Dressyr i ridhuset

Idag red vi ett katastrofalt dressyrpass i ridhuset. Hua! :O Bellas kroppsdelar var överallt och ingenstans.. bogar hit, bogar dit, bakdelen sladdade omkring osv. Och hon var otroligt spänd i hela kroppen, och rädd.. Rädd för ena sargen?! Ja jösses. ;-)
 
Jag skrittjobbade, och fick en rätt okej känsla i skritten. Gick in på sidvärts typ på en gång för hon bara stretar, och jag blir galen. Men sidvärts funkade alltså ganska bra.
 
Joggade sedan igång, men alltså, som sagt. Enormt spänd häst, hade henne inte mellan hjälperna för fem öre. Och det spelade liksom ingen roll hur jag försökte lösa det, hon var alldeles ... stressig i hjärnan liksom. Så jag fokuserade bara på att rida FRAMÅT, eftersom hon gick uppåt, och sladdade runt med bakdel och framdel. Provade skänkelvikningar, öppnor, volter.. Det måste ha sett förjävligt ut. Sa jag höger sa hon vänster, sa jag trav sa hon galopp, sa jag lite sa hon mycket. Ja, ni hajar..
 
Provade sedan galopp, och då släppte det lite. Där var hon jäkligt fin! Så jag passade på att öva samling några steg, och så sen fick hon ta större kliv och gå framåt, och så samla några steg osv. Det gav bra resultat.
 
I högervarvet jobbar jag vidare med att inte sitta och hålla i innertygeln, utan hon ska rakriktas via ytterhjälperna och innerskänkeln. Och där kom vi till riktigt bra jobb emellanåt. Så förhoppningsvis stärker hon sig av detta arbete och får lättare med detta.
 
Och en sak till jag ska lyfta B för, det är att skänkelvikningarna i början var faktiskt bra på så sätt att hon var RAK. Tror inte huvudet hamnade på sned en enda gång! Så helt kasst var det ju inte detta pass. ;-) Även om det var smått katastrofalt överlag..
 
Bellan i sitt nya täcke :-) Ett regntäcke med fleecefoder. Passade bra idag när hon var lite småfuktig under, strålande sol och plusgrader.

Kommentarer
Postat av: josefine

visst är de härligt med sol! Hoppas du har haft en bra helg :)

2016-02-29 @ 14:28:53
URL: http://www.nouw.com/livetivastrahamnen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0