Dressyrlektion

Imorse var det dags för dressyrlektion igen. Jag red fram själv först, ett bra tag i skritt. Skrittade igenom LA:3ans första travdel, sedan började jag med öppnor och slutor på långsidor och kortsidor. Hon var rätt fin faktiskt, trampade på bra med innerbak när jag bad om det. I skolorna var hon lite stretig som vanligt men det går allt lättare att lossa henne iallafall.

Sedan joggade jag igång henne, och då joggade jag travdelen på LA:3an igen. Det gick jättebra! Skänkelvikningarna flöt på oväntat fint. Det som tjorvar är raka spår för då blir hon lite ostadig och tar egna initiativ istället för att vänta på mig. I övrigt fin! Red denna del två gånger, sen kom Gittan och B fick skrittpaus.

G frågade om vi jobbat med slutor någonting, och då svarade jag att jag brukar skrittjobba slutor själv, samt trava ibland, men jag har aldrig ridit dom för någon så jag vet inte om jag är på rätt spår elr ej. Så jag fick börja jobba på långsidan, först öppna, sen en volt på mitten och sen fortsätta i sluta. Vi var på helt rätt spår! Roligt att få lite feedback från någon på marken oxå, så vi kan jobba vidare med dom.

Sedan fick vi göra samma sak i trav, och Bella var riktigt fin i dethär jobbet. Väldigt ambitiös. Bara jag slappnar av i armarna och rider helt med kroppen så blir det skitbra. :-) Får påminna mig själv då och då, för jag tenderar att bli kvar i hennes mun. Men överlag var det skitbra, hon var fin som sagt.

Sedan fick vi rida snett igenom i skänkelvikning ställd åt fel håll, och sedan fick vi tänka sluta på diagonalen. Det arbetet kändes riktigt bra!! Kändes som jag fick till ett väldigt bra flyt, motför vad vi är vana vid iallafall.

Skrittpaus innan vi galopperade lite. Hon gjorde två fina fattningar! Vanligtvis tänker hon bakåt i fattningen, men nu fick jag mer framåttänk i det hela. Stor skillnad. Vi galopperade på volt, och jag fick tänka långa språng, och så fick jag minska volten med ytterhjälperna för att få henne att bära mer, och sedan öka volten igen. Hon var fin! Fin övergång till trav oxå innan varvbytet.

Sedan avtravning lång och låg. Jag är jättenöjd med dagens pass. :-D


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0