massage går det över. Det beror även på hur jag gör det, då hon reagerar olika. Men ont verkar hon då inte ha då jag kan stryka hårt med händerna över manke och rygg utan att hon bryr sig. Men som sagt, hon har alltid varit lite smått irriterad vid mankammen och ner lite mot manken. Men bara man masserar loss det så försvinner det.

Sedan testade jag lite sadlar. :-) Tog mig friheten och lånade Ls och Ms Wintecsadlar, en allround och en hopp. Hoppsadeln har hon ju haft tidigare, och då funkade de inte då den blev för svängd. Men idag såg den annorlunda ut, idag låg den an mkt bättre. Visserligen var koppjärnet för smalt och den hamnade i bakvikt, så de kan hända att den blir för svängd när man sätter i rätt vidd. Samma gällde allroundsadeln, den låg dock ännu bättre längs ryggen. Sedan provade jag Bellas egna sadlar, utan schabrak och med spänd gjord givetvis. Det är bra med en koll lite nu och då, för att se eventuella förändringar. Jag tycker båda ligger bra, särskilt hoppsadeln. Provade även att höja hennes rygg för att se hur pass svängda dom är på henne, och det var inte alls så farligt.

Kommer lite bilder i separata inlägg. =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0