Kondition

Idag blev det ett konditionspass på en spänd och okoncentrerad häst. Så, inget superpass alls.. Känslan var inte speciellt bra överlag. Men, det fanns några riktigt goa bitar även under detta pass. ;-)
 
Började med att skritta- och trava fram ca 30-40 minuter ute, där jag red sidvärts, halvhalter, övergångar, halter, ryggningar. Men hon kändes redan från början väldigt hängig fram, hon höll ett stadigt tag om bettet som jag fick försöka rida loss så gott jag kunde. När jag lät henne gå på mera framåt så blev det bättre. Men hon lyssnade inte speciellt bra på varken halvhalter eller halter idag. Men bitvis fin.
 
Stannade på rakbanan för galoppjobb, och först körde jag galopp- travövergångar, och det gick superbra två ggr. Sen fick hon fnatt och bara sprang i traven... Så insåg rätt snart att nä, det blir skritt/galopp. Och det gick bättre. I själva galoppen var hon väldigt väldigt fin faktiskt! Låg och rund, i båda galopperna. Jag ställde åt båda hållen och hon var följsam. Förutom när hon blev spänd, men det var inte många ggr (i galoppen). :-) Så jag får liksom plocka ur go-bitarna. ;-)
 
Travade av påvägen hem, tills hon kändes trevlig. Därefter skrittade vi av.. Imorgon är det planerat dressyr för fröken, tänkte rida igenom lite programdelar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0