Dressyr

Idag red jag ett kort pass dressyr på finaste B. Vi har verkligen klivit över en tröskel nu, det känns helt otroligt roligt. Jag hoppas det håller i sig. Idag galopperade vi oxå för första ggn i lilla paddan på 2 ridpass. Och hon stressade inget! Inge hets. Dock något sur i vänstern, men wtf det är ju ingenting alls jämfört med hur hon blivit. Något spänd efteråt men kändes inte alls omöjlig. Fina fina B.

Red lite övergångar, ökade på tempot lite ibland, 8volter, ställa igenom ordentligt osv. Gjorde inge sidvärtes idag då vi red det så mkt sist.

Kommer en film imorgon. Dock inga bilder nästan då jag ville bli filmad och det blev nästan hela passet haha, typ 7 min? Förutom av- och framskrittning.

Vinnaren är dragen!

HÄR har vi vinnaren till tävlingen om ett valfritt Shockemöhleschabrak! Kanske är det just du som vunnit! Vinnaren är kontaktad via mail och förväntas svara inom 2 dagar, annars går vinsten vidare.

Stort GRATTIS!

Tack så mycket övriga som deltagit i tävlingen, verkligen uppskattat att 111 st var med! Bättre lycka nästa gång till er. En ny tävling dyker upp snart!


Grandma B

Här har ni tant B! ;) Hon kan vara förjävla vacker asså.. ;)


Tömkörning

Igår tog Emma ut och tömkörde Bellan i alla gångarter. Det hade gått bra, lite spänt i galoppen först tror jag men sen hade hon släppt till och arbetat som vanligt. :-) Fina B! Önskar jag kunde tömköra, haha.

Idag står det vila elr dressyr
på schemat. Vi får se hur pass sliten jag känner mig efter jobbet, sista jobbdagen nu på två dgr. Ska bli skönt med lite vila! Fast det blir väl inte baoutamkt vila då jag nog ska pyssla med transporten oxå. Och ikväll får vi besök av två busbarn. ;) Så, vi får se om jag drar till stallet efter jobbet elr om jag åker hem och slänger mig i sängen. :p Låter väldigt lockande, de sistnämnda. ;) Men saknar min prinsessa, får alltid sån ångest när det blir såhär.. en klump i magen. >.<

Jobbar

Sitter på jobbet nu. Var ju egentligen så att jag var ledig idag, elr EGENTLIGEN inte. Men det hade blivit ett stort missförstånd. Inte för att jag har något emot att jobba, för de har gått super idag. Men är så otroligt trött, spec. efter lite händelser igår, så hade behövt få vila en dag. Med tanke på att jag jobbar imorgon oxå. :-)

Så därför vet jag inte om jag orkar fara till stallet elr inte idag. Gör jag det så har jag bestämt att det blir klättring för B, gör jag inte det så är Emma gullig och tömkör henne en sväng vilket kan vara väldigt bra det oxå.

Mitt andra köp

För någon vecka sedan skrev jag att jag köpt 2 grejer, och den ena har ni ju sett var en Mattes-padd. Här kommer det andra jag köpt, som jag hämtade ut idag. Nämligen en hoppgjord tillhörande min sadel, woho! En Bates luftstoppad gjord. Den verkar awesome! Mjuk och skön, och alla recensioner jag läst om den (googla så förstår ni). Me like.


Kommer absolut en produktutvärdering på denna!

Emmas dag

Idag hade Emma Bellabus. Dom hade ridit ut lite lugnare i alla gångarter, inte så avancerat. Bellan hade varit så mjuk och fin så! :-)

Imorgon så tror jag det
blir intervallträning för B, men vi får se. Kanske blir något helt annat.

MÅSTE även tacka för era fina presentationer om er själva, ni läsare. Skitkul att läsa om, verkligen! Fortsätt gärna ni som inte tittat fram än! ;)

Vilka är ni?

Vilka är ni som läser min blogg? Kan inte ni presentera er lite kortfattat? Och har ni en blogg, skriv gärna vad den innehåller så tar jag mig gärna en titt på den oxå.

Vet ju vilka många av er är, kanske max en tredjedel? Resten verkar läsa min blogg i tystnad. ;) Vilket självklart är helt ok! Hade bara varit kul att veta vad det är för filurer som läser denna blogg. ;)


Film

Här kommer film från dagen :-) OBS! Det blir svart 2-3 sek mitt i filmen, den är alltså INTE slut när det blir svart.


Älskade fina häst! Hon är så klockren just nu, vi börjar bli mer och mer samspelta <3

Gymnastikhoppning

Ikväll har jag och B varit iväg på Näset och gymnastikhoppat. Vi drog in i ridhuset eftersom det var så stekande ute att varken jag elr Emma pallade värmen. Så jag drog fram två övningar på vardera långsida som vi rullade på.

Gick kalasbra idag!
Bellan känns så fin just nu. Hon är fantastisk! :-) Kan bara säga det. Filmen som är på G får tala för sig själv.

Bates Innova

Testade en Bates Innova igår. Den var ju inte helt fel, något något för svängd "bara". Kan ha funkat med ett smalare järn. Men det var nog ingen sadel för mig. Visserligen provred jag inte så, utan skrittade och travade kort utan stigbyglar. Men bara jag satt i sadeln så kändes den väldigt bred. Inte alls en aha-känsla som Tekna gav mig 100 ggr om.


Måste säga att jag är allra mest sugen på Tekna i lädervariant, nämligen Ordo Equester Venus. Måste bara prova den.

Svar från frågestunden

Hanna: Jag håller på med akademisk ridkonst. Jag undrar vad du har för åsikter kring denna ridkonst och varför du hellre väljer den engelska stilen? (:

Jadu. Jag har väl inga speciella åsikter då jag inte alls är insatt i den ridkonsten. Det verkar mest jobbigt och svårt att lära om när man är van en ridstil liksom. Sen har jag så dåligt självförtroende att jag aldrig skulle "orka" lära om och lära in nytt. Och sen tycker jag att det jag håller på med nu, som jag väljer att inte kalla engelsk ridning eftersom jag är mer mot det centrerade hållet, funkar väldigt bra och är fruktansvärt kul. Varför ändra på ett vinnande koncept? ;)

Lisa: I vilket stall har du din häst? Och vad brukar du tänka på när du väljer uppstallningsplats?

I ett stall hos en vän, omkring Näset. Har ganska nära till Njurunda och Matfors oxå. Skriver inte mer exakt än så. :-) När jag väljer stall så är följande ett måste: Bra ridvägar, bra hagar, hagkompisar, lång utevistelse (gärna lösdrift) och bra folk i stallet.

...: Kan din häst några trix, alltså på sidan av ridningen, typ buga, lyfta på hoven etc. Jag tycker det är kul att lära hästar sånnt :P Tänkte att det kanske är fler som gör det =)

Nej det kan hon inte. Elr ja, puss har jag lärt henne för att det är gulligt. ;) Har inget intresse av det i övrigt direkt och galet dåligt tålamod med såntdär, men man vet aldrig!

Linnea: Hur bra tkr du att du själv är inom ridningen och inom allt det andra som rör sig om hästar ? (;

Hur bra jag är.. Jadu, hur mäter man det? Ne men jag kan tycka jag är rätt så duktig på att rida, speciellt hästar som är ridna på "mitt sätt", det jag gillar. Har dock svårt för hästar som är väldigt orutinerade och som inte är bra grundriden. Behöver hjälp av någon (tränare) från marken för att kunna klura ut hur jag ska rida dessa hästar då jag lätt snöar in mig på min egen och hur välriden hon är. Sen är jag väldigt glad över känslan jag har när jag rider, jag känner väldigt bra om hästen knäpper av, är spänd, tänker bakåt/uppåt, om den hänger i handen, om hästen inte kliver på som den ska etc.

Inom allt det andra som rör sig om hästar. Ja du, det var ganska ospecificerat. ;) Men t.ex så har jag fått lära mig en hel del massage, och andra övningar som främjar hästens muskulatur och som kan förhindra att låsningar uppkommer osv.

Hoppas du är nöjd med detta svar, annars är det bara att fråga på! :-)

Glömde en fråga : Hur många tävlingar har ni planerat ? =D

Vi har inga tävlingar planerade än så länge. Jag har några som jag funderar på, men inget är säkert ännu. Det handlar om max 3 st (hoppning) detta år. Det blir mest träningstävlingar för oss ett tag.

Sara: Hur länge har du haft B?
Hur gammal är hon?


