Svettigt värre!

Åkte till stallet direkt efter jobbet imorse, och gjorde klar Bellas box. Skulle ha upp denna gummimatta, elr dessa två, för den är i två delar. Höll fasen på avlida! Haha. Första delen gjorde jag hälften med skruvmejsel, INGEN höjdare. Sen kom R och gav mig en skruvdragare, då blev livet betydligt lättare. ;-) Så 2 timmar senare var detta klart.. Skar till den sista biten + skar ut en fyrkant för hålet = inte det lättaste med en liten mattkniv.

Men nu är de klart! Äntligen. Nu är de mesta klart.. :-)  Igår började jag kika på behoven för Bellie och Quantas, och har räknat ut deras foderbehov. Så nu är jag supertaggad att analysera höet oxå, och börja räkna foderstat igen! ;-)


Hade med mig en vän under hela tiden.... inte så värst trevlig men det gick an då han höll sig på avstånd..
 
 

Sadelöverdrag

Igår fick jag hem ett sadelöverdrag jag beställt från Hogsta Ridsport. Beställde ett Prestige, som jag haft förut (fast jag hade en enklare version) och jag vet att jag gillar. Detta är nytt och har rejält yttertyg plus rejält fleecefoder, så det ska nog MYCKET till innan det blir en skråma genom detta. Plus att detta har fickor för sadelgjorden.
 
Är sjukt nöjd!! :-) Det satt jättebra. Det fanns även resårband som gick att dra åt, så överdraget går att ställa in till önskad tight-het. ;-)
 

Dressyr

Ikväll red jag och Rosie bort till paddocken för lite dressyr. I skritten och traven var B ganska stretig i munnen bitvis, och vansinnigt irriterad kring öronen. Inga kryp eller något syns, så jag funderar om det kan vara så att något lagt ägg där?? Fast då borde hon vara irriterad hela tiden? Eller så är det småknott/kryp som åker in och biter henne.. Jag ska prova rida med luva helt enkelt.
 
I övrigt var hon väldigt lugn och fin, och det var inte svårt att få henne att lugna takten och vänta på steget. Jättekul!! :-) Det tar sig. Jag jobbade lite skänkelvikning i skritt idag vilket gick bra, jag tror de blev rätt. :-) Sedan i galoppjobbet var hon så vansinnigt fin!! Jäklar :-D Astrevlig tjej liksom. Hon fick jobba och ta i massor i galoppen, vi körde samma övning som Ingela lärt oss. Man rider på en fyrkant, oså vänder man hästen i varje hörn, och så ökar vi ett par steg innan nästa hörn, där vi tar ner tempot så hon måste ta i. Skitbra övning, och man märker att den tar på hästen. I högervarvet bröt hon av när de blev jobbigt, typ 1 gång, sen blev jag påmind att rida ännu mer med arslet. Gick jättebra hur som helst.
 
Jag kom på en grej, i upptagningen när jag ska minska tempot så tar jag till mig tyglarna, vilket gör att hon blir hög i formen (jag stör ju henne). Så jag påminde mig om att sluta med de, och istället bromsa med rumpan, och vilken skillnad. :-D Jättefin var hon!
 
Och sadeln... <3 Aldrig trodde jag att jag skulle hitta en som ligger så jäkla bra på B, och som jag trivs i utan att kunna klaga på nånting! Den ligger jätteskönt o bekvämt på B även efter ridturen.. Jag hoppas de håller i sig. Jag kunde till o med ha mitt Schockemöhle-schabrak idag, för de blev inte så att det korvade sig som de alltid gjort, och schabraken har glidit bakåt massor så jag har fått kramp-spänna stroppen. Men den var typ lös. :-D Wihoo! Jag kan börja använda normala schabrak igen. :-D
 
Såhär fiiin var hon! <3
 
 
 

Sandra och Belissima

 

Uteritt

Red ut runt 22 ikväll, har precis kommit hem. Tråkigt att det börjar mörkna den tiden.. Hade reflexväst oxå, lika bra. Men som sagt tråkigt att det behövs redan. ;-) Sommarnätter är ju så härliga att rida på!
 
