Update

Lördags: Idag så provred en kompis till mig Bellabus. Jag är ju såå nojig och noga med min häst, så det är inte lätt att hitta någon som gör det bra tkr jag. Jag har liksom mina två brudar Melina och Othilia som jag skulle slänga upp alla dagar i veckan, men sen är jag så kinkig.. Jag la ju ut annons om medrytteri för ett tag sedan på fb, men har ju knappt fått några svar. Hade ju en som provred som hade rätt tänk osv men som ej hört av sig mer. Men så nämnde jag för min kompis att jag söker, och hon har ridit förr. Senast för 2 år sen. Ridskola och sen hos en familj där hon hjälpte till. Men liksom, vad är oddsen att det ska bli bra?
 
Iallafall, det blev SÅ bra! Hon red Bella jättebra, och jag är sjukt imponerad över det speciellt eftersom hon haft uppehåll på 2 år. Så.. det kunde liksom inte ha gått bättre. Bella såg nöjd ut. :-) Så förhoppnningsvis vill hon bli medryttare, vi ska prova några ggr till.

Söndags: Vila

Måndags: Igår så red jag ut Bella en sväng i skogen, med övergångar mellan skritt och trav. Hon var väldigt trevlig! Mjuk i munnen och väldigt lyhörd för sätet, som hon varit senaste passen. Och jag fortsätter att tänka framåt med bakbenen så att hon lättar fram. Funkar super! Sedan red jag till rundbanan och jobbade ganska mycket galopp där. Först trav- och galoppövergångar, som bara fungerar bättre och bättre. Och sedan blev det tempoväxlingar där hon fick galoppera på rejält, och sedan komma tillbaka. Hon var fin! Hon bröt av några ggr i vänster varv för där blev det jobbigt tydligen, men hon kämpade på bra. <3 Svettiga och nöjda skrittade vi hemöver.

Idag: Vila + skoning
 
Sedan har jag funderat en hel del sedan igår. I våras började det knaka i Bellas vänstra bakben. Först så tänkte jag att det är pga åldern, att det börjar knäppa i lederna osv. Inget konstigt. Men jag tyckte ändå det var konstigt att det var samma ben och allt hela tiden. Men jag har gett glukosamin i några veckor nu, och ändå är det inge bättre alls. Det är likadant hela tiden, oavsett.. Det knäpper rätt högt, och i samma rörelse. Det ÄR ju något som skaver. Frågan är liksom vad..

Så nu har jag bestämt mig för att åka och kolla upp detta, så att det inte är ngt allvarligt som kommer bli sämre. Men jag rider som vanligt eftersom är fräsch och trevlig att rida, så får vi se sen. Bara att hålla tummarna på att det är ngt ofarligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0