Dressyr på fin häst!

Jag och Bellan begav oss till paddocken idag för ett dressyrpass. Jag trodde att hon kanske skulle ha träningsvärk från igår, så vi skulle ta det lite lungt, med fokus på samma som sist, att hon skulle ha en trevlig takt och ett bra sug framåt men ändå lyssna på förhållningar. Lång, låg och rund form. Gick asbra! Och ingen träningsvärk här inte..
 
Dock så lär ju en annan ha det imorgon. Träningsvärk alltså. HerreGUD vad jobbigt det är att rida när hon är såhär fin. Det krävs sjukt mycket ridning! Bara av att hon är så trevlig i takt och tempo, rör sig riktigt härligt nu lilla fröken, och så tillfreds hon är. Mina ben var typ döda efter lite jogging under lättridning, men jag gav mig på nedsittning senare i passet och jädrar vad fin fröken är. Och jag får jobba häcken av mig för att orka rida ihop henne. Faller jag isär ja då faller hon isär givetvis, och då fastnar vi i varandras hand/mun.
 
Men överlag, svinfin häst och jag är nöjd med min egen insats även om jag måste upp med flåset och magmusklerna så jag orkar hålla ihop, som sagt.
 
Red igenom LB:3an oxå för första ggn, de gick bra. Men lite svårt eftersom banan inte är tillräckligt stor, så det blir lite fel med vägar och så. Men hon skötte sig finfint trots att det var avbrott till trav och även mellantrav efter/mellan galopperna.
 
Red sista ggn med tixerant-gjorden idag oxå, I LOVE IT. Ska verkligen göra en utvärdering om den sen när jag fått min.

Kommentarer
Postat av: Sandra och Doris

Det var fuxfröknarnas dag idag helt enkelt! När är nästa tävling så jag kan planera in att åka till samma?! 😏

Svar: Gött mos!! :D Nästa tävling blir 15 sept :-) På Njurunda!
Josefine Fred

2013-08-12 @ 22:38:16
URL: http://Sandrasn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0