Hade tänkt mig en kravlös ridtur mot ängarna och galoppera lite, men älgarna satte stopp för oss då dom parkerat sig typ mitt i vägen, och hur mkt jag än tjoar och grejjar så flyttar dom sig inte. Inte alnös älgar.. Dom är för tusan tama. Bellie var supertuff och började gå mot dom, men jag tyckte inte riktigt vi skulle utmana ödet.. så efter en stund vände  vi istället och tog en joggingtur på en grusväg.
 
Red med centerhacket idag. Tränade på att hon ska vänta i både skritt o trav. Gick ganska bra, hon försökte göra sitt bästa även om jag får påminna gång på gång. Lilla puppan. Det var några få bitar då vi började hitta en form där, och ett lugn i steget. Så det är på G! Det tar väl ett tag att rida in sig på detdär huvudlaget oxå. Hon blir ganska framtung, men prio 1 är lugn och harmoni. Så får resten komma sen. Hon var väldigt lyhörd för sidvärts idag! Ska bli väldigt intressant o rida dressyr här nån dag och öva på min hemläxa och leka runt med skänkelvikningarna, hitta känslan. :-) Kanske en polett som trillat ner både för B och mig.
 
Bild från igår

Gårdagen

Igårkväll runt 19 fick jag ett ryck att åka upp o städa mitt skåp osv i stallet. Då gäller det att passa på! Det är så mysigt. :-) Pyssla och grejja.
 
Sedan for jag ner till betet och tog en kvällstur runt 20-21 nån gång med världens bästa B. Slängde på henne repgrimman och red barbacka, skrittade kanske 35 min. Supermysigt hade vi! Livet på hästryggen. <3
 
Har hållit på att tvätta nu för fullt sen kl 7 här hemma. Klar runt 11, sen tänkte jag åka upp till stallet o städa vidare. Skulle även behöva kapa av några gummimattor som B ska ha i boxen. Sen är jag sugen på att fylla på med nytt spån osv! Åh, jag vill få allting klart. Sååå mysigt som sagt!
 
 

Trapezium pad

Hade planer på att köpa mig en Prestige Trapezium pad, eller Eskadrons Climatet pad (likadana). Men de kostar mellan 450-700:- så det kändes lite ovärt. Gjorde mig därför en egen "Trapezium pad", vilket jag tipsar om att göra om ni behöver ngt dyligt. Fungerar säkerligen precis lika bra! :-)
 



Min egna:

Sydde runt en benpadd, och klippte hål för stropparna. (Y) Simple as that!
 

<3

Älskar våran nya sadel! Den är så enkel.. simpel.. Inget extremt. Och jag kan inte förstå att det finns en sadel som ligger så bra under ridning på henne, som inte glappar över huvudtaget utan att vara för rak. :-D Me like!

Tävling

Tävlade i Gnarp idag, en LB:2a. Bellie var helt koko av alla flugor och broms, även fast det inte var dö-mkt. Hon är så känslig för sånt när man rider... Så på framridningen var det kaos, jag försökte hitta lösningar o andra övningar men asså hon var pesten att rida. Inte hennes fel såklart. Jättetrutig, gick på som en pansarvagn och struntade i de mesta.
 
Väl inne på banan gick de ganska så bra ändå. Avsaktningar från trav till halt elr skritt var inte vackra... Och jag gjorde nån miss med att fortsätta skritta en bit när de skulle vara trav, och B tog inte ena galoppfattningen på direkten. Sen vart det någon taktmiss. Men, jag glömde protokollet så har ingen aning om hur varje moment blev bedömt. Men trots de dåliga förutsättningarna fick vi 62,83% som jag är mycket nöjd med.
 
