Sadeltesting ;)

Provade en sadel häromdagen, en bomlös. Jag skulle ha velat hunnit prova den innan det sattes in ett vidare järn, som på bilderna. För den blev alldeles för vid och hamnade därför i ganska mkt framlut. Så jag ska försöka padda upp med något fram och se hur den ligger när den hamnar i balans. Och även provrida den. :-) Syns bäst hur mkt den ligger i framvikt på bilden med lite distans till pollen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Hur många fingrar bör man få in framtill på sadeln?

Svar: Jag går aldrig efter något sånt mått faktiskt. :) Ligger sadeln i balans, och med jämnt kontakt överallt och följer ryggen bra så spelar de ingen roll om man får in 2 eller 4 fingrar. Men den får ju absolut inte ligga för nära manken, klämma på sidorna och framförallt inte ligga PÅ manken. :-) Ett för högt framvalv tyder ofta (enligt min erfarenhet) på att sadeln egentligen är för smal. Den brukar inte ligga bra i övrigt om den blir extremt hög fram.
Josefine Fred

2014-02-26 @ 20:49:29
URL: http://maria-hastliv.blogspot.com
Postat av: Erika Pettersson

Hoppas den kan passa den var snygg. :)

2014-02-26 @ 21:58:51
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Dressyrteamet

tycker den ser ut att ha alldeles för höga bossor...iof gillar jag close contact sadlar med flata sitsar, gillar inte känslan at sitta ovanpå hästen.

2014-03-03 @ 09:03:29
URL: http://dressyrteamet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0