Gårdagen + idag

Igår skrittade jag ut en sväng på Bellabus. På bortavägen satt jag och funderade på hur hon kunde vara så lugn för att ha stått i 5 veckor, och tänkte att hon måste ha mognat med åren helt enkelt. ;-) Sen när vi kom på hemvägen så blev det andra bullar. Då kopplade hon bort mig och gick på automatlåda, sedan var det bara att hänga på. Försökte få med ryggen och bakbenen mer men hon var helt inne i sin bubbla, och blev irriterad då jag bad henne att ta det lugnt. Och då backar jag av när det bara gått två dagar som jag skrittat henne. Hon måste få lov att komma igång lite kravlöst först.
 
Idag gick det bättre. :-) Hon var kommunicerbar hela vägen, både bortåt och hemöver. Skönt! Fokuserade på att hon skulle ha ett bra gung, sen fick hon välja tempo.
 
Imorgon tänkte jag skritta på travbanan och jobba henne lite, se hur det går. :-) Jag slutar 15-16 och då är det mörkt, så det blir bra.
 
Jag är fortf. väldigt nojig och kan inte slappna av än. Hon har fortf. ödem ovanför och nedanför hasspetsen, och så avlastar hon/vilar på v.bak fortfarande.. Men det är bara att låta tiden utvisa. :-) Har mailat veterinären alldeles nyss, så får jag se vad jag får för svar imorgon.
 
 
 
Jag har även ridit Heavenly idag. Det gick svinbra! Idag hade jag bett på henne igen, vilket jag inte haft på ett bra tag då det inte funkade nå vidare. Och sen fick hon en tandkoll, och efter det skulle hennes mun vila. Men idag var det dags för bett igen, och det gick så himla bra. Jag hade hela tiden fokus på att inte använda händerna, utan låta säte och ben göra allt jobb i princip. Och ja, hon var supertrevlig. Hon hittade ett läge som hon inte hittat förut, där hon var påverkbar redan i uppvärmningen. Hon gick att variera tempo på, det gick att be henne ta i lite mer, runda sig lite mer osv.

Sen på slutet red jag henne med lite mer bakben och nedsittning, övergångar mellan skritt och trav. Superfin var hon!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ida

Kul att höra att det gick bra💗

2015-12-20 @ 17:23:17
URL: http://idasponnyliv.blogg.se/
Postat av: Helena

Gratulerar till den lyckade operationen:) grattis grattis grattis:)!!!!!

2015-12-22 @ 15:08:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0