Dressyr på travbanan

Idag då jag skulle rida så snöade det blötsnö, och blåste lite smått. Så jag tog ett pass på travbanan idag, och jag slängde även på na bomull + luva. Funkade asbra idag igen!

Bella var riktigt fin idag. :-D Jag hade tänkt ett litet "slöpass" då hon inte brukar vara så samarbetsvillig i dels vädret, dels på travbanan. Men idag var hon kanon från start. Började med massa skrittjobb, och hon var så lugn och fin. Ibland blev hon lite motsträvig men det jobbades snabbt bort. Red halter först, sedan la jag in skänkelvikningar och så småningom slutor. I början blir slutorna lite kackiga, för dels så kanske inte jag gör helt rätt (?), dels så förstår hon inte riktigt. Men ju fler vi gjorde desto bättre blev det, och jag tyckte hon klev på avspänt och med en ok takt tillslut. :-)

Sedan joggade vi igång med lite övergångar, här lyssnade hon bra i början. På kortsidorna red jag bakdelen innanför, och det gick super. Ibland blev hon lite motsträvig i övergångarna, men även det var ganska snabbt åtgärdat.

Sedan tog vi lite galopp, idag blev det förvänd. Hon var asfin!! Jag började med alla nya övningar i höger varv, vårat svåra, men det gick svinbra hela tiden. Galoppen var toppen. På kortsidorna som är som en böj, fick hon gå förvänd. Och på långsidorna så saktade jag av och fattade rättvänd. Så hon fick variera. Hon fick en flipp där en gång, där hon tyckte det blev lite svårt. Elr hon trodde det var svårt. Haha. Men jag lugnade henne och sedan fortsatte vi.

När jag precis bytt varv och skulle ta andra galoppvarvet så har vi precis fattat rättvänd galopp på en långsida, då hon ser en häst bredvid som ligger och rullar, och hela hästen ba spänner sig, det går fortare för varje galoppsteg, hon har tappat kontakten alldeles.. och ja, hon stack! Hahaha. Några 10 tals meter. Jösses. Sedan när jag fått koll på na igen så körde vi ett varv i den galoppen, förvänd. Gick  jättebra! Sen lite avtravning lång och låg. :-)

Fin tjej liksom! Imorgon är det ridhuset för oss som gäller, trooor jag iaf.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0