Det fanns positiva bitar oxå, längningarna kändes ganska bra. Avsaktningarna börjar ta sig lite bättre. Jag börjar få bättre koll på volter och hörnpasseringar. Så nog gick de bra ändå.
 
Spola fram typ 1 min

Vila

Idag är det vila för puppiluran. Jag jobbar dygn tills imornbitti. Var ut o fyllde på vatten förut.. :-) Imorgon är det egentligen tävling, men jag tror jag ska ställa in den. Iaf när jag kollade väderprognosen förut och det stod 28-30 grader. Hell no att jag tävlar då, då avlider jag. Men, nu har dom ändrat till betydligt mer normalt typ 20-22. Så vädret avgör helt enkelt om jag åker imorgon elr ej. :-)
Det är ju bra kul iaf...!

Edinburgh-sadlar

Någon som vet något om dessa? Jag tycker ju sånthär är superintressant, och brukar ha koll på många märken och modeller. Men Edinburgh verkar inte ha någon speciell benämning eller så. Grejen är att jag fått prova två sadlar av det märket, men de är helt olika. Den ena har buffelläder på kåpor och sits, och är rakare, och den har även högre bakvalv. Den andra är slät i lädret och är betydligt mer svängd.
 
Är det någon som har koll på skillnaden, om det är årsmodell som spelar roll osv? Har googlat men finner ingenting.
 
 
vs
 
 

Dressyrträning dag 2 (bildbomb)

Ikväll var det dags för lektion nr 2. :-) Fortsatte gårdagens arbete med att hon ska vänta, o ta de lungt. Hitta takten. Sen att det ser ut som hej kom å hjälp mig i traven är en sak, men korrigeringsarbete är inte snyggt som Ingela sa! ;-) Jag är nöjd och arbetet ger väldigt mycket, och gav mig många tips att fortsätta jobba med.
 
Galoppen var awesome idag! Fick rida en superbra övning i alla gångarter, o de var lite trixigt att få koll på allt, men de blev så bra när jag fick ordning på allt. :-D Provred sadeln ordentligt idag, en Edinburgh. Den trivs jag jättebra i, och den ligger jättebra på B. :-) Så jag har köpt den nu.
 
Igår hämtade jag även ut ett PS-träns, som jag ridit med dessa dagar. Det satt asbra på B, verkligen. :-) Men hon var inge annorlunda att rida elr så.
 
Skriver några påminnelser åt mig själv:
* Sakta trav, huvudsaken hon hittar takt och lugn
* Andas, ej stressa på
* Skänkelvikning - frambenen på linjen, inner mot ytter, titta vart jag ska
* Ställ, led, vänd
 
 

Dressyrträning för Ingela (Bildbomb)

Idag efter att Bella skotts, friserats och duschats for vi upp till Sandra och Doris (m.fl ;-)) i Härnösand. Då det var så svinigt varmt idag sköts träningen upp till 18, vilket var en himla tur. :-) Då var paddan i skugga och det var riktigt behagligt att rida.
 
Gick iaf super! Vi fick några bra tips och påminnelser, samt att Ingela gick in mer ingående hur jag skulle tänka kring skänkelvikningar, vilket var välbehövligt! :-) Önskar jag kunde rida för henne oftare.
 
Det kommer bilder o grejjs imorgonkväll, om jag hinner. Har även provat en sadel här idag, och ja.. det finns HOPP! Den ligger bra, nmöjligtvis något vid (annars brukar vidden inte räcka till), och jag tyckte den var superskön! Red 5 min i den, och den gled inte alls på samma vis som alla andra. Och schabraket hade legat blixtstilla. Jisses. :-D Och jag tyckte verkligen om den! Förutom att benen kändes sjukt sladdriga, men de är nog en vanesak. Imorgon ska jag rida lektionen i den så får vi se hur den ter sig efter ett helt pass. :-)
 
EDIT: lägger in bilder nu!
 
