Dagens ridtur (Fisen)

Red på Malins fis idag. :-) Har henne idag och imorgon. Red henne nere på travbanan med fokus på att få igenom galoppen. Började med skritt och trav, ställde utåt/inåt och jobbade tempoväxlingar. Kanooonfin häst! Älskar att rida henne. Hon blev lite tung emellanåt men de gick till sig.
 
Sedan var det dags för galopp, och denna fröken har satt i system att när de är galoppfattning på G så börjar vi tänka bakåt och sparkar bakut så de står härliga till! Och det har blivit lite av en ond cirkel då M är skadad just nu i tummen, och inte kan rida henne ordentligt. Så jag tänkte att nu kör vi! Jag skulle ha fram henne till varje pris, och jag fick ju veta att jag levde om man säger så. Rediga jävla rodeosparkar känns de som, men jag satt faktiskt jävligt bra där i sadeln så de var bara för henne att hålla på tills hon tröttnade.
 
I vänstervarvet så gick de bra bitvis, då fick jag fram henne och hon kom till arbete (vilket jag inte fokuserade på ens), men rätt vad de var så fick hon fnatt och de gick saktare och saktare och så satte hon igång igen, men på't igen ba och fram skulle hon vare sig de var i galopp eller trav. Ny fattning när hon gick fram. Sådär höll vi på tills hon och jag var nöjd.
 
Över till högergaloppen som var något jobbigare, då vi fick tjaffsa ett bra tag innan jag fick bukt på den. Men när hon kom till arbete där så gick de såå bra! Visst, övertempo, men de är att hon ska gå fram som är de viktiga. Så hon får bort dedär hon satt i system.
 
Travade av lång och låg på nöjd häst och ryttare. :-)

Kommentarer
Postat av: Tova

Roligt att få rida någon annans häst. Fisen ser ju dessutom väldigt fin ut, såg även fint ut när du hoppade med henne. =)

2013-01-14 @ 21:42:00
URL: http://kazince.blogg.se
Postat av: Malin

Du är världens bästa! Sitter här hos M&A med plugg upp över öronen och en tumme som inte alla går till sig, den har blivit värre idag igen suck.

2013-01-14 @ 21:50:01
URL: http://rajala.blogg.se
Postat av: Anna

Precis så har min tjej varit, hon har sparkat vid varenda galoppfattning och när jag tillsist tog hjälp så löste vi problemet ganska snabbt. Jag fick helt enkelt bara sitta där och vänta ut henne i godan ro =) tillsist tyckte hon inte att det va något roligt längre så hon hittade på andra saker, som att inte gå fram alls utan bara skritta hur mycket jag än skänklade på henne så gick hon inte fram. Samma där bara sitta och vänta ut så gick hon fram och det var inget roligt längre =) undra just vad som kommer här näst!

2013-01-14 @ 21:59:50
URL: http://gossanna.blogg.se
Postat av: fia

Bra där, precis som jag sa till Malin när jag red henne att det viktigaste är bara att hon ska gå fram, svara framåt och sen är det lite skitsamma med formen , huvudsaken hon inte kastar sig iväg eller rusar. Övertempo gör inget bara man kan reglera henne. Som sagt det allra viktigaste är att bar alåtsas som att det regnar när hon börjar och fortsätta hålla fokus på att hon ska fram. Det där släpper nog snart och då kan man återgå till att jobba ihop henne igen.

2013-01-15 @ 11:35:14
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0