Den 13 augusti är det 3 år sedan hon kom till mig. Hon är 11 år. :-)

Julia: Hur länge har du haft B? :)
Vad är din favoritmat?
Om du skulle beskriva dig själv med 3 ord, vilka är det?
Största förebilden inom ridsporten?
Vad "tål" du inte inom ridsporten?
Vad är det bästa med din höst? Respektive sämsta?
Vad gör du helst en fredsgkväll?
Morgon/kvällsmänniska?
Har du några andra djur?
Vilka bloggar läser du?

* 3 år
* Kyckling terryaki med bandpasta
* Envis, omtänksam, flummig
* Emma Päärni
* Felanvändande av hjälptyglar och skarpa bett (vilket man ser i åtminstone 90% av fallen)
* ALLT! Hihi. Ne men hon är så positiv till vad vi än hittar på, alltså vilken gren jag än vill rida så vet jag att hon kommer gilla det och ställa upp. Sämsta hm... Inget? ;) Allt med henne e bäst. Det är det som gör henne till den hon är.
* Myser med pojkvännen framför film/tv
* Morgon
* En kissemiss
* Mellan 80-100 st så det blir lite svårt att ta upp alla dom här tyvärr

alexandra:
vad kostar det för dig att ha B i månaden inkl alla träningar osv? :)

Det kan jag tycka känns något privat för att jag ska skriva ut det i bloggen, tyvärr.

amanda:
Vad jag förstått så är/var du hopprädd, eller jag kanske har fått allt om bakfoten.. Men om det är så, hur gör du för att "våga" hoppa, lite högre alltså? Min häst är en sån som verkligen behöver någon som visar vägen, och jag är lite hopprädd. Iallafall på honom, eftersom han inte är lika utbildad och säker på hinder som en "riktig" häst så känns det som att jag förstör honom med min mesridning.

Det stämmer alldeles utomordentligt! ;) Vad jag gjorde var att skaffa mig en tränare. Det var hon som fick mig på rätt spår, att rida rätt emot hinder och att våga. Så mitt tips till dig är att skaffa en tränare du trivs med. Sen måste man jobba mycket med sig själv, med mental träning. Intala sig själv att det kommer gå bra, man måste tänka positivt hela hela tiden.

Tova:
Vilka är dina förebilder? (båda inom ridning och allmänt)
Din favoritglass?
Vad dricker du helst?
Hur är du som människa? (om du ska beskriva dig själv dvs)
Din favoritgodis?
Ville du testa sadeln? ;) Hahah


* Emma Päärni
* Ägglikör från Sia ;)
* Sprite
* Men gud vad svårt, hatar inte alla sånahär frågor? Haha. Jag är ganska snäll. Haha. Ne men jag är omtänksam, ganska galen ibland, flummig (mot de som känner mig). Annars kan jag vara väldigt blyg och ha dåligt självförtroende om jag är runt folk jag inte känner. Är en väldigt känslig person, på gott och ont. Gråter lätt, skrattar lätt, blir förbannad lätt. Kan lätt bli impulsiv om jag t.ex blir förbannad elr så. Jamen detta får duga! ;)
* Allt surt. Looooove it
* Haha nja, jag har ångrat mig. Behåller Tekna ett tag till.

Helena:
Hur kom det sig att du började rida pass sent som du ändå gjorde & inte tidigare/ när du va yngre?

Jag var intresserad av hästar när jag var mindre, men jag fick aldrig börja rida eftersom det var för dyrt då. Jag sprang omkring i stall på ridskolor och borstade hästar, gjorde rent krubbor osv. i hopp om att få rida. Haha. Men det hände aldrig. Så jag gav upp det intresset. När jag var 15 år frågade en kompis om jag ville börja rida med henne där hon red, som medryttare på basjkirhästar. Självklart ville jag de! ;) Så så blev det.

Celina:
Måste bara få säga att du har gjort ett jätte bra jobb med "B"!
*Vad har du för mål detta år med både dig själv och "b"?
*hur långt tror du att ni kommer komma i hoppningen/dressyren dom närmaste åren?
*Beskriv hur B är att rida/skötsel i stallet

Tack så mycket!
* Att hoppa en 90cm-bana felfritt. Det är det mål jag tänkt på. Sen är det väl bara att fortsätta utvecklas i både dressyr och hoppning. Jag vill bli säkrare i hoppning och det är jag säker på att jag kommer bli innan detta år är slut. Sen vill jag hitta knapparna mer på B i dressyren även på bana, få henne att tänka framåt och inte bakåt/uppåt som hon lätt gör annars.
* Jag har ingen aning, jag brukar inte tänka i dom banorna. Men tja.. 90/1m banor felfritt och godkänd LB-nivå i dressyr tror jag nog att vi kan uppnå.
* Hon är väldigt egen att rida. Jag tycker ju att hon är enkel på sitt vis, när hon samarbetar. Medans andra tycker hon är svår. Många ggr kan jag oxå tycka hon är svår eftersom hon är så känslig. Hon får ofta ideér som man inte förstår sig på, och sen kan jag inte ta mig ur dom. Sen har hon mycket åsikter och tycker inte alltid som jag och då sätter hon den sidan till. Men vi börjar klura ut och förstå oss på varandra mer och mer.

I hantering och allt sånt är hon en pärla! Inga problem med något. Möjligtvis lastning i perioder, men nu så lastar jag henne själv och jag tror inte hon kommer gå tillbaka till att tjura faktist.

Sarah:
Är B startad i trav och isåfall hur länge?
Hur gammal är hon?
Vilket är ditt favoritmärke på hästutrustning?
Vilket är ditt favoritmärke på ryttarutrustning?
Vilken färg tycker du är finast på B? :)
Vad är det för linje du läser (för visst går du på gymnasiet?)? Och vad jobbar du med? :)


* Hon är tränad till trav och monté från 2 års ålder till 8 år då jag köpte henne. Aldrig startat då hon ej lyckades kvala.
* 11 år
* Hm.. har nog inget speciellt favvomärke faktist. Allt med bra kvalla! :-)
* Samma här
* Hon passar i mkt, jag gillar grönt väldigt mkt dock! ;)
* Läser till undersköterska, och jobbar inom hemtjänsten

Melina:
Vilka bloggar läser du?
Vad är ditt favorit märke för både ryttare och häst?
Finns det någon du ser upp till/tycker är duktig inom både ridning och hästhållning? Tränades B i trav innan du köpte henne? :)

* Som sagt tidigare läser jag mellan 80-100 bloggar, via bloglovin. Många ridtravarbloggar, vänners, och lite andra hästbloggar.
* Jag har inget favoritmärke, allt med kvalité är bra.
* Yes, Emma Päärni, min vän och tränare. Du är väldigt duktig du oxå!
* Ja, det gjorde hon.

Gabriella: Hur gjorde ni för att lära Belle galoppskänkeln?
Hut ofta tränar du för tränare?
Vad brukar du syssla med eller gillar du att göra om man bortser från hästar?

Ha det bra och lycka till vidare! :)

* Jag hade en längre sträcka framför mig, ställde henne i sidled, svängde fort åt de håll vi skulle samtidigt som jag smackade och gav kraftig galoppskänkel.
* Det blir inte så ofta nu faktist, har inte blivit i dressyr på ett tag. Tidigare tränade jag hoppning 1 gång i veckan för tränare men nu är det mer sällan. Så just nu, ingenting. I vanliga fall ca 1 gång i veckan.
* Jag jobbar mest och umgås med min pojkvän och lite med vänner ibland. :-) Shopping och bio är oxå ngt jag lägger tid på.

Tack och desamma!

Jennie: Om du får drömma hejdlöst, var är du och B om 10 år gällande utb, tävling eller liknande och vilka mål har ni uppnått då?

Har du funderat att betäcka henne? Om du vill göra det, har du funderat på vilken typ av hingst eller någon bestämd? Vilka mål har du isådanafall med resultatet?

Jag är väldigt dåligt på dethär med drömmar! ;) Har alltid tänkt att vi kommer dit vi kommer. Jag har liksom inga större framtidsplaner/mål/önskningar. Utan endast små, utifrån var vi är idag. Om 10 år är Bellie 21 år gammal så troligtvis börjar vi trappa ner då istället, eller så är hon kalasfräsch och går lika aktivt som alltid. Utbildningsmässigt vet jag inte alls, kan knappt gissa. Hur långt vill jag ens komma? Det vet jag inte, elr rättare sagt det spelar ingen roll alls. Som sagt vi kommer dit vi kommer. Jag är glad bara jag får vara med henne, oavsett hur mkt kapacitet Bellie elr jag har. :-)

Nja, tanken har väl slagit mig. Ett föl är ju alltid gulligt! ;) Men man kan ju tyvärr inte skaffa föl för att dom e gulliga, så det blir nog inget av. Men vem vet, kanske i framtiden. Isf blir det med någon lämplig ras anpassad för ridning, skulle nog mest vara sugen på PRE eller någon annan läckerbit. Resultatet, jadu en ridbar och trevlig kompis att utvecklas med. Precis som B själv!

