Dressyr

Idag for jag och Bella bort till klubben och trimmade lite. Hade noll förväntningar. Började lite lätt i skritten med lite vändningar, ledande tygeltag och eftergifter. Gick helt okej. Hon var inte lika spänd och stressig som hon varit senaste ggna där. Hon svingade iaf ryggen och gick med bra kliv, dock lite överilat. Men det gjorde ingenting i det läget.
 
Joggade sedan igång och hade samma tänk, hon var ganska ... okänslig. Hon känns oriden på nå vis, inte med på noterna riktigt. Men ju längre vi höll på med den övningen desto mer började hon sätta sig, och börja på att lyssna. Galopperade fram i båda varven och där var hon faktiskt fin! Jättefin i vänstern. Högern ganska fin, spårade fint, och jag kommer äntligen åt dendär sladdande rumpan. :-D Jippi! Men hon tycker det är jobbigt, det märks.
 
Gick sedan in på en övning och red skänkelvikningar varje snett igenom. Dom var inte fina. Asså, hon flyttar. Men jag var lite okoncentrerad och hon hade huvudet på sned HELA tiden. Och jag lyckades inte korrigera det. Men så är det ibland. Jag kände ändå att det gav något, för hon blev trött och lösgjord. Vilket gjorde att hon kunde skritta rätt bra och avslappnat.

Sedan började jag med galopp- och skrittövergångar. Låg på en 8volt och körde varannan vänster, varannan höger. Hon kom rätt fort till avslappning. Elr, hon gick lite överilat, det gjorde hon, men det fick vara okej idag. Hon svingade ryggen, sänkte hals och huvud och klev på bra, och ur det så fick hon ny fattning. Avsaktningarna var toppen! Och galopperna likaså, jättefin.
 
Travade sedan av i friskt tempo med längd överlinje. Hon var fin där oxå, men något springig. :-)
 
Nu ska hon snart få vaccineringen, och imorgon blir det vila då jag jobbar, vilket blir väldigt lägligt. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0