Ridit två damer igen :-)

Red båda tjejerna idag igen. :-) Började med Bellan denna gång. Vi red ut en sväng, och planen var att plumsa lagomt i snö i skritt, och sedan jogga hemöver på bilvägarna. Men det blev inte så mycket jogging.... hon var nämligen rädd för allt, superspänd, halsen rakt upp, öronen rakt fram för att leta faror.  Det  gick inte att få kontant med na. Frustrationen var ett faktum. :'D Jag provade ALLT. Utan resultat. När hon gjorde minsta antydan till att slappna av, ja då var det över lika fort som det kom, för då såg hon nånting fruktansvärt (typ ett barn). Och så var det bara att börja om. Men tillslut gav jag upp helt enkelt och så fick hon skritta på lång tygel de sista 2 km hem. Provade lång tygel nån gång i mitten av passet men det funkade inte, det fixade hon inte. Annars hade hon fått vara redan då. Men det funkade alltså bra sista 2km, så hon fick powerwalka hem. (Y)
 
Sedan red jag H igen. Red på rundbanan även idag. Jag fortsatte med halt-jobbet, att rida en massa halter för att se att start och stopp funkar, vilket gick bra. Hon börjar lyssna mer och mer för sätet. Sedan följde jag upp framdelsvändningarna jag introducerade för henne igår, och det gick bättre idag. Hon blir lite i sin bubbla ibland att hon ska göra som HON vill, men det gick över. Man får liksom lirka lite med henne. Hon var duktig. :-)

Provade lite trav, men nä... den var inte bra, och jag kände inte att jag fixade att traggla med den. Så jag bestämde mig tidigt för att bara skritta och galoppera. Så jag började i höger varv, men då skulle hon inte ta galoppskänkeln. Då vände jag för jag kände att nej, jag är inte där, jag kan inte ta den diskussionen. Så jag vände och tog vänster galopp istället och hon var kanonfin!! Hon fick rulla på.
 
Sedan samma sak i höger varv, för jag återfick motivationen, och då på typ tredje försöket så tog hon höger galopp. Och den var lika fin! Samma där fick hon rulla på.

Jag hade kunnat sluta här, för hon var så fin. Och det är helt klart nånting som släppt, för hon har aldrig varit såhär fin i galoppen. Men, jag tänkte att jag tar två galopper till, en i vardera varv. Och det gjorde jag rätt i, fyfasen så fin hon var!

Hon var så lyhörd och fin, så jag testade att påverka henne lite. Jag red tempoväxlingar, minskade och ökade, ganska intensivt. Och hon var så himla duktig!! Hon bjöd på en riktigt trevlig ridkänsla. Äntligen börjar hon bli ridbar i galopp. :-D Det var liksom inga protester, ingenting. Hon kämpade på lilla tjejen..Supernöjd! Efter det saktade vi av till trav, som inte var räsertrav, utan ganska fin trav (ännu ett stort steg framåt), och så saktade vi av och så gick jag för hand med henne två varv runt banan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0