Rebecca: Vad är det för ridstövlar du har?

Tretorn Advance, nya modellen

nyfiken.: skulle du tänka dig att ta in medryttare på B ?
om inte-varför? :)
PS måste säga att de verkligen inte syns att de har varit än travare,du har verkligen gjort ett bra jobb! Kommer gå superbra för er i framtiden ;)

Jag har redan en medryttare på Bellie. Det är Emma, hon har varit medryttare sen 2009 tror jag. Skulle inte kunna tänka mig nån annan, nej. För att man måste ha samma tänk som mig (och Emma) för att få vara med min häst regelbundet och ensamen. Och hittils är det väldigt få som jag stött på som har samma tänk som mig.
Tack så mycket!! :-)

Skrittur

Igår blev det en skrittur på lilla B. Vi red runt och kollade lite var man kunde rida och inte, och sen avslutade vi lite på en äng. Travade ett par min oxå, men fy jag kan verkligen inte rida henne barbacka. Haha. Blä.

Sedan testade jag en dressyrsadel för skojs skull på henne, vad det är för ngn och hur det såg ut får ni se senare idag. :-)

Idag ska Bellabus vila.

Film

Här kommer en kort snuttis från idag:


Bilder från dagens pass

Börjar med den bättre halvan av passet:
Här var surdelen av passet när jag hade pisk:

Avslutande travdelen av passet:


Skillnaden är ju inte slående om man tittar på bilderna, men det kändes otroligt mycket vill jag lova!

Dressyr

Red dressyr idag på Bellabus. Fortsatte skrittarbetet med öppnor, slutor samt fram- och bakdelsvändningar. Det gick helt ok idag oxå, jag är nöjd. När vi sedan kom fram i trav kändes hon fin, dock något spänd bitvis men tillslut släppte det och jag fick dedär trevliga vilande steget och fick henne mer mellan hjälperna liksom.

Men nånstans börjar hon sura och tror att vi ska fatta galopp, och tjurar ihop när jag ska flytta för skänkeln. Så jag tar ett spö, hahaha. Vilket jag inte borde gjort enligt B. ALLT försvann, hon tänkte bakåt, hon tänkte uppåt, hon gick inte fram, ingenting gick. Hon tänkte ENDAST galopp. Surpuppan. Så innan jag fick hets bröt jag av till skritt och gjorde lite fram- och bakdelsvändningar igen. Tack å lov lugnade hon ner sig då, och jag kunde avsluta med några trevliga varv i trav.

Hon går mycket lång och låg de ggr jag får henne mellan hjälperna så pass bra, och jag är så nöjd att jag kan komma dit nu mkt lättare än förr! Super. Så jag får tänka på de framsteg vi gör, och inte på hur sur hon kan bli.

Kommentarer som denna

"Vad härligt att du passar så bra ihop på henne. Jag har följt din blogg ett tag nu och det är så himla kul att läsa om era framsteg tillsammans. Jag har verkligen märkt av det du skrivit att ni passar ihop. Hon är så fin också din häst. Är värsta avundsjuk på dig som är så lycklig och stolt över din häst. det är mer än vad jag kan önska för tillfället. Allt känns så tungt för mig just nu. Men jag blir full av energi och glädje av att läsa din blogg. Det får mig att våga hoppas och tro på migsjälv och min egna ponny, även om han inte är en stjärna än som din häst är! Älskar dig och din blogg!!"

Det är av sånahär kommentarer man blir peppad att fortsätta blogga. Vilka otroligt fina läsare jag har!

FRÅGESTUND

Nu var det ett tag sedan. Nu kör vi frågestund till tisdagkväll! :-) Frågestunden är enda ggn anonyma kommentarer (frågor) publiceras.


(Ja, det är nog dags att göra en somrigare sånhär haha)

Fina älskade underbara häst!

Känner sån otrolig kärlek till min fina underbaraste lilla häst. Jag är SÅ glad att hon är min och bara min. Min underbara. Hon passar mig perfekt. Jag är säker på att Bella skulle vara precis som mig om hon var människa! ;) Och tvärtom.

Jag är så glad över hur långt vi kommit trots alla fysiska och psykiska problem och mentala spärrar. Det är så roligt just nu! Allt funkar super. Vi kan om jag vågar tro på oss. Min häst är bäst!


Föralltid min prinsessa!

Intervaller

Idag fick Bellabus gå ganska så hårt pass i skogen. Vi red intervaller i galopp och skritt på rakbanan. Det gick så sjukt bra idag! Bella var genomfin. Skrittade och travade fram i 20 min, och hon var sjukt trevlig. Helt i balans och klev på jättetrevligt bara.

Sedan började vi med intervallerna, blev 4 sträckor, 4 galopper varav 2 höger och 2 vänster. Hon höll vänstern helt sjukt bra! Saktade av ngn gång men då fattade jag ny och fortsatte bara. Hon kämpade helt galet bra och gick helt avslappnad och fin i båda galopperna med välvd överlinje och i balans, men efter sista galoppen så var hon helt slutkörd i kroppen så jag hoppade av och ledde henne hem i skritt 30 min. Sedan kylde jag benen några minuter per ben i kallvatten innan hon gick in och åt sitt kraftfoder. :-)

Nöjd tjej var hon iaf! Imorgon blir det mjukgörande arbete i paddocken, i skritt och trav. Möjligtvis liiite galopp. Vi får se. Ska fortsätta mitt arbete med öppna/sluta samt fram- och bakdelsvändningar.

Bilder

Här kommer lite bilder från träningstävlingen fotade av M.

Joggingtur

Blev en kort joggingtur med älskade Bellabus alldeles nyss. Hon var så sjuuuukligt fin! Red utan nosgrimma och det funkade super, hon jobbade verkligen supertrevligt idag. Var ute ca 30-40min för hon var så fin att vi vände tidigare än vanligt. ;) Ääälskar dessa joggingturer dagen efter ett hårdare pass typ hoppning, för hon är så glad och trevlig, och tacksam över att få sträcka ut överlinjen ordentligt i lång och låg form.

Älskade prinsessan min. :-)

Film

Här kommer film från 80 och 90cm :-) Jag är jättenöjd!


Träningstävling

Kom hem nästan vid midnatt igår så orkade verkligen inte blogga då. Blev sängen direkt. :-)

Gick iaf asbra igår! Jag är så stolt över oss båda. På framridningen var hon något spänd och ville inte riktigt vara med på noterna hela tiden. När vi sedan skulle hoppa fram blev hon sjukt taggad, hängde sig i handen och allt dressyrarbete var bortblåst haha. Så när vi började hoppa visste hon inte riktigt vad hon skulle ta sig till med all energi, hopp och studs och massa fart. Haha taggad tjej. ;P Hoppade typ 3ggr sen var jag nöjd.

I 80cm var jag ganska så spänd och jag andades knappt vilket ledde till en (vad det kändes som) het häst som jag inte kunde rida med så mkt kontroll. Men det gick an ändå! Till hinder nr 7 tänkte jag "shit vi är ju felfri nästan". Och mot hinder nr 8 hade jag slappnat av och slutat rida vilket ledde till ett stopp där. Men vi tog om det utan problem. Så 4 fel.

I 90cm var jag lugnare och kunde andas och fokusera bättre. Vi fick två pet där, så 8 fel. Men inte ett enda stopp! Duktiga vi är asså! :D

Måste tacka Caroline Silverbern för dom härliga tipsen jag fick igår för hur jag skulle lyckas peppa mig själv. Gjorde susen iallafall! Mental träning is the shit. Vi är bäst jag och B!

Morning

Godmorgon alla glada. :-) Klockan är kvart i 6.. hm..... ska jobba f.m idag, skönt ändå. Slutar ju 12 då! ;) Sen bär det av hemåt elr något, ska en sväng in till Grafströms oxå. Sen vidare till stallet och dona och greja inför ikväll, FÖR DÅ KÖR VI!!!!!!!!!! :D VI SKA VINNA :D (Sen att det bara är en CR utan plac. gör ju ingen skillnad haha)

Funderar

Jag funderar på en sak, eftersom jag är så grymt nojig vad gäller ALLT.

