Sadelutprovare på besök

Av en slump så fick jag chansen att ta hjälp av sadelutprovaren Karin Åberg idag, då Mallan hade ut henne. Jag bad henne bara kolla lite fort, det var alltså inget superseriöst besök utan jag hoppade in o slängde på Bellas sadel å ville ha ett utlåtande.
 
Hur som helst tror jag att jag kan släppa min noja nu, för nu har jag till o med fått sadeln godkänd av en sadelutprovare som jag hört mycket gott om. Hon tyckte inte bomformen var fel för Bellie, vilket varit min stora rädsla. Hon tyckte den var något för vid, och behöver komma upp lite. Vi provade lägga under en gelpadd som var tjockare fram för att se, och den blev helt i balans då. Vi pratade lite om att värma om sadeln, men det tyckte hon inte var nödvändigt då det var så pass lite. Men hon tyckte att jag på något sätt skulle padda upp den i fram. Iallafall så berättade jag att jag haft den i 2 år snart och att B går jättebra i den, vilket hon tyckte var nog för att jag skulle behålla den.
 
Fick även prova en Eric Le tixerant-gjord oxå, och red en kort sväng i alla gångarter. Mina nedrans schabrak glider ju som attan, och sadeln gled lite. Men inte lika mkt som den brukar tror jag, och gjorden låg kvar på plats. Skönt! Så jag tror jag kommer införskaffa en sådan så småningom. Ska bara klura ut vadför padd-aktigt jag ska ha framtill först, för att höja sadeln. Men jag e ändå lite lur på en omvärmning ändå.... Men tyckte hon det kändes onödigt så känns de kanske onödigt? Jag menar, hon hade kunnat tjäna 1500 spänn på mig där, men nä de tyckte hon inte var nödvändigt.
 
Iallafall, en klump har lättat från min mage! :-D Hallelulja!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anni

Min sadel glappade också lite bak så jag la padd under. typiskt tecken att sadeln är för vid när det sker. Funkar jättebra med vanlig padd med sån fårskinn :) Hästen trivs toppenbra!

Svar: Min glappar lika mkt med vanlig padd eftersom hela sadeln höjs lika mkt. Behövs nåt som endast höjer sadeln fram då den är för vid (Y) :-)
Josefine Fred

2013-06-20 @ 20:43:34
URL: http://anniis.blogg.se
Postat av: frida

det finns ju gel front riser men de höjer kanske för mycket? är det bara väldigt lite så kanske det räcker med ett par benpaddar mellan sadel och schabrak?

2013-06-20 @ 22:52:02
URL: http://standardbred.bloggplatsen.se
Postat av: Anna Staaf

Själv har jag kikat på en acavallo som höjer bak, men vet att samma modell finns som front riser! Dock inte den här halva padden, utan det är en vanlig gelpad men extra tjock framtill. http://www.horsemeup.se/index.php/varumarken/acavallo/gelpad-front-riser.html

Svar: Ja de är precis en sån vi testade att lägga under faktiskt. :-)
Josefine Fred

2013-06-21 @ 00:32:39
URL: http://annastaaf.horseworld.se
Postat av: Josefine

Vill man köra på budjet modellen kan man vika en handduk eller en bandagepad och lägga under. "the typical smålänningen" ;)

2013-06-21 @ 08:29:49
URL: http://www.dressyrnissen.se
Postat av: Anonym

Jag körde på Acavallos som höjde fram (den lilla) men den sprack rätt snart. En annan i stallet har dock den hela med front rise som inte är riktigt lika tjock och är betydligt smidigare att få att ligga på plats. :)

2013-06-21 @ 11:46:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0