Dressyr på krutdurken

Ja precis som jag kände igår så var hon väldigt laddad lilla fröken, men som tur var så var jag ju helt förberedd på hennes energi, så det blev riktigt bra idag.
 
Började med att skritta på lång tygel i världens rallyskritt, jösses.. Sedan tog jag tyglarna och övade bara på att rida noggranna vägar, och sedan joggade jag igång henne på en 8-volt. Fokuserade på vägarna där, för jag slarvar lätt och rider en fyrkantig 8a, istället för att forma i tid. Men nu har jag lärt mig att vara mer nogrann, så med all hennes energi så samlade hon sig själv tillslut eftersom jag bara var noggrann och konsekvent. Och även sitsen var jag noggrann med, och den gör ju som sagt sitt. Jag la in avbrott till skritt i mitten av 8an, och hon blev väldigt lyhörd efter några ggr.
 
Sedan red jag skänkelvikningar, och hon var helt okej där. Alltså tänk, äntligen kan jag rida bra skänkelvikningar! Äntligen.. Jag som alltid känt att det varit så svårt, och jag aldrig fått till det. Men nu hajar jag! Efter några ggr så blev hon jättefin, hon blev självbärig och liksom van vid övningen så hon behövde inte lika mkt stöd av mig. Härlig känsla, det var första ggn jag kände så i skänkelvikningarna.
 
Liten skrittpaus och sedan galopp i vänster varv. Superfin! Lät henne galoppera på i ett friskt tempo och ganska låg och rund form, samtidigt som jag red tempoväxlingar för sitsen. Och hon lyssnade svinbra. Sen slutade hon lyssna så bra, hon blev kanske lite trött, så då fick jag hjälpa henne med yttertygeln, och ytterskänkeln. Saktade av och lät henne pusta efter bra galopparbete.
 
Sedan höger galopp, och där vet jag inte vad som hände.. Haha. Stört-laddad häst! Så jäkla energisk. Så jag fick ställa mig i lättsits och försöka hitta lugnet, för där var det rally deluxe. Hon sparkade bakut två ggr oxå, haha..
 
När hon lugnat sig försökte jag jobba lite tempoväxlingar, och dom gick sådär. Efter ett tag fick hon pusta igen, och så bestämde jag mig för att ta lite höger galopp igen efter pusten, för att få en bättre känsla.
 
Och där satte hon den! Där var hon fin igen, bärig och trevlig. Bitvis blev hon lite kort men hittade snabbt rätt känsla igen. Avslutade och travade av efter det. Rally i traven så fick trava ett tag innan jag fick henne att lugna sig lite.
 
Och hon var absolut inte stressad på något vis idag, hon var lugn i huvudet och hade massa spring i benen. :-) Så det var ett bra pass!
 
Imorgon är vi redo för lektion. :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0