Travbanan

Red idag, första ggn efter vilan förutom barbackaturer i skritt. :-) Tog några svängar på travbanan idag. Fick dock vända, rida runt, vända osv. då dom höll på gräva med grävmaskinerna igen. Men det gick bra det å! Bra att byta varv ofta. (Y) Red ca 30 minuter, max.

Började känna på henne lite smått i skritt, och det kändes okej. Tog lite trav, där fick jag vara tydlig och rida konsekvent med rumpan för att hjälpa henne till rätt takt. Hon ville förstås ligga i lite. Och när hon inte fick som hon ville började hon tjaffsa, och jag bara höll ett mjukt stöd och fjädrande fingrar, och höll om med ben och fortsatte rida takten med rumpan, och vips ser jag en tunga som är utanför munnen och slänger. Nedrans lilla gosse!! Blir galen. ;-) Hoppade av och spände nosgrimman ett hål, och sen var det bra. Hon konstrade litegrann efteråt, i skritten då, för har hon travat så måste hon ju få trava/galoppera resten av ridpasset?! Varför skritta liksom?! ;-) Nä, så skritta fick hon göra. Och vips så accepterade hon läget och hittade en lugn och trevlig skritt. Därifrån red jag lite övergångar. La även in galopp, och fattningarna var SUPER!! Jag stod i lättsits och hon fick rulla, typ ett varv i varje galopp.
 
Sen lite trav/skritt igen. Måste säga att det är nog både en och två poletter som trillat ner under vilan ändå. Hon var mer harmonisk på något vis, även om hon har sina ideér och åsikter och tycker att vi ska göra saker på hennes vis. Men t.ex efter trav/galopp hittade hon snabbt ett lugn i skritten, och längde på benen utan att springa iväg. Precis som vi eftersträvat. Så den biten, vilket var den jag hoppats på att hon skulle ha sugit till sig av, funkade super idag. Sen galoppfattningarna. Vanligtvis när jag ger galoppskänkel så är hon lite ouppmärksam, så nr 1 tar hon inte. Sen inför nr 2 brukar hon tagga igång och bli hög i formen osv. Men nu kunde hon slappna av i överlinjen och ta en harmonisk fattning. :-D Yey! Högergaloppen var dock lite snabb i takten idag, men ändå okej.
 
Imorgon tar vi nog en uteritt, då jag ska rida innan jobbet då det är ljust. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0