Produktutvärdering: Micklem Competition

Då är det dags för en utvärdering av Micklem-tränset som jag utlovat.
 
Jag är fullkomligt frälst i dehär tränset. Redan från första passet jag red Bellie på detta träns märktes enorm skillnad, både av mig och av tränare från marken. Bellie blev mer lugn i munnen, stadig i formen och vågade söka stöd mer ärligt. Hon började även jobba i en rundare form. Supertrevlig!
 
Detta fortsatte varje pass och jag kände väldig skillnad. Även skogsturer där hon annars är svår att jobba ibland. Så fort jag tar tyglarna i princip så börjar hon jobba. Fantastiskt. :-) Och såhär lätt har hon aldrig varit att få fokus från, t.ex i skogen då när jag vill rida henne rätt, och hon vill göra/titta på annat - nu lyssnar hon på mig betydligt mer och jobbar på bra. Hon har heller aldrig varit så lätt att ställa till höger, som hon är nu i dehär tränset.
 
Så jag rekomenderar detta träns till alla som funderar på att skaffa ett. För min del är det lätt värt det! Men jag resonerade som så att även om jag inte känner någon skillnad ridmässigt, så är det nog för mig att veta att jag har ett träns som totalt är designat för ett hästhuvud och tar hänsyn till alla dess nerver och känsliga områden.
 

Jag har gjort egna bettremmar på bilden längst ner, då orginalremmarna var för korta till Bellas huvud.

Tränset finns att köpa på Strömsbergsgård, Washap och Hästshopen. Dock finns bara Micklem Multibridle inne för tillfället. Multibridle är samma träns men med 3 bettlösa alternativ på köpet, och även en ring på nosen så att det kan användas som kapson. Jag rekomenderar att ta Full (standard horse) om hästen ligger på stor Cob, eller Cob/Full.

Kommentarer
Postat av: Emma

Jag sitter och tänker beställa, men ska jag ta SH eller LH? Pebblis har ju rätt stort huvud och på vissa träns har jag varit tvungen att ha x-full, men på vissa blir det för stort... :/ Vill ju inte beställa och så blir det för litet, fast då kan säkert Chickabee ha det då hon har litet och näpet huvud! Men då blir Pebblis utan ett tag till för jag har inte råd att köpa två på en gång! ;) Tacksam för lite hjälp med vad du tror! :D

Svar: Jag hade tagit large horse :-) Jag får ha på näst yttersta hålet och de tredje yttersta på andra remmen. Så ta xfull :-)
Josefine Fred

2012-09-19 @ 08:21:46
URL: http://www.horsesalovestory.se
Postat av: Emma

Okej, tack för den informationen! Då måste xfull passa på henne för Bellie har rätt mycket mindre huvud än Pebblis! :D:D Kram

2012-09-19 @ 14:05:50
URL: http://www.horsesalovestory.se
Postat av: Eva Lotta

Hej!
Är också väldigt belåten med tränset, men bettremmarna är för korta. Har använt sporremmar men det blir inte stabilt.
Vad är det för fina remmar du har ersatt originalet med??? Ser både stabilt och mycket snyggt ut!!
MVH!
Eva Lotta

Svar: Hej! Mina bettremmar var oxå för korta. Numera har jag hört att man kan beställa en strl större via åf.
Jag har använt snokremmar. Beställde två separata och såg till att det fanns en extra ögla på dom. Sedan klippte jag till önskad längd och så spänner jag dom som orginalremmarna. Lycka till!
Josefine Fred

2015-04-07 @ 04:02:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0