Dressyr

Det blev ett dressyrpass på 1 timme ungefär för Bella idag. Hon var riktigt laddad och pinnade på som en tok i skritten först. Sen började jag jobba tempoväxlingar i skritt på en 8 volt. Det tog ett tag innan det funkade som jag tänkt mig, en lugn och trevlig mun och en lydig häst. Stretmajan... Sedan joggade jag igång henne, och här var hon KANONFIN! Alltså sådär magiskt fin. Jag red serpentiner, volter, uppridning på medellinjen, mellantrav, skänkelvikning, ja allt blandade jag, och hon bara dansade fram lilla tösen.
 
La sedan in galopp-övergångar, och även här gjorde hon dessa med bravur!! Fina tjejen.
 
Efter skrittpausen jobbade jag lite med galopp, och 10m volt tillbaka och sen fortsätta i förvänd, men bara på långsidan, sen avbrott till trav och ny fattning i andra varvet. Vi fick till galoppen rätt så bra bitvis, elr ja, riktigt bra bitvis. Traven var klurigare att få lugn efter övergången... hon sprang gärna, och bogar och bakdel connectade inte alls. Fick klura lite, och insåg att jag måste rida yttersidan mer fram. Och liksom verkligen känna att hon går rakriktat. Där hade vi nyckeln! Så när jag red henne framåt med yttersidan så hamnade hon på plats igen och blev trevlig och vi kunde fatta ny galopp. :-)

Sedan red jag förlängd form i trav på båge, som det går i LA:3an, vilket gick kanon!

Sedan travade jag av henne med tänket yttersidan framåt och runda korrekta volter. Det gick superbra. :-)
 
Så till och från ett väldigt bra pass idag, och till och från - stretigt och springigt. Men jag vet att hon är såhär just nu, höstdampet. Så .. bara att gilla läget och försöka klura ut henne för dagen. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0