 
 

Hoppning (FILM)

Idag drog jag och Sofia till paddocken för lite hoppning. Jag kände mig vild och vågad och drog på Bella ett centerhacket med sidepullseffekt, då jag äntligen köpt sidostycken som passar. Dock var ju då huvudlaget jag hade hemma för litet... så måste köpa ett nytt sånt oxå. Men det funkar tills dess.
 
Bella var ganska oridbar när vi red fram, gick inte att direkt jobba henne. Men i galoppen kändes de skitbra! Gud vilken härlig galopp hon fick. Kändes lite som en stooor häst! ;-)
 
Började hoppa lite och jäklar vad roligt det var! Både hon och jag hade superkul, och jäklar vad hon laddade kändes de som. Hon bara sög tag i hindren och hoppade utan att tveka. Skitkul med tanke på att hon varit så tittig...
 
Fia kom lägligt och filmade, och efteråt frågade jag hur hon tyckte de såg ut. Min känsla stämde helt överrens med de hon såg. Hästen kom fram till "bettet" och jag kunde inte tjuvhålla som jag kan med bett, så det gav henne mer frihet och gjorde att hon sög tag i hindren samt tog egna initiativ. Superkul!! :-)
 
Så detta är ett "bett" vi absolut kommer jobba vidare med i hoppningen. KUL!!! :-) Ska prova ha tygeln i nån av de andra hålen så de blir lite hävstång, och så ska jag prova sätta ner det ett hål så att hon inte får upp det på kindbenet när jag håller i henne. För de gjorde det idag.. Vi provar oss fram. Roligt var det iaf. :-) Ridbarheten behöver vi träna upp rejält, för hon tog lite för många egna initativ, haha. Men det är en början.
 

Uteritt

Red ut med Sofia idag, hon ska flytta in hos oss i höst. :-D Red ut på en lugnare tur med en del trav och galopp. Bellson skötte sig suveränt idag, väldigt lugn tjej. Vart lite chockad faktiskt. Och superfina galoppfattningar! Dutti tjej liksom.
 
Nästa pass blir uteritt eller hoppning, sen kommer hon gå 3 dressyrpass på raken till veckan. Så.... i slutet av nästa vecka blire endast uteritter för fröken Bus. Men det ska hon nog överleva! :-)
 
 

Sen kvällstur!

Jag och Linnea tog en sväng nu på kvällen, runt 22, till rakbanan. Det var superkul! Jag lärde mig en ny väg som är betydligt närmare. Helt lagomt. Bellie skötte sig över förväntan, hon var inte alls stressig. Men sjukt taggad! Haha. Hon stod och studsade på stället och på snedden, och nästan ner i diket när hon inte fick som hon ville. Lilla fuxdamen. Då är det bara att sitta så stilla o lungt som möjligt... att inverka minsta lilla får henne att go bananas.
 
Vi hade iaf superkul!
 
 
 

TILL SALU - SÅLT

Micklemträns brunt strl Full, säljes för 900:- utan tyglar. SÅLT

Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass på fröken Bus. Paddocken var blöt och det fanns pölar, men jag är i chock, för det bekom inte damen de minsta! :o Kors i taket. Hon som aldrig velat gå i pölar och blöta, man blir ju skitig och blöt.... Men idag så! Mirakel sker.
 
