Gårkvällens dressyrpass

Igårkväll så for jag och Melina (efter myyycket om och men kom vi iväg xD) till Alnö ridklubb och red en sväng. Jag red bara ca 40 min, men det dög gott och väl då Bella gjorde ett toppenjobb! Jag är så nöjd. Iförrgår kom jag ju på att jag skulle jobba med takten till typ 100%. Att vara supernoga med den. Så jag fortsatte det jobbet igår, och det gick så himla bra.
 
Började ju då i skritt såklart, och då bara tänker jag rakt fram, buren och ihop hand, dvs inge fippel eller ledande tygeltag osv utan mest bara i ett och samma läge. Sedan så ber jag henne gå lugnare, och då släpper hon vanligtvis bakdelen och tar istället kortare steg. Men nu kräver jag att hon ska kliva in med bakdelen och ta samma fina långa kliv som hon tar på lång tygel, fast på kort tygel. Jag känner då verkligen att hon sitter ihop. Sedan rider jag lite tempoväxlingar i detta jobb, där fokus som sagt är på att takten ska bibehållas även om tempot ändras.
 
Så när det kändes bra så la jag in travövergångar. Hon har alltid haft svårt att hitta en lugn skritt efter trav, i alla fall en taktmässig skritt i form. Men nu så är det kravet, att hon ska skritta med långa, fina kliv och ta halvhalterna innan hon får nästa travfattning. Det tog ett tag i början innan hon lugnade sig i skritten, men ju fler övergångar desto snabbare kom hon till jobb i skritten efter traven.
 
Sedan la jag in galopp, och jösses så fin hon var! Jag som alltid står i lättsits satt nu istället ner från början, och fortsatte tänka takt och halvhalter, och hon var så himla fin. Jag red tempoväxlingar i detta jobb och hon svarade kalasbra. Så bra jobb av rödingen. <3
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0