Uteritt

Tänkte ta en lugn skritt- och travtur längs vägarna idag, då jag till min lycka såg att de "sladdat" dom. Och då blir det mjukt o bra underlag. :-) Men de blev tvärtom en ganska fartfylld tur i mestadels trav och galopp, för jag hade en sjukt laddad dam idag. Skritta var liksom inte på kartan. Inte på hemvägen iallafall.
 
I början i traven hittade vi en ganska trevlig takt och tempo, och hon var någorlunda fokuserad. Men minsta lilla som kommer upp, som hon ser, eller nånting plötsligt, får henne helt ur fokus. Haha. Hösten. Hon blir såhär varenda höst. Hennes hjärna går in i flip-mode. Och på sommaren i chill-mode. Dom 3 sommarmånaderna är dom bästa på hela året! Då har jag en någorlunda stabil häst, haha. Skämt å sido, jag tycker förstås om henne året runt, men om hon är en berg- och dalbana i vanliga fall så blir det tusen ggr värre på hösten. Hon blir tittig, spänd, lägger sig i min hand och vad jag än gör så hänger hon kvar. Släpper jag ja då jävlar bär de iväg.. och hon drar tyglarna ur handen, uppåt, nedåt, slänger med huvve, taktar. Jaja, bara att ta na som hon är! ;-)
 
Hur som helst, på hemvägen vart hon nå så sjukt spänd och taggad, att det inte gick att skritta, och skulle vi trava var hon spänd och laddade på som attan, sprang som om hon hade eld under hovarna. Så jag körde galopp typ hela vägen hem, men inte skulle hon slappna av för de heller.. Hon bjöd på en puppkross (iaf nära) ett par ggr då hon såg nånting svinläskigt och drog på en tvärnit. Men, ju mer vi galopperade ju mer började hon inse att det var skönare att slappna av. :-)
 
Körde lite tempoväxlingar i galoppen tills hon lyssnade i båda galopperna, och på slutet gick de skitbra. Fick dock vända och ta en sista galopp på bortavägen, då de inte funkade att galoppera hemåt sista sträckan. Undrade vilken gångart vi över huvudtaget tog oss fram i där ett tag.. Men när jag vände vart hon sjukt fin!! :-) Söta röda tösen...
 

Bellas outfit idag :-D


Dagens skräckinjagande soppåse!

<3

Kommentarer
Postat av: Linda

Det är så roligt att läsa om din häst, hon är så lik min röda för några år sen. =)

Svar: Haha.. jaså :-) Så de finns hopp ;)
Josefine Fred

2013-09-30 @ 21:27:00
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Postat av: Linda

Jodå, min lugnade ner sig ungefär i samma veva som hon blev 20. Nu blir det bara luftfärder nån gång då och då och då mest för att hon tycker livet är kul =)

Svar: Hahaha oj... då äre nog ett tag kvar. ;-)
Josefine Fred

2013-10-01 @ 00:24:02
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Postat av: Erika Pettersson

Härligt :)

2013-10-01 @ 08:16:37
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Melina Jäderblom

Hon är ju så söt!

2013-10-01 @ 11:13:02
URL: http://melinajaderblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0