Jag hade med mig dressyrspö idag, för första ggn. Skulle träna skänkelvikningar, men jag la snabbt ner dom planerna för B var liksom.... tung, stel i truten, inte riktigt eftergiven osv. Och jag snirklade runt med massa lösgörande skrittövningar, vilka gick hyffsat, men hon tjaffsade nå enormt i munnen. Fortsatte i trav men där var det bara symaskinstrav, och inte alls dendär fina takten vi hittat. Jag hittade inget sätt att lösa det på, i traven, så jag beslöt mig för att fokusera på den förvända galoppen istället. Galopp funkar nästan alltid när inget annat gör det! :-D Idag var inget undantag. För idag SATT DEN FÖRVÄNDA!!! Tjoho... Den börjar befästas, det kan man lungt säga. Idag tog fröken eget initiativ och höll den förvända utan att jag behövde rida ihjäl mig, faktum är att jag var ganska lat och skulle ha behövt rida lite till, men hon rullade på! I BÅDA galopperna. Minut efter minut. Jag red rättvänd, sen lite förvänd, rättvänd osv. varvade så, flera minuter. Fatta! Förut har hon inte alls hajat grejjen. Men nu har en polett trillat ner.
 
Så jag är jättenöjd med detta pass ändå. Ingen bra känsla, varken jag eller häst var helt 100.. Men, många andra bitar satt, och att den förvända var såhär trevlig och har blivit befäst så snabbt hade inte jag förväntat mig alls! Så.. :-) Fokus på det positivia. Imorgon kör vi eventuellt fortsättning på detta.

Uppskjutet..

Pga riktigt pissigt väder idag har vi fått ställa in trippen upp till Sandra och Doris... Tråkigt! Jag som varit så laddad. Men men, vad gör man. Ska rida ikväll istället när det blir uppehåll, för det ska det bli. ;-)
 
Nu ska jag fara iväg på Ica och köpa en snarra-påse och sedan lägga mig och kolla på några avsnitt av Dexter. Niiiice. :-D
 
 

Täcken säljes!


Bucas SunShower strl 135cm. Perfekt vår/sommar/höst-täcke (regntäcke) som reflekterar bort solens varma strålar. Två mindre lagningar på ett par cm. I övrigt kanonskick! Nypris ca 1000:-, säljes för 350:-

Amigo Bravo från Horseware, 100g fyllning. Fäste för hals finns. Liner finns att köpa till för att fylla ut täcket i tjocklek för kallare årstider. Strl 140cm. Kanonskick, mkt lite använt. Nypris 1200:-, nu 700:-

Rambo Sweetitch Hoody. Ett rekomenderat flugtäcke från Horseware. Strl 140cm. Helt och nytvättat, dock fläckar som ej går bort (se bild). Nypris 1400:-, nu 600:-

Tors - Mån (FILM hoppning)

Oj vad längesen jag var här. ;-) Dags att uppdatera lite kanske!
 
Torsdags - Jag och Linnea red till paddocken runt 22 och hoppade lite med våra supertrötta pollar. Herregud haha! Dom var som på fyllan, till o med Bellson snubblade i skogen och höll på ramla omkull och hade sig. När vi var påväg hem. Inte för att vi hade kört skiten ur dom, men för att de var trötta helt enkelt! Dock så var B inte så trött när vi hoppade för då tände hon till jävlar anamma. Framridningen var hon suuperfin!! :-) Jag är nöjd då det var hela 2 månader sedan vi hoppade senast.
 
Fredag och lördag - VILA.
 
Söndag - red ut med Linnea igår, vi travade massor och galopperade i galoppbacken. Bellson skötte sig fint! Red lite skänkelvikningar osv i skritt. Lite övergångar i skritt/trav.
 
Idag - VILA, då jag jobbar.

Imorgon åker jag och B upp till Härnösand till Sandra och Doris, vi ska träna 2-dagars. Ska bli skoj!! :-)
 
En liten video från "hoppningen" i torsdags:
 

Kvällsritt

Idag har jag, liksom söndag och måndag legat på Bänkås och stekt... med dom bästa! ;-) Och jag har fått en massa färg. Speciellt idag. Idag var det framsidesolning, så jag låg bara och solade framsidan idag. De känns. Smorde in mig bra, men vart typ lagom bränd, inte så det gör nåt. Men fötterna. Fötterna vill jag nästan hugga av. Vill inte ha strumpor, inte skor. Svider satan. Ska dränka dom i after-sun. :-) Resten av kroppen har härdat fint sen i söndags!
 
