Inte som planerat..

Idag så blev det så att jag tog semester från jobbet för att hinna med mig ordentligt, hade en hel del att göra. Bland annat köpa foder och städa. Sen skulle jag rida två pollar, Bella och Rasmus. :-)
 
Så jag for först till Bella, och under två dagar nu så har hon varit vårtrött på något vis. Hon ville inte komma i hagen, och i ridningen har hon känts framtung och som att hon inte riktigt orkar använda bakkärran.  Och sedan har hon varit en krokodil på gången när man spänt sadelgjorden t.ex. Så ganska tydligt att det är något med andra ord. Hon känner nog av pälsfällningen skulle jag tro. Men iallafall....
 
Hon ville inte komma idag heller, så hon, Åke och  Trinda drog igång bus. Så jag började filma, och 1 minut gick, och de hade superkul.. Sen rätt vad det var så började Åke att jaga Bellie och hugga emot henne, och tränga in henne i hörn/mot kanterna osv. Och detta beteende har jag inte sett han använda på Bellie förut.. Pratade med grannarna och de hade inte heller sett det. Men det kändes inte bra, så jag ställde henne själv. Men å andra sidan blir jag så jäkla delad, för sekunden efter står dom och snuttar på varandra och har det såå trevligt. Och dom två står alltid tillsammans i hagen, i stort sett.. Den tredje hästen är liksom som det tredje hjulet. Det är Åke och Bellie som gäller. Men ändå har han detta beteende tydligen.. Och det känns inte bra. Men det vi märkt är att han blir knepig när hon brunstar, och då biter han henne i röven rätt mkt. Men han har aldrig jagat henne som idag.
 
Hade en planerad skogstur i skritt barbacka för Bellie, men när hon kom in hade hon dessutom dragit av sig en sko. Så jag gick 10 minuter med henne för att varva ner kroppen hennes. Sedan fick hon beta, och gå in i sin hage.
 
 
Därefter gick jag över till Rasmus och tog mig en uteritt på honom. Han är speciell, och jag tycker om den lille mannen. Vi red ut 1h och 25 minuter. Först skrittade vi i skogen och försökte få honom att ta kliven framåt istället för uppåt, och slappna av lite bättre. Sedan travade vi uppför hela hartungvägen (på sidan av vägen), och där la jag in halvhalter och halv-övergångar till skritt. Han skötte sig helt okej, och kändes rätt trevlig på slutet av vägen.
 
Sen skrittade vi ner till en rundbana där vi stannade och galoppjobbade. Först två varv i höger, där han var rätt spänd och låg på, och det var svårt att stanna han. Det var som att han stängde av liksom.. Sen bytte jag till vänster varv, och då var han superfin! Rund, lång och låg och bar sig själv. Men sen fick han fnatt och brassade in i sin egen värld igen så jag knappt fick stopp. Så jag la in en massa ryggningar och övergångar så att han skulle börja lyssna. Men andra och tredje varvet i vänster blev han bara värre o värre... Så jag provade byta till höger varv igen, och då var han lugn och trevlig igen. Så avslutade och skrittade hem efter det. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0