Önskeinlägg

Tänk vad jag älskar dessa önskeinlägg. :-) De är så kul att ni ställer frågor och vill ha hjälp, för jag älskar att hjälpa andra och glädja andra! :-)
 
"Hej!
Kikat igenom din blogg nu en stund, och läst allt men jag såg på facebook att du ridit in din travare själv från att vara travkörd..

du har säkert skrivit om detta men hur gick det?
Vad för motgångar träffade du på?

Några stora problem för mig är att när jag väll kört lite galopp med min travare, så går det inte att trava honom efter, utan bara "tacktar" och slår upp med benen... annars har han helt underbara gångarter!

vore kul om du kunde skriva om detta! eller om du redan gjort det, länka! :)"
 
Bellie var inriden, eller riden iallafall, men kunde t.ex inte galoppskänkel eller andra kommandon. Hur det gick? Ja.. Det är lite svårt för mig att såhär i efterhand berätta hur det gick, med tanke på att jag endast hade ridit 2 år när jag köpte henne. Jag kunde alltså i stort sett ingenting ridmässigt, och allra minst utbilda en travare. Men jag hade viljan, och hjälpen, vilket var det som fick detta att fungera. I dagsläget hade jag gjort ett betydligt bättre och snabbare jobb, och kunnat lösa problem på helt andra sätt än vad jag kunde då. Det har liksom varit en stor resa för mig och B då vi har lärt oss tillsammans. Jag har inte lärt henne, utan vi har lärt oss.
 
Med andra ord, vi stötte på en hel drös av motgångar. Och jag med noll erfarenhet i bagaget löste inte dessa på bästa sätt alltid. Dessa motgångar kanske vi inte hade haft om jag hade varit den jag är idag. Därför är det lite svårt att svara på frågan.
 
Men i övrigt så har hon alltid haft bra gångarter, och inte haft några problem på att skilja på dom. Men jag har en väldigt energisk och ambitiös häst, så många ggr kokade/kokar hon över och då blir det kaos i huvudet på henne. Jag har oxå problem efter galopp, för då blir hon så taggad och bara springer efteråt. Men det blir bättre och det har vi jobbat på i flera år nu.
 
Efter ca 6 mån i min ägo började vi få problem med att fatta vänster galopp. Detta satte sig i hennes huvud, och jag fick helt enkelt inte fatta vänster galopp, trots att hon hade de fysiska förutsättningarna för det. Så under 1,5-2 år så la jag den galoppen åt sidan, eftersom det bara skapade frustration hos oss båda. Det gick verkligen inte. Efter den lilla pausen beslöt vi oss för att verkligen testa ALLT, och för varje lösning vi hittade, så hittade B på något annat. Men efter mycket kämpande så satt den där.
 
I övrigt är hon ju en väldigt positiv och arbetsvillig häst, till vad vi än hittar på. :-) Men jag tror de är väldigt viktigt att ha hjälp av tränare, vilken gren man än är inne på. Det är verkligen guld värt! Och alla har nytta av tränare. Det är oftast en själv som ryttare som problemen sitter i, och inte hästen. Gör vi rätt så gör oftast hästen rätt.
 
Lycka till i omskolningen av din häst! :-)
 

Kommentarer
Postat av: Nettan

Åh du o din häst e så himla fina ihop!:)

2013-05-23 @ 11:51:40
URL: http://nattstad.se/sweetbumbii

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0