Dressyr

Idag red jag och Linn till Ark och trimmade små pollarna våra. ;-) Jag har gjort värsta grejen av dehär passet, för jag velat lyckas åstadkomma det jag lär mig på lektionerna, men är osäker på att jag ska fixa det. Så då blir jag nervös och går och tänker och tänker. Försöker få bort det men. ;-) Hur som helst lyckades jag bra! Jag satte upp en bra plan och realistiska mål.
 
Först fick hon trava och galoppera fram helt kravlöst, för att få bort lite spänningar. Sen efter skrittpaus körde vi igång arbetet. Började på en stor oval mittvolt i skritt, där målet är att hon ska vänta på mig, samtidigt ställa sig och forma sig längs volten. I vänster varv vill hon bli förböjd i halsen, och skjuta ut högerbogen. Det brukar jag tycka är suveränt för hon är så mjuk och fin så. ;-) Men nu har G fått mig att förstå hur hon egentligen ska gå, och sambandet mellan min innerskänkel och yttertygel. Så nu rätar jag på henne så att hon blir mer rak i halsen, och får in ytterbogen. Vänstervarvet är helt klart enklast! Alltid varit. Högervarvet då skjuter hon in högerbogen. När jag trycker ut den och får den på plats, då far rumpan hennes ut istället. Så där är det mer att hålla reda på. Sen mitt i allt vill hon gärna streta med huvudet och slippa ställa sig, och spåra på volten. Mkt att ha koll på.
 
Men de gick skitbra faktiskt. Hon har verkligen verkligen sugit åt sig av träningen, som jag sagt flera ggr. Hon kommer 10ggr snabbare till arbetet nu än första ggn. Hon är smart lilla häst. Och inte blir hon nå sur eller frustrerad heller när jag är så konsekvent och tjurig att hon ska börja vänta, utan hon gör det om än med lite åsikter ibland.
 
Gick vidare till traven som var jättefin! Men jag blev trött fort. Tänkte på att fluffa låren och inte klämma mig fast, vilket gick fint. Red lite övergångar, och försökte bibehålla skritten vi jobbat fram, även om det är svårt. B tkr att när man väl börjat trava/galoppera så äre det som gäller resten av turen. ;-)

Avslutade med galopp i båda varven, lite volter, någon långsida, innan jag gjorde en volt tillbaka och red förvänd. Jag rider hela ena kortsidan i förvänd, sen rakt fram några språng innan hon får sakta av. Idag gick högern fantastiskt bra! Hon bröt av andra hörnet för jag inte red ordentligt, första ggn. Men andra ggn satte vi den! Så då gick vi över till vänster, som hon hade svårare för idag. Hon kändes lite isär. Det är förstås jobbigt för henne att arbeta på dehär sättet, att hon inte orkar lika mkt. Men jag gjorde om två ggr tror jag sen satt den! :-)
 
Det är helt sjukt vad EN enda lektion kan göra. Idag när jag galopperade kom vi väldigt nära kvalitén på galoppen Gittan lockade fram, där B är väldigt fin och ridbar. Helt enorm skillnad motför annars. Jag blir nästan uteslutande dragande i inner, hennes innerbog trycks inåt och hela vi liksom bara... motarbetar varandra. Men nu behöver jag knappt ta i inner?! Hon liksom håller sig på spåret och spårar, med hjälp av att jag ger henne vissa signaler ibland och parerar henne och hjälper henne hålla igång. Men jag behöver inte använda nån dragande tygel för att hon drar iväg el liknande. Jag bara sätter mig på rumpan och använder ytterhjälperna. Gud vad roligt!! :-D Detta kommer bli så bra. Nu SKA jag fortsätta träna regelbundet för tränare i dressyr. Det kan bli riktigt bra.
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia

Alltså Gittan är bara hur jäkla bra som helst, en av dom mest pedagogiska människor jag ridit för. Kul att det går så bra för er

Svar: Ja hon är ju det! :-) När jag förra året började rida för henne, och hade ridit EN enda lektion, max två, så gick jag från 54-56% till att börja rida på 60-64%... direkt. Så hon är kanon! Så noggrann..
Josefine Fred

2014-06-02 @ 22:08:44
URL: http://fiajungdalen.blogg.se
Postat av: Matilda

Fin häst du har! :D

Svar: Tack så mkt!
Josefine Fred

2014-06-03 @ 21:33:54
URL: http://skogsrusset.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0