Gårdagen + idag

Igårkväll så tog jag och Bella en skrittur på 40 minuter, där vi red i lite backar och passade på att rygga lite uppförs, och göra halter nerförs. Hon skötte sig finfint!
 
Idag så for vi till klubben och trimmade lite dressyr själva. Det gick väldigt bra. :-) Hon är så fin tösen! Red först i skritt i lite tänk mot fram- och bakdelsvändningar. När det kändes bra travade jag igenom travprogrammen i LB:2 och LA:3. Hade henne väldigt mkt utåtställd idag, för hon var inte helt loss, men när jag rider henne utåtställd och vänder henne för ytter så kommer hon lös mkt bättre och hamnar på yttertygeln. Hade samma tänk som i galoppen, att jag håller henne på ytter och så får hon själv hålla igång gångarten, och då måste hon slappna av för att det inte ska bli avbrott eller taktfel.
 
Sedan rullade vi igång i galopp, och samma där, utåt- vs inåtställning, check att hon tar halvhalter, tempoväxlingar osv. Hon var väldigt trevlig! Så himla fin tjej.
 
Efter skrittpaus så red vi igenom LA:3ans skänkelvikningar + volten, och låg och rullade så. Hon var trevlig! Red 3 ggr i vardera varv innan det kändes helt bra. Skänkelvikningarna flöt faktiskt på bättre än det brukar idag.
 
Sedan bestämde jag mig för att ta itu med akilleshälen igen, nämligen trav- och galoppövergångar. Men det gick så bra! Jag red runt fyrkantsspåret, tränade på att fatta galopp på rakt spår, gärna där den fattas i programridningen. Och galoppfattningarna är inte jättebra, men dom blev bättre ju fler jag gjorde. Vi behöver öva lite på det nu, för dom har blivit lite sämre då jag typ gör en grej av det, och då blir det fördröjning. Men jag var lugn och gjorde bara om ifall det blev fel. Men mycket trevlig galopp! Och avsaktningarna var helt okej. Fick lägga några volter för att lugna henne, men det gjorde jag genom utåtställning för då ramar jag in bogarna som far iväg annars. Så då kunde vi rätt snabbt fatta ny galopp.
 
Jag är himla nöjd med dagens pass. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0