Massören på besök

Idag hade jag bokat in en tid med Jossan, massören, som skulle komma och kolla igenom B. Jag har som regel att minst 2 ggr/år kolla upp min häst hos Equiterapeut och ev. massör (samarbetar). Därefter brukar det bli ett antal efterbehandlingar, oftast 2-4 st.

Denna gång ville jag mest se att allt stod rätt till. Sist Jossan var ut var Bellie fräsch och fin, med små skavanker. Jag får nästan alltid hemläxa, alltså olika muskler att massera och mjuka upp. Tills idag hade musklerna blivit superfina, jag hade fått bort de mesta av de små spänningarna. Dock hade det kommit nya, så jag har fått nya hemläxor.
Anledningen till nya spänningarna är dels för att vi har en ny sadel, som gör att jag kommer åt henne på ett sätt jag aldrig gjort förr. Det gör ju att hon får arbeta intensivare än vad hon är van. Jossan frågade direkt "Har du ridit mycket skänkelvikningar?" Ja, det hade jag ju. Ganska mkt oxå. Det var en muskel där som var öm, träningsvärk. Dels så har dom kommit för att vi som Jossan uttryckte sig "möblerar om henne" just nu.

Rekomenderar alla att någon gång, 1-2 ggr/år åtminstone att ta ut en Equiterapeut till sin häst. Tro mig det är värt det, och oj vad man får lära sig om hur hästen egentligen fungerar. Tänker på alla hästar som aldrig fått sig en sånhär behandling och kanske går med massa spänningar och olika låsningar. Tänk vad bra era hästar hade fungerat om dom var konstaterat helt fräsch! Värt att tänka på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0