Åkte även vattenskoter idag, SJUKT KUL! Med Hanna och Linnea. Linnea är helt galen, jag var livrädd. Say no more. Sedan vande jag mig och hittade balans så då satt jag inte lika löst! ;-)
 
Sen for jag och E ut till spikarna och gick på "klipporna" där ett tag. Jag höll på att kräkas för jag har fått solsting. Är jättevarm och mår illa. I övrigt var det mysigt!
 
Med mat i magen efter att vi kommit hem, och lite kikande på Dexter så for jag 21.40 upp till bästa B! Har precis kommit därifrån, var ute 1 timme med henne. Red först ut 40-45 min, sedan ville jag prova den förvända galoppen på en äng vi har vid betet. Började i vänster, och planen var att ligga på en 8-volt. Hon bröt av i mitten av den förvända delen, varje gång, spänd var hon. Men så bytte jag ände på 8-volten så att den förvända delen blev åt andra hållet, och då minsann hade fröken inte lika mkt att kika på, så då satte hon den! Red två 8-volter i vänster galopp, och 2 st i höger galopp. Högergaloppen fixade hon direkt för jag körde på samma ände, dumt att göra nåt annat. ;-) Hur som helst var vänstergaloppen SKITFIN! Omg liksom. Och högergaloppen BLEV fin. :-) Det går verkligen framåt!
 
Imorgon ska hon vila då jag jobbar dygn, sen tror jag att det blir ett trimpass i paddan på torsdag.
 
Fett svullna fötter...
 
 

FILM (Dressyrtävling)

Satan vad jag är nöjd över denna ritt! :-D Hon börjar verkligen bli fin i takten i traven nu, vila mer på steget och ta ut det lite mer. Kommentaren från domaren löd som vanligt "Bra jobbat på en fin häst som spänner till ibland och blir lite svårpåverkad. Jobba på lösgjordheten. Lycka till!". Dom träffar rätt varenda gång. ;-) Tänk när avslappningen sitter. :love:
 

Dressyrtävling

Idag var det då dags för tävling igen, en LB:1a. Hade inte tänkt rida nåt annat LB-program i år, för jag får så rörigt i skallen, men detta program är ju sjukt enkelt. Hade inte ridit det sen jag tävlade LB:1 år 2012, men de gick galant! :-) Hade med mig Hanna, som fotade, filmade och assisterade. TUSEN TACK!
 
Jag är jättenöjd med B. Mer och mer bitar faller på plats, i och med träningarna, och detta tas med till tävlingarna. Det som felar är det vanliga, hon är för spänd. Men det kommer, de blir bättre. Se bara skrittprogrammet nu, 3 tävlingar har vi fått 6,5 på det... och innan, ja, stort underkänt. Och idag, mina vänner, kunde hon komma till lite vila på steget i traven efter första galoppen, innan nästa. Helt otroligt!
 
Så, det tar sig. :-) 63,10% skrapade vi ihop, och blev 6a av 14 startande. Supernöjd!!
 
 
Min lilla tjock-häst! Man kan inte ens hitta revbenen på henne.. hon har aldrig varit så fet. :o

Lördag

En härligt dag med värme och sol!! :-) Jag och älskade E var ut till Armsjön för att fira hans lillebror förut i f.m, supertrevligt. :-) Sen for vi hem och jag direkt upp till lillpuppan B.
 