När tycker ni, alltså vid vilken höjd tycker ni att hoppningen börjar "slita" på hästen?
Givetvis beror det ju på hur musklad hästen är och i vilken kondition den är i, samt hur den rids i övrigt med träning och underlag. MEN - utgå från en välmusklad häst i kod kondition som rids varierat både underlag och träning både i dressyr och hoppning. När börjar hoppningen slita liksom? Vid vilka klasser?

Jag är ju supernojig och får för mig att Bellan ska få förslitningsskador av 80/90cm, 1m. Men jag vet massvis av friska hästar som tävlar högre än så och som aldrig haft någon ledinflammation. Så jag kanske nojar i onödan?

Skriver av mig..

.. måste bara skriva av mig lite känner jag. Jag blir lite less ibland när jag lägger ut en video där det går bättre än det brukar, för då får jag kommentarer som ungefär "nu ser det bättre ut, nu gör hon si och så". Då tar jag det personligt, kanske på helt fel sätt, men jag tar det som att den som kommenterar inte förstår att det är DET jag alltid strävar efter. Jag är ju väl medveten om hur det ligger till. Det gäller både hoppning och dressyrfilmer.. Jag menar jag strävar inte efter en spänd och trippig trav, och jag strävar inte efter ett kort och överkontrollerat tempo när vi hoppar. Men jag måste jobba ifrån mina och hästens förutsättningar för dagen, och det går inte alltid så som man hade velat. Det mesta problem som finns med mig och Bellie det är mentala spärrar. Det är inte "bara" att göra si elr så.

Det känns som att "ni" tror att jag
tycker det är bra när det inte är bra. Grejen är att jag måste väl nöja mig nånstans? Eller ska jag sluta lägga ut filmer för att det inte gick helt bra just det passet? Jag bjuder väl på både det bra och det dåliga hos mig och B. Och jag tycker att hon är en svår häst vilket gör det klurigt för mig att få till det ibland. Och när jag väl får det så låter det på "er" som att jag inte förstår att det är sådär det ska vara?

Det kanske bara är jag, jag tolkar det förmodligen helt fel. Men det är så det känns iallafall. SJÄLVKLART strävar jag efter en lugn, avslappnad häst som vilar på steget. Bara för att jag inte alltid får till det, men ändå lägger ut filmer, så betyder inte det att det är det jag strävar efter. Jag måste väl få berömma och tycka något är bra ändå, för annars kommer vi ju ingen vart. Om jag aldrig ska vara nöjd.

Det är verkligen superkul
att "ni" ser skillnaden som jag känner och beskriver, men jag tkr det skrivs på ett sånt sätt som jag beskriver ovan.

Och inget illa ment till "er".

Tempoväxlingar

Red ut en sväng i skogen med Ottan och Elisa. Jag och B tränade tempoväxlingar vilket gick helt ok. Hon blir så jädra taggad, hetsig och uppspelt när någon är framför henne bara så vi tappar en del av arbetet där. Men samtidigt är det bra träning för henne att vara bakom någon och förstå att hon inte behöver rejsa ikapp utan att hon faktist kan spänna av och jobba istället.

Bitvis var hon jättefin
i traven, och även galoppen. Dock var vänster ingen höjdare, haha. Men det kan inte gå bäst alla ggr! ;) Speciellt inte med denhär fröken.

Just det, hahahha. Min sötgumma rullade fast i boxen idag för första (och sista hoppas jag) ggn! Jag och Ottan hörde att det small i gallret asmkt, så jag förstod direkt att hon rullat fast. Så gick jag in och då låg hon som en hund på rygg och tittade på mig. Haha sötpuppa! Så jag gick dit och klappade lite på henne och emellanåt fick hon nå ryck och skulle försöka ta sig upp. Jag försökte ta tag i hennes ben och hjälpa henne rulla över men det gick inte heller. Tillslut fick hon ett ryck som var tillräckligt för att hon skulle få ut bakdelen in mot mitten (hon låg inne i hörnet), och då kunde hon rulla över på andra sidan.

Haha ni skulle sett hon
efteråt, hur söt som helst. Hon var lite i chock. ;) Bebisen <3

Filmen

Tyvärr är filmen komprimerad, suck. Det går inte att fixa de på min dator, så får ev. fixa det på bärbara nån gång i framtiden. :P


Bilder

Här kommer lite bilder som gulliga Ottan tog idag:


Dressyr

Blev ett kort dressyrpass idag. Mycket skritt och lösgörande övningar. Testade på lite öppna och sluta, samt fram- och bakdelsvändningar. Allt gick över förväntan!! :-) Jag är otroligt nöjd. När jag sedan började trava och känna på henne där var hon helt underbart fin! Det kändes verkligen, verkligen hur dessa lösgörande övningar hade lossat på henne. För hon var inte alls sådär spänd i traven som hon kan bli, utan hon kändes otroligt mjuk och fin efter att jag jobbat henne lite. Hon klev på framåt på ett annat sätt, annars blir hon lätt uppåt och bakåt.

Så det var himla kul! Har en liten film på traven, men självklart dog kameran så vi fick bara med traven från början. Inte på slutet när hon blev så kalasfin. Men det kmr ju fler ggr! Längtar tills nästa dressyrpass. ;)

Godmorgon ;)

Har precis käkat frukost. Har lite bråttom nu hehe... Borde egentligen gå och borsta tänderna för jag måste gå till bussen om 6 min. :-)

Ska dressyra idag på pärlan
som sagt, ska bli superkul!! Men jag måste lägga ner kraven nu, på mig själv. Ska testa lite sånt vi inte riktigt är haj på ännu, såsom öppna/sluta och fram- och bakdelsvändningar. Bakdelsvändningar går bra, men resten får jag inte riktigt till hjälperna i. Men nu var det 100 år sen jag testade oxå så jag tänkte det kunde vara kul. Bara jag släpper på kraven på mig själv och inte blir spänd + exhalterad och så blir det pannkaka bara därför. Lugn och fin. Haha. Funkar det inte så funkar det inte, tränar bara vidare och hoppas på att jag sätter det nån gång iaf! ;) Jag vet ju hur det ska vara i teorin, men att göra det själv praktiskt.. det är en annan femma de!

Mys och vila

Var ut till Bellabus imorse. Jag var verkligen opepp på att rida, och eftersom vädret ska bli fint imorgon så fick hon vila idag så kör vi lite dressyr imorgon. Såg på hennes schema oxå att en vila passade extra bra idag. :-)

Hon fick sin mat
, sen städade jag upp lite i stallet på min hylla osv. innan jag borstade henne och masserade ett tag. Hon kändes fin som vanligt.

Sen fick hon täcke på och ut i hagen i regnet igen. Hon älskar verkligen att vara ute.. Alltid när hon står inne ska hon ut ut ut, oavsett om hon har sällskap inne elr inte. Men ibland, myyycket sällan, så visar hon att hon vill stå inne och då får hon givetvis göra det.

GODMORGON

Åh gud. Jag vaknade halv 8 av mitt larm imorse. Ska till stallet nu, tidigt. För otto skulle passa hovslagarn som kmr lite senare.. Men regnet ÖSER NER. Så jag funderade på om jag skulle ta och somna om istället, haha. Men njae, jag far ut ändå. Jag kan passa på att mysa och ge henne massage idag, om jag inte känner för att rida. Det får vi se. Hade ju peppat som fan för ett dressyrpass! :P Attan.

Seee you later

SVAR

Det var en som gissade rätt på engång igår, ang. min längd och Bellas höjd. Hon är 152cm, och jag är 164cm. :-)

Så nu vet ni de!


Skrittur

Jag och B drog iväg på en skrittur med Carro och Othilia på Donna och Elisa. Vi var ute 1 timme och 40 min, vi utforskade nån ny väg och kom till en slags läskig hundgård mitt i ingenstans, och alla hundarna började yla asläskigt när dom såg oss. Haha. :o Hjälp.. Kanske är the hills have eye-folk som bor där.

Gick iaf bra, B skötte sig fint. :-) Hihi. Fick slå ihjäl en hel del bromsar på henne idag, och hon var suuupertrött när jag hämtade henne i hagen idag. Så en skrittur var helt perfekt idag.

Sen smorde jag upp massa utrustning, fotade till-salu grejer och städade mina utrymmen. Nu kan man ju faktist ta sig fram.

