Hoppträning

Hopptränat en jättefin häst idag! Trots vila 4 dgr varav 2 på box så skötte hon sig excellent! Himla kul. Hon var mer jäkligt känslig för hjälperna, istället för stark och tung i munnen vilket hon kan bli. Men inte idag. Vi hoppade studs, massvis av studs. 5 st studs på 3 studsar per "station". Dessa red vi som en bana på 11 st stationer, jobbigt värre för hästarna. Bellie skötte sig jättebra, men jag fick ge väldigt tydliga hjälper för första ggna tänkte hon bege sig fort som fan och då hade vi kraschat, så där fick jag ta tag i henne en gång, och därefter vara väldigt tydlig med halvhalterna emellan då vi red på distanser.
 
Hon lyssnade bra även om jag fick vara övertydlig men hon försökte inte gå emot och köra sitt race så det var jättebra. Sista 3 stationerna blev hon trött på och började på släppa arbetet med bakdel och rygg, så vi fick ta om det för jag styrde ut. Och då gick de bra ändå, på slutet! :-)
 
Så jag e skitnöjd!! :)

Kommentarer
Postat av: Carro S

Hallåååå mer bilder och filmer :D vad annars ska jag kolla på när jag har luckor på jobbet? ;D

Svar: Haha åå vad mysigt o höra från dig ♥♥♥♥... har inte samma förutsättningar till bild o film längre :( blir mest på tävling. Ska dock se vad jag kan göra åt ditt problem haha! ;-)
Josefine Fred

2014-05-15 @ 21:07:50
Postat av: Annica H

kan du inte lägga upp en skiss på hur ni hoppade? förstår inte riktigt. :P

Svar: Kan förklara lite bättre. :-) Tänk dig banhoppning, fast varje hinder är 3 studs. Vi hade 5 st såna. 3 på långsidan, alltså 3 studsar på 3 ställen på en långsida. Och sen när man landat efter långsidan så red man kortsidan, och svängde på en studs som gick snett igenom. Den kunde man rida som en bruten linje och hamna på nr 2 av studsen på långsidan.
Hänger du med? ;-)
Josefine Fred

2014-05-16 @ 13:49:36
Postat av: Annica H

Aha! Då är jag lite bättre med. :) Tack.

2014-05-19 @ 18:54:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0