Tog ut henne på en tur i alla gångarter, och de gick bara fint. Hon var lagom trevlig! ;-) Jag övade massa på skänkelvikningar i både skritt och trav. Försöker hitta känslan, och de gick över förväntan och då är jag nöjd. :-) Tog några galopper oxå, och sista galoppen fick hon brassa på. Haha, jäklar så fort de gick. Men ändå vågar jag inte helt släppa på bromsen då hon är så förbaskat tittig, och slår hon på en tvärnit i dedär tempot så flyger jag som aldrig förr. Så riktigt helt fritt får hon inte galoppera förrän hon börjar slappna av igen. ;-)
 
Imorgon är det tävling, så jag har putsat och rengjort all utrustning. Fick även ett ryck och snyggade till transporten invändigt på väggarna, och gjorde iordning höet och all packning. Skönt, för imornbitti blir det tidigt värre igen.. ;-)
 
 

Dressyrlektion

Idag var det dags för en dressyrlektion igen, den sista innan G tar semester. I hela 5 veckor.... Men vi skulle nog lösa det så jag kan träna lite mot slutet ändå. (Y) Sen ska jag upp till Sandra och hennes lilla knorra om 2 v för då ska vi köra en 2-dagarsträning för Ingela, och umgås! :-) Så det går ingen nöd egentligen.
 
Träningen gick skitbra idag! Bellie var lugn från första början. Herregud, sådär lugn och avspänd i skritten har hon nog aldrig varit ett helt pass. Och superlugn i traven oxå. Jobbade lite med att flytta henne i volten, men hon tar inte riktigt skänkeln, och så gör ju jag en massa krumelurer med kroppen som såklart oxå hindrar henne från att göra rätt. Men tillslut gick det någorlunda. Sedan red vi lite övergångar osv. Mycket fokus på mig, t.ex hur jag sitter, och små detaljer som gör sån stor skillnad!
 
Sedan red vi galopp, och jäklar vad fin B var! Jag svävade på moln. Och sist gick vi över till högergaloppen, som inte har samma kvalité som vänstern, men jäklar... idag!! :-D Den var UNDERBART fin! Och sån känsla som jag red högergaloppen med har jag aldrig någonsin ridit. Jag skulle våga påstå att vi var ETT! Den känslan. Och bogen på rätt plats och allt. Annars trycker hon in högerbog, och jag som har ett kortare högerben får inte ut den bogen igen och så blir det inte riktigt bra. Men nu.. hela tiden i högergaloppen var allt på plats.
 
Det är saker som trillar på plats hela tiden nu. Och jag håller verkligen på skolas om helt, vilket är så kul när det faller på plats. Denna vecka har jag börjat få koll på mina armar bättre, att ha armbågarna in mot kroppen, för då kan jag mjukna i överarmen och inte bli så hård. Och att ha sluten hand runt tygeln så att jag kan använda fingrarna till att krama med, istället för hela handen elr armen. Börjar äntligen få bättre koll på detta nu. Och även på min ytterskänkel, och känslan av att sitta mitt över hästen.
 

Här har vi inge brådis ut eller.... ;-) man står gärna kvar o strosar på...
 
 

Joggingtur

Idag skulle jag och Linnea rida en längre sväng till galoppbanan, men då det växt så mkt så hittade jag inte stigen helt enkelt.. som man börjar rida in på. Sen var jag i min egna lilla värld och hade tankarna uppe i de blå, så det var lika bra att de blev en kort sväng. Vi körde lite jogging, och de gick väl helt ok. :-) Jag hade inga särskilda krav på B då jag själv inte var så närvarande. Så fort Quantas kom om henne blev hon helt crazy, vilket hon iofs alltid blivit, men på senare år har andra kunnat trava förbi/om oss iallafall, men inte galopperat. Men idag funkade inte trav heller, hon bara började hoppa, studsa, försökte stegra osv, men jag känner henne rätt väl och vet hur jag ska göra så jag bara lät henne hållas. Hon fick galoppera i sidled och väntas ut. Ingen idé att försöka kräva nånting alls i det läget. Beröm när hon saktade av och kunde trava igen, om än sjukt taggad. ;-) Men sån är hon!
 
Imorgon är det träning, ska bli så kul! :-D

RSS 2.0