Dressyrsadeln ;-)

I somras köpte jag ju mig en ny (beg) dressyrsadel, en Edinburgh. Då så hade jag ju lite funderingar kring de sadlarna då i princip ingen info går att få fram, samt att de inte finns i olika modeller utan den heter helt enkelt Edinburgh. Varför jag blev fundersam var för att min vän S har en likadan, en Edinburgh, fast hennes är många gånger svängdare i bommen än den jag har är.
 
Det är även många som frågat vadför sadel jag har till min hästs raka rygg, att den ser skön ut, m.m. Men jag har knappt velat svara eftersom om jag säger att jag har en Edinburgh till min hästs raka rygg så känns det missvisande med tanke på att alla andra sådana sadlar jag sett på annonser, hört folk använda osv, så är dom svängda i bommen.
 
Men, nu har jag hittat ett svar! Detta hittade jag:
 
"Windsor (+ Edinburgh och Wellington, samtliga deras modeller): svängd rygg men kan stoppas om helt så den passar rakare rygg (det kan inte göras med alla sadlar) Hyfsat korta i anläggningsytan. Små i sätet. Finns väldigt breda bomvidder. Passar hög manke. Kilbossor med ullstoppning eller flair. Pris mellan 12-45 000:- Windsor kan måttbeställas"
 
Den kan alltså stoppas om och bli helt annorlunda i formen, och därför passa en mer rak häst. Bossorna på min är ju verkligen fylliga och rejäla baktill. Så den är nog helt enkelt stoppad på det viset. Och visst kan man stoppa om de flesta sadlar så att de passar hästen till viss del, men att döma av texten ovan går denna att förändra mycket mer än andra sadlar, vilket också är ganska tydligt då dom flesta Edinburgh sadlar verkligen är SVÄNGDA.
Doris sadel (och hon har verkligen SVÄNGD rygg)


Bellas sadel. Ja ni ser ju skillnaden. Dock är ju min lite annorlunda i alla fall med buffelläder på kåpor och säte m.m.
Denna är den bästa sadel jag provat på B, som passat både mig och henne. I 6 år hade vi letat och letat, men ALLT gled fram eller glappade bak. Denna ligger på plats, och glappar inte bak. Samt att jag älskar den!

Kommentarer
Postat av: Susanna

Jag hade en Wellington Elite förr och den såg ut som din, rak.

2015-03-09 @ 20:03:19
URL: http://susannalundgren.blogg.se
Postat av: Erika Pettersson

Skönt att du hittat en sadel som äntligen passar er båda :)

Svar: Ja det är en förutsättning. :-d Känns kanon!
Josefine Fred

2015-03-11 @ 07:38:54
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Tilde

Skönt att ha hittat en sadel som passar! Ni är himla fina ihop! :)

Svar: Tack snälla! =)
Josefine Fred

2015-03-13 @ 12:33:36
URL: http://empirebroline.blogg.se
Postat av: Anna

Materiell lycka när man hittar en sådan sadeln som passar som handen i handsken!! :)

2015-03-17 @ 15:06:27
URL: http://stallnorm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0