Tjiho! ;)

Galet roligt att så många vill delta i tävlingen jag la upp igår. Ni är så välkomna så! :-D

Har precis vaknat jag
, elr jag har vaknat ett par ggr förut oxå men ville somna om då. Ska snart gå och hämta frukost *längtar*. Haha. Lever för att äta. ;) Sen blir det stallet runt 11. Bellisbus ska skritta ut en vända, samma vända som igår så hon lär sig att man inte kmr dö bara för att vi rider där.

Have a good day! :D

Gissa!

Jag har fått in frågor om hur lång jag är och hur hög Bellie är, säkert 3-4 st som frågat inom 1-2 veckor. Eftersom ni som frågat inte lämnat mail- eller bloggadress har jag inte kunnat svara.

Därför ska ni nu få gissa allihopa, så kommer svar när någon gissat rätt! ;)


Så, hur lång är jag och hur hög är B?

Var med och tävla hos mig!

För att delta, läs och följ reglerna noga

* Kopiera denna bild till din blogg, bdb eller facebook samt länka till tävlingen
* Gilla Emmishopen på Facebook
* Gå in på Emmishopen och skriv en produkt/ett märke du tycker saknas

* Slutligen kommentera detta inlägg med namn, hotmail och adressen till var bilden är utlagd samt svar på frågan här ovan

Lycka till!

(Tävlingen avslutas den 31 juli och vinnaren presenteras här på bloggen och via mail)

Övergångar

Tog en ridtur på Bellabus idag längs vägarna. Vi övade massvis av övergångar idag, hela passet. Hon var kanontrevlig i början, vi red i skritt, ryggning, halt och trav. Sen kom vi på "okänd mark". Haha. Och då vände det för fröken.. Vi rider inte ofta där, och direkt när man kommer dit så börjar hon spela allan och menar på att hon absolut inte kan fokusera eller arbeta över huvudtaget. Jag blir sjukt le på henne då... men vi kämpade på och bitvis släppte hon till, även om det inte var i närheten av hur jag vill ha det. Sen hittar hon på en massa ideér, när jag inte ens ber om det så börjar hon flytta, göra egna övergångar, backa och greja för minsta lilla hjälp jag ger. Hon gör allt jag inte ber om.

På hemvägen var hon likadan, tills vi kom till mer kända marker. Då kunde fröken jobba minsann.... Hm.. Tog några galopper där och hon var kanonfin, hon kändes inte alls sådär spänd som hon kan bli. Hon kändes rätt avslappnad även om hon hade kunnat slappna av ännu mer. Och avsaktningarna var inte så horribla som dom brukar. Men, mycket av alla problem har ju med min ridning att göra. Idag fokuserade jag verkligen på att räta upp mig när jag ska göra halt elr avsaktning, och vips så reagerar ju faktist hästen på mina hjälper! ;) Inte konstigt att vi får dåliga avsaktningar när det första jag gör är att dra i tyglarna. Nästan. Elr inte riktigt. Haha.. Det jag vill komma till är att när man rider medvetet så går allt mycket bättre!

På slutet av hemvägen så travade jag av henne lång och låg, och hon var såååå fin! Inga tokigheter elr ideér, hon bara slappnade av hur fint som helst och travade på i ett friskt och trevligt tempo.

Börjar känna mig ganska frustrerad av att jag inte kan rida henne korrekt alltid, men jag antar att jag får träna vidare! ;)

Mattes fårskinnspadd

Detta är ena köpet jag gjort. Den kom idag! Hurra! Har letat en mattespadd begagnat i typ ett halvår - år, utan att hitta rätt strl, färg, modell och pris. Så beslöt mig för att köpa en sprillans så vet jag ju vad jag får. Kände att det var värt det. Och Mattes är överläget bäst, i alla lägen. Älskar deras paddar! Toppenkvalité verkligen. Har haft en innan, som jag (dumt nog) sålde. Men den hade ändå inte kant runtom så det var väl desamma, för de är
mycket snyggare! Nu kan jag äntligen börja använda mina tunna schabrak, happy girl.


Till salu

* Allroundschabrak från Hööks, rött med silverpasspoal. Använt 2-3 ggr, nyskick. 150:-

* Allroundschabrak från Exklusiv Horsewear, svart med grå, röd och vit kant/passpoal. Knappt använt. 200:-

* Allroundshabrak, beige strl Full. Bra skick. 80:-

* Allroundschabrak med sned kant bak, strl Full. Knappt använt. 100:-

* Allroundschabrak plommonfärgat, strl Full. Bra skick. 80:-

* Allroundschabrak från Global, svart med beige kant/passpoal. Kanonfint! 150:-

* Allroundschabrak Pessoa, vitt, Full. 150:-

* Dressyrschabrak Hööks, Full, ljusblått med rosa kant. 120:-

* Ett helt benskydd-set med senskydd + bakstrykkappor med ventilation. Vita, strl Cob fram och Full bak. Endast provade en gång! 150:-

* Ett helt benskydd-set som ovan fast grått och med gel-insida. Endast provade en gång. 150:-

* Ulltäcke mörkgrönt strl 135 (dock litet, 125-130cm). Lagat, men inte så värst synligt. 80:-

* Svarta senskydd strl Cob, påsydd spets på kardborrespännet. 80:-

* Bruna läderskydd strl Cob, fint skick. 180:-

* Rödbrunt pullarträns strl Full, med eller utan tyglar. Tränset är använt 2ggr medans tyglarna är använda mycket. 120:-

* Sadelgjord/hoppgjord/magplatta från Catago, 120cm. Brun. Mycket fint skick! 600:-

* Hubertus vävribbtyglar, Full. Sprillans nya! 250:-

* Beiga ridbyxor strl 158/164 (som 34-36). Knappt använda, 150:-

* Säkerhetsväst Jacson XS (vuxen). Suttit bra på mig som är 34-36. Knappt använd. 900:-

Maila elr skriv här för mer info. Bilder finns på ALLT! Diskuterbara priser, frakt tillkommer.


At work

Sitter på jobbet nu. Halvtrött, inte så trött som jag borde. Haha. Har inte klivit upp tidigt sen i måndags och det kändes imorse, jag ville bara ligga och mysa med E. Hihi. Jobbar ända till halv 5 idag, sen blire stallet. Funderade på om hon skulle vila så fortsätter vid med transporten istället, men jag är faktist sugen på att åka ut ändå. Det är bäst om hon går oxå. Blir intervallträning idag, kul! Jobba mer med vänstergaloppen.

Nu i veckan har jag beställt två saker oxå som jag väntar FÖRVÄNTANSFULLT på. Ska bli riktigt kul! ;) Det är givetvis något för lilla B. Den ena lär dock ta 2-3 veckor innan den kommer, jobbigt! :p

Oklippt film

Slänger ut filmen totalt oklippt, har bara sett den i kameran oxå. Har bråttom så så får det bli. :-)


Dressyr

Red dressyr på Bellisen ikväll. Hon var fin och trevlig överlag. Tränade på att rakställa på långsidorna och att hon skulle vara riktigt ställd på kortsidorna, gick helt ok. Sen kom vi till galoppen och då blev hon spänd. Övade höger galopp på volt, sen bröt jag av och tog vänster, höger, vänster, höger varannan. Så snabba fattningar. Hon var spänd som sagt men slappnade av i själva galoppen. Övergångarna är HEMSKA.

Sen skrittades hon en stund, och sen tog vi upp arbetet igen. Spänd i traven sen galoppen, men fick loss henne ok med lite sidvärtes. Sen avslutade jag med galopp i vardera varv och då fick jag dendär fina avslappningen igen, hallelulja. Avslutade med trav lång och låg, och jävlar vad trött hon kändes. Hon orkade inte göra nånting. ;o Haha.
Some more

Lite fler bilder. Fotade av Tova, tack!


SÄLJES

Catagogjord säljes, 120cm lång. Brun. Jättefint skick! Fixar snart fler bilder. Intresserad? Lägg bud! 900:- är nypriset. Använd i några månader.Den bruna, 120cm

Pyssel

Idag äre Bellabus som vilar ut. Hon gick ett alldeles lagomt ridpass igår i regnet, så idag passar en vilodag kanon. Jag ska jobba kväll, och nu på förmiddagen ska jag och E iväg och inhandla en massa småpyssel till transportfixandet. Jag hoppas jag får tummen ur röven och kommer igång nu. Vill ha MIN transport, min gulliga lilla finka.

Imorgon får jag se vad vi hittar på jag och B, ska kika vad som står i planeringen. ;)

Jag är med och tävlar..

