Dressyr

Idag red jag bort till paddocken och red dressyr på lilla B. Ja, efter att hon haft jagis med mig i 30 minuter i hagen först. Det är jobbigt att vara B nu!
 
Hon var till en början lite motsträvig, eller ska jag säga såhär, JAG var fokuserad på fel saker. När jag skärpte mig och kollade på vägen o koncentrerade mig på känslan så vips så hamnade ju även hon där hon skulle.
 
Efter det var hon SVINFIN! Jobbade en del i galopp, med lite utåtställning, volt på varje kortsida, rida innanför spåret och varierade inåt/utåtställning även på raksträckorna. Hon var så jäkla fin. Underbar galopp! Idag fick jag verkligen till ridningen. Jag kommer på mig själv att ha tok-stelt bäcken, och vad händer då? Jo hästen blir stapplig och stel. Så fort jag RIDER med arslet och faktiskt rör mig i takt med hennes galopp så blev hon ju faktiskt riktigt ridbar. Sådär ridbar som inte händer alltför ofta för jag inte riktigt får till alla pusselbitar. Men idag hittade jag känslan och det var jättekul. Samtidigt är det mkt fokus på mjuk hand, lätta i yttertygel och läng gärna en bit så att hon har möjlighet att faktiskt länga sin yttersida och söka sig ner och runda sig mer. Inner hand fram elr sidförande. Jättefin blev hon lilla tösen. Det känns jäkligt kul att högergaloppen börjar likna vänstergaloppen i kvalité oxå. Shit :-)
 
Sen tänkte jag vi skulle rida igenom Lätt B:2an, och då brukar jag stanna till där vi får problem och ta igenom det innan vi rider till nästa moment av programmet. Men idag.. idag red jag igenom programmet EN ENDA gång! Och behövde inte stanna på en enda "station". Hon var jättefin! Lugn, mjuk, lydig, lagom framåt och lagomt tryck. Bara jag som blir andfådd och trött innan första mellantraven. Hua. Jag ska försöka ta tag i jogging så jag får upp min kondition. Hur kan jag annars kräva utav henne att hon ska göra allt korrekt.. När jag inte orkar hålla ihop mig själv ens.

Red inte mellangångarterna dock, utan där kör jag övergångar så att hon ska lugna sig, inte alltid tro att det är ökning som gäller när jag vänder snett igenom. Så i traven övergångar till skritt, och galoppen den behöll jag i arbetsgalopp, sen för att hon inte skulle bryta av självmant INNAN långsidan så svängde jag in lite innanför spåret och red i förvänd galopp ett par meter längs spåret och sen bröt jag av. Svinbra! :-) Annars bryter hon som sagt gärna av själv, innan jag ber om det, för att hon tkr det blir jobbigt/fel.
 
Förjävligt att man ska behöva rida i hoppsadeln ;) .... även om de går väldigt bra i den så ser det bara fel ut. Haha. Blir lagomt kul att tävla nästa helg och se ut som ett riktigt hoppekipage.

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej ! Vad får din häst för foder ? Alltså foderstaten, skriv gärna den i ett inlägg ! Skulle vara kul att veta :))

2014-05-03 @ 13:08:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0