Svullet ben och ändrade planer! ;-)

Imorse kopplade jag på transporten, körde fram, packade bilen, tog fram alla saker, och slutligen tog jag in hästen. Och då jag kom till bakbenen såg jag att det ena var bra svullet på insidan. Den övre delen av senan, där hon även var varm. Jag hittade inget sår, och då började mina varningsklockor ringa. Hon har ju fått en smäll. Och så ömmade hon när jag klämde där. Jag ringde direkt till PH vet, men ja.. haha. Jag insåg ju att ju mer frågor jag fick, när jag svarade på dom, att jag egentligen inte behöver oroa mig. Hon var helt ohalt, rörde sig helt obehindrat. Så de tyckte jag kunde skritta henne idag, och sen rida som vanligt om hon inte är sämre imorgon.
 
Skrittade henne för hand i en kvart först för att se förändringar, och det blev bättre. Värmen var nästan helt borta, och svullnaden lite bättre. Så jag beslöt mig för ett pass på banan med skrittjobb.
 
Bella var jättefin! Jag började med att rida runt fyrkanten och kräva att hon skulle ställa sig inåt/utåt när jag bad om det utan att streta. Hon blir ju bara bättre och bättre på den fronten. Jag la in lite halter, vilka hon gjorde ganska bra. Efter ett par varv så la jag in öppnor på långsidorna, och även där gick det väldigt bra. Hon kom tillrätta mycket snabbare än hon brukar. Bäst är hon i vänster varv. Jag la in någon volt vid behov på långsidan för att hitta rätt igen när hon gick ur formen elr konstrade lite.
 
Sedan gick jag in på bakdelsvändningar, och vid dethär laget var hon väldigt avspänd, lyhörd och helt eftergiven. Duktig liten tjej! Bakdelsvändningarna gick även dom bättre än de brukar. Jag håller ju fortf. på att lära mig att få det rätt, så det blir lite exprimenterande. Men det var några st som blev ganska bra tror jag. (Y)

Efter det så travade jag henne några varv i båda varven, och la in lite övergångar. Hon var jättefin även här, och svarade bra på både avsaktning och igångsättning. Och tack vare skrittarbetet  i början av passen som jag börjat med, så kan jag, efter trav/galopp, direkt gå in i skrittjobb där hon är trygg och vet vad jag är ute efter, ifall hon börjar stressa iväg i skritten. Hon var dock fin och inte speciellt ivrig i skritten idag. :-)
 
Imorgon blir det nog lite samma jobb. Ju fler sånahär skrittpass hon får, desto bättre. Det händer grejer från gång till gång. Det passade perfekt nu när hon är svullen i benet. (Y)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0