.. om ett schabrak från Kyro Ridning Wear!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

... och ett schabrak från Schockemöhle


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

...samt ett HV Polo schabrak!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Lite bilder

Lite bilder från träningstävlingen:


Prisutdelningen

Hihi här kommer några bilder från prisutdelningen. Bellan vart otroligt taggad! Hon kunde inte stå stilla alls, och när vi skulle galoppera vart hon astaggad :D Haha.


Jag är med och tävlar....

... om en ny header utav minehorse!


Joggingtur

Jag och Bellan tog oss en joggingtur i regnet och åskan med Ottan och Elisa. Var himla mysigt ändå! :-) Bellan var kalasfin, och även idag gick det att rida mycket lång och låg form. Härligt! Behöver kunna variera mer än vad jag kunnat nu ett tag, så de känns kanon.

I stan är det tydligen väääärldens översvämning, och hemma hos mig var det kritvitt på backen av 1cm stora hagelkulor. Mamma mmsade en bild och det var verkligen kritvitt på backen :o


Kommentarslåset borttaget

Har tagit bort låset på kommentarerna, alltså att jag måste godkänna innan. Det gav ju verkligen resultat, det är knappt några som kommenterat anonymt. Så jag ska testa nu och se om det håller i sig, eller om folk börjar då igen. Isf äre ju bara att låsa igen så :-)

Film

Här kmr filmen från 80cm. WOHO filmen blev inte komprimerad!! Har gjort den på bärbara datorn som har ett nyare movie maker, kanske är drf? Måste fan skaffa de nya om de innebär att de inte blir nån komprimering. Nu kan ni ser hur hon rör sig bättre, inte alls ihoptryckt som på filmerna. :-D


Träningstävling

Idag har jag och Bellan varit iväg och träningtävlat. Hade sagt 80/80 eller 80/90, men det blev endast en 80-runda. Hon var sååå duktig! (eller jag??) HIhi. I'm so happy :D Hon var så jävla fin på framridningen, och hur taggad som helst mot hindren. Hon riktigt sög tag i dom. :-D

Samma inne på banan, taggad som få. Haha. Det var en väg som blev hej kom å hjälp mig men annars gick de super!! Hon höll på att stanna på de hindret vi red på då, men smackade och la till spöet en gång och då hoppade hon. :-D

Hoppas det blir att åka den 21a igen :-)

Säljartankar

11 aug - 2010

Orkaaa.. Går i starka säljartankar nu. Känner verkligen för att sälja henne till någon som kan ta fram hennes bra sidor och någon som Bellie skulle göra allt för. Jag orkar inte mer.. Jag orkar inte försöka med dendär vänstergaloppen som hon bara vägrar att ta med mig. Jag pallar inte. :S Den har varit borta sen maj -09, varför skulle den komma nu liksom? När hon är värre än nånsin med den. + att jag inte kan arbeta henne i en bra form eftersom hon för flera månader sedan lärde sig att komma undan genom att släppa bettet och knäppa av. Och jag är inte kapabel till att fixa det problemet. Tyvärr. Hade verkligen önskat att det fanns någon som kunde hjälpa oss med galoppen, men det går verkligen inte... Eller att jag bara fick se att någon annan än Emma kunde rida den på henne..

Någon som är intresserad? Maila för mer info.

Detta skrev jag för lite mindre än ett år sedan. Haha. Fick sådär lite då och då förut, de var verkligen frustrerande. Men jag gav inte upp, och det vet jag att jag aldrig skulle göra när det gäller Bellabus. She is mine. :-)

Tekna

Jag insåg just att det var över 1 år sedan jag köpte Tekna-sadeln till Bellie nu. 6 juli 2010 köpte jag den, och ni som hängt med sedan jag startade bloggen i augusti vet ju hur mycket jag skrivit om denna underbart goa sadel. Haha. ;)

Så... tycker jag fortfarande lika bra om den? Svar, JA! Men- jag har blivit bortskämd av min nyare hoppsadel som är 100ggr så mjukare än Teknan. Dags att börja nöja sig någon gång kanske? Ja.

Började dock noja ett tag för det är många som är skeptiska till att den är så pass takformad, och många tycker att den är väldigt svängd i bommen. När jag köpte den var jag medveten om att den var takformad, och att min häst inte är var/är det. Och även att sadeln hade kunnat vara något rakare för oss. MEN - det som gjorde att jag köpte sadeln var faktist att B själv valde den.

Av alla jag testat (över 30 st) och ridit i, är denna den som har gett mig rätt känsla. Det var verkligen en WOW-känsla när jag provade den för första ggn. Vi dansade fram, jag och Bellie. Det fanns ingen tvekan, sadeln skulle bli vår. :-)

Det finns fortf. folk som hävdar
att den inte passar knappt någon häst tack vare hur takformad den är, samt svängdheten som sagt tidigare. MEN- om sadeln vore fel och svåranpassad, varför har min häst och jag utvecklats enormt under detta år? Varför har vi fått beröm av veterinär för hur fint musklad hon är? Varför är hon enligt mig, ET och massör finare än någonsin i kroppen? Knappt någon spänning alls och framför allt inte i ryggen. Varför kan hon röra sig helt fritt och avslappnat i denna sadel, och varför kan jag kommunicera med henne via små små hjälper?

Säger detta att sadeln är fel för henne?
Trots att den är takformad och inte hon? Trots att den är något svängd för henne? Nej, detta säger att det är den hon vill ha. Detta säger att hon troligtvis gillar sadlar som släpper tidigt så att hon kommer upp och arbetar med ländryggen fritt.

Skulle jag byta sadel för att någon
annan enligt teorin säger att det inte funkar? För ögat..? När jag har så tydliga bevis på att den gjort oss otroligt mycket gott på detta år.

Vet inte riktigt vad jag svamlar i nu, förmodligen försöker jag övertyga mig själv vilken propp jag är som ens övervägde tanken att överge den sadeln som B nu fungerar så bra i.Ge hästen salt?

Jag ska börja ge Bellan extra salt, eftersom hon nog inte får i sig det hon behöver. Hon svettas så otroligt mycket, även efter lätt ridning. Hon ser ut som en svettfux..

Min undran är bara hur mkt jag ska ge?
Har sett att folk ger alltifrån  1 matsked till 1 dl. Hm.. Ger ni salt? Hur mkt?

EDIT: Hittade en GRYM sida HÄR! Står superbra måttlinjer där. :-) TOPPEN!

Skogstur

Red ut en sväng förut med Carro och Ottan. :-) Vi red en mysig skogsvända, och de gick super. Blev helt förvånad för B var så jäkla fin i traven, hon tog tag i arbetet själv i princip och jobbade i en jättelång och låg form i total avslappning, vilket vi brukar ha svårt att få till. Så de kändes kanon! Sen skulle vi jobba lite övergångar jag och B, och då red dom andra om vilket B inte alls gillade. Och har aldrig gillat, haha. Men det får hon glatt jobba på, att chilla fast kompisarna får springa. Så hon blev spänd som en fiolsträng där, men de tog hon igen genom att vara avslappnad och fin i skritten på hemvägen. Förutom att hon hetsar sig fram ibland, haha.. Allt ska gå så fort vettni när man heter Bellie.

Hade inte orken att rida Lisen, det var så grymt varmt och äckligt och jag mådde inte helt 100 från gårdagskvällen.. :-/

Ändrade planer

Som vanligt ändrades gårdagens planer ganska så drastiskt vid sisådär 15-tiden. Jag blev erbjuden gratis inträde till gatufesten av goa M igårkväll, och då bara måste man ju passa på! Så vi drog ner dit istället för att åka till stallet. Var så otroligt kvavt och varmt och äckligt och klibbigt igår så ridning hade inte varit någon hit i vilket fall. Hade iaf hyffsat kul igår, drack lite och det ångrade jag SKARPT där ett tag. Helvete vad jag mådde dåligt.. Ska aldrig mer dricka! Så jävla äckligt.

Det är ett under att jag mår bra idag, sitter ju på jobbet. Jag tror nog det är för att jag la mig i tid (00.00), och fick sova till 6 halv 7. SKÖNT!

Blir en skogstur idag, sedan dressyr på Lisenfisen. :-)


Produktutvärdering: Lamicell Master

Lamicell Master

Har haft denna hjälm sen i slutet av mars nu, dvs nästan 4 månader. Dags att göra en utvärdering kanske?

Jag gillar hjälmen skarpt. Jag älskar att den är ställbar, för då är det bara att ändra eftersom hur huvudet känns. T.ex när jag nyss satt den på mig och bara är i stallet så ställer jag ut den något hack, och när jag ska rida ställer jag in den 1-2 hack så att den sitter som den ska under ridturen. Och den har verkligen kanon passform! Och är betydligt svalare än mina andra hjälmar nu under sommaren.

Jag kan bara säga att den är värd sitt pris på 999:-, helt klart. Finns att få tag på på de flesta ställen, de är mest bara att googla så kmr det fram en hel del! :-)


Hello

Sitter på jobbet nu. Har lunch. :-) Skulle som sagt slutat nu jag men jag jobbar över några timmar då en blev sjuk. Längtar tills jag slutat för då bär det av till fina Bellabus och ett dressyrpass. Vi får se om det blir ute elr inne eftersom det tydligen ska bli världens åskväder här, och förmodligen en del regn oxå.


Uteritt

Idag red jag och Bellan ut med Tilda och Carro, som red Kimpan och Donna. De gick bara bra, vi red en lugnare runda i skogen i alla gångarter. Bellisen jobbade på finfint emellanåt. Var massa bromsar och flugor som störde så jag krävde inte alls så mkt av henne.

Imorgon blire dressyr!

Produktutvärdering: Schabrak Kyro Ridning WearSchabrak från Kyro ridning wear

Detta schabrak fick jag hem för 3-4 veckor sen. Har inte haft tillfälle att inviga det förrän nu! ;) Så jag tänkte skriva en utvärdering om det.

Jag var först skeptisk till
passformen då det ser lite rakt ut upptill. Men när jag la det under sadeln låg de som en smäck! Och där låg de hela ridpasset. Jag är supernöjd med schabraket. Riktigt snyggt är det oxå! Det finns även i marinblått med silverpasspoal. Jag gillar att logon är på båda sidorna av schabraket.

Det är en tjej vars namn är Malin som tillverkar dessa. Hon tillverkar även bling-blingpannband i alla möjliga färger och modeller (bl.a 2delade och 3delade). Tycker verkligen ni ska kolla in hennes blogg och köpa hennes prylar. ;)

Bloggtävling


Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen!

Bildbomb

Här kommer en liten bildbomb. Tack T för dom OTROLIGT underbara bilderna!! Loooove 'emFILM (hoppning)

Här kmr då filmen :-)


Hoppning

Ikväll har jag och B varit iväg och hoppat. Jag var peppad och lite nervös. Gick sådär först, elr de kändes okej liksom, men avstånd och sånt kändes inte så bra så då skönk självförtroendet lite.

Sen började jag hoppa
lite övningar osv. Och när jag red an mot ett hinder på 80-85 så slutade jag direkt rida så vi fick typ 2 stopp, och jag sänkte mitt självförtroende ytterligare. Tillsluuut bestämde jag mig för en bana på 10 hinder som jag skulle hoppa, och där fick vi inte ett enda stopp. Banan låg på 80-95cm. Hon rev dock några hinder då jag inte kan rida ordentligt så det går för fort och blir flackt liksom. Jag blir så stressad och spänd och hon blir likadan.

Andra rundan vi tog på
denna bana bad jag T höja 10cm på sista hindret. Och jag visste att det redan låg på 90+. Min häst var trött och kände sig färdig, men vi tog sista linjen en sista gång, och då hoppade vi 105cm!!!!! LYCKLIG TJEJ :D:D:D:D Det är vårat höjdrekord någonsin, och mitt någonsin. :-D Och jag fick inte ens B att tveka, hihi. Så det är ännu en gång INTE höjden som är vårat problem, utan BARA min jädra skalle.

Lisenfisen

Blev ett lugnare pass i paddan för Lisen. Vi hade inget sällskap idag så för att hon iaf skulle få lite motion blev det paddan. Provade de andra bettet hon har med sig, och de gick super. Går fortf. bättre och bättre för varje pass. Söta lilla Lisen!

Hard work work

Ska iväg till bussen typ, nu? Om 1 minut. Måste skynda mig lite.. Jobbar till 3 idag och sen bär det av till stallet direkt. Måste köpa med mig nåt ätbart så jag överlever dagen, för jag blir där till sena kvällen. Älskar såna dagar. :-) Hihi. Ska rida två hästar och sen om jag hinner ska jag städa och smörja upp utrustningen. Tkr sånt e kul att pyssla med ja. ;)

Just det jag ska på
träningstävling till veckan oxå. Hur kul? :D

Gatufesten! ;)

Haha blev lite ändrade planer ändå. Efter att ha promenerat med fröken Fis idag så drog jag och M iväg till gatufesten och hade riktigt trevligt och roligt. Hahahhaa, många skratt... Så jävla kul!

Iaf så gick de hyffsat
med fisen, vi promenerade bara eftersom hon inte är trafiksäker. Bilar gick problemfritt, sen kom två traktorer och då ställde jag in henne på infarten till en gård, gick fint utan att hon blev rädd. MEN, precis efter dom kört förbi kmr en lastbil och då flippar Lisen.. började hetsbacka och småhoppa och var tillslut en halv m från bilen på gården, jag trodde seriöst att nu hoppar hon in i bilen. :o Men då taggade hon ner så vi kunde fortsätta hemåt igen.

Imorgon ska jag och M på äventyyyyyr, hihi. :-D

Awww, how cute liksom!!

HAHHAHAA. Anna tipsade om att jag fanns med i ett inlägg HÄR i en skvallerblogg. Jag dog nästan, så jävla skrattretande. 

Men svar på tal då: Haha jadu, för att det kanske är lite svårt att se hur saker verkligen ser ut via MMS. De kanske inte alls är lika fint IRL, och då säljer jag såklart. Eller läste du inte att det stod att det var min familj som kom hem? För isf kanske du ska läsa inläggen korrekt innan du försöker göra något roligt "skvaller". Haha. Sen säljer jag gärna saker jag nyss köpt pga olika anledningar, och det funkar ju för mig eftersom jag tjänar en massa på det.

Sen måste jag säga att det inlägget var OTROLIGT failat. Vem tycker det är intressant att läsa om någon som köper och säljer saker liksom? Pinsamt.. Haha, ja har man inget för sig kan man ju alltid skriva om sånt oxå. :-) Men ser man på resterande inlägg hon skrivit så är det ju inte mer än pinsamt där heller, verkligen en misslyckad skvallerblogg. (Visserligen är alla skvallerbloggar misslyckade men denna tog nog priset)

Falsterbo falsterbo falsterbo

Och gatufesten... Är det bara jag som jobbar och har hästar upp över öronen denna vecka? Haha. Jag blir lite smått avis på alla som åker till Falsterbo, och de som ska till Gatufesten. Ne jag planerar in jobb och massa hästar jag istället, bra där. Ne då :-) Det är ju det jag lever för! (Iallafall hästarna)

Blev lite smått sugen på gatufesten ändå, fast jag sagt att jag inte ska. Men det är nog ingen idé ändå för jag jobbar typ alla dgr utom fredag, så kan ändå inte vara uppe nå länge. Sen har jag två hästar att motionera oxå mestadels av dagarna.

Idag har Emma ridit Bellan. De hade gått skitbra och B hade varit så fantastisk som vanligt! De hade ridit öppnor och slutor m.m uppe i skogen. Så roooooligt! :-) Happy owner.

Lisenfisen ska komma ut och skritta. Men hon är tydligen väldigt störd att rida ut själv på, så antingen om jag hittar något sällskap eller så får jag ta en kort väg längs vägen och sen upp i skogen direkt så slipper vi bilarna, som är problemet. Haha hon är lite speciell denhär hästen.. Otroligt söt och egen!

Othilia och Elisa


Bilder på bästa Otan och Elisa (ridtravare). Bland dom finaste ekipagen!! :-) Elisa är så himla trevlig liten tjej.Bilder på Lisen

:)


Markarbete på Lisen

Idag blev det lite markarbete med Lisen, lite upphöjda bommar osv. Det gick bra idag, bättre än igår. Jag lär mig nog henne mer och mer för varje gång. :-) Kommer lite bilder sen, som Ottan tog. Sen fotade jag henne och finaste Elisa. :-)

Bellabus vilade idag.

Insidious

Såg denna igår med älsklingen. Kan bara säga att jag inte sett töntigare elr sämre film på LÄNGE. Skräckis? Ye right. Så hiiiiimla töntig, haha.. skrattretande film. :P DISS!

Forts.

började visst att funka igen, så här kommer restenLisenfisen

Här kommer bilderna på Lisen och mig från igår.


Och DÄR började blogg.se fucka ur. Hade 12 bilder att ladda upp men får endast upp dessa.. jävla idiotfittdomän.

Skritt

Skrittade ut på lilla B. Jag och en vän skulle leta klätterbacken som vi äntligen fått tillgång till igen, men den var TOTALT övervuxen med massa dåligt underlag. Då blev jag ledsen i ögat. :'( Hihi. Så vi fick vända och jag var en surpuppa så vi avslutade den ridturen då.. Men var iaf ute 45 min vilket duger gott å väl. ;)

Imorgon vilar Bellan, och Lisen går ett markarbetespass. :-)

Dressyr på Lisen

Idag red jag dressyr på Lisen. Det gick så sjukt mkt bättre än på provridningen! Allt, sadeln, hästen, allt kändes mkt bättre. Och hon var mkt trevligare, kanske jag hittade nya knappar? :-) Hon var iaf ganska speciell. Jag kunde ha ridit och mjukat upp henne lite, och så vips tycker hon att hon är stel som en pinne igen och så får man börja om likosm. Men bitvis kändes de ganska så bra. Verkligen ENORM skillnad motför på provridningen.

Tror de kan bli bra när vi
lärt känna varandra lite mer! Hon är söt. :-) och har ponnyfasoner.. haha.. Skulle käka gräs medans vi red så fort hon fick chansen och hade lång tygel elr så, och sen drogs hon mot utgången ibland när vi red förbi där, så hon blev lite bångstyrig. Haha oxå typiskt tjurponny. ;)

Har massa bilder men dom kmr imorgon

Gårdagens

Jag fotade lite igår och testade manuella inställningar igen, de börjar faktist bli riktigt kul. Nu är det bara ett nytt objektiv som fattas, men det får vi se om de finns pengar till senare i sommar. :-) Det är inte prio ett just nu iallafall. Tyvärr dålig kvalité, tror det är för att jag inte laddat upp direkt från datorn utan tagit bilderna från en sida.


Hästen är Kickan, Emmas varmblodstravare.


MOOORNING

Gomorgon alla glada! ;) Ska iväg på jobbet snart jag, är trött. Vill sova. Nu. Men det får jag ej. Kommer vara dööööd ikväll, ska jobba till 4 typ, sedan rida två hästisar. :-) Men imorgon är jag LEDIG!!!!!!!!! Jag ska sova ut, fyfan vad SKÖNT. :-D

HIHIHIHIHIHIHIHIHHIH


Hade tänkt lägga ut bilder från igår när en GO VÄN red Kickelikickan, men jag har glömt vad sidan heter där bilderna finns. Så smart.

Jobb

Sitter på jobbet nu. Har en liten paus innan jag ska ut på nästa äventyr! ;) Ikväll blire att bara ta det lungt när jag slutat jobba, för jag ska upp nästan på en gång igen och jobba heldag.

Fick en kommentar om att filmen inte gick att se, är de fler som inte kan se? Jag kan se den.. :o

Film

Här kmr filmen, som är LÅNG. Bjuppar på mig själv

 


Shopping

My family kom nyss hem från Ullared och Gekås. Med sig fanns detta på bilderna nedan. Får se vad jag kmr behålla och vad som kmr säljas (av schabraken).. ;)


DressyrbilderJag är SÅ glad att hon slappnade av på detta vis! Det är INTE ofta jag får henne så avslappnad och långt nere i galoppen. Hallelulja!

Musfisen

Här e mitt alldeles egna älskade lilla retard. Tänk att ha ett eget retard liksom, inte alla som har de inte! ;)


Dressyr

Idag red jag dressyr. Jag hade prestationsångest redan från början, vilket gjorde att jag var väldigt spänd vilket i sin tur ledde till att jag inte red Bella så bra idag. De blev lite tjaffs hit och dit, och övertempo och undertempo. Spänt bitvis. Men jag fick mina små moments när jag fick till det. :-)

Sen på slutet blev hon otroligt spänd för jag testade göra en v.fattning från halt. Hon blev helt GALEN och vägrade gå framåt, superspänd och ja.. allmänt upprörd. Så jag red omkring och försökte få henne att slappna av med hjälp av övergångar, men ne. Vart bara spänt. Så tillslut så började jag rida i nedsittning och i massa sidvärts, och VIPS så trilla poletten ner! nånting lossnade garanterat. Hon blev så hiiiimla fin! Tog några galopper i båda varven oxå och så fint som hon rundade sig och kom loss där har hon nog aldrig gjort. Händer ytterst sällan att jag får lös henne sådär. Fortsatte med sidvärts i galoppen och ja, herregud vad lös och fin hon blev!! Blev dock "bara" bilder på det. Filmen blev i början och i mitten när vi tjaffsade, men tänkte jag skulle lägga ut de ändå. Varför inte liksom, vi har otroligt blandade ridpass och det går verkligen inte alltid bra för oss. Så varför bara visa när det går bra?


Jag tycker oxå jag har en otroligt
svår häst, så jag låter allt ta sin tid och jag får nöja mig med lite och inte kräva för mycket ibland. Allt beror på hennes dagsform. Men många tror att "det är ju bara att..". Men det är inte bara för min häst, man måste gå över och fokusera på något annat och helt enkelt nöja sig med LITE.

Stör mig

Har ett stör-mig-på-allt-moment just nu. Haha. Måste få ur mig lite. ;)

FAN vad jag stör mig
på bloggar där de står "Vad vill ni läsa om? :D Kom med förslag?" BLABLABLABLABLABLA.. För MIG blir det otroligt ointressant att läsa dessa bloggar.

De bloggar jag läser
är PERSONLIGA, det som skrivs kommer från hjärtat och hjärnan på bloggaren. Det som gör en blogg är just en bra bloggare. Vissa bloggar läser jag bara för att jag vill följa själva personen, inte för att den skriver bra eller driver en aktiv blogg. Men fy så tråkigt det är med bloggare som frågar vad dom ska skriva om.. Rolig blogg? Haha. Nej. Skriv om ni har något att skriva om, det är väl det som är meningen med att ha blogg??

Sen stör jag mig på
mongolojda personer utan fantasi.

Intervallträning

Idag körde jag intervallträning med Bellabus. Skritt/galopp. Det gick bra de, hon var lite stark ibland men överlag väldigt trevlig. Red även lite tempoväxlingar. Tog några vänstergalopper oxå vilket gick bra, dock orkade hon inte hålla den lika länge som höger men det är alltid en början! Har aldrig ridit intervaller i v.galopp så jag är mer än nöjd. Högergaloppen blev något fyrtaktig då och då, spec. när jag kortade henne lite. Men sen blev det bättre. Satt och störde mig på att jag red som en kratta oxå då jag är sne. Sitter helt galet vilket givetvis ger knepiga signaler, och dålig ridning. Har mkt lättare för mig i vänster galopp av ngn anledning. Men iaf, sedan skrittade vi hem genom skogen och genom byn. :-)

Imorgon blire ett lättare dressyrpass
i paddan med lite mjukgörande och massa övergångar. Ska oxå ta in och pyssla med Lisen en stund innan jag måste fara :-)

Joggingpass

Jag och Bellabus tog ett joggingpass längs vägarna idag. Vi hade uppehåll heeela ridturen, härligt. Hon var iaf kalasfin i traven, och idag kunde jag sitta ner lika bra som "vanligt". Skitskönt!!!! Ökade, kortade, ställde, flyttade och hon flöt på asafint i traven. Älskar den känslan. :-) Hon har blivit så himla fin! Och ute får hon en himla fin bjudning och arbetstänk. I skritten däremot var hon superspänd och skulle kolla på ALLT. Haha. Men jag tog hon för de mesta som hon var och bara var lugn tillbaka, och de funkade fint de.

Någon som vet?

Äre någon som vet hur man får filmerna att inte bli så jäkla ihoptryckta via youtube? Mina filmer ser verkligen inte ut som dom ska när jag laddar upp via youtube, ej heller via photobucket elr vimeo. Dom trycks ihop så det ser annorlunda ut än vad det gör hemma på min dator och IRL.

Har ändrat så att det blev rätt på movie maker iaf, för där blev dom komprimerade förut oxå. Men nu har jag ändrat de, men dom fortsätter bli ihoptryckta när jag laddar upp dom. Hjälp? Vill verkligen ha dom mer verklighetstrogna..

Kanske kan kolla i kameran om de går att mixa med något där.. Men är tacksam för tips!


Dressyrfilm

Haha ja, som vanligt kanske ni får ett gott skratt för mina fina läten.


RSS 2.0