:-)

Idag verkar bli en kanondag om man kollar ut genom fönstret. 16 grader i skuggan nu :-) Me like! Mådde inge bra alls igår, febrig och jävlig, men idag är jag på topp igen!
 
För Bellson så står lastträning på schemat. Ja, man tycker ju att vi inte borde ha såna diskussioner efter 5 år, haha. Men hon är ju som hon är dendär tösen... En himlans massa åsikter. Hela tiden efter våran flytt har det fungerat felfritt och hon har klivit på inom en halv minut. Men de två senaste gångerna vi ska iväg så har hon stått och tjurat på, helt oberörd, bara för att hon inte känner för att kliva på. Har blivit galet irriterad, och behövt ta till min gamla metod. Dvs att spänna en longerlina runt bommen inne i transporten, ställa mig där och sen HÅLLA tills hon ger eftergift och kommer med in. Effektivt, men falskt.
 
När jag köpte henne var hon lättlastad, men så en dag så skulle vi lasta henne direkt på morgonen utan att hon hade fått vara ute nåt, och då blev hon svårlastad. Fick börja lasta typ 1 timme extra tidigt bara för att veta att vi skulle hinna. Och periodvis så kunde jag skicka in henne i transporten SJÄLV, utan att jag följde med in. Och sådär har det gått i perioder nu. Men som sagt, sen ungefär ett år tillbaka har det inte varit nåra problem, utan dehär "tobbe-tricket" har funkat prima. Men nu så har hon fått nåt på skallen igen, rödmärren. Det började efter att vi släppte ihop hästarna till en flock om 6 st..
 
Dock så måste jag bara berätta att hon är en dröm att ta i hagen :D Hon kommer till mig varenda gång i princip! Möter upp mig när jag kommer för att hämta henne. Hur mysig som helst! Vi har det verkligen superbra just nu jag och B. :-) Jämfört med föregående år då hon vänt på klacken när hon sett grimman.. ;)
 
Sedan blir det någon form av uteritt. Jag är sugen på en ridtur till Aldernäset, men inte ensamen. ;) Vi får se hur det blir..
 

Kommentarer
Postat av: Sofia Spelkvist

du är inte rädd att hon ska göra sig illa om du spänner fast henne i bommen? står du längst in i transporten och bara väntar ut henne eller hur gör du? spänner du linan då och då? chelsea är AS jobbig att lasta, gick in som en klocka förra sommaren sen glömde hon tydligen bort det över vintern och nu står hon och larvar sig på rampen.. så tröttsamt med svårlastade hästar.

Svar: Näe det är jag inte, eller, vad för sätt kan de göra sig illa gentemot en människas handkraft? :) Hon vet mkt väl att trycket försvinner då hon lättar. Jag spänner den på nytt allt eftersom hon går in, men oftast går hon in på en gång. Detta använder jag som nödlösning då vi annars inte tar oss iväg. Men efter dagens o kommande dagars lastträning kommer de nog inte behövas igen åå ett bra tag hoppas jag ;-)
Josefine Fred

2013-05-28 @ 19:57:49
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: Sofia Spelkvist

jo tänker om hon slänger sig bakåt, att hon kan göra illa sig i nacken, eller om hästen stegrar sig?

Svar: Om hon slänger sig bakåt eller bestämmer sig för att vara starkare än mig så är det jag som kommer fara illa. Då är det nog bara att släppa greppet. Har testat dehär på en häst de absolut inte gick på, och om jag inte ville ha mina fingrar tvinnade runt bommen så var de bara å släppa.. vet av en tjej som blev halvt av med sina fingrar pga hon inte släppte. ;/
Josefine Fred

2013-05-28 @ 21:27:31
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: sara

ja vilket jävla skitsnack! Vissa hästar får man ju spänna fast som vanligt i bommen innan man stänger baklemmen speciellt om man är ensammen... Väljer hästarna att göra sånna dumheter ja då är det ju så det är men klart jossan måste ta till metoder som kan underlätta att få in hästen!? Nekter som du vet jossan slänger sig ju bakåt och då vill man helst ha spänt fast han innan han börjar med det, om man är ensammen och lasta vill säga;)

2013-05-28 @ 22:58:06
Postat av: Sofia Spelkvist

Sara vad menar du med vilket jävla skitsnack?

Jag ville inte vara någon besserwisser utan frågade för jag själv skulle behöva testa det och vill gärna veta hur Jossan gjorde, det handlar inte om att jag tror Jossan är oförsiktig och vill skada sin häst.

Svar: De e luuungt :) Jag tog det inte så alls. Fråga på du! :-) De är en bra metod men man ska bara använda den i nödfall tkr jag, och vara ytterst försiktig då fingrarna lätt slinker med om man inte är "med"..
Josefine Fred

2013-05-29 @ 20:46:58
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0