Skrittjobb

Idag tog vi ett pass i paddocken våran. Första ggn jag rider där typ. :-D Jag hade skrittjobb i fokus. Beklagade mig nå jävulskt igår med S och fick bolla med henne en stund. Inför idag var jag lite nervös, och allt jag tänkt på var hur B ev. skulle bete sig, hur jag skulle korrigera, vad jag skulle testa osv osv. Samt att jag känner sån frustration över att skritten inte funkar.
 
MEN, bara därför så var hon väldigt medgörlig idag! Jisses. Började med att skritta runt travbanan två varv på lång tygel, och redan där började hon frusta och var riktigt avslappnad. Sedan gick jag upp till paddocken och började kräva lite. Elr kräva och kräva, jag började väldigt basic och red henne runt fyrkantspåret, med kravet att hon skulle ställa sig i innersidan. Det har inte ens funkat förut, för hon bara stretar och hittar på massa tok. Men idag gick det bra. Har fått lite tips av Gittan som hjälpte mig där. Att när hon börjar köra ut rumpan, så leder jag framdelen dit istället för att börja korrigera rumpan. Och det har funkat jättebra. Men iaf, idag var hon inte sådär. Så fort jag tog tyglarna så kände jag att hon började gå med eftergift och söka sig neråt.
 
Men, hon var såklart inte felfri. Första varvet var bra, men sen började hon bli lite taggad och undra varför tusan vi skulle hålla på med såntdär. Så då började jag lägga in små volter, och rida in inner bakben. Och när hon sedan började slappna av igen så gick vi ut på spåret igen.
 
Jobbade med detta i båda varven, och det gick väldigt bra. Efter det joggade jag litegrann, och traven var jättefin. Därefter skrittpaus.
 
Sedan tog vi upp arbetet igen och kollade av om ställning på rakt spår funkade. När det funkade så började jag rida öppna på långsidorna, och alltid då jag börjar med sidvärts i skritten så fallerar allt. Men idag gick det bättre. Visst började hon streta och tycka jag var en pain in the ass, men hon gav sig ganska fort. Och efter ett par långsidor så gick det helt okej faktiskt.

Bytte sedan varv, och i vänster gick det mkt enklare. Men hon stretade lite, men hon kom till ro fortare. Och det kändes faktiskt helt okej. :-D Jag är så stolt över att hon var så duktig idag! Det brukar vara riktig kärnfysik för henne att skritta, samtidigt vara lugn/avslappnad, och på det faktiskt GÖRA något arbete. Hon blev dock väldigt trött av dethär lilla arbetet. Typ i hjärnan antar jag. :-)

Sen fick hon jogga ett par varv innan vi var klar. :-) Detta pass var väldigt nyttigt. Tror det gjorde gott för dendär lilla hjärnan att inse att det inte behöver vara så svårt att skritta.
 
 Arkivbild

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Kul att läsa, tycker alltid du skriver så intressanta ridpass-inlägg! :)
Att rätta in framdelen på bakdelen ska ju vara en självklarhet egentligen, men är såå lätt att glömma så det är bra att bli påmind om det ibland.

Svar: Tack!! Vad roligt att du gillar mina inlägg. :-)
Ja det är inte lite att hålla reda på. :-D
Josefine Fred

2015-01-09 @ 13:55:41
URL: http://www.